Nováček prosba o názor - koupě MacBook Air 13,3 Intel Core 2

Odpovědět
pitrsonek

Nováček prosba o názor - koupě MacBook Air 13,3 Intel Core 2

Příspěvek od pitrsonek »

Dobrý den,
jsem nováček Apple, pořídil jsem si iPad a jsem s ním moc spokojený. Nyní mi odchází notebook a uvažuji o koupit MacBook Pro nebo MacBook Air. Nyní mám možnost koupit velmi výhodně notebook MacBook Air 13,3.

Zajímalo by mě jestli je možné notebook rozšířit na 4GB paměti, dále co budu potřebovat k tomu abych mohl notebook připojit k externímu monitoru s HDMI nebo LCD TV, půjde přes HDMI i zvuk?

Co jsem se díval na testy tak MacBook Air 13,3 nemá výkon o tolik rozdílný jako MacBook Pro 13,3.

Notebook chci využívat pro vývoj webových aplikací, takže netbeans, PHP, Apache. Dále úprava grafiky, zábava a kancelářské práce. Žádné výpočetně náročné operace na procesor nebudu realizovat.

Co si myslíte o koupi MacBook Air?
Děkuji

rembaz

Re: Nováček prosba o názor - koupě MacBook Air 13,3 Intel Co

Příspěvek od rembaz »

odpoved nato co viem. Rozsirovat sa u Macbooku AIR neda nic. Jednoducho v akej konfiguracii ho budes mat v takej aj zostane.

Ak potrebujes HMDI potrebujes kupit redukciu.

Rozdiel vo vykone medzi Airom a Pro nie je zanedbatelny, naopak velmi velky. Air tazi len z toho ze ma SSD preto na prvy pohlad vyzera rovnako vykonny. Ked si kupis Pro a das do neho SSD tak uvidis urcite priepastny rozdiel.

Zhrnul by som to takto:
PRO:
+baclit klavesnica
+moznost v buducnosti vymenit ram a hdd
+ethernet port
+thunderbolt
-treba dokupit SSD
-vaha
-nizsie rozlisenie displeja
+displej je ale kvalitnejsi (farby atd)

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Pro tvoje potřeby, jak je popisuješ, bude naprosto vyhovovat. Upgrade na 4GB můžeš požadovat pouze před nákupem, dá se objednat varianta s 4GB. Dodatečně už to nejde. Výstup na monitor je DisplayPort. Při výběru monitoru se tedy rovnou dívej po těch modelech, které mají DisplayPort vstup. Jinak budeš muset pořídit adaptér. Kombinovaný audio+video výstup mají modely z roku 2010.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

pitrsonek

Příspěvek od pitrsonek »

Vycházejme z toho co je k dispozici, určitě nechci do MacBook Pro dokupovat SSD, takže bych rád porovnával jen:
MacBook Air 13,3 VS MacBook Pro 13,3 2010 ne co představili nedávno

MacBook Air:
- ethernet port (to jsem si ani neuvědomil, že nemá)
? četl jsem že displej je na stejné úrovni nebo to není pravda?
- ta ram a hdd mě trápí, myslel jsem, že je ale možné rozdělat AIR a vyměnit paměť
thunderbolt nepotřebuji,

Děkuji

rembaz

Příspěvek od rembaz »

riesil som rovnaku dilemu, chcel som macbook air. Vahou a tym ze nema ODD by mi vyhovoval, ethernet nejako nepotrebujem, hoci clovek nikdy nevie. Vykon procesoru by mi stacil, nerobim nic narocneho na notebooku.

Z vlastnej skusenosti viem, ze SSD urobi s rychlostou systemu viac ako procesor, teda pri prakticky kancelarskej robote. Takze Air ma v tom velku vyhodu okrem hmotnosti.

Lenze nakoniec som sa rozhodol pre PRO, z nasledujucich dovodov:
-bol prave upgradnuty, takze min. rok budem mat aktualny stroj
-da sa vymenit disk a ramka (v buducnosti)
-jeho cena je nizsia, Air v rovnakej konfiguracii ako najlacnejsi PRO stoji o dost viac ( za rozdiel v cene si mozem neskor kupit ovela rychlejsie SSD ako ponuka AIR)
-a hlavne podsvietena klavesnica, lebo 0.7kg rozdielu na vahe stale mozem odniest ale klavesnicu na Aire nezmenim:(

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

air by ti mohol vyhovovat ale urcite by som ho zaclenil do domacej konfiguracie, kde nechyba napr. NAS, nejaky multimedialny prehravac, vsetko so zamerom, aby si preklenul ich funkciami to, co by si inak pozadoval na nabuchanom pocitaci. Ak uz mas iPad, tak moj pohlad na vec je, radsej si kupit macbook ako prave air.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pitrsonek

Příspěvek od pitrsonek »

Jde mi o to ze MacBook Air 13,3 můžu mít v konfiguraci:
Core 2 Duo s frekvencí 1,86 GHz
2 GB DDR3 1066 MHz
256 GB, SSD
Za 15 000
MacBook Pro nelépe za 21 000 - 24 000.

Pracovní stanici mám desktop, ale když jsem na cestách nebo budu mimo domov hodil by se notebook s možností na něm pracovat.

O iPadu uvažuji, že bych ho potom střelil protože bych ho tolik nevyužil.

rembaz

Příspěvek od rembaz »

pri takej cene by som asi ozelel aj tu backlit klavesnicu:) pokial je na 100% v poriadku niet nad cim vahat;) teda ak nie kradnuty:))

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

15000 Kč je pěkná cena. S SSD by tě nemuselo trápit 2GB RAM jelikož případný swap bude téměř okamžitý. U HDD bys potřeboval určitě 4GB.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Odpovědět