Macbook WHITE VS. Macbook PRO
-
- Starý pes fóra :)
Re: Macbook WHITE VS. Macbook PRO
Mám hliníkový MBP15" rok a půl, a vypadá 100% jako nový. Skoro každý den ho tahám do práce a večer zase domů. Nikde ani sebemenší škrábanec, stále naprosto ve stavu, v jakém dorazil z továrny. Za sebe rozhodně radím MBP.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Ta hliníková slitina je sice pevná a hezky vypadá, ale pořád je to je jenom hliník. Při práci na MBP si sundavám hodinky a komp neustále nosím v pouzdru se speciálním vnitřkem, aby se MBP nepoškrábal.
Viděl jsem i pár odřených (malé rýhy) hlinikových Macbooků a MBP s ošoupanou (mechanicky nebo potem) plochou v místě otevírání displeje. Na tom stříbrném materiálu je opravdu všechno docela dost vidět.
Ale nechtěl bych tě strašit. Když se k tomu kompu budeš chovat slušně a nosit ho v pouzdře nemělo by se nic stát.
A jestli chceš opravdu jenom Apple a FireWire kvůli kaměře ...
Viděl jsem i pár odřených (malé rýhy) hlinikových Macbooků a MBP s ošoupanou (mechanicky nebo potem) plochou v místě otevírání displeje. Na tom stříbrném materiálu je opravdu všechno docela dost vidět.
Ale nechtěl bych tě strašit. Když se k tomu kompu budeš chovat slušně a nosit ho v pouzdře nemělo by se nic stát.
A jestli chceš opravdu jenom Apple a FireWire kvůli kaměře ...

Takhle se zeptám - ti co si koupili MB Pro - proč jste si koupili MB Pro? Proč jste mu dali přednost před běloušem?
Jen tak pro zajímavost 

-
potreboval som vačší procák , SD slot, 15" display
teraz viem že by som sa bez toho už nezaobyšiel ..
teraz viem že by som sa bez toho už nezaobyšiel ..
-
- Mírně pokročilý
xslide píše:No pokud vím, tak slabší verze MBP nemá podsvícenou klávesnici. Má to jen ta 2,53GHz. Když jsem si MBP kupoval, tak jsem chtěl 100% podsvícenou klávesnici a vím, že ten slabší to neuměl.
blbost, vlastnim mbp 13" s cpu 2,26 a klavesnica podsvietena je

-
- Moderator fóra
ok, omlouvám se
v tom případě mají v iStyle dost blbé informace, protože mi ve dvou pobočkách řekli, že v případě 13tky to má jen ta vyšší verze:-) asi chtěli vidělat více peněz prodejem dražšího modelu 

-
- Moderator fóra
Voojtaa píše:Takhle se zeptám - ti co si koupili MB Pro - proč jste si koupili MB Pro? Proč jste mu dali přednost před běloušem?Jen tak pro zajímavost
FireWire, lepší a větší displej. Když jsem ho kupoval já, tak 13" MB (hliníkovej), neměl FW a měl o poznání horší displej než 15". Proto jsem volil 15". Dneska už bych asi šáhl po 13" MBP - opět kvůli FW. Většinu času, když jsem doma ho mám stejně připojen na externí monitor, takže by mi 13" až tak nevadil. I když v momentě, kdy jsem někde mimo se větší displej šikne, ale na úkor mobility (větší rozměry, hmotnost). I přesto bych však šel do 13".
OT.: V momentě, kdy jsem vybíral mac, jsem začal u miniho, protože byl nejlevnější a šel jsem do něčeho nového. Jenže ten byl dlouhou dobu neaktualizovaný a nikdo nevěděl, jestli se ještě bude prodávat. Přišel jsem na to, že lepší bude něco mobilního, a tak jsem pořád stoupal až jsem došel k 15" MBP za trojnásobnou cenu

Dnes se mi ty nároky zase pomalu mění a opět už by mi tolik nevadil desktop - iMac

Ad opotřebení:
Mám MBP prakticky stejnou dobu jako ls8 a taky ho skoro denně tahám. Nosím ho v neoprenovém pouzdře. Vypadá jako nový - žádný škrábanec, stříbrná barva se mi taky nešoupe a to se mi dost potí ruce. Jediná známka opotřebení je klávesnice, ale tomu se nevyhneš nikde. Podle mě je to o tom, jak se člověk k tomu stroji chová..Znám lidi co mají notebook, telefon, cokoliv chvilku a dané zařízení vypadá, jak před vypovězením služby...Ale někomu to třeba nevadí nebo to neřeší.
Ad FW:
Já místo redukce koupil raději celý kabel. http://www.maczone.cz/mac-power-firewire-800-400-kabel-9-4-9pin-4pin-m-m-transparentni-2m-mp-fw94-2-tr_d465.html
Koukám, že slevnil cca o 150 Kč.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
-
- Host
Taky řeším podobný problém white vs. pro. Byl jsem docela rozhodlý pro macbook white, ale po pročtení tohle tématu jsem celkem na vážkách. To jak tady někteří popisují, tak mi přijde macbook white jako docela "béčko" a zase dávat pro mě tolik pěnez za něco s čím budu nespokojen, se mi fakt nechce. Chtělo by to, aby sem napsalo víc lidí, kteří mají macbook white. A myslíte si, že apple letos vydá nový macbook white?
iPhone 5 32 GB white, iOS 7
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV
MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV
MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr
-
- iPhone expert
A je MacBook Pro 13" dostatočný na dnešné hry(najvýkonnejšia verzia)?A ako je na tom MBP 15" najsilnejšia a najslabšia verzia (s hrami)?
A ešte: Teta býva v Paname a v lete sem príde.Tak že či by mi MBP nemohla doniesť.Oplatí sa to?A koľko tam stojí?
A ešte: Teta býva v Paname a v lete sem príde.Tak že či by mi MBP nemohla doniesť.Oplatí sa to?A koľko tam stojí?
///M
-
Voojtaa píše:Takhle se zeptám - ti co si koupili MB Pro - proč jste si koupili MB Pro? Proč jste mu dali přednost před běloušem?Jen tak pro zajímavost
Svého času lepší displej, ne až tak úplně velký cenový rozdíl oproti obyčejnému macbooku, lepší integrovaná grafika (to už teď moc neplatí), podsvětlená klávesnice (obrovské plus, a pokud dostanu někdy do ruky notebook který ji nemá, strašně ji opláču

...a hliník je hezčí

Proč konkrétně 13": je to malé, mobilní, ale zároveň výkonné.
Kdybych kupoval dnes, asi zase skončím u mbp. Plasťák mi pořád přijde jako chudší bratr.
EAH píše:A je MacBook Pro 13" dostatočný na dnešné hry(najvýkonnejšia verzia)?A ako je na tom MBP 15" najsilnejšia a najslabšia verzia (s hrami)?
Ono bude možná nejlepší, když se podíváš co který book obsahuje za hw a pak to srovnáš s požadavky her, které hodláš provozovat. http://www.apple.com/getamac/whichmac/whichmacbook.html
Co se dovozu týče, záleží na kurzu a ceně macboooku v Panamě. Poptej se na tamní ceny a spočítej si to. Celní poplatky a další srandy by ale jako turistka vážně platit neměla.
Naposledy upravil(a) j.v. dne ned kvě 02, 2010 8:39 pm, celkem upraveno 1 x.
...gone with the wind...
-
- iPhone expert
Ale moja teta tam býva.A teraz sem ide na svadbu mojej sesternice, tak by som jej povedal, nech mi tam kúpi MBP.Len potrebujem vedieť, koľko tam MacBooky stoja..
///M
-
Chybička se vloudí, mělo v tom mém postu být "poptej se na tamní ceny" (už opraveno).
Takže jí napiš e-mail a zeptej se
Případně bude odpověď na tuhle otázku znát google. Silně pochybuju že někdo v čr/sr/us bude znát tamní ceny jen tak z hlavy.
Takže jí napiš e-mail a zeptej se

Případně bude odpověď na tuhle otázku znát google. Silně pochybuju že někdo v čr/sr/us bude znát tamní ceny jen tak z hlavy.
...gone with the wind...
-
- iPhone expert
No. takže asi by som bral 13", 2,66GHz CPU..
Ty máš myslím 13" tiež.Nie je až Moc malý??
Ty máš myslím 13" tiež.Nie je až Moc malý??
///M
-
To dost záleží na využití...
13" je dobře přenosný a nepříliš těžký, navíc je to taková mezní úhlopříčka kdy displej ještě není příliš "malý".
Když máš ale otevřené tak pět oken která potřebuje vidět naráz, začíná to být trochu nepříjemné (resp. nutí to člověka přepínat). Na dlouhodobější fungování v tomhle stylu je lepší mít externí monitor nebo větší notebook.
Pokud ale takhle nepracuješ - tzn. notebook bude sloužit jako přehrávač filmů, psací stroj, <jakékoliv jiné využití kde není potřeba masivní multitasking>, neviděl bych v tom problém.
Každopádně je to ale i o subjetivním pocitu - někomu je 13" malá, ať dělá co dělá.
(...)
K tématu vlákna: Jedna věc proti MBP mě teď napadla; při zátěži (myšleno takové která rozpálí cpu na 85-90°C a větrák pošle k 5000ot/min) peče, a protože je z hliníku tak do všech stran. Na holých nohou to není nic příjemného, a o výdech chlazení se dá i spálit když si nedáte pozor a máte smůlu.
Klávesnice kupodivu postižena moc není, a pod rukama žádná opravdu žhavá plocha nevzniká.
Na druhou stranu, v zimě aspoň zahřeje...
13" je dobře přenosný a nepříliš těžký, navíc je to taková mezní úhlopříčka kdy displej ještě není příliš "malý".
Když máš ale otevřené tak pět oken která potřebuje vidět naráz, začíná to být trochu nepříjemné (resp. nutí to člověka přepínat). Na dlouhodobější fungování v tomhle stylu je lepší mít externí monitor nebo větší notebook.
Pokud ale takhle nepracuješ - tzn. notebook bude sloužit jako přehrávač filmů, psací stroj, <jakékoliv jiné využití kde není potřeba masivní multitasking>, neviděl bych v tom problém.
Každopádně je to ale i o subjetivním pocitu - někomu je 13" malá, ať dělá co dělá.
(...)
K tématu vlákna: Jedna věc proti MBP mě teď napadla; při zátěži (myšleno takové která rozpálí cpu na 85-90°C a větrák pošle k 5000ot/min) peče, a protože je z hliníku tak do všech stran. Na holých nohou to není nic příjemného, a o výdech chlazení se dá i spálit když si nedáte pozor a máte smůlu.

Klávesnice kupodivu postižena moc není, a pod rukama žádná opravdu žhavá plocha nevzniká.
Na druhou stranu, v zimě aspoň zahřeje...
...gone with the wind...
-
- iPhone expert
-
Trápit notebook tímhle je prasárna. Jednak ho to pomalu upéká, a za druhé ani hardware nesplňuje požadavky pro takové hraní, aby si ho člověk užil.
Papírově má solidní grafiku sice "už" mbp 15" ( http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 437.0.html ), ale kupovat si notebook na hraní je blbost. Velké PC, nebo nějaký dtr model od MSI který je na takové věci dimenzovaný, je z praktického hlediska podstatně lepší volba.
edit: tady narážím na to, že si člověk nemůže sednout jak chce, má malý displej, klávesnici, notebook se pomalu roztéká jak chlazení nezvládá, atd. atd...
Papírově má solidní grafiku sice "už" mbp 15" ( http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 437.0.html ), ale kupovat si notebook na hraní je blbost. Velké PC, nebo nějaký dtr model od MSI který je na takové věci dimenzovaný, je z praktického hlediska podstatně lepší volba.
edit: tady narážím na to, že si člověk nemůže sednout jak chce, má malý displej, klávesnici, notebook se pomalu roztéká jak chlazení nezvládá, atd. atd...
...gone with the wind...
-
- iPhone expert
Jóoj, škoda.Tak to potom normall PC s OS X alebo Win7
Poprípade ešte Mac mini..
Poprípade ešte Mac mini..
///M
-
- iPhone expert
Myslím, že v tomhle ohledu je na tom Mac Mini podobně jako MacBooky, díky velice podobné konstrukci, použitým materiálům a malé velikosti.
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
-
- iPhone expert
mno se podivej po inzeratech, ted jsem videl hlinikac MBP13 2,66GHz, 4GB RAM, 320GB disk, pouze dotazenej z ameru - tedy US klavesnice (pouze tam nemas znaky s diakritikou a prehozene Y a Z)...
TOP stav,stari prej 14 dn, kompletni baleni navic s 3 letou Apple care za 19000,-... Coz je naprosto bomba cena... a predani bylo osobni, takze zadnej podvod...
A za me rozhodne ber notebook a hlinikac... je opravdu supr...
mel jsem moznost videt uz spousty notebooku od ruznych vyrobcu, 15palcove, 17 palcove, 13 palcove.... MBP hlinikac jasne vede...
i kdyby sis na ne mel dat wokna, tak je proste supr
TOP stav,stari prej 14 dn, kompletni baleni navic s 3 letou Apple care za 19000,-... Coz je naprosto bomba cena... a predani bylo osobni, takze zadnej podvod...
A za me rozhodne ber notebook a hlinikac... je opravdu supr...
mel jsem moznost videt uz spousty notebooku od ruznych vyrobcu, 15palcove, 17 palcove, 13 palcove.... MBP hlinikac jasne vede...
i kdyby sis na ne mel dat wokna, tak je proste supr

Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
-
- iPhone expert
jojo macbook pro je klasa. když se dneska podívám na notebooky třeba v Alza Showroomu nebo v jiném elektru, připadají mi všechny ty plasťáky, často kopírující Apple design, jako pouhé parodie na počítač. 
Jinak k těm přehozeným Y a Z: na youtube je několik videí, jak ty písmena snadno a rychle prohodit jenom s pomocí párátka.
Docela by se hodil nějakej transformation pack, co by obsahoval náhradní numerické klávesy s diakritikou, protože přelepky ti ve tmě svítit nebudou

Jinak k těm přehozeným Y a Z: na youtube je několik videí, jak ty písmena snadno a rychle prohodit jenom s pomocí párátka.
Docela by se hodil nějakej transformation pack, co by obsahoval náhradní numerické klávesy s diakritikou, protože přelepky ti ve tmě svítit nebudou

-
- iPhone expert
nesvitej no...
jeste ze jen malokdy pisu s diakritikou
...
mam taky US a v klidku jsem si zvyknul...
jeste ze jen malokdy pisu s diakritikou

mam taky US a v klidku jsem si zvyknul...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
-
- iPhone expert
já mám CZ verzi. a koupil jsem ji valstně akorát kvůli klávesnici s diakritikou a větším "entrem". 

-
- iPhone expert
Voojtaa píše:Jak to tady tak čtu, tak asi definitivně MB Pro, co? A já se tak těšil, jak si pojedu do Brna do Duhovýho servisu pro krásnej bílej Macbook, ale budu si muset počkat, něž budou peníze a jít do toho Pro, no... :-/
No pokiaľ sa ti poškrabe povrch tak tak si to môžeš preleštiť leštiacou pastou XERAPOL, ja som kupoval používaný a objednal som si tu pastu a preleštil

Je jak nový a tá pasta stojí len kolo 180Kč
Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White