Po výměně ram v MBP nejde nastartovat

Odpovědět
hexxisek

Po výměně ram v MBP nejde nastartovat

Příspěvek od hexxisek »

Dobrý den,
dostal jsem darem nové ram do MBP, jsou to Kingston HyperX 8GB 1600 Plug and Play
hned jsem je vrazil do macbooku (pro 13 early 2011) ...vše vpohodě, mac se spustil, naběhl...zhruba 2,5 hodiny jsem na něm pracoval, photoshop, itunes, hd video, internet...notebook nevykazoval žadné problémy, about mac normálne hlasil 8GB 1600.
Ted popisu co se stalo za problem..kreslim kreslim..pritom koukam na video, najednou se video seklo, a prehravac spadl (mplayerX) ..spustim video znovu...nabehlo..koukam koukam a najednou se to seklo a zase spadlo...prepnu se do PS a najednou mi obrazovka stmavla...objevil se napis ze je třeba mac restartovat podrzením power buttonu + to tam bylo v x dalsích jazykových mutacích...tak jsem podrzel power button dokud se mac nevypl...kdyz jsem chtel mac znova nastartovat...blikla diodka...roztocil se na 1-2 vteriny vetracek a nic...zkusim znova - nic..pockal sem 10minut - nic....vymenil jsem tedy nove ram za stare...mac se hned spustil...tak jsem tam zkusil dat nove ram a spustit - mac se nespustil..opet vrzl, blikla dioda a nic...tak tam mám ted stare originální ram...a vše jde zatím oka...no ale vrta mi..proč nejdou ty nové...kde je chyba?...je to na reklamaci ram? ale vzdyt chvíli chodili...nemohlo se neco podelat v macu?...
Předem díky za poznatky a rady

nh4k45i
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Po výměně ram v MBP nejde nastartovat

Příspěvek od nh4k45i »

Třeba to je tím, že tvůj model oficiálně podporuje tenhle druh ramek - 4GB (two 2GB SO-DIMMs) of 1333MHz DDR3 SDRAM; supports up to 8GB - to znamená že 1333Mhz a ne 1600.....
iPhone 8Gb Listopad 07, iPhone 16Gb Květen 08, IPhone 3G 16Gb červen 10, iPhone 3Gs 16Gb červenec 10, iPhone 4 16Gb Prosinec 10, iPhone 5 Listopad 12, Macbook Pro 15'' 2.0 GHZ i7 16GB RAM 120GB SSD, Apple TV 2 Leden 12

hexxisek

Příspěvek od hexxisek »

to by melo byt vporadku
http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2011/09 ... -omezovat/

co jsem cetl tak to ma v sobe neco, co dokaze pocitace mac v tomhle usmernit...na internetu ve forech i v zahranicí je pouzívaj a chyba tam neni takze si myslim ze Ramky jsou zvoleny spravne...akorákt jsem tu ted laboroval a zjistil jsem...kdyz jsem je pozapojoval postupne...ze jedna z kitu funguje a druhá ne....takze tu chybu způsobuje jen 1 z kitu...tudiz mam velké podezrení ze chyba je na strane ramek, a po novým roce jim to poslu na reklamaci...

nh4k45i
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od nh4k45i »

No tak toto je pro mě novinka a děkuju za ní, kdybych to věděl dřív než jsem upgradoval.....Nemáš možnost moduly vyzkoušet ještě v jiném počítači?
iPhone 8Gb Listopad 07, iPhone 16Gb Květen 08, IPhone 3G 16Gb červen 10, iPhone 3Gs 16Gb červenec 10, iPhone 4 16Gb Prosinec 10, iPhone 5 Listopad 12, Macbook Pro 15'' 2.0 GHZ i7 16GB RAM 120GB SSD, Apple TV 2 Leden 12

hexxisek

Příspěvek od hexxisek »

bohužel...no uvidím po reklamaci jak to dopadne..ale myslím si že je to chyba ramek...

Odpovědět