MacBook Air 11 - zkušenosti?
-
- iPhone expert
Re: MacBook Air 11 - zkušenosti?
USB 3.0 až s Ivy Bridge. To je jisté na 90%. Džívě než začátkem května ani vyjít nemůžou, protože až tehdy bude k dispozici dostatek procesorů.
2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
-
- Moderator fóra
No předpokládám, že se začnou prodávat až tak v průběhu července.
Vzhledem k tomu, že od středy jsem bez Macbooku, tak objednám Air už teď.
Vzhledem k tomu, že od středy jsem bez Macbooku, tak objednám Air už teď.

-
- Mírně pokročilý
Je nejlepší...na cestování, do školy atd...vřele doporučuju
Apple iPhone 5, 32GB
The New Apple iPad 16GB, 4G
iMac 21' inch, Mid 2011
MacBook Air, 2012 64GB
iCloud 50GB
Steve Jobs, Steve Wozniak 1976
The New Apple iPad 16GB, 4G
iMac 21' inch, Mid 2011
MacBook Air, 2012 64GB
iCloud 50GB
Steve Jobs, Steve Wozniak 1976
-
- Pokročilý uživatel
OT: nechcel som zakladať nové vlákno, tak sa opýtam tu. V online obchode sa objavila táto konfigurácia ---Apple MacBook Air 11,6" Core 2 Duo 1.4GHz/4GB/128GB flash/GeForce 320M SK--- za 794€, 12% zľava, len by ma zaujímalo, či sa to vyplatí, aký máte na to názor. Alebo stačí len napísať "nebrať"
Ďakujem
Link

Link
-
- Starý pes fóra :)
Tento model se nabizel cca pred rokem. RAMka dostatecna, SSD jeste ujde, procesor docela slaby, za tu cenu - nevim. Nerikam ne. Pokud chces setrit a nepotrebujes rychlejsi procesor, tak proc ne.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Moderator fóra
mně včera přišel macbook Air 11, nakonec s i5 procesorem, protože na i7 se čeká měsíc a je perfektní. Je teda dost malý, ale doma na něj mám dokovací stanici, takže v pohodě.
Můžu jedině doporučit. Dodání druhý den z apple.cz
Můžu jedině doporučit. Dodání druhý den z apple.cz

-
- Pokročilý uživatel
Práve to sa mi páči, že ja tak malý a prenosný. Ide mi hlavne o to, ale zase som nechcel niečo, čo by mohlo stratiť "podporu". Myslel som si, že vezmem nejaký s C2D procesorom alebo počkám do septembra na "Back to school" a na ISIC niečo so zľavou. Lenže do septembra je ešte pol roka. Mac ako taký je úžasný systém. No radšej si nechám poradiť.
-
- Moderator fóra
Na Apple.cz dostaneš taky studentskou slevu. Stačí se dole přepnout na "Vstup pro studenty" a změní se ceny.
Je ale docela divný, že Apple absolutně nijak nekontroluje, zda je člověk student nebo ne. Může tak nakupovat každý.
Je ale docela divný, že Apple absolutně nijak nekontroluje, zda je člověk student nebo ne. Může tak nakupovat každý.

trochu OT: (řešila se tu cena)
Co si myslíte o tomto webu?
http://akappedeal.com/
Šli by jste do toho?
konkrétně http://akappedeal.com/nsort.asp?nsort_id=450
Co si myslíte o tomto webu?
http://akappedeal.com/
Šli by jste do toho?
konkrétně http://akappedeal.com/nsort.asp?nsort_id=450
-
Netroufam si to posuzovat, ale zadny Macbook bych od nich nekoupil, protoze by nemel ceskou klavesnici.
To je asi ta poslední věc, která by mě osobně vadila (na svém MB používám anglickou).
Překvapily mě ceny! (všeho - mac, iphone, ipad) Co to je? Vypadá jako orig., je to orig.?
Překvapily mě ceny! (všeho - mac, iphone, ipad) Co to je? Vypadá jako orig., je to orig.?
- rony
- Klub čistého iOS
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Už jsem si s nimi psal přes jejich online chat.
platby Visa a PayPal pouze s partnery se smlouvou. Takže i pro mě je to loď.
Je možný, že i tudy zkouší podvody jak ukrást peníze?
Zde je ještě jiný obchod, kde jsou ceny o něco vyšší, ale stále příznivější.
Lze platit kartou i přes PayPal
http://www.uooey.com/
platby Visa a PayPal pouze s partnery se smlouvou. Takže i pro mě je to loď.
Je možný, že i tudy zkouší podvody jak ukrást peníze?
Zde je ještě jiný obchod, kde jsou ceny o něco vyšší, ale stále příznivější.
Lze platit kartou i přes PayPal
http://www.uooey.com/
- rony
- Klub čistého iOS
a preco nie? oberu ta o 200 eur: posles WU alebo prevodom peniaze a nic sa dalej nestane, co presne urobis? nic. oni to vedia, ze nic. co ich stoji zlatat taku webku? par dni. Kolkych oberu pri takom spamovani na webe? 10, 100, 1000 ludi?
kolko je to? 2000, 20000, 200000 eur? jasne.
ceny? mb predava Apple za 1000 eur a oni za 200? to ani keby ich kradli z fabrik, tak ti ich za tolko nedaju. Preco nie?
Riziko kradeze a trestu je velke a jedna vec je zmajznut jeden laptop. Ina zalozit na tom bigbiznis. Ked ukradnem jeden, snazim sa ho predat co najdrahsie. Ked 100... atd atd.
ucet je v Cine, ako by ste instruovali banku aby vzala spat vasu dobrovolnu platbu? nijako.
na toto pridete do 10 minut po zaklikani 1 stranky toho webu. prevod ci WU do uplnej prdele. Aj ked mna samozrejme odradil hned ten mail hore.
a viete co? uprimne ma to zaujima, kto mate zbytocnych 400 eur, objednajte mba, ked vam pride, obratom ho zoberiem za 600. alebo inak, namiesto mojich kecov staci tym prejst - a risknut to :-) ale nemam to svedomie, ludia co si mozu dovoli vyhodit luftom 400 eur takmer vzdy zbehnu do Apple predajne v meste a kupia mba za 1200 a s podivom neexperimentuju s nakupmi na tychto weboch :-)
kolko je to? 2000, 20000, 200000 eur? jasne.
ceny? mb predava Apple za 1000 eur a oni za 200? to ani keby ich kradli z fabrik, tak ti ich za tolko nedaju. Preco nie?
Riziko kradeze a trestu je velke a jedna vec je zmajznut jeden laptop. Ina zalozit na tom bigbiznis. Ked ukradnem jeden, snazim sa ho predat co najdrahsie. Ked 100... atd atd.
ucet je v Cine, ako by ste instruovali banku aby vzala spat vasu dobrovolnu platbu? nijako.
na toto pridete do 10 minut po zaklikani 1 stranky toho webu. prevod ci WU do uplnej prdele. Aj ked mna samozrejme odradil hned ten mail hore.
a viete co? uprimne ma to zaujima, kto mate zbytocnych 400 eur, objednajte mba, ked vam pride, obratom ho zoberiem za 600. alebo inak, namiesto mojich kecov staci tym prejst - a risknut to :-) ale nemam to svedomie, ludia co si mozu dovoli vyhodit luftom 400 eur takmer vzdy zbehnu do Apple predajne v meste a kupia mba za 1200 a s podivom neexperimentuju s nakupmi na tychto weboch :-)
....díky za vysvětlení....pořád bych nad tím zbytečně přemýšlel 
Doposud jsem nakupoval max. přes ebay a tam je to o trochu bezpečnější. Řekl jsem si za dotaz nic nedám.

Doposud jsem nakupoval max. přes ebay a tam je to o trochu bezpečnější. Řekl jsem si za dotaz nic nedám.
- rony
- Klub čistého iOS
neber to zle, chapem to pohnutie nad tymi cenami, no prave o to ide ak kombinujes podvod, nenasadis ceny o 20 eur nizsie.
.... v poho, vůbec to neberu zle, potřeboval jsem to s někým probrat. Radši se dvakrát zeptám než bych si pak drbal hlavu, že jsem přišel o 400EUR.
Taky mi to přišlo divný, potřeboval jsem něčí smysluplný názor.
Díky
Taky mi to přišlo divný, potřeboval jsem něčí smysluplný názor.
Díky
-
- Moderator fóra
Taky Vám Macbook AIR 11 při přehrávání videa strašně hučí? Vždy se pustí větráček na maximum...

-
Asi zalezi na tom, co prehravas. Ted to zkousim, prehravam si videoklip v iTunes a nic nehuci, vetracek ma svych klidovych cca 2000 rpm, teplota procesoru do 50 stupnu.
Ale obcas se mi stava, ze to zacne fucet jakoby samo od sebe. Nic na nem nedelam, ale pres to se zacne zahrivat. Pomaha pak jedine restart nebo uspani (zavreni displeje) - po probuzeni je zase v klidu. Byl bych treba ukoncil nejakou bezici aplikaci, ale kdyz zadna nebezi, neni co ukoncovat.
Ale obcas se mi stava, ze to zacne fucet jakoby samo od sebe. Nic na nem nedelam, ale pres to se zacne zahrivat. Pomaha pak jedine restart nebo uspani (zavreni displeje) - po probuzeni je zase v klidu. Byl bych treba ukoncil nejakou bezici aplikaci, ale kdyz zadna nebezi, neni co ukoncovat.
-
- Mírně pokročilý
Chci se zeptat zkoušel už někdo v posldní verzi Airu vyměnit SSD?
iP5 64GB ● iP4 16GB ● iPad mini 64GB cellular ● MB Air 13' ● iMac 21' ● Apple TV 3 ● Time Capsule 2TB ● Airport Express
-
- iPhone expert
Sám jsem to nezkoušel, ale dá se to. Na youtube je o tom spousta videí, kde je vidět že to zvládne i troll.
-
- Mírně pokročilý
Sice nemám MBA ale Sony Vaio, ale 11,6" a už bych jinej nechtěl. Používám ho už skoro rok a bez problému (myslím velikostně). V budoucnu mám v plánu si MCA pořídit a už jedině 11,6".
Dříve jsem chtěl 13,3, ale poté co jsem porovnal kamarádův MCP 13 a moje Vaio 11 mám jasno. Je to ideální, malý, lehký, a pracuje se na tom pohodlně. Email, internet dokonce i filmy se na tom dají pohodlně sledovat a můžeš to dělat opravdu všude, jak doma, tak v kavárně tak dokonce i v autobusu. Vejde se snad do jakékoliv brašny, batohu..
Rozhodně doporučuju 11,6".
S ostatním na co se ptáš, bohužel zkušenosti nemám, ale doufám že co nejdřív na MCA přejdu a pak se zeptám zase já .)
Dříve jsem chtěl 13,3, ale poté co jsem porovnal kamarádův MCP 13 a moje Vaio 11 mám jasno. Je to ideální, malý, lehký, a pracuje se na tom pohodlně. Email, internet dokonce i filmy se na tom dají pohodlně sledovat a můžeš to dělat opravdu všude, jak doma, tak v kavárně tak dokonce i v autobusu. Vejde se snad do jakékoliv brašny, batohu..
Rozhodně doporučuju 11,6".
S ostatním na co se ptáš, bohužel zkušenosti nemám, ale doufám že co nejdřív na MCA přejdu a pak se zeptám zase já .)
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
-
- iPhone expert
No, včera jsem tu měl jednu 11.6 na přeinstalování a jsem opačného názoru... Nikdy víc.
Je to holt otázka preferencí - mně například příjde tak akorát těch 13". Kdyby ale vydali 15" Aira s váhou pod 1.8kg, možná bych uvažoval i o něm.
Je to holt otázka preferencí - mně například příjde tak akorát těch 13". Kdyby ale vydali 15" Aira s váhou pod 1.8kg, možná bych uvažoval i o něm.
-
- Moderator fóra
Dejvaval. Proboha, máme tady český Apple Online Store včetně dvouleté záruky a dopravy zdarma. Proč pořád musí lidi nad něčím špekulovat? Říkám ne.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Mírně pokročilý
Zdar, právě jsem si koupil MacBook Air 13 a mám problém s trackpadem. V horní části jde dost těžko zmáčknout, je to normální?
EDIT: Ok, díky.
EDIT: Ok, díky.
Naposledy upravil(a) Jelen50 dne ned dub 22, 2012 11:16 pm, celkem upraveno 1 x.
-
U mna ho uplne hore tiez nestlacim. Na bokoch a dole sa mi da stlacit aj pri okraji a v hornej casti tak 1cm od okraja.
iPhone 5S
iPod Shuffle
MacBook White
iPod Shuffle
MacBook White
-
- Mírně pokročilý
Tak mám ještě něco. Často se mně stává, že mně v dolní části trackpadu nefunguje pohyb kurzoru, děje se vám to taky? Jo a ještě bych se chtěl zeptat, když MB uspím, jestli ho pak můžu dát na noc do obalu, anebo ho nechat venku na stole. Díky.
EDIT: Přesně jako v tomhle videu.
Zobrazit video na http://youtu.be/8GRXhIfQNoI
Kód do fóra: [youtube]8GRXhIfQNoI[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
EDIT: Přesně jako v tomhle videu.
Zobrazit video na http://youtu.be/8GRXhIfQNoI
Kód do fóra: [youtube]8GRXhIfQNoI[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
-
- Mírně pokročilý
Ahoj, video jsem sice neviděl, ale oba dva jevy jsou asi úplně normální a není to vada. Na mém MBP taky nahoře nezmáčknu trackpad a pohyb kurzoru ve spodní části funguje jen když zahájím dotek prstem uprostřed, ne přímo dole.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Macbook Pro 13 2010
-
- Mírně pokročilý
Nemám Macbook, ale na mém PC notebooku mám touchpad nastavený tak, aby od určité polohy dole a vpravo na boku byl vyhrazený pro scrollování. Záleží kde se touchpadu dotkneš, jestli rovnou dole nebo tam sjedeš.
-
- Mírně pokročilý
Vím, že mne mnozí asi ukamenují za takový dotaz, ale na Y jsem viděl dost videí, kde na Airu hráli hry pod Windows, má s tím někdo zkušenosti? Myslím tím nějaké ty náročnější /Dirt, CoD apod/.
- rony
- Klub čistého iOS
airmt píše:Nemám Macbook, ale na mém PC notebooku mám touchpad nastavený tak, aby od určité polohy dole a vpravo na boku byl vyhrazený pro scrollování. Záleží kde se touchpadu dotkneš, jestli rovnou dole nebo tam sjedeš.
touchpady na OS X maju na scrolovanie gesta (dva prsty) ak sa nemylim...
-
- iPhonefil
Nemýlíš
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
- rony
- Klub čistého iOS
ako funguje mba s externym monitorom?
nepocitam s kupou thunderbolt apple monitoru a chcem vediet:
- je mozne zapnut mba zatvoreny a pripojeny k monitoru?
- ked zavriem mba s pripojenym monitorom, sleepne? je mozne ho aspon naucit, aby sleepol iba ak nie je prikableny k monitoru?
- dva externe monitory je asi scifi, ze?
- dockovacie stanice?
nepocitam s kupou thunderbolt apple monitoru a chcem vediet:
- je mozne zapnut mba zatvoreny a pripojeny k monitoru?
- ked zavriem mba s pripojenym monitorom, sleepne? je mozne ho aspon naucit, aby sleepol iba ak nie je prikableny k monitoru?
- dva externe monitory je asi scifi, ze?
- dockovacie stanice?
-
- Moderator fóra
- když zavřeš s externím monitorem, uspí se.
- 2 monitory nejdou, jedině přes USB ale má to značná omezení
- dokovací stanice zatím není (když nepočítám USB, která je téměř k ničemu). Měla by být v září pro thunderbolt ale odhadovaná cena minimálně 5-6000,- Kč, což je celkem dost.
- 2 monitory nejdou, jedině přes USB ale má to značná omezení
- dokovací stanice zatím není (když nepočítám USB, která je téměř k ničemu). Měla by být v září pro thunderbolt ale odhadovaná cena minimálně 5-6000,- Kč, což je celkem dost.

- rony
- Klub čistého iOS
ani ziadna pomocka, kam by som nastrkal kable z monitora, rozne usb zariadenia, hlavne etherne a potom to pripojil k mba?
jasne, usb monitor som zrovna nemal na mysli, to je tragedia a nie monitor :) len ci nahodou cez thunderbolt kabel to nejde nejako do serie alebo co.
jasne, usb monitor som zrovna nemal na mysli, to je tragedia a nie monitor :) len ci nahodou cez thunderbolt kabel to nejde nejako do serie alebo co.
-
- Moderator fóra
Přes Thunderbolt zatím nic není, dokovací stanice budou na podzim i s plnou podporou 1 a více monitorů, ale zatím nic není.
Jediná možnost je USB dokovací stanice (mám jednu z Alzy asi za 1000,- Kč). Má to 7x USB, LAN a zvukový výstup (možná i vstup) a to je ale vše. Ale i tak to má alespoň nějaký smysl, že nemusíš zapojovat tolik kabelů.
Jediná možnost je USB dokovací stanice (mám jednu z Alzy asi za 1000,- Kč). Má to 7x USB, LAN a zvukový výstup (možná i vstup) a to je ale vše. Ale i tak to má alespoň nějaký smysl, že nemusíš zapojovat tolik kabelů.

-
- Host
gulii píše:Vím, že mne mnozí asi ukamenují za takový dotaz, ale na Y jsem viděl dost videí, kde na Airu hráli hry pod Windows, má s tím někdo zkušenosti? Myslím tím nějaké ty náročnější /Dirt, CoD apod/.
Crossover a crossover games pro mě fungují dobře, nic extra náročného jsem nezkoušel, ale utáhne to dost věcí... Největší problém mám s místem, 64gb není moc

- rony
- Klub čistého iOS
poprosim skusensjich,
toto od belkinu by bol uzitocny doplnok k mba?
http://www.belkin.com/pressRoom/release ... 60512.html
ide mi o to, ci do toho nastrkam blbosti vratane monitoru (nema to ale dvi) a pridem s mba, strcim do neho jediny kabel a voala mam desktop :-)
toto od belkinu by bol uzitocny doplnok k mba?
http://www.belkin.com/pressRoom/release ... 60512.html
ide mi o to, ci do toho nastrkam blbosti vratane monitoru (nema to ale dvi) a pridem s mba, strcim do neho jediny kabel a voala mam desktop :-)
-
- Moderator fóra
Přesně to chci taky. To by mělo umět vše co chceš. Ale prodává se to už?
EDIT: jo už vidím, že až v září.
EDIT: jo už vidím, že až v září.

- rony
- Klub čistého iOS
snad za to nebudu chciet 500 eur :-) edit: doprdele 400 :-) fuha
diky za potvrdenie, dost si mi pomohol :-)
diky za potvrdenie, dost si mi pomohol :-)