Baterie MB

Julek
Administrator
Administrator

Baterie MB

Příspěvek od Julek »

Jak jste na tom s baterkou ?

já vidím v iStatPro 260 nabíjecích cyklů a životnost 94% jak jste na tom ?

Obrázek

Umí mi někdo říct od kolika % je baterie nepoužitelná, špatná ?
Měnil jste někdo už baterii ? Po jaké době ?

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

ls8
Starý pes fóra :)

Re: Baterie MB

Příspěvek od ls8 »

Teorie rika, ze zivotnost LiPol akumulatoru je cca 1000 cyklu. Zivotnost se bere stav, kdy kapacita klesne na 50% puvodni hodnoty.

Ja jsem na tom takto:

Obrázek
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

po roce a půl mám 142 cyklů a 100% health. jinak z původní výdrže to kleslo o hodinu, tzn že místo cca 5ti hodin dá maximálně 4

pořád je to ale víc než u ostatních notebooků
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Já jsem na tom takto:
Obrázek

Prakticky celé léto jsem baterku nepoužíval - macbook ležel na stole..Jednou za čtrnáct dní jsem ho vždy vybil třeba do poloviny a znovu nabil, aby baterka byla aspoň trochu v provozu..

Spíš mě zaráží atribut health = 96%, když tady je spousta lidí s mnohem větším počtem cyklů a hodnotě 100%..

Pomůže třeba, kdybych provedl tu kalibraci o které jsem tady někde četl? Jinak výdrž je stále stejná někde kolem 4 - 5 hodin podle využití..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

ygy

Příspěvek od ygy »

toto je moje Obrázek vždy keď sa na to pozriem tak ma ide poraziť ale keď baterku úplne vybijem a následne nabijem tak sa health trochu zvýši ale stále to nieje nič moc ale neviem či je istat pro zas až taký dôverihodný informátor ale keď mi condition ukáže niečo iné ako normál tak s tím začnem niečo robiť .

ls8

Příspěvek od ls8 »

Před časem mi health spadlo asi na 80%, udělal jsem kalibraci podle http://support.apple.com/kb/HT1490 a od té doby mám zase 100%.

ygy

Příspěvek od ygy »

ak mám tomu chápať tam hovoria aby som MB nechal úplne nabiť a nejaký čas používal iba na adaptéry ? a ako dlho si ho tak používal lebo ja svoj mac použivam takmer iba na napájaní a po 26 cykloch health 94 mi príde celkom brutálny :?

phaeton_esc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od phaeton_esc »

ten health máte nějakej divnej

já notes používám jak potřebuju, často je třeba celej měsíc jenom na nabíječce, občas jí vybíjím skoro do mrtva a pořád drží poměrně dost v pohodě
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady

ls8

Příspěvek od ls8 »

ygy píše:ak mám tomu chápať tam hovoria aby som MB nechal úplne nabiť a nejaký čas používal iba na adaptéry ? a ako dlho si ho tak používal lebo ja svoj mac použivam takmer iba na napájaní a po 26 cykloch health 94 mi príde celkom brutálny :?

Třošku jinak: zapojit do elektriky, nechat nabít. Po nabití ještě nejméně dvě hodiny nechat nabíječku připojenou. Pak odpojit nabíječku, pracovat na notebooku (nebo pustit handbrake), nechat úplně vybít až se notebook vypne. Nechat vybitý a vypnutý nejméně pět hodin bez připojené nabíječky. Pak připojit nabíječku a nabít. Po nabití zapnout.

tomminno90

Příspěvek od tomminno90 »

Já mám macbook alu 2008 skoro rok a životnost baterie mi šla hrozně moc dolu.
Z 5hodin na 3,5.
Podle istat v tomhle okamžiku mám 294 cyklů, health na 88%. Občas to klesne i na 82%. Netuším, proč to tak líta nahoru a dolu.... :-/
Zkoušel jsem zjisit condition baterky, ale nikde jsem ji nezjistil - zkoušel jsem option key a na kliknout na baterku v menu baru, ale nic :-/
Také jsem zkoušel calibrating, ale žádná sláva...

dawe73
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od dawe73 »

207 cycles
92% health
3h 20min výdrž na baterii :(

Boog
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Boog »

hm, nechci byt za kacire ani za prechytraleho, ale rekl bych, ze udaj % baterie neni az tak exaktni. Mam 20 cyklu, delam s tim denne, nikdy jsem snad neklesl pod 30% baterie bez adapteru, jsem na nabijecce doma i v praci, ale casto i bez a udaj % baterie mi hapruje - obcas mam 100% pri nabiti, obcas jen 96%, nekdy 98% a jindy zase 100%. A ty cisla myslim ta, ze 98% nebo 96% je top po x hodinach na adapteru, cili bez pravdepodobnosti, ze to vzroste. Jindy v pohode na 100%.
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)

tor

Příspěvek od tor »

pridam moje zkusenosti..

pracuji prevazne na adapteru, jednou dvakrat do tydne vybijim a zapojim asi tak minutu pred vypnutim. obcas zapomenu vybit, tak klesa zdravi baterie, provadim kalibraci asi jednou za 2-3 mesice, pomuze navratit hodnotu zdravi 100 %

jeste k poslednimu prispevku. baterie se dobiji az pri mene jak 95 % stavu nabiti, ne zdravi. pokud pracujete jen na adapteru, stav baterie postupne klesa, proto je lepsi odpojit ze site urcite minimalne vzdy, kdyz se blizite k 95 %. tedy minimalne jednou za tyden proste vybit baterii

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Někdy se mi povede nechat baterii vybitou ležet celou noc a ráno jí vrazím do nabíječky, ale nenechávám MB nabít vypnutej, to asi bude ta chyba .. schválně to vyzkouším ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Přesně tak, u mě bude problém ho vybít a nechat aspoň 5 hodin ležet jen tak a potom ho nabíjet vypnutý. :D

Budu to muset nějak naplánovat na dobu, kdy ho nebudu potřebovat..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

ls8

Příspěvek od ls8 »

Boog píše:hm, nechci byt za kacire ani za prechytraleho, ale rekl bych, ze udaj % baterie neni az tak exaktni. Mam 20 cyklu, delam s tim denne, nikdy jsem snad neklesl pod 30% baterie bez adapteru, jsem na nabijecce doma i v praci, ale casto i bez a udaj % baterie mi hapruje - obcas mam 100% pri nabiti, obcas jen 96%, nekdy 98% a jindy zase 100%. A ty cisla myslim ta, ze 98% nebo 96% je top po x hodinach na adapteru, cili bez pravdepodobnosti, ze to vzroste. Jindy v pohode na 100%.

Podle mě pleteš údaj o aktuálním nabití akumulátoru, my řešíme údaj o "kondici" akumulátoru.

Když připojíš MacBook na nabíječku v době, kdy je akumulátor nabit na 94% nebo víc, nabíjení se nezahájí. Elektronika notebooku se tak snaží předejít nabíjecím mikrocyklům a tím o něco prodloužit životnost akumulátoru. Už jsme to tu před časem probírali.

tomminno90

Ještě jedna věc, nevíte o nějakým programu na údržbu baterie, kde by byla možnosti i úplného vybití baterky? :)

ygy

Příspěvek od ygy »

Handbrake. ten baterku doslova zožerie zaživa . (a inak slúži na konvertovanie videa)

práve mám 39 cyklov a 93 % životnosť ale na pondelok plánujem tu formáciu :D

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

ja mam na MBP 13": 14 cyklu, zdravi 98%....
asi to bude tim, ze prakticky vubec nevyuzivam baterii...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Boog
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Boog »

ls8: ok, diky za objasneni :)
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)

ygy

Příspěvek od ygy »

a ešte k tej julkovej dodatočnej otázke , drž alt a klikni v munubaru na symbol baterky a podla toho aký máš condition sa zariaď podla tohoto : :wink:
The battery condition tells you whether your battery is functioning normally and approximately how much charge it can hold.

Here are the possible conditions:

Normal: The battery is functioning normally.
Replace Soon: The battery is functioning normally but holds less charge than it did when it was new.
Replace Now: The battery is functioning normally but holds significantly less charge than it did when it was new. You can continue to use the battery until you replace it without harming your computer.
Service Battery: The battery isn?t functioning normally, and you may or may not notice a change in its behavior or the amount of charge it holds. Have your computer checked by an Apple Authorized Service Provider (AASP). You can continue to use your battery before it?s checked without harming your computer.

tomminno90

ygy píše:Handbrake. ten baterku doslova zožerie zaživa . (a inak slúži na konvertovanie videa)

práve mám 39 cyklov a 93 % životnosť ale na pondelok plánujem tu formáciu :D

Takže pustím hanbrake, začnu konvertovat nějaké video a nechám to běžet, dokud se mi nevypne macbook? :)

ygy

Příspěvek od ygy »

nemusíš zrovna handbrake to bol len príklad na progam ktorý dosť žere baterku :wink: samozrejme tať velú svietivosť, zapnúť hudbu a baterka je fuč a potom postupuj podla návodu na úvodne strane :wink: ja som práve dokončil formát a mám 98% :twisted:

tomminno90

No ja to minule udelal taky podle navodu a zadny rapidni rozdil jsem fakt nevidel. Porad 83-85%. Vcera jsem mel dokonce jenom 75%:-(( Tak nevim, jestli mam baterku spatnou nebo ja jsem antitalent:-/

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

tak ja jsem na tom asi nejlepe. Po updatu na 10.6.2 se baterka chova jako magor. Rapidne klesla vydrz (max 1:30). OS mi haze Service Battery. Cekam na dalsi update jak na smilovani
Obrázek

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Přesně to mam já - 219 cyklů a health kolísá mezi 47%-43%. Po kalibraci občas klesne na 36%, pak stoupne na 78% a pak jde zase zpátky k tý čtyřicítce..
MacBook Pro (2008)

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

kamarád má rok a půl MB white má 319 cyklů a health 90% :shock:
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

No právě :) jenže reklamaci mi už neuznaj - baterie má jen jeden rok. Ale já už jsem si na to zvyk...
MacBook Pro (2008)

ygy

Příspěvek od ygy »

ale veď záruka je 2 roky . ja by som to to dal reklamovať pričom by som si dal vymeniť top case. (načo máš jeden rok nárok či už v záruke alebo po nej ) a mac bude úplne nový a pri tej príležitosti by som ho predal a za peniaze by som kúpil niečo nové :wink:

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Plan je to dobrej. Kdyby nebyl koupenej v srpnu 2007

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

Já mam totiž MBP po tátovi a tomu už řekli, že na reklamaci je pozdě. Ještě se optam, jak to teda je...

EDIT: Teď jsem na mujmac.cz taky četl o někom, kdo má Mac 15 měsíců a už je bez záruy - to známená opravdu jen jeden rok.
MacBook Pro (2008)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

martin.94:

A nemá ten mac někde ze zahraničí jenom s roční zárukou? Podle mě u nás musí mít na vše záruku na 2 roky..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Martyn
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Martyn »

To nevim, ale už jsem si na to zvyk, tak na to kašlu. Až ta baterie klesne pod 30% tak už asi koupim novou. :)
MacBook Pro (2008)

tomminno90

Měsíc uběhl od posledního příspěvku tohodle tématu a výdrž baterky neskutečným způsobem klesla. Podle istat pro mám teď health 52%. Já vím, že to není určující, ale reálná výdrž baterky je tragická.

Chci se zeptat, záruka na MB koupený v ČR je rok nebo 2 roky? Myslíte si, že si tam nechaj MB nebo mi bez keců daj jinou baterku? :)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

tomminno90:

Záruka je 2 roky, pokud jsi kupoval na firmu tak jenom rok.

Otázka je, jak je to s reklamací baterie, jestli prostě ten pokles výdrže není dán pouze opotřebením. Čili, že se nejedná o závadu. Nevím, jak se v tomto případě postupuje.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

tomminno90

No kupoval jsem to na IČO, takže záruka bude asi jenom rok ne? Jinak kupoval jsem to zároveň s kamarádem - je to rok a 2 měsíce. On to má všechno bez problému - health 99%, výdrž baterky 4hodiny.

Koukal jsem na weby českých prodejců - baterka za 4000, epff... :((

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Ano v tom případě by měla záruka být pouze rok. Měl by jsi to mít i na faktuře.

Co se týče cen baterií, myslím že na nějakém blogu jsem četl i zkušenosti s nákupem baterie třeba na ebay - vyjde to levněji, ale hlavně je potřeba si dát pozor a koupit originál baterii než nějakou náhražku si teda myslím. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

NecroImmortalis

Příspěvek od NecroImmortalis »

Obrázek
Tak teda nevím čím to, ale tohle mě překvapilo :D

cholik
Host
Host

Příspěvek od cholik »

U vsech spotrbicu s baterii se dava zaruka pouze 1 rok na baterii... Melo by to byt napsano ve smlouve. :) Oni vi dobre proc je to jenom rok. ;) Kdo to tak poznamenany nema, tak at rovnou de k prodejci a trva na vymene. Jinak pokud je treba dobrej prodejce, tak do 1 mesice po zaruce jsou ochotni ti vyridit pozaruku jako zaruku. :)
iPhone 1.st generation - Old School (dovoz USA) - Nikdy ho neprodám - JB 3.1.2
iPhone 5

iPhone 6
MacBook PRO 13 Mid 2014

Carabei

Příspěvek od Carabei »

tak po roce a půl:

Health: 98%
Cycles: 445