Link

Konkrétně bych ho vzal v 1 TB verzi pro Time Machine, měl bych tam celý obraz disku. Další využití bych viděl jako skladiště dat, párkrát do roka stříhám nějaké video z dovolených a různých rodinných akcí. Takže tady by pro tyto data bylo místo. Přijde mi to lepší než to mít přímo v MacBooku.
Otázka je, jaké s tímto diskem máte zkušenosti, či ohlasy z okolí. Na netu jsem na něho našel rozporuplné názory. Recenzenti vždy chválí a uživatelé tak půl na půl. Jedni tvrdí že je hlučný, nefunguje nebo velice špatně funguje přenos přes firewire, dále že jim schazuje finder, či time machine. Další mu vytýkají, že hodně topí i když v recenzích se všude uvádí, že netopí. Tak, aby se v tom čert vyznal..

Nebo pokud máte tip na jiný vhodný disk s podobnou cenou a kapacitou klidně si nechám něco doporučit.
Přemýšlel jsem i nad 2.5" externím diskem, nakonec jsem přišel na to, že ten disk nepotřebuju přenášet. Stačí mi, když bude ležet doma na stole. Jakmile přijdu, připojím, zálohuju, natáhnu si video co potřebuju atd. Takže raději volím 3.5" s dvojnásobnou kapacitou.
Další věc, o které jsem přemýšlel, je použít tento disk jako síťový - píchl bych ho přímo do routeru a mohl na něho přistupovat a zálohovat ze všech počítačů doma. S tím souvisí 2 otázky

1) Jak je to s přístupem PC s windows na oddíly naformátované pro MAC OS? Dá se z nich aspoň číst? To samé opačně. Přístup z MAC OS na disk naformátovaný pro widle? Nejspíš bych to řešil tak, že disk rozdělím na 2 oddíly - jeden pro MAC, druhý pro PC. Ale přece jenom někdy se může hodit přistoupit i na ten druhý oddíl

2) Máme s kamarády mezi sebou vytvořenou wifi síť. Kdybych ten disk připojil k routeru, jde nějak omezit přístup na ten disk pod jménem a heslem, aby na něho nemohli přistupovat oni, ale pouze já z mých počítačů doma?
Omlouvám se za delší post, ale většina spolu víceméně souvisí, tak mi přišlo jednodušší to spojit do jednoho než mít třeba 3 samostatné vlákna.