iPhone 4S - postřehy, zkušenosti, otázky

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
Zamčeno
MaxT
Host
Host

Re: iPhone 4s - postřehy, zkušenosti, otázky

Příspěvek od MaxT »

To Tribula: Ja bych zase naopak rekl ze to hlavni problem je. Uz to doporucuji i na vetsine serveru. Jinak nikdy nerestoruji ze zalohy, vzdy jako cisty FW.
Znovu opakuji: baterka je mnohem lepsi, zahrivani nepozoruju a signal je skvely.
Myslim ze 5x opakovat staci, tudiz na toto tema koncim.
Edit: viz: http://9to5mac.com/2011/10/31/how-to-ex ... time-zone/
Naposledy upravil(a) MaxT dne úte lis 01, 2011 12:04 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display

88MaTo88

Příspěvek od 88MaTo88 »

No ludkovia tak som prisiel az na konec vlakna s citanim. Stratil som uz vsetku radost z dohladnej kupy ip 4S. A nalada na bode mrazu bude aj ked budem kupeny iP drzat v ruke. (apple dobre vedel preco znizuje deklarovanu vydrz o 100 h, ale preco sakra nedal do iP 4S vykonnejsiu baterku?? )

Ps: :D :D mohol by do dalsej gen ip konecne dat solarny panel pod displej, co si dal aj patentovat...
Ps1: privital by som tu viac pozitivnych nazorov a postrehov, lebo toto vlakno uz ako tu niekto napisal je ako pohrebom iP 4S
Ps2: ak mam zacat, v zaujme vydrze baterky, pouzivat phon bez obnovy dat. Tak ako sakra si tam dam vsetky tel. kontakty z 3Gcka ??? To ich mam 350 rucne prepisovat ( backup je vraj genialna vec no akosi nefunguje ked ju clovek vazne potrebuje a mala by prave vtedy plnit svoju podstatu)

bawy
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od bawy »

Mám pocit že vlastním iný telefón ako všetci ostatní...s baterkou problém nemám..neprehrieva sa kým nezapnem náročné hry alebo navigáciu alebo tak podobne...nedrnčí, nehučí, proste mám v rukách dokonalý telefón..
Macbook Pro 13" TB 2,9Ghz, 8GB RAM, 10.13.3
iphone 8 PLUS 64GB Space gray FW-11.1.2 JB

http://vegetariani.asp2.cz/?view=argumenty

dodulo
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodulo »

@88MaTo88: OT: kontakty si zosynchronizuj napr. s windows contact alebo outlookom a nasledne potom iba pripojis iPhone 4S a tam potom zaskrtnes s cim chces kontakty syncnut, cize ziadny problem, neboj nebudes ich musiet vsetkych 360 prepisovat :)

inak tato tema je brutalna miesanina len nie toho co by v nej skutocne malo byt...verim, ze sa nejaky moderator toho ujme a popremazuva tie drby o nicom :wink: prajem mu vsak pevne nervy :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

tribula
Host
Host

Příspěvek od tribula »

MaxT: no vidis a mne pomohla az tvoja rada o respringu...
Nevadi. Hlavne ze je to uz lepsie. Aj ked teraz mi za 30min zmizlo 10%. Ale uz to neriesim. Bru noc :)

edit

No takze divne spravanie este uplne neskoncilo...
Vybijanie baterie ma zvlastny priebeh. Zo zaciatku klesa rychlejsie, ku koncu uz iba velmi pozvolne. Moze to byt napr. tym ze od urciteho % baterie sa tel. prepne do setriaceho modu - ale to je iba moj dohad.
Vcera mi pri naozaj aktivnom whatsappovani klesala bateria z 30% na 10% nejake 3 hodiny, co je super!!!
Dnes od rana od 7mej mi klesla vydrz na 91%, pricom mobil vykazovl pouzivanie nieco vyse 1hod. Realne odhadujem ze som ho mohol pouzivat max 30min.
Urobil som znovu respring a stav baterie sa zvysil na 94%.

Inak oproti 4 je o dost zvysena hlasitost reproduktora. Mam hlasitost nastavenu na 3 dielik a hra to hlasno ako na 4-ke na nejakom 5 dielku.

Edit: Celkovo hodnotim spotrebu 4s ako nie najhorsiu, lebo je este urcite pristor k jej zlepseniu. Napr moj sekundarny SGSII pri zatazi zerie viac, ale v pohotovostnom rezime podla mna vydrzi dlhsie.

pouzivej tlacitko upravit > nedelej doubleposty, viz pravidla . jackherrer
Naposledy upravil(a) tribula dne úte lis 01, 2011 9:53 am, celkem upraveno 1 x.

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

dodulo píše: kontakty si zosynchronizuj napr. s windows contact alebo outlookom a nasledne potom iba pripojis iPhone 4S a tam potom zaskrtnes s cim chces kontakty syncnut...

Mozem na to pouzit aj iCloud? Ak ano su nejake veci ktore nemam synchronizovat? Jedna sa mi hlavne o kontakty, sms, ulozene body na mape.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

niky79

Příspěvek od niky79 »

Jen pro info k nabijeni: dvakrat po sobe jsem zacal nabijet IP4 az pri 5 % baterie. Jak dlouho vydržel mobil při druhém nabiti? Dost dlouho: 6 %, vyuziti 09:30 minut (prevazne pro internet + mp3) a pohotovost 2 dny a 3 hodiny. Myslim, ze to bude platne i pro 4S.

EDIT: myslim si, ze IP4s je skvělý telefon a velký skok kupředu :wink: :wink:
Naposledy upravil(a) niky79 dne úte lis 01, 2011 4:05 pm, celkem upraveno 2 x.

iphonepepa

Příspěvek od iphonepepa »

Mám prosbu na vlastníky iPhone 4S. Může prosím někdo vyzkoušet, jak se chová iPhone na hranici pásma 3G? Pracuji totiž v obchodě(plechové boudě :) ) a dost často se mi přepíná 3G a EDGE. Vypadne při tom signál, nebo to při hovoru nedělá, že by se snažilo přepnout na 3G? Vím, že na iPhone 3GS, když jsem zapl 3G, tak byl všechen signál na chvilku pryč a proto jsem měl 3G v práci raději vypnuté. Prosím o test někde, kde je a není dostupné 3G. Budu kupovat 4S, ale nevím, zda chvilku nepočkat, zda se vyřeší možnost vypnutí 3G. JB moc dělat nechci. Předem moc děkuji.

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

@iphonepepa: ze stejného důvodu chci mít možnost vypnout 3G. Ať už jde o pobyt v budově kde není dostatečný signál a tel. se přepíná (při hovoru to způsobí jeho konec), nebo jednoduše pohyb tam kde je 3G signál špatný.

Někdo tu zmiňoval, proč bych měl jako uživatel iphonu chtít/mít možnost vypnutí 3G. Já myslím, že tohle je poměrně rozumný důvod. Věřím, že existuje spousta lidí pracujících v oblasti s horším pokrytím a pro ně by kvůli přerušování hovoru stal iP nepoužitelným.

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Roman_Pe »

Podľa môjho názoru sa jedná len o softwarovú vadu a pri ďalšej aktualizácii sa to napraví a tak nebude treba vypínať 3G. Ja si iP4S i tak kúpim keď je v súčasnej dobe ten najlepší telefónik :good: Myslím si že Apple len tak nenechá také nedostatky a v najbližšej dobe to napraví.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

iphonepepa

Příspěvek od iphonepepa »

Já si ho taky koupím a budu doufat v možnost přepnutí a nebo budu muset v práci úplně vypínat data. Doma mám WiFi a 3G u Vodafonu na vesnici moc nehrozí. :) Alespoň zatím ne. Jen jsem chtěl poprosit, ať to někdo otestuje, kdo má možnost. Nebo už s tím má nějaký vlastník 4S zkušenost, že by to byla opravdu taková hrůza? Někdo tady psal, že mu to dělá, ale to byl myslím jen jeden uživatel.

amdatlon1
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od amdatlon1 »

Tak cez noc som nabijal iPhone 4S, rano som ho odpojil z nabijačky, lokalizačne služby a všetko som vypol, z mobilom som sa a ni nehral, a teraz mam 99% batérie, no super, vydrží pekne
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)

NITRO
Host
Host

Příspěvek od NITRO »

Už dva dni som majiteľom iPhone 4s 16gb WHITE.
Zatiaľ maximálna spokojnosť (klop, klop) dúfam že to bude tak aj naďalej :)
Pred týmto som mal iPhone 3G tiež spokojnosť :)

Tá výdrž batérie neni až taká strašná :)
iPhone 5 16GB WHITE + factory unlock
iPhone 4s 16GB WHITE + factory unlock
iPhone 3G 8GB BLACK + factory unlock
new iPad WiFi + 4G

Hape
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Hape »

Jelikož jsem chlap, omlouvám se zde všem přítomným, zejména majitelům 4S. Možná jsem byl příliš kritický a mnohé jsem mohl od jeho koupě odradit. Vše se mi rozleželo v hlavě a chci se všem omluvit za většinou nemístné narážky na 4S. Sám jsem o něm uvažoval, ale až bude zbaven prvotních neduhů :-) Proto se na mne nezlobte a odpusťte mi !
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6

Mari.Shinzon

Příspěvek od Mari.Shinzon »

Uh, to jsem osobně rád, že jsi se omluvil. Ale v podstatě si nemusel. Měl jsi jen svůj názor, ale nikdo s ním asi nesouhlasil. Každý názor je přínos a uděláme si obrázek.. ale pokud si ho neměl v ruce, tak nevím nevím, ale hodnocení telefonu si mohl nechat na jiné:)

murder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od murder »

OT To je slovo do pranice, chlape uznávám tě a uvidíš, že 4s je a bude ještě víc super a půjdeš do ní :good: .
Pánové čekám na to info o přehřívání, jak to tedy je? Že by jen horká myšlenka s teplejším mobilem v zátěži v ruce?
Obrázek

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Mna si vobec nenahneval, ale velmi si cenim tvoje verejne ospravedlnenie. Malo kto si dokaze verejne uznat chybu.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

Hape
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Hape »

Mé narážky spíš vycházely z celkového zklamání, že nový iP má tolik "neduhů". Počkám tedy až na Vaše reakce po nějaké době a pak budu subjektivně iP 4S hodnotit. Nic víc, nic míň ! Přeji všem hezký večer .
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6

macodk3
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od macodk3 »

Má niekto takýto problém? Keď zapínam fotoaparát cez lockscreen tak len ostane taký akože "zatvorený". Nieje zaseknutý, len sa neroztvorí to čierne. Myslíte že mám spraviť restore? Alebo máte aj vy ten problém?
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G

Dezerth

Příspěvek od Dezerth »

Dnes jsem si také koupil Iphone 4S a rád bych se tady taky podělil o své postřehy.

- Telefon se pěkně zahřívá, hlavně v horní části.

- Baterie se ždímá pěkně rychle :).

A nejlepší je že se iphone 4s prodává v nové polo smontované edici. Zadní kryt odlízá a jeden šroubek je uvolněn.

http://farm7.static.flickr.com/6214/6303467457_708394a12b_b.jpg

Koupil tady taky někdo iphone 4s, kterému odlízají záda?

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

ahoj.

Dnes mi konecne dorazil IP 4s 16GB. Prestupoval jsem z HTC Desire.

Prekypuju nadsenim nad zpracovanim jak konstrukce tak operacniho systemu. Vse je fakt hodne rychly. Je to parada. Jen trochu nezvyk na ovladani, menu apod :) Siri se mi fakt libi, ovladam pomoci ni skoro vsecko.

Jen me mate trochu 1 vec - je tedy normalni, ze jsem vlastne nonstop online ? U Htc jsem vypinal a zapinal mobilni sit v pripade potreby.. Nevyzere mi to ten muj 100MB limit za 2 dny ? Uz samotna siri si myslim, ze muze zrat par dobrych MB denne..

h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Zdravím tak bych chtěl taky poreferovat o 4sku. Před hodinou jsem jej vytáhl z nabíječky a od té doby stále na wifi a zkoušel jsem hry, ano telefon se skutečně zahřívá okolo jabka ale není to podle mě žádná tragédie. Telefon je velmi rychlý, internetové stránky jsou načteny během chvilky, baterka je na 86%, za mě docela dobrý, uvidím jak to bude do rána.
Chtěl bych se zeptat, telefon jsem musel aktivovat s jinou simkou než kterou v něm budu používat až do něj budu chtít dát tu druhou sim nejspíš bude třeba restore a nová aktivace, je to tak? Díky za odpověď, iphone mám opět po dlouhé době tak už si nepamatuju jak to je a na fóru se mi to nepodařilo najít..

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

ne. Jestli máš 4S z české distribuce, můžeš je bez potíží swapnout za běhu, žádný restore ani nic podobného nebude potřeba.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB

rmi
Host
Host

Příspěvek od rmi »

BiGFiSh píše:ahoj.

Dnes mi konecne dorazil IP 4s 16GB. Prestupoval jsem z HTC Desire.

Prekypuju nadsenim nad zpracovanim jak konstrukce tak operacniho systemu. Vse je fakt hodne rychly. Je to parada. Jen trochu nezvyk na ovladani, menu apod :) Siri se mi fakt libi, ovladam pomoci ni skoro vsecko.

Jen me mate trochu 1 vec - je tedy normalni, ze jsem vlastne nonstop online ? U Htc jsem vypinal a zapinal mobilni sit v pripade potreby.. Nevyzere mi to ten muj 100MB limit za 2 dny ? Uz samotna siri si myslim, ze muze zrat par dobrych MB denne..

Ej veru na tie data by si mal davat riadny pozor... 100mb nemam problem spravit za den. A to som aj tak vacsinou na wifine. :) Osobne odporucam aspon 1000mb dat mesacne na rozumne pouzivanie

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

No já třeba používám internet v mobilu denně na všechno možné - od počasí po stahování aplikací, na mail mám Push a přes 250mb měsíčně se dostanu jen výjmečně... záleží na uživateli

TheCube

Příspěvek od TheCube »

Ahoj, jak jste prosim sehnali iP4s 64GB ? Chci ho taky, ale vsude maji 16gb.

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

já ho objednal hned po půlnoci jak ho začali prodávat přes infolinku a dnes mi došel.

hp500
Host
Host

Příspěvek od hp500 »

@macodk3: ja problém so zapnutím foťáku zo zamknutej obrazovky nemám. Skús respring...

@Dezerth: asi si natrafil na vadný kus, aj keď sa mi to nechce veriť... určite to neni normálne a keď sa dá, reklamuj hneď!!!

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Tak info o baterce, asi do 1 hodiny v noci vypnutá wifi, od té doby zapnutá, chvíli internet a přehrál jsem si 2 díly seriálu přes ivysílání a jsem na 54%, všechny polohové služby mám vypnuty.
Ještě je brzo soudit ale pokud se výdrž ještě trochu zvedne po pár nabitích tak to podle mě bude v pohodě.

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Colpeas píše:No já třeba používám internet v mobilu denně na všechno možné - od počasí po stahování aplikací, na mail mám Push a přes 250mb měsíčně se dostanu jen výjmečně... záleží na uživateli

A mas zaple nonstop mobilni data nebo zapinas net parkrat za den v pripade potreby - mail, web, siri apod ?

Nicmene vsiml jsem si, ze Tmobile navysil limit z 100MB na 200, tak aspon neco..

rmi píše:Ej veru na tie data by si mal davat riadny pozor... 100mb nemam problem spravit za den. A to som aj tak vacsinou na wifine. :) Osobne odporucam aspon 1000mb dat mesacne na rozumne pouzivanie

problem je, ze to Tmob nabizi 1GB za 500 mesicne, coz se mi davat nechce.. to me stoji muj 50mbit na 2 pc v byte:D

neco mezi stoji o 150Kc vic jak ten muj a ma jen o 100MB vyssi kapacitu.. a pak az ten 1GB..

Jenycek
Host
Host

iPhone 4s - postřehy, zkušenosti, otázky

Příspěvek od Jenycek »

Dezerth píše:A nejlepší je že se iphone 4s prodává v nové polo smontované edici. Zadní kryt odlízá a jeden šroubek je uvolněn.

Stejný problém mám u iP4. Jen u obou šroubků. Dotahuji je občas ostrým nožem, protože pentalob šroubovák nemají ani v servise.
iPhone4 16GB black iOS 6.1 nonJB
iPad 16GB WiFi+Cellular black iOS 6.1 nonJB + ZAGGfolio Black Carbon Fiber/Silver

TheCube

Příspěvek od TheCube »

wolf píše:já ho objednal hned po půlnoci jak ho začali prodávat přes infolinku a dnes mi došel.

OK a za jak dlouho Ti dorazil - po kolika dnech ? Normalne tedy pres apple.cz ? Jak mi tam radi ten link. Jeste co se tyka placeni, tak je to převodem predem, ze ? Jinak se jeste co faktura ? Dorazila stejne, nebo dyl ? Je na ni uvedena cena bez dph ? - dotaz se tyka jen tech, kdo objednali pres e-shop. Diky !

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

POZNÁMKA MODERÁTORA:

o dostupnosti, prodeji, podminkach nakupu atd se bavte tady v tomto topicu viewtopic.php?f=118&t=48694 , najdete tam i vsechny potrebne info,nebo si to reste pres PM, tady tento topic slouzi k necemu jinemu a ne aby se tady zacalo resit zase jak koupit,zaplatit,kdy to poslou, kdyz se to uz x-krat resilo v topicu na ktery odkazuji.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Colpeas
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Colpeas »

BigFish: Mám je zaplé permanentně a limit překročím jen když potřebuju tetherovat internet s Macbookem...

tribula
Host
Host

Příspěvek od tribula »

Po par dnoch pouzivania, mozem povedat, ze ja osobne, pri mojom specifickom pouzivani mam cca o 20% nizsiu vydrz 4s oproti 4-ke. Co moze naozaj odpovedat stale zapnutemu 3G. Takze ked v novom fw pridaju moznost deaktivacie, budem plne spokojny.

izigoneanu
Host
Host

Příspěvek od izigoneanu »

Krom toho co zde bylo zmíněno (zahřívání,rychlý úbytek baterie) zaznamenávám další problém a to s wiffi. V určitých intervalech se wifi sama odpojí a zase se zhruba po dvou vteřinách zapojí. Wifinu jsem nastavil na tovární nastavení, různé kanály a bez zabezpečení ale bez výsledku. Má ještě někdo tenhle problém?

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

izi : cus, no zrovna dneska jsem mel zaplou wifi a neco jsem stahoval na kolejich, potom jsem byl pred chvili v tescu a tam na verejne siti to same.. na kolejich wifi byla uplne ok, v tescu to padalo a neslo se ze 3 verejnych siti pripojit na 2 z nich.. spis si myslim, ze to bude o kvalite a signalu wifi.. (presto, ze jsem u vseho mel v tescu 2 carky tak i presto to padalo..)

jinak co se internetu tyce, tak jsem se chtel zeptat jeste na jednu vec.

Kdyz jsem mel HTC tak se dal pouzit jako modem pro pc..bohuzel naopak to neslo..
U IP je to to same ? (polopaticky - surfovani na pocitacovym internetu Iphonem, ktery je s pc propojen pres usb kabel, tudiz ,,modemem" je zde pc)

h4nz3k

Příspěvek od h4nz3k »

Taky se mi dneska zdá, že se iPhon sám odpojuje od wifi... Jinak mám dalši info k baterce, od mého posledního příspěvku jsem nechal iPhon doma jen připojený na wifině a za 8 hodin ubylo 5%, vážně se mi ta baterka nezdá jako nic strašnýho... 8)
edit: ta wifina možná bude nějaký feature pač se mi odpojuje akorát při delší době nečinnosti...

abroBA
Host
Host

Příspěvek od abroBA »

BiGFiSh píše:izi :
Kdyz jsem mel HTC tak se dal pouzit jako modem pro pc..bohuzel naopak to neslo..
U IP je to to same ? (polopaticky - surfovani na pocitacovym internetu Iphonem, ktery je s pc propojen pres usb kabel, tudiz ,,modemem" je zde pc)

Ja kdyz mam do PC net pres kabel tak net do IP zdilim pres wifi AD HOC bod. Pres kabel to nejde.
iPhone 7 64GB black
iPhone 5E 64GB white
Ipad mini 4 64GB silver
iPhone 6s 64GB white
iPhone 5 32GB black
iPhone 5C 16GB white
iPhone 4S 16GB
iPhone 4 32GB black
iPhone 3G 8GB black

Zamčeno