Pomoc s výběrem macbooku pro
-
- Host
Pomoc s výběrem macbooku pro
Ahoj, momentálně mám nabídku koupit dost levně macbooky pro a to určité typy (viz. dole) Teď ale mají vyjít nové macbooky pro s haswell procesory, tak se chci zeptat, jestli to bude velká změna - zda-li si mám počkat. Hrozí, že bych pak neměl slevu a do toho bych pak ani nešel a zůstal u voken raději...
Maca budu mít připojeného k 27 monitoru, tak nesháním ani retina displej. Dále na macu budu psát, surfovat, pouštět si hudbu, filmy... Na hry mám konzoli a stejně na mac nic kloudného není. Také bych chtěl ale využít i imovie nebo iphoto. Který mac by byl nejlepší(výhody, nevýhody)? Který by mi stačil?
Edit: trochu jsem to upravil a vybral pouze dva
http://www.datart.cz/Notebook-APPLE-Mac ... 750GB.html
Nebo air
13palcový: 256 GB
1,3GHz dvoujádrový Intel Core i5
Turbo Boost až 2,6 GHz
Intel HD Graphics 5000
4 GB paměti
256GB flashové úložiště1
Děkuji moc za všechny rady
Maca budu mít připojeného k 27 monitoru, tak nesháním ani retina displej. Dále na macu budu psát, surfovat, pouštět si hudbu, filmy... Na hry mám konzoli a stejně na mac nic kloudného není. Také bych chtěl ale využít i imovie nebo iphoto. Který mac by byl nejlepší(výhody, nevýhody)? Který by mi stačil?
Edit: trochu jsem to upravil a vybral pouze dva
http://www.datart.cz/Notebook-APPLE-Mac ... 750GB.html
Nebo air
Turbo Boost až 2,6 GHz
Intel HD Graphics 5000
4 GB paměti
256GB flashové úložiště1
Děkuji moc za všechny rady
Naposledy upravil(a) mikej561 dne ned říj 06, 2013 3:28 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5 32 gb
ipad 4. generace 32 gb 3G
-
- Mírně pokročilý
Re: Pomoc s výběrem macbooku pro
Na to co píšeš že budeš dělat ti úplně v pohodě stačí MacBook Air, už je po upgrade CPU. Konfigurace 8GB RAM/256GB HDD, 13'' a neřešil bych nic na tvém místě.
Získáš ultrapřenosný výkonný notebook a nebudeš se drbat na hlavě, jestli jsi neměl počkat na nový CPU... Osobně bych dneska šel buďto do toho airu a nebo do Retiny ve 13tce, ale do něj až po upgrade na nový CPU...
Získáš ultrapřenosný výkonný notebook a nebudeš se drbat na hlavě, jestli jsi neměl počkat na nový CPU... Osobně bych dneska šel buďto do toho airu a nebo do Retiny ve 13tce, ale do něj až po upgrade na nový CPU...
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 
Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...

-
- Host
A bude na airu využitelné i imovie? Možná bych v budoucnu koupil gopro a občas něco postřihal.
Edit: ještě chci dodat, že by mi měl notebook vydržet co nejdýl, představuju si tak 4 roky.
Teď jsem se díval a měl bych možnost jít do tohoto
Turbo Boost až 2,6 GHz
Intel HD Graphics 5000
4 GB paměti
256GB flashové úložiště1
Nevadilo by, že bych k tomu měl připojený harddisk čistě s hudbou? (Jde mi o zpomalení.
Edit: ještě chci dodat, že by mi měl notebook vydržet co nejdýl, představuju si tak 4 roky.
Teď jsem se díval a měl bych možnost jít do tohoto
Turbo Boost až 2,6 GHz
Intel HD Graphics 5000
4 GB paměti
256GB flashové úložiště1
Nevadilo by, že bych k tomu měl připojený harddisk čistě s hudbou? (Jde mi o zpomalení.
iPhone 5 32 gb
-
- Mírně pokročilý
V iMovie stříhám video z Fujifilm X100 - má to sice jen 720p, ale funguje to. Je jasný, že výsledná kompletace u mě trvá třeba 2 hodiny, ale mám 2010 MacBookPro 13'' s 2.4GHz CPU, takže žádný top dneska... V Airu když dáš 1.7GHz core i7 a 8GB RAM jsi na 41.000 s DPH a bude to mnohem lepší než u mě.
Je otázka co chceš - přenosný notebook co vydrží 8hodin na baterku s občasnou možností sestříhat video a nebo budeš častěji stříhat video než někam notebook nosit
Je otázka co chceš - přenosný notebook co vydrží 8hodin na baterku s občasnou možností sestříhat video a nebo budeš častěji stříhat video než někam notebook nosit

-
- Host
No právě air si upravit nemůžu. Zůstal by tak jak je. Zatím jsem do školy apod. nosil ipad, tak snad kdybych šel do airu, tak ipad využiji i nadále. Ale air je krásná věc. To ssd mě hodně láká...
iPhone 5 32 gb
-
- Host
Macbook Air 13" z ofico Apple Store CZ, podle mně nejlepší volba za ty peníze 
1,7GHz dvoujádrový Intel Core i7 (přetaktování funkcí Turbo Boost až na 3,3 GHz)
8 GB 1600MHz LPDDR3 SDRAM
256GB flash disk
38 531,24 Kč
vč. DPH
Pokud nemůžeš upravit, tak si vem prostě nějaký Pro.

1,7GHz dvoujádrový Intel Core i7 (přetaktování funkcí Turbo Boost až na 3,3 GHz)
8 GB 1600MHz LPDDR3 SDRAM
256GB flash disk
38 531,24 Kč
vč. DPH
Pokud nemůžeš upravit, tak si vem prostě nějaký Pro.
-
- Mírně pokročilý
Otázka je, co bys na tom chtěl upravovat 
Upgrade na 16GB ram? Proboha - proč? Teď mi běží Safari, jdownloader, Word, RDP včetně Cisco VPN a used RAM mám 2.69GB, free 5.16GB...
CPU stejně nevyměníš, SSD 256GB ti stačí, pokud použiješ nějaký externí řešení (synology nebo ekvivalent) a co chceš jinýho zlepšovat?

Upgrade na 16GB ram? Proboha - proč? Teď mi běží Safari, jdownloader, Word, RDP včetně Cisco VPN a used RAM mám 2.69GB, free 5.16GB...
CPU stejně nevyměníš, SSD 256GB ti stačí, pokud použiješ nějaký externí řešení (synology nebo ekvivalent) a co chceš jinýho zlepšovat?

-
- Starý pes fóra :)
Maca si člověk kupuje na několik let. Že je dneska standardem 8GB ještě neznamená, že to bude stačit na konci životnosti toho počítače, tedy řekněme za nějakých 5 let. A protože u Airů a Retinových MBP paměť nejde rozšířit, přijde mi požadavek na 16GB naprosto v pořádku.
Pro ilustraci: můj 15" MacBook Pro, první unibody generace z roku 2008 byl ve své době rozhodně high-end notebook, stál kolem 50.000Kč, ale dodával se s 2GB RAM, protože v tu dobu se to považovalo za standard a na většinu akcí to stačilo. Slouží mi v pohodě dodnes, ale bez možnosti rozšíření RAM (mám v něm dnes 8GB) už by byl v podstatě k ničemu.
Pro ilustraci: můj 15" MacBook Pro, první unibody generace z roku 2008 byl ve své době rozhodně high-end notebook, stál kolem 50.000Kč, ale dodával se s 2GB RAM, protože v tu dobu se to považovalo za standard a na většinu akcí to stačilo. Slouží mi v pohodě dodnes, ale bez možnosti rozšíření RAM (mám v něm dnes 8GB) už by byl v podstatě k ničemu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013