Ventilator sa toci naplno MB vsak nereaguje - nejde zapnut
-
- Starý pes fóra :)
Ventilator sa toci naplno MB vsak nereaguje - nejde zapnut
Ahoj
Dnes rano sa mi stala neprijemna vec Ked som sa zobudil a presiel do pracovne tak ma zaskocil hukot ventilatora na mojom MB siel uplne na plno a MB bol vypnuty. MB som vcera vecer normalne uspal a isiel spat vsetko bolo v poriadku ziaden problem az na ten hukot rano.
MB mam pripojeny na externy 22" monitor cez DVI k MB mam pripojeny externy HDD a LAN kabel. Skusal som hned rano ked som pocul to vrcanie ze ci je MB prehriaty ale nebol teplota bola ok povedal by som ze bol az chladny.
Odpojil som ho teda od vsetkych zariadeni ale ventilator stale vrcal... skusal som ho zapnut ale nic tak som vybral baterku ale po opatovnom nasadeni sa zase len rozkruti ventilator ako sialeny...
Nechal som teda baterku von s MB a pripojil som ho na sietovi kabel ale nic MB sa ani nepohol ventilator sa nerozkrutil... Dioda na nabijacke vsak svietila uplne slabucko nie ako pred tym ked bolo vsetko OK. Neviem vsak ci to nebolo tym ze v nom nebola baterka...
Bojim sa ze nieco odislo...
PS: ked som skusal ako je nabita baterka tlacitkom na boku tak sa diody vobec nerozsvietili....
Za vsetky rady dakujem
dodo
Dnes rano sa mi stala neprijemna vec Ked som sa zobudil a presiel do pracovne tak ma zaskocil hukot ventilatora na mojom MB siel uplne na plno a MB bol vypnuty. MB som vcera vecer normalne uspal a isiel spat vsetko bolo v poriadku ziaden problem az na ten hukot rano.
MB mam pripojeny na externy 22" monitor cez DVI k MB mam pripojeny externy HDD a LAN kabel. Skusal som hned rano ked som pocul to vrcanie ze ci je MB prehriaty ale nebol teplota bola ok povedal by som ze bol az chladny.
Odpojil som ho teda od vsetkych zariadeni ale ventilator stale vrcal... skusal som ho zapnut ale nic tak som vybral baterku ale po opatovnom nasadeni sa zase len rozkruti ventilator ako sialeny...
Nechal som teda baterku von s MB a pripojil som ho na sietovi kabel ale nic MB sa ani nepohol ventilator sa nerozkrutil... Dioda na nabijacke vsak svietila uplne slabucko nie ako pred tym ked bolo vsetko OK. Neviem vsak ci to nebolo tym ze v nom nebola baterka...
Bojim sa ze nieco odislo...
PS: ked som skusal ako je nabita baterka tlacitkom na boku tak sa diody vobec nerozsvietili....
Za vsetky rady dakujem
dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse
-
- Administrator
Re: Ventilator sa toci naplno MB vsak nereaguje - nejde zapnut
chuděrko ! mě by trefilo .. asi servis ne ?
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

-
- Pokročilý uživatel
Našel jsem - reset SMC, vydělej baterku, odpoj kabel, stiskni power cca 10-20s a při stisknutém tlačítku power připoj napájecí kabel
edit:
to toncek
mám to vod strejdy gůgla
edit:
to toncek
mám to vod strejdy gůgla
Naposledy upravil(a) mike0007CZ dne sob črc 11, 2009 9:58 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
-
- Moderator fóra
dodo je na dovolené, jak dorazí určitě Miku tvůj postup vyzkouší, pokud už ho neposlal do servisu.
Možná by bylo vhodné uvést i zdroj, pokud to máš někde z webu.
Možná by bylo vhodné uvést i zdroj, pokud to máš někde z webu.

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
-
- patron iPhone.cz
No pokud zrovna tohle teda má pomoct, tak lze najít přímo na support.apple.com a nebo prostě dát hledat googlu něco jako "apple reset smc howto". Mně to pár odkazů našlo, mezi prvníma byl právě ten na support od Applu.
Ale možná že by to pomoct mohlo, symptomy jsou podobné, jako posáno zde, cituji z odkazu se supportu:
Ale možná že by to pomoct mohlo, symptomy jsou podobné, jako posáno zde, cituji z odkazu se supportu:
Kód: Vybrat vše
Over time, the settings in the System Management Controller may become unusable, which can result in operational anomalies with the computer. Examples include not turning on, not waking from sleep, not charging the battery, or not recognizing the AC Adapter, among others.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
mike a pantany
Hned ako MB prestal fungovat som vyskusal bezne postupi na rozbehnutie MB ale nic. Potom som samozrejme Goooglil a nasiel na Apple suporte ten postup na reset Power managera ale ani ten nezabral... Poslednu nadej mi daval Lukas (ls8) ta som mu napisal PM ale tiez ma len odkazal na reset Power manageru a ze ak to nezaberie tak servis... No a po Lukasovej PM som to este hodil sem na forum (topiaci sa aj slamky chyta
) ale nic... Tak som v stredu minuly tyzden mailoval s autorizovanym servisom na SK a v pondelok MB cestoval k nim. Momentalne ho opravuju a cakaju na nejaku suciastku. Zevraj v USA maju vsetci dovolenky... tak cakam... 
Ked pride vyjadrenie co s tym bolo hodim to sem dufam ze MB bude dom a co najskor....
dodo
Hned ako MB prestal fungovat som vyskusal bezne postupi na rozbehnutie MB ale nic. Potom som samozrejme Goooglil a nasiel na Apple suporte ten postup na reset Power managera ale ani ten nezabral... Poslednu nadej mi daval Lukas (ls8) ta som mu napisal PM ale tiez ma len odkazal na reset Power manageru a ze ak to nezaberie tak servis... No a po Lukasovej PM som to este hodil sem na forum (topiaci sa aj slamky chyta

Ked pride vyjadrenie co s tym bolo hodim to sem dufam ze MB bude dom a co najskor....
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Moderator fóra
Jak jsi dopadl?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
Ano viem viem slubil som ze napisem
ale momentalne neviem kde skor...
Viem ze zhorela nejaka doska na tom papieri co mi dali v servise je napisane ze co len som ho zalozil pod postel a uz sa mi to nechcelo vytahovat
Neviem ci nie nejaka doska napajania alebo nieco take... Doplnim dnes ked pridem home. V servise to za dva tyzdne vymenili bez poplatkov.
dodo

Viem ze zhorela nejaka doska na tom papieri co mi dali v servise je napisane ze co len som ho zalozil pod postel a uz sa mi to nechcelo vytahovat

dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse
-
- Moderator fóra
Tak hlavní je, že už mac funguje 

iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
Re: Ventilator sa toci naplno MB vsak nereaguje - nejde zapn
Takze 23.2009 som dostal oprávnený MacBook zo servisu ceskyservis.cz. Dnes ráno na tom istom MacBooku tá istá chyba aká je podpísaná v prvom príspevku z 8.7.2009... :-/
Podľa papieru zo servisu bola vymenena Logic Board.... Ako som tak kukal po ebay tak nova má vyjde na 500 USD... MacBook môžem teda zhodiť... Nema niekto ešte nejaky nápad na opravu po 3 rokoch?
dodo
Podľa papieru zo servisu bola vymenena Logic Board.... Ako som tak kukal po ebay tak nova má vyjde na 500 USD... MacBook môžem teda zhodiť... Nema niekto ešte nejaky nápad na opravu po 3 rokoch?
dodo
Apple Magic Mouse
Apple Magic Mouse