Reinstalace OSX na nový disk + Bootcamp na starém

Odpovědět
tomas254

Reinstalace OSX na nový disk + Bootcamp na starém

Příspěvek od tomas254 »

Dobrý den,
mám dotaz:
Koupil jsem si SSD disk 120GB do mého Macbook pro 13 (2011) a nále rámeček na disk místo DVD mechaniky.
Původní disk nechám na svém místě a nový ssd dám do rámečku.
Chtěl bych si na nový disk udělat čistou instalaci OSX. Na druhém disku bych chtěl smazat OSX ale nechat tam oddíl s W7. Nechci totiž přeinstalovávat celé W7. HDD bych používal pro bootcamp a pro knihovnu iPhoto a iTunes.
Je to takto možné udělat? popřípadě jak :)?
Předem Díky Tom

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Reinstalace OSX na nový disk + Bootcamp na starém

Příspěvek od iTukan »

Jak to udelat me ted nenapada, ale k to mu rozmisteni disku... mam takove tuseni ze na pozici DVD je vyvedeno jen SATA II rozhrani, cimz ten SSD disk dost degradujes, pokud sji tedy koupil SATA III SSD.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

tomas254

Příspěvek od tomas254 »

Koupil jsem http://www.alza.cz/ocz-vertex-3-series-120gb-d229502.htm OCZ Vertex 3 120GB a v sys pref. mi to pise Intel 6 series chipset jak u HDD tak i DVD drive
bude to fungovat na sata 3?

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

tak sorry, mactracker pise pro early 2011:
Optical drive interface: 3 or 6 Gpbs serial ATA
Takze by to melo bez problemu jit vyssi rychlosti. Oni to asi od nejake edice zmenili...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

tomas254

Příspěvek od tomas254 »

v pohodě ja nad tím taky polemizoval dlouho :) Sata 3 máme ted jak to tam správně dostat?

Napadla mě teď myšlenka:
1. vše vložím na své místo
2. naformátuju OSX oddíl na HDD ( oddíl s Bootcamp W7 nechám být)
3. Naformátuju SSD a následně udělám čistou instalaci na OSX na SSD
4. Jako výchozí disk zvolím SSD
5. při zapnutí macu podržím option a následně si budu moct vybrat Windows
(We windows mám důležité nastavení a nechci o něj přijít)

Mohlo by to fungovat?
předem díky

A mě teď napadlo ti říct, aby sis přečetl pravidla fóra a nepsal více příspěvků pod sebou, pod příspěvkem je tlačítko upravit, tak ho příště použij. MG
OK :)

tomminno90

Příspěvek od tomminno90 »

Když jsem měl ještě MBP s 2 HDD, tak jsem toto taky řešil. Pokud mě pamět neklame, tak na starém disku MAC oddíl nesmažeš. Buď všechno a nebo nic.

Udělej to takhle. Vem externí disk, zapoj jej ve W7. Použij program na klonování disků. Na macu používám carbon copy cloner. Starý HDD zformátuj a rozděl. Poté zapoj disk v mac, zapni carbon copy cloner. Vyber zdroj z disku a pak cíl na starém hdd.

Je dobré mít ntfs paragon na macu a třeba mac drive na W7. Můžeš si sahat na soubory mezi OS.

tomas254

Příspěvek od tomas254 »

Díky :) jen co dojde rámeček tak vyzkouším a napíšu sem výsledek :)

Odpovědět