Zvykne sa mi prehrievat notebook ked sa na nom hram hry, ide o lavu hornu cast, zvacsa okolo klavesnice a pod.
cize rozmyslam ze si kupim chladiacu podlozku, len neviem ktoru, resp ktora je najlepsie pre mac, mal by som zaujem o nejaku ktora nebude hlavne chladit stred notebooku ale najlepsie aj lavy bok.
dakujem
chladiaca podlozka pod mac air 11
-
- Starý pes fóra :)
chladiaca podlozka pod mac air 11
Kdysi jsem koupil podlozku Zalman NC-1000 Silver a byl jsem s ni spokojen. Dodnes jsem. Kvalitni zpracovani, tichy chod. Tenkrat jsem to mel k bilemu Macbooku, protoze jsem nechtel notas trapit pri velke zatezi na rozpalenem stole. Efekt byl tak trosku polovicaty. Uvnitr se Macbook v podstate skoro neochladil, protoze dole nema zadne otvory. Dokonce ani pri testovani jsem nezaznamenal vyznamne snizeni teploty procesoru nebo snizeni otacek ventilatoru. Na druhou stranu jsem mel dobry pocit z toho, ze chladim aspon jindy hodne horky spodek Macbooku a zaroven nerozpaluju desku stolu pod nim. Obzvlast pri soucasne velke zatezi a dobijeni vybite baterie mi bylo Macbooku lito. Na tu chladici podlozku jsem jeste prilepil dve silikonova kolecka pod vzdalenejsi rohy Macbooku, protoze mezi podlozkou a Macbookem bylo hrozne malo mista a vzduch tudy proudil jen s obtizemi. Na dotykove chlazeni to uz zase nebylo.
Ted to obcas pouziju i na MBA 11", hezky to k sobe ladi (hlinik na hlinik), ale uz ten MBA nezatezuju tolik, aby me nejake velke zahrivani trapilo, takze to pouzivam opravdu malo (kdyz uz to mam). Za jinou podlozku bych to nemenil.
Dobra zkusenost s touto podlozkou me privedla ke koupi podobneho modelu rady 2000 v cerne barve - mam na tom odlozenou Time Capsuli a Apple TV (pridal jsem jim zespoda silikonove nozicky). Prvne jsem zaznamenal vyssi hluk a vibrace pri spustenych vetraccich, ale podle diskuze na czc.cz jsem to cekal a reklamoval jsem to. Dostal jsem novy kus a ten jiz jede temer neslysne. Zapnutou podlozku pouzivam jen za behu Apple TV (hooodne se zahriva), jinak ji mam stale vypnutou, prinos ma i tak.
Ted to obcas pouziju i na MBA 11", hezky to k sobe ladi (hlinik na hlinik), ale uz ten MBA nezatezuju tolik, aby me nejake velke zahrivani trapilo, takze to pouzivam opravdu malo (kdyz uz to mam). Za jinou podlozku bych to nemenil.
Dobra zkusenost s touto podlozkou me privedla ke koupi podobneho modelu rady 2000 v cerne barve - mam na tom odlozenou Time Capsuli a Apple TV (pridal jsem jim zespoda silikonove nozicky). Prvne jsem zaznamenal vyssi hluk a vibrace pri spustenych vetraccich, ale podle diskuze na czc.cz jsem to cekal a reklamoval jsem to. Dostal jsem novy kus a ten jiz jede temer neslysne. Zapnutou podlozku pouzivam jen za behu Apple TV (hooodne se zahriva), jinak ji mam stale vypnutou, prinos ma i tak.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...