Obraciam sa na vás s jednou veľkou prosbou a dúfam že mi pomôžete, pretože ak nie, jeden Macbook čoskoro umrie

Neviem, čo má môj Mac za problém, ale je tak neskutočne pomalý, že to skutočne už nie je možné. Ako až? Napr. otvorenie Pages alebo Wordu tak 40-60 sek, novy dokument v oboch dalsiu minutu, otvorenie skype tiez tak minutka, zapnutie / vypnutie pocitaca zopar minut, otvorenie System preferences tiez tak 40-50 sek., a aj prepinanie medzi tabmi v Safari mi takmer vzdy roztoci koliesko, ktore uz fakt neznasam

Používam biely Macbook (late 2009), s Mac OS Lion, 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, 2 GB 1067 DDR3 (viem, ze to nie su najlepsie parametre, ale aj tak toto proste nie je mozne!:), nikdy nemam otvorenych viac tabov v Safari ako 5 (aj to malo kedy), a okrem toho uz mam aj App MacKeeper - ziadne viry, pravidelne Mac skenujem a cistim od Cache a podobne.
Ma niekto nejake rady/napady, co za touto extremne pomalou rychlostou moze byt, prip. ako na to prist? lebo ja ho coskoro uz fakt hodim o zem

Velka vdaka!
Mato