problem s boot campem

Odpovědět
smoldik
iPhone guru
iPhone guru

problem s boot campem

Příspěvek od smoldik »

bojuju s boot campem. Normalne jsem pres nej rozdelil disk, pak naformatoval na NTSF a dal na nej instalovat widle, instalace probehne v pohode ale pak pri restartu kdy to ma najet podrzim alt a vyberu windows a on proste nenabootuje a vrati se zpet na tu bilou obrazovku kdyz zapnete mbp. Co je horsi ze jsem si nejak pokazil asi i partition a nenabootuje ani OS X. Proste porad dokola tam nabiha ta bila obrazovka dokud nepodrzim alt a nevyberu OS X, pak uz nabootuje. Kdyz kompletne smazu partition s widlema tak je to jeste horsi a pri startu mbp to hlasi, ze neni zarizeni, ze ktereho by mohl nabootovat. Pak ale zase podrzim alt, zvolim OS X a nabehne to. Nevite nekdo co s tim?

taky mam problem, ze mi router MSI RG54SEII nebere MAC adresu macbooka. Proste vzdy napise, ze bad mac address, please input another one. Mate s timto nekdo zkusenost? Jiny firmware na router jsem nenasel, pravdepodobne ani neexistuje, tak nevim.

edit: asi jsem to dal do spatne sekce, poprosim mody o presunuti do software, děkuji.
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik

Čurdys

Re: problem s boot campem

Příspěvek od Čurdys »

s macbookem nevim nemam.. ale s routerem poradit muzu.. nejdriv mi rekni kam a proc zadavas MAC toho ntb? pokud vim router sam povoluje vsechny MAC adresy co se k nemu pripoji..

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Mam nastaveny filtrovani mac adres, sice mam silne wpa2 heslo, ale pro jistotu, kvuli sousedum.
MacBook Pro 13" (2017)

tomminno90

Příspěvek od tomminno90 »

@smoldik - Přes alt se dostaň do mac os x, pak jdi na system preferences, poté startup disc a dej disk na kterým je mac os x jako výchozí bootovací disk.

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Ne, nic nepomaha. proste pokud mam nainstalovany pres boot camp windows, tak kdyz zapnu pocitac tak je tam porad seda obrazovka, pak jako by do neceho chtel nabootovat a zase se vrati na sedou obrazovku. az kdyz podrzim alt, tak mi da na vyber bud widle nebo co os x. kdyz dam widle tak se zase vrati na sedou obrazovku. kdyz dam os x tak se zobrazi jablicko na te sede obrazovce a nabehne normalne. nechapu :)
MacBook Pro 13" (2017)

macuser

Příspěvek od macuser »

A spustil jsi uz nekdy ten Windows? Ty mas nastavene bootovat primarni oddil Windows, je jasne ze to chce bootovat a mas tam nekde problem, protoze to nenabootuje. Jak ti to tady psali a psal jsem ti to i ja, tusim vcera, predelej si to bootovani na Mac OS X ocividne jsi to jeste neudelal. Pak zapni Boot Camp Assistant odstran oddil s Windows, nainstaluj ho znovu. Nech se vest nic nedelej, jen klikej. Po prvnim spusteni tam vloz instalacku SL.

Jinak, to filtrovani je absolutni zbytecnost. Je to nejjednodussi zpusob prolomeni zabezpeceni, jestli se to vubec zabezpecenim da nazvat.

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Samozrejme ze bootovani nastavene na mac os x mam. Jinak jsem tu partition uz nekolikrat smazal, vytvoril znova a nainstaloval znovu. Uz asi 4x. Nikdy se mi ty windowsy nepodarilo zapnout, po instalaci se vypnou s tim, ze se restartuji a uz nenabehnou. OS X mi uz bootuje normalne, jen ty windows porad nejdou.
MacBook Pro 13" (2017)

macuser

Příspěvek od macuser »

Pri instalaci Windows se bootovani prepne primarne na Windows oddil.

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Ja vim, rikam, ze mam nastavene primarni bootovani OS X. Ty uz krasne nabehnou hned napoprve a nemusim uz mackat alt :) Jen ty wokna ne a ne nabehnout :) Prolezl jsem celej google a nenasel nikoho, kdo by to resil
MacBook Pro 13" (2017)

macuser

Příspěvek od macuser »

Co tedy nedelas podle tohoto? :) http://manuals.info.apple.com/en_US/Boo ... p_10.6.pdf

Jinak samozrejme, ze naleznes lidi, co to resi, ale vetsinou to nevyresili. :)

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Delam podle toho vse, bohuzel ve fazi, kdyz si zvolim uzivatelske jmeno, casovou zonu atd, tak se jde pocitac naposledy restartovat a od teto chvile uz mi nenabootuje.

Aha mozna to bude boot campme, stahuju verzi 3.2, tak to zkusim s tim.

edit: tak ne, to jsem stahoval jakousi verzi pro windows. takze jsem kde jsem byl :)
MacBook Pro 13" (2017)

Čurdys

Příspěvek od Čurdys »

to filtrovani adres zrus a nebo se podivej nekde v macu (nevim neznam to) na svoji mac adresu.. ocividne ji zadavas blbe.. velky/maly pismena vsechno presne... nemyslim si ze by router nepodporoval nejakej typ mac adress musis to spatne opisovat... projistotu zkus zrusit to filtrovani jestli to pujde bez toho a jak ne tak pak to res dal

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

to je jedno mam to zruseny, kazdopadne jsem to jak opisoval, tak kopiroval. ted mi jde hlavne o ten boot camp
MacBook Pro 13" (2017)

Čurdys

Příspěvek od Čurdys »

s tim uz ti nepomuzu.. ale divil bych se kdyby u apple nebyla zadna online porada.. nebo jim napsat maila.. urco pomuzou:)

smoldik
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od smoldik »

Nakonec jsem tam zkusil nainstalovat wokna z jinyho dvd a vše funguje bez problémů. Akorát se mi ve windowsech docela mbp zahřívá.
MacBook Pro 13" (2017)

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

Mne nechce bootcam vobec pracovat z diskom
Obrázek

Mam to chapat tak ze disk mi moze rozdelovat len bootcamp? lebo som ho mal uz predtym rozdeleny na 3 particie cez disk Utility.

1. MacOS extended (tu je OsX)
2. MacOS extended veľ. 15 GB (tu chcem win cez bootcamp)
3. NTFS (to je zaloha)
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote

macuser

Příspěvek od macuser »

to smoldik: bohuzel, neni to tak odladene, jedine muzes zkusit to nastaveni PC pro vykon a nekde uspore energii jestli najdes omezeni vykonu, ale jen pokud ho samozrejme nepotrebujes.

to guzmen: umis anglicky? :-) Vsak ti to tam pise... Prirad oddil zpatky k hlavnimu s Mac OS X a na vytvoreni oddilu pro Windows pouzij Boot Camp Assistant. Disk Utility ti nepripravi bootovaci oddil pro Windows.

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

No to som s tou mojou (biednou) anglictinou pochopil, len mi neslo do hlavi ze ked uz su pripravene particie preco to nerobi to co od toho chcem ale ale nuti ma to zasa robit vsetko nanovo.

Da sa ten odiel priradit zpet k bootovaciemu bez nutnosti znova instalovat OsX?

Ak som to spravne pochopil vzdy ked chcem pouzit bootcamp musim to urobit z nerozdeleneho disku? to bude problem lebo nemam kde odlozit data. Sa mi vidi ze to apple nema az tak genialne vymyslene.
Naposledy upravil(a) guzmen dne pon bře 21, 2011 9:53 pm, celkem upraveno 1 x.

macuser

Příspěvek od macuser »

V Mac OS X je vsechno jednoduche, vetsinu veci udela za tebe, kdyztak zkoukni na webu navod na Boot Camp.

Btw. tu zalohu v podobe oddilu NTFS jsem teda moc nepochopil :)

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

Zdar, hodim svuj dotaz - mam pod boot campem Win 7 64bit, ale kdyz jsem v OS X, tak ve Finderu nevidim vubec ten oddil s woknama - nevite proc?
Ten oddil neni videt od te doby, kdy jsem zmensoval oddil s OSX a zvetsoval oddil s woknama...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

macuser

Příspěvek od macuser »

Pokud vim, tak oddil Macu se ve Windows objevi az po instalaci Boot Camp ovladacu. Mas je aktualni? Zkus je preinstalovat.

guzmen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od guzmen »

@macuser:

no zas az take super jednoduche to nieje ked to odomna chce taketo sprostosti ked uz mam particie pripravene. Jednoduche by to bolo keby si bootcamp upravil len bootovaci subor a ja nainstaloval windows. Takto mam s ich jednoduchostou len dalsie starosti.

Na zalohu som zvyknuty z windowsu, a viem ze na NTFS si tu zalohu vitiahnem na akomkolvek win compe. kdezto OsX file formatom by som na vytiahnutie dat potreboval mac (co je problem v mojom okoli) alebo sa srat na winoch s nejakym programom ktory dokaze citat OsX file system.

macuser

Příspěvek od macuser »

Jdes na to slozite a nectes navod, co k tomu dodat. :) Chci nainstalovat Windows, zapnu Boot Camp Assistant, ktery je pro to urceny a ten si pripravi oddil sam, jednoduseji nez Disk Utility. Vetsina uzivatelu disky v Mac OS X nedeli, uz ani ve Windows to neni moc videt.

OT : Tak a pro bezneho uzivatele... Windows ma takovehoto pruvodce pro nainstalovani Linuxu? A ted kdyz si predstavim, nez se dopatram k spravci disku a nastavim oddil jako bootovaci ve Windows, dlouha cesta udelat dual boot Windows, Linux.

Ja bych na tentyz disk nikdy nezalohoval. Nevis, kdy odejde. Vykasli se na NTFS a nesmyslne navyky z Windows, kterymi clovek akorat ztraci cas. Porid si nejaky disk, zapoj ho a nastav ho jako Time Machine, popripade zalohuj pomoci nejakych automatickych programu nebo do weboveho uloziste.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Smoldiku, resim prave Tvuj problem. Nainstaloval jsem win skrze boot camp, a pak po restartu a vytahnuti dvd uz nenabehne jen problikava na sedou obrazovku a muzu pouze mac os x. Neprisel jsi v cem byl problem? Mam macbook pro 2011 early.
Diky moc
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Odpovědět