eBay - MacBook Pro

Odpovědět
sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

eBay - MacBook Pro

Příspěvek od sony123 »

Ahojte, vzhladom na možnosť (ne)kúpiť použitý Macbook Pro retina na Slovensku alebo v Čechách a keď nejaký aj na bazáre je, tak je to podvod.
Uvažujem či by som ho nekúpil ratšej na eBay. Pozerám ceny a dá sa kúpiť za cca 1600-1800€.
Napríklad tu je použitý http://www.ebay.com/itm/Apple-MacBook-P ... 4d062d93b5
Tu nRový:
http://www.ebay.com/itm/New-Apple-MacBo ... 5aeb3a1e59

Platí sa potom ešte nejaká daň, clo alebo iné poplatky? (keď nerátam dopravu, ktorá býva zdarma alebo niekoľko dolárov )
Máte s tým niekto skúsenosti?

Nekupoval som ešte na eBay. Niektorý sú označený ako top seller. Kamarát mi vravel, že platenie je nejako ošetrené v môj prosech, že sa nemôže stať, že by mi tovar neprišiel, alebo že by dostal predávajúci skôr peniaze ako ja tovar.

Alebo sa mám na to vykašlať a čakať kým sa mi podarí ho kúpiť tu?

Ďakujem

Lipon
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: eBay - MacBook Pro

Příspěvek od Lipon »

z oblasti mimo celní unie (které státy tam patří zjistíš snadno na netu) budeš muset proclít (clo moc velké nebude), ale navýší ti hlavně cenu DPH

aby ses vyhnul hlavně DPH, objednávej spíš z ebay.DE nebo ebay.CO.UK, projdi si hodnocení prodávajícího, zda má nějaká negativní hodnocení a pokud ano, tak kvůli čemu (někdo dá negativ jen kvůli vlastní chybě či nepozornosti)
platba nejlépe přes paypal
a taky počítej s tím, že tam bude cizojazyčná klávesnice (dá se vyřešit polepkami z iStyle za 45 Kč)

kupoval jsem takhle kdysi Aira z UK

s obvyklou mírou opatrnosti není důvod šlápnout vedle, jen pokud jsi ještě nikdy na ebay nic enkupoval, nechceš si to napřed vyzkoušet s něčím lacinejším, než je MBP?

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Ideální, pokud bys měl v US někoho známého. Myslím, že skoro každý má ve svém okolí někoho, kdo tam studoval, zůstal tam a párkrát do roka jezdí do ČR. Zkus tedy popřemýšlet, zda by ti ho nemohl někdo přivézt, ušetříš.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

sony123
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od sony123 »

Diky,

Daň si musím pripočítať klasických našich 20% + 6% clo? Čiže ak by stál po prepočte 1600€ musím si zaplatiť 416€ na daniach?
Aha, tak to môžem rovno kúpiť tu.
Na ebay.co.uk už sú dosť vyššie ceny oproti USA , po prepočte je to cca o 250-300€viac.
Čiže sme na cene okolo 1900€

parmin: nemám nikoho, kto by mi ho doviezol.

parmin
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od parmin »

Tak nějak sis sám odpověděl - po připočtení daně a cla už se ten obchod nejeví tak zajímavý...
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods

Odpovědět