MacBook Air SSD - problém s místem

Odpovědět
fAUSt
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

MacBook Air SSD - problém s místem

Příspěvek od fAUSt »

Ahoj,

mám takový problém. Mám 64 GB SSD disk, který má reálnou kapacitu asi 60 GB. Jenže poslední dobou mi na něm nějak rychle mizí volné GB a navyšuje se mi položka "JINÉ", u které ke všmu mi neukazuje kolik GB zabírá, ale je tam pouze 0 kb.

Myslel jsem, že to dělají uložené zálohy iPhonu, ale očividně i po smazání záloh tomu tak není. Při sečtení místa v Macu mi zachází asi 12 GB. Nevíte kde by mohl být problém? Nerad bych přeinstalovával systém :(

Přikládám screen:

http://imageshack.us/photo/my-images/33 ... 0925v.png/
iPhone 6S 128 GB Space Grey
iPad Mini 2 16 GB WiFi Silver
MacBook Air 13" Early 2014, OS X El Capitan

DD_
iPhone expert
iPhone expert

Re: MacBook Air SSD - problém s místem

Příspěvek od DD_ »

Zkusil bych nejakej nastroj jako Daisy Disk, kde se proklikas k tomu, ktera konkretni slozka to misto na tom disku zabira.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

mberdych
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od mberdych »

Nejsou to zalohy iphonu ale Time machine, system si sam dela zalohy na lokalni disk a az nasledne odleva pryc. Mel jsem to stejne, na 256gb ssd mi to zabiralo 100gb. System kdyz potrebuje misto, tak to sam zahodi. Jde o to, ze kdyz chcete restorovat treba soubor, tak si pro nej sahne do te zalohy. Proste smaznes file a apple si ho na lokalnim disku necha. Rikaji tomu Local backup, nebo snapshots. Apple rika, nestarej se o to, my si kdyz bude treba misto uvolnime. Tohle chovani de da prikazem z konzole vypnout. Pokud mas aktivni time machine, tak je to ono. Vypnout lze zadanim z terminalu:

sudo tmutil disablelocal

fAUSt
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fAUSt »

Tak jsem se až teď dostal domů, tak jdu zkusit to DiskRing, protože Time Machine zapnutý nemám, tak tím to asi nebude :( Každopádně dám vědět a díky za rady :)

EDIT: Tak jsem použil DaisyDisk a v Application Support mi zabírá MobileSync 2,9 GB a pak je tam ještě oddíl "lost+found" a v něm je soubor iNode4181910, který zabírá 3,7 GB. Mohu tyto soubory s klidným svědomím smazat? :D

DD_
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od DD_ »

V MobileSync jsou zalohy iPhone/iPad, ktere vytvari iTunes, takze pokud je nepotrebujes muzes je smazat.
Slozku lost+found muzes taky smazat, pokud nepostradas nejaky soubor o velikosti 3.7GB :). To je obnoveny soubor, ktery pri nejakem nekorektnim ukonceni systemu se nepodarilo uzavrit. Takze on obnovil cely ten soubor a pojmenoval ho podle innode na ktere zacina.
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm

fAUSt
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fAUSt »

Ahá :) Moc díky za pomoc :) A ještě poslední dotaz. Macintosh HD/private/var/vm - tento soubor mi také zabírá několik GB, jenže abych řekl pravdu nemám ponětí k čemu slouží :oops: Nicméně ten raději asi nemazat, že?

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

to bude IMHO obsah virtualni pameti na disku... to bych nemazal... ;)
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

DD_
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od DD_ »

Neni to soubor ale adresar a v nem jsou soubory pro uspavani (hybernaci) a pak soubory pro swap.
To bych urcite nemazal. Ci lepe on si jej podle mne vytvori znova (ten soubor pro hybernaci urcite).
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm

Odpovědět