iMac a MiniDisplay Port - HDMI přestal fungovat

Odpovědět
jerrry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iMac a MiniDisplay Port - HDMI přestal fungovat

Příspěvek od jerrry »

Ahoj, mám nového iMaca (27") a přes redukci z MiniDisplay Portu na HDMI jsem si pouštěl filmy do TV. Včera to ale přestalo zničehonic fungovat. iMac sice připojenou TV v nastavení zobrazení detekuje, ale obraz je černý (jen když aktivuji TV, tak mi problikne modře obrazovka na iMacu, což dělalo i dříve, ale pak se na TV nic neobjeví). To samé pro zvuk - v nastavení výstupu zvuku TV jako zdroj vidím, ale nic se nepřenáší a z TV zvuk nejde. Nevíte, čím by to mohlo být?

Zkoušel jsem jiný HDMI kabel i druhý MiniDisplay Port konektor (na novém iMacu jsou dva Thunderbolty), ale beze změny? Poškodily se mi oba konektory nebo je v tahu redukce? Používal jsem cca rok a půl tu od značky Moshi (už na starém iMacu) a vždy bez problémů a levná taky zrovna nebyla :(
iMac 27" 5k Retina, 4,0 GHz, Core i7, 24 GB RAM
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Re: iMac a MiniDisplay Port - HDMI přestal fungovat

Příspěvek od iphonik4 »

Vidím to na redukci. Pokud jsi vyzkoušel oba porty a dokonce i jiný HDMI, tak bude problém v redukci. Něž jsem si pořídil MacBook Pro s HDMI konektorem, tak jsem na předchozím MacBooku Pro a iMacu používal taky redukci z MiniDisplay Portu na HDMI a taky mi bohužel odešla. Nicméně reklamace to vyřešila :) Ačkoliv se to nezdá, tak ty redukce nejsou jen kus drátu...
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Odpovědět