v com je dobry macbook
-
- Starý pes fóra :)
v com je dobry macbook
cawko potreboval by som poradit pri vybere nejakeho nb a uz dhsi cas rozmyslam nad macbookom .... niekde na nete som cital ze mac je len na strihanie filmov robenie fotografii a tak by som chcel vediet vcom je dobry pre bezneho zakaznika ...teda za tu cenu dufam je 

-
- Mírně pokročilý
Re: v com je dobry macbook
Ahoj, začínal jsem na Ibooku 1,33, teď mám už třetí MB, začínal jsem na 1,83, pak 2,0 a teď 2,4 ghz core2duo a nemůžu teď najít jediný negativum
Mac OSX jsem si zamiloval, nikdy více už nechci neikde doma ani v práci vidět Wokna.. Výkon je naprosto dokonalý pro normálního uživatele až pžekvapující, stabilita-ani jednou jsem neměl problém s padající aplikací apod (a když už tak se prostě vypla a po znovunahození běžela normálně). Výdrž baterie u mýho novýho kousku je cca 4-5 hodin dle toho, co právě dělám, ze zkušenosti vím, že tato výdrž bude stejná i po roce,pak klesá na zhruba 3,5-4 hodiny, ale to je dost individuální. Opravdu si myslím, že neexistuje přátelštější varianta "počítače". Navíc teď v Brně v jednom apple obchůdku-nechci tu psát jméno, abych náhodou nešířil reklamu
vyprodávají straší modely za supr ceny ( nejslabší verze za 17 bez DPH) , tak bych se ani nerozmýšlel. Servisní zázemí je skvělé-aspoň co se týče Brna a když budeš chtít vědět něco konkrétního, tak se klidně zeptej 

-
a idu na to aj nejake hry ....pre syna aby mal nejaku zabavku
-
- Mírně pokročilý
Hry na Mac jsou, ale já popravděuž moc nehraju, takže jsem ani nehledal, ale dají se sehnat...vím o Commandos, Quake, NFS....bude jich určitě víc..
-
a pojdu ni tam niektore programy z windowsu ? napriklad nejake convertori
-
- Mírně pokročilý
jaký máš na mysli? ale takový ty fóbie o kompatibilitě co se šíří jsou blud! vše co děláš ve Woknech, uděláš i na Macu ato rychleji, jednodušeji a ve většině případů v programu, kterej je ofiko zadara
to co nemá mac v základu si pohodlně stáhneš. Existují samo Corel i Adobe pro mac apod...

-
a da sa tam stiahnut aj ini prehliadac ako safari
-
- Mírně pokročilý
opera, camino....
-
a co je na tom take najvynimocnejsie oproti windowsu ....lebo je tiez aj linux ktory sa da stiahnut gratis a ten OS X mi pride trochu drahy
-
- Mírně pokročilý
osx je v ceně, když si koupíš jakýkoliv Apple comp. Osx nepadá, je rychlý a jednoduchý, v základu je hafo programů a prakticky jsem nezažil žádný vir ani nic podobného, když se mi náhodou stáhne nějaký nesmysl s koncovkou .exe, tak to prostě hodím do koše.
no a ked mas niaky specialny win soft. napr. uctovnictvo tak aj to sa da v pohode vyriesit aby to ficalo pod mac osx. Ja mam macy asi rok a uz nechcem MS produkty ani vidiet ....
-
a este jedna otazocka...macbook air ...chcel by som nieso co najviac prenosneho a tento sa mi celkom pozdava ...je tichy rychli a ma DVDrom?
ak je odpoved na vsetky ANO tak mi pls posli kontakt na niekoho kto taky ma
ak je odpoved na vsetky ANO tak mi pls posli kontakt na niekoho kto taky ma
-
MB Air je tichy, rychli a bez DVD, CD rom...myslim, ze ked chces takyto notebook tak uz si mal mat precitane aspon 5 recenzie. MacBooky a produkty od Apple sa nekupuju lebo sa mi paci, ze je notebook biely alebo logo firmy.
To musis vediet preco si to chces kupit. Ak chces hrat hry tak ostan pri Win, kup si nieco ako HP, Sony Vaio a pod, budes spokojny.
A samozrejme mas moznost zajst do predajne, ktorejkolvek Apple predajne a odskusat si notebooky nazivo
To musis vediet preco si to chces kupit. Ak chces hrat hry tak ostan pri Win, kup si nieco ako HP, Sony Vaio a pod, budes spokojny.
A samozrejme mas moznost zajst do predajne, ktorejkolvek Apple predajne a odskusat si notebooky nazivo

iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Mírně pokročilý
ygy: je samo možnost mít na macu oba systémy,abys mohl třeba mít sw na účetnictví....fakt to chce zkusit na vlastní kůži a uvidíš...
Paly: no, o jednom, co si ho chce koupit jen proto, že se mu líbí design a vrazit tam XPčka bez OSX bych věděl
Paly: no, o jednom, co si ho chce koupit jen proto, že se mu líbí design a vrazit tam XPčka bez OSX bych věděl

-
OT:
XP na Macu....ooo nie
je to hruza, ked su tam dva systemi tak pohoda, ale len XP je to urcite stresujuce aj pre ten Mac.
XP na Macu....ooo nie

iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Mírně pokročilý
no stresující to pro maca musí být rozhodně,ale pro ty xpéčka si myslím ještě víc
každopádně, jestli si ho pořídí, tak se mu každý applista vysměje....degradace applu....

-
a pokud se jedna o mene narocne aplikace tak jsou i ruzne virtualPC, ktere jsou vcelku svizne a nemusi se opoustet masox 

MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
-
- Administrator
Paly píše:MacBooky a produkty od Apple sa nekupuju lebo sa mi paci, ze je notebook biely alebo logo firmy.
já ho proto koupil

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

-
- Pokročilý uživatel
Strávil jsem poslední 4 dny a noci s novým MacBook ALU 2.4 (a bez manželky). Musím říct, že lepší HW, SW, hračku i hezkou věc jsem ještě nevlastnil. Dílenské zpracování a design jsou naprosto úžasné, podsvícená klávesnice, detaily jako například magnetická zástrčka napájení nebo vyklápěcí háčky pro namotání kabelu na síťovém adaptéru, bílá dioda indikující sleep mode není ve vypnutém stavu na čelním panelu vůbec vidět, diody dobytí baterie jsou skryty pod mikroskopickými osmi otvory. Trackpad a systém ovládání jedním, dvěma, třema nebo čtyřmi prsty se dá velmi snadno a rychle naučit. Prostředí Mac OS X - stabilní, rychlé a přehledné. Time Machine - okamžité nastavení, jednoduchost sama. Mail - super jednoduchý, okamžité vyhledávání.
Vyzkoušel jsem Crossover (simulace Windows) - funguje bez problému u odzkoušených aplikací ze seznamu na stránkách výrobce (MS Office atd), u ostatních (např. učetnictví) se s ním musí laborovat a případně dohrávat chybějící knihovny atd.
Můžu ale doporučit nový Parallels Desktop 4.0 - tady si nainstalujete kompletní operační systém (nebo víc) např. XP, Vista, Linux, ale co je naprostá bomba, že okamžitě můžete data sdílet s MacOS nebo mezi jednotlivými VM. Nová verze navíc podporuje 2 jádra a využívá výrazně lépe grafiku nových MB.
Takže vřele doporučuji.
Vyzkoušel jsem Crossover (simulace Windows) - funguje bez problému u odzkoušených aplikací ze seznamu na stránkách výrobce (MS Office atd), u ostatních (např. učetnictví) se s ním musí laborovat a případně dohrávat chybějící knihovny atd.
Můžu ale doporučit nový Parallels Desktop 4.0 - tady si nainstalujete kompletní operační systém (nebo víc) např. XP, Vista, Linux, ale co je naprostá bomba, že okamžitě můžete data sdílet s MacOS nebo mezi jednotlivými VM. Nová verze navíc podporuje 2 jádra a využívá výrazně lépe grafiku nových MB.
Takže vřele doporučuji.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
-
- Mírně pokročilý
Dají se kromě prohlížeče safari..nainstalovat třeba firefox?..
Jaký používáte na Mac internetový komunikační program? ..Mohu mít třeba qip, icq?
Díky.
Jaký používáte na Mac internetový komunikační program? ..Mohu mít třeba qip, icq?
Díky.

iPhone 3G 8GB

-
mike0007CZ píše:Dílenské zpracování a design jsou naprosto úžasné, podsvícená klávesnice, detaily jako například magnetická zástrčka napájení nebo vyklápěcí háčky pro namotání kabelu na síťovém adaptéru, bílá dioda indikující sleep mode není ve vypnutém stavu na čelním panelu vůbec vidět, diody dobytí baterie jsou skryty pod mikroskopickými osmi otvory.
Jen podotýkám, že magnetická zástrčka, vyklápěcí háčky, bílá dioda nebo diody dobytí (na starém modelu jsou ovšem vespod) nejsou ničím novým

iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
wolf píše: Existují samo Corel i Adobe pro mac apod...
Bacha na to, poslední Corel co byl pro Maca byla 11. Od té doby už žádná další verze pro Mac nabyla. a 11 je nesehnatelná. Adobe samozřejmě funguje i pro poslední verze
Nejak to nechapu. Jakyho Corela myslis? Painter? Ten je v nejnovejsi verzi (Painter X) jak pro Mac tak pro Windows. O nesehnatelnosti se podle me neda mluvit. Stahnes trial a koupis serial pres net.
link na corel
link na corel
Sorry, moje chyba. nepoužívám bitmapové editory, ale vektorové, a tam bohužel podpora pro Mac skončila s verzí 11.
-
Sice neplanujem MAC ale zaujimalo by ma ako to je napriklad s CAD programami napriklad taky AutoCad alebo ProEngineer WildFire? Myslite ze by sa na Macu dali rozbehat?
dodo
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
dodo ako pre Teba
viewtopic.php?f=108&t=11672

iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
Vies nechcem nikoho urazit... ale AutoCad je pre male deti...
Skor by ma zaujimalo ci by som tam dokazal rozbehnut ten ProEngineer ale ako som pozeral na ich strankach tak maju podporu len pre WIN a mali pre linux ale to uz nepodporuju.... Mne sa Mac-ky strasne pacia len problem je v tom ze robim v specializovanych programoch ktore Mac neodporuju.... a robit nieco vo virtuale nie dakujem....
a dost mojich otazok
dodo

a dost mojich otazok

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
ProEngineer ani Catiy ani nic podobne som nenasiel tiez mi to treba. Takze neviem, mozno nikto iny
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
AutoCAD neni. Dlouho jsem schanel. Ale na Windows XP v Boot Campu beha nadherne.
-
- Moderator fóra
zdravim...chtel bych se zeptat jeslti nekdo mate novy MacBook s graf.kartou od nvidie...jak ta tom behaj treba hry.? nejak sem totiz nepochopil jestli tech 256mb je vlastni pameti nebo jak to vlastne funguje...dikes
-
- Pokročilý uživatel
Mam novy macbook (grafarna nvidia GeForce 9400M) s nahodenymi windows XP a skusal som na tom akurat vcera nove Call of Duty. Na malych detailoch a nizkom rozliseni to ide plynule.
-
- Moderator fóra
Ta grafika není dediková (9400). Je integrovaná a pameť je sdílená s RAM.
Takže nečekej, žádné zázraky.
Takže nečekej, žádné zázraky.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- Pokročilý uživatel
Mám Macbook ALU 2.4GHz a Call of Duty 4 pro Mac funguje bez problémů do rozlišení 1024x768
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
-
Kamarád má nový ALU MB 2.0 GHz a Call of Duty 4 rozběhal snad na plný detaily.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
to: Dodo
Nechci te taky urazit, ale co jsem chvili venku tak CAD programy jedině Nemetschek http://www.nemetschek.com
A jejich Vector Works
Tohle a jedině tohle použivaj v Anglii:) (trocha nadsázky:D)
A myslím, že za 50000Kc je to hodne slusny...
A kdyžtak pánové student vesion Archicad 12
http://www.graphisoft.cz
Vše přímo pro MAC OS X
Nechci te taky urazit, ale co jsem chvili venku tak CAD programy jedině Nemetschek http://www.nemetschek.com
A jejich Vector Works
Tohle a jedině tohle použivaj v Anglii:) (trocha nadsázky:D)
A myslím, že za 50000Kc je to hodne slusny...
A kdyžtak pánové student vesion Archicad 12
http://www.graphisoft.cz
Vše přímo pro MAC OS X
-
OT: No len bohuzial tie softy co si napisal nevyhovuju este ten Nemetschek by mohol nahradit AutoCAD aj to neviem ci dokaze robit nejake exporty do vymennych formatov(.dwg, .dxf) pre AutoCad... ak nie tak je zase nepouzitelny...
No a ten druhy soft je pre architektov takze s tym by som asi v strojarstve neuspel..
navyse nemozem si dovolit robit v softe v ktorom u nas robi 20-30 ludi a ja jediny by som robil v uplne inom.... zase by bola kompatibilita upne v keli... 
dodo
No a ten druhy soft je pre architektov takze s tym by som asi v strojarstve neuspel..

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Pokročilý uživatel
terry píše:Kamarád má nový ALU MB 2.0 GHz a Call of Duty 4 rozběhal snad na plný detaily.
Tak rozbehat som to rozbehal aj ja. Ale tak 5 fps

-
- Moderator fóra
je rozdíl jestli to pouštíš pod mac os nebo pod widlema 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
to Dodo:
Nemetschek podporuje i export do .dwg, víc najdeš na mujmacu. No a je i pro strojaře:) však na mujmacu najdeš všechno.
Nemetschek podporuje i export do .dwg, víc najdeš na mujmacu. No a je i pro strojaře:) však na mujmacu najdeš všechno.
-
- iPhone expert
Nazdar
Kúpil som si macbook Pro 13'' nový model a zaujímalo by ma, či treba prve nabitia spraviť a full a potom úplne vybiť aby batéria dosiahla plnú kapacitu?
No a ešte by ma zaujímalo, že keď to mam na kábli pripojené v elektrike takže či to nejak ničí tú batériu, alebo či to berie energiu ako normálne z elektriky a že to aku neničí.
Kúpil som si macbook Pro 13'' nový model a zaujímalo by ma, či treba prve nabitia spraviť a full a potom úplne vybiť aby batéria dosiahla plnú kapacitu?
No a ešte by ma zaujímalo, že keď to mam na kábli pripojené v elektrike takže či to nejak ničí tú batériu, alebo či to berie energiu ako normálne z elektriky a že to aku neničí.
Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White