Proc bude mit iPhone vzdy 3.5" obrazovku...
Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
tak sem ted narazil na clanek proc tomu tak je a je to docela logicky...
ve zkratce je to pro to ab yse telefon dal ovladat jednnou rukou.. vetsi mobil uz jen tak palcem nemuzete ovladat potrebujete ruce dve.. viz obrazek dole
zdroj: http://www.redmondpie.com/ever-wondered ... te-answer/
ve zkratce je to pro to ab yse telefon dal ovladat jednnou rukou.. vetsi mobil uz jen tak palcem nemuzete ovladat potrebujete ruce dve.. viz obrazek dole
zdroj: http://www.redmondpie.com/ever-wondered ... te-answer/
-
- Senior uživatel
Re: Proc bude mit iPhone vzdy 3.5" obrazovku...
.:.
Naposledy upravil(a) soumrak dne stř kvě 01, 2019 9:39 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
zalezi jestli by 3.7" slo na stavajici velikost iphonu, nebo by se i ta velikost musela trochu zvetsit. Myslim ze to se dozvime pristi rok
Pokud budou zastavat teorii ze na volani a mobilni zarizeni je 3.5" dostacuji a na vse ostatni je ipad se svymi 10" tak pak se nemusime ani vetsiho displeje dockat,
stejne bude zajimave sledovat kam se to bude ubirat u jinach vyrobcu kdyz treba zjsiti ze ani vetsi displej jim nepomuze v prodeji
Pokud budou zastavat teorii ze na volani a mobilni zarizeni je 3.5" dostacuji a na vse ostatni je ipad se svymi 10" tak pak se nemusime ani vetsiho displeje dockat,
stejne bude zajimave sledovat kam se to bude ubirat u jinach vyrobcu kdyz treba zjsiti ze ani vetsi displej jim nepomuze v prodeji
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- Klub čistého iOS
Podle me je to zavisle na veku uzivatele Cim je starsi tim hure vidi, tim padem je pro neho lepsi komfort vetsi display. Cim je starsi tim ma neohrabanejsi a vetsi prsty, opet lepsi vetsi display. Cim je clovek mladsi tim to vidi jinak Osobne, galaxy S2 dokazu vzladat ovladat jednou rukou. Ovsem troufam si tvrdit ze 4" display je pro mne ideal. Casem na to prijdou vsichni vyrobci, ted se jenom otukavaji nez se najde idealni reseni
Leap motion
U konkurence je to asi nějaká snaha využít lidský omyl, že je lepší za prachy dostat víc materiálu, centimetrů, gramů než si pořádně promyslet, co je uvnitř, jak to spolu s OS pracuje a jestli těch 4,65 palců (hodnota zvolena naprosto "náhodně":-)) opravdu využiji, bude se to dobře nosit a ve většině případů to nebudu muset ovládat, jak legendární elektronické hry ze sovětského svazu, oběma rukama, protože jednou to nejde.
-
- Senior uživatel
Naposledy upravil(a) soumrak dne stř kvě 01, 2019 9:38 am, celkem upraveno 1 x.
OT: Asi takto...
...
Edit: zjistil jsem, že příspěvěk po nějaké době nejde odstranit, tak alespoň odstraním tu moji pařátu
Jinak, i když mám ruku větší, tak mi iP4 vyhovuje. Souhlasím, že tak do 4 palců by to šlo, ale současně s tím navýšit rozlišení. Jemnost aktuálního retina displeje je perfektní.
...
Edit: zjistil jsem, že příspěvěk po nějaké době nejde odstranit, tak alespoň odstraním tu moji pařátu
Jinak, i když mám ruku větší, tak mi iP4 vyhovuje. Souhlasím, že tak do 4 palců by to šlo, ale současně s tím navýšit rozlišení. Jemnost aktuálního retina displeje je perfektní.
Naposledy upravil(a) umiyaki dne ned říj 09, 2011 1:24 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Mírně pokročilý
-
- Senior uživatel
Naposledy upravil(a) soumrak dne stř kvě 01, 2019 9:38 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Klub čistého iOS
soumrak: A ze by treba todle byl ten duvod proc existuje u konkurence vice pristroju s ruznymi rozmery aby si kazdy vybral?
Taky mam ruku podobnou te na fotce..
Ja nerikam, ze neni spatne mit jeden telefon. Ma to milion svych vyhod. Ale obhajovat si ze 3,5" je best protoze to apple tak udelal a muzu tak snadneji ovladat jednou rukou je podle me falesny argument do diskuzu pro flame samsung vs apple. Falesny je v tom, protoze ikdyby ten display byl 3" tak to budete ovladat dvema rukama 90% casu protoze je to takhle snazsi a prirozenejsi. Ted se samozrejme nechci dotknout lidi kteri disponuji pouze jednou rukou ale jak vime. Jedna ruka netleska..
Jak jsem psal vyse. Kazdy clovek ma jine potreby, danne napr. tim vekem a nekomu se libi 3" nekomu 4".
Taky mam ruku podobnou te na fotce..
Ja nerikam, ze neni spatne mit jeden telefon. Ma to milion svych vyhod. Ale obhajovat si ze 3,5" je best protoze to apple tak udelal a muzu tak snadneji ovladat jednou rukou je podle me falesny argument do diskuzu pro flame samsung vs apple. Falesny je v tom, protoze ikdyby ten display byl 3" tak to budete ovladat dvema rukama 90% casu protoze je to takhle snazsi a prirozenejsi. Ted se samozrejme nechci dotknout lidi kteri disponuji pouze jednou rukou ale jak vime. Jedna ruka netleska..
Jak jsem psal vyse. Kazdy clovek ma jine potreby, danne napr. tim vekem a nekomu se libi 3" nekomu 4".
Leap motion
-
- Moderatorka fóra
No, co vidím na tom obrázku, to máte velké tlapy, já jako žena mám menší, i když ne o moc, ale jsou další, které mají o mnohem menší ručičky, než já, tak to musíte taky tak brát.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Senior uživatel
-
- iPhone guru
Podle mého názoru je zbytečné vůbec psát články obhajující 3.5" displej, aby z toho Apple vyšel nejlíp. Osobně je mi 3.5" málo, ideálně bych chtěl palce čtyři. To je jediná věc co mi na iPhone vadí, proto jsem ještě nepřešel na jiný telefon, ostatní klady prostě převažují nad úhlopříčkou displeje, ale 4" displej by udělal z iPhone prostě perfektní telefon.
Takže zůstávám na 3GS a čekám na další generaci iPhone. Snad se tam už dočkám, ale moc růžově to nevidím...
Takže zůstávám na 3GS a čekám na další generaci iPhone. Snad se tam už dočkám, ale moc růžově to nevidím...
MacBook Pro 13" (2017)
iPhone XS Max 256 GB Gold
https://twitter.com/smoldik
-
- Moderatorka fóra
No k tomu používání, akorát jen na psaní používám na iPhonu dva palce, jinak celkově iPhone, krom her, ovládám palcem jedním. Drží se tak akorát. 4" by bylo pěkné, ale zase by z toho byl moc velký přístoj, teď jsem držela v ruce tu placku od Samsungu GS II, to bylo už moc velké, jak do ruky, tak i do kapsy, moc široké, to už bylo skoro jak malá lopata. Ale každého je to subjektivní názor, 4" na zobrazení obsahu by bylo rozhodně lepší, ale 3,5" je tak akorát na celkové používání. Navíc mám doma i iPad, takže přechod z iPadu na iPhone zpět, je celkem znát, ale i tak bych nechtěla větší úhlopříčku, můj názor.
-
- iPhone guru
Jistě, každému co mu vyhovuje, ale SGS 2 má 4.3" displej, to už je i na mě moc. Pro mě by bylo skvělé posouvat prstama maximálně, ale zároveň i ideálně, na 4" obrazovce...
MacBook Pro 13" (2017)
-
- Moderator fóra
Neviem, mám menšiu ruku ako na fotke, a tiež by som viac nechcel. Ovládam v podstate vždy len jednou rukou okrem písania (aj to niekedy jednou) lebo dosť často robím popri tom ešte aj niečo iné. Ovládať mobil vždy dvoma rukamy by bola maximálna blbosť, to aby si popri tom nemohol nič iné robiť..
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Mírně pokročilý
pochybujem ze iphone ma velkost displeja koli pohodlnosti ovladania jednou rukou...
iphone 4 sa jednou rukou drzi strasne.. je to maximalne nepohodlne cize o pohodlie im asi neslo
skor by som povedal ze velkost nezmenili koli prislusenstvu, predstavte si ze ma doma niekto harmany za 1500 eur s dokinou presne pre takyto velky iphone a ipod a oni by teraz vyrobili vacsi iphone...
a roztiahnut obrazovku tiez nemohli, keby bola dotykova plocha hned pri okraji obrazovky tak vsetci viete co by sa dialo...
dovod maximalne to prislusenstvo, pripadne velkost vo vrecku... koli prislusenstvu a kompatibilite je v ip stale rovnaky konektor
iphone 4 sa jednou rukou drzi strasne.. je to maximalne nepohodlne cize o pohodlie im asi neslo
skor by som povedal ze velkost nezmenili koli prislusenstvu, predstavte si ze ma doma niekto harmany za 1500 eur s dokinou presne pre takyto velky iphone a ipod a oni by teraz vyrobili vacsi iphone...
a roztiahnut obrazovku tiez nemohli, keby bola dotykova plocha hned pri okraji obrazovky tak vsetci viete co by sa dialo...
dovod maximalne to prislusenstvo, pripadne velkost vo vrecku... koli prislusenstvu a kompatibilite je v ip stale rovnaky konektor
"audietur et altera pars"
-
- iPhone guru
Podle mě je důvod rozlišení. Kdyby se zvětšil displej, spousta apps by byla nekompatibilní. Na iPadu se to resilo jen doublingem pixelů. To by byl u iPhone pravděpodobně problém. Ale displej iPhone je produktem roku 2007, kdy 3.5" dostačovalo Dnes si myslím, že je to málo a tak s tím Apple jednou něco udělat bude muset, neříkám, že příští rok.
edit: Samozřejmě rozlišení může zůstat, ale při ztrátě jemnosti, což si myslím, že Apple nedovolí.
edit: Samozřejmě rozlišení může zůstat, ale při ztrátě jemnosti, což si myslím, že Apple nedovolí.
Naposledy upravil(a) smoldik dne ned říj 09, 2011 1:26 pm, celkem upraveno 2 x.
MacBook Pro 13" (2017)
-
- Klub čistého iOS
avixe: Souhlas..
MG: Zeny jsou uplne jina kategorie Tam je treba brat v potaz nekdy i 0,5-1 cm nehty
edit
smoldik: Mas pravdu, myslim ze by mohli si zadat i vyrobu vetsiho displaye se stejnym rozlisenim ovsem to by sli sami proti sobe protoze by tam uz nemeli ten punc "retina" To co prodavalo ip4 loni a u ip 4S to bude siri a fotak
MG: Zeny jsou uplne jina kategorie Tam je treba brat v potaz nekdy i 0,5-1 cm nehty
edit
smoldik: Mas pravdu, myslim ze by mohli si zadat i vyrobu vetsiho displaye se stejnym rozlisenim ovsem to by sli sami proti sobe protoze by tam uz nemeli ten punc "retina" To co prodavalo ip4 loni a u ip 4S to bude siri a fotak
Naposledy upravil(a) jind dne ned říj 09, 2011 1:26 pm, celkem upraveno 1 x.
Leap motion
-
- Moderatorka fóra
OT: No vidíš, na to jsem nepomyslela, bo takové pazúry nenosím. Ale tlapky mají malé.
Jinak určitě s pohodlností ovládání to nemá co dělat, s tím též souhlasím. Ale pro většinu bych řekla, že je to akorát, obzvlášť pro ženy s malými tlapkami. Proto málokdy uvidíte ženu držet v ruce SG II. Všimněte si, ty jdou radši do malých phonů.
EDIT: Já bych řekla, že zbytečně se tím zabývat, Apple si vždy dělal co chtěl, nadále to tak zůstane. To by se tam musel stát ve společnosti velký zázrak, aby si pánové z Applu uvědomili, že je potřeba taky něco jiného, než stávající divná politika, kterou uplatňují.
EDIT2: Ano, aby se tam toho více zobrazilo, musel by mít disp i vyšší rozlišení, ale, kdo by pak na to koukal už, písmena by byla prťavější. Nemělo by to smysl. I tak, jestli ovládá člověk 3,5" nebo 4" je jedno, jediné, co by se změnilo je plocha, po které by se jezdilo palcem.
Jinak určitě s pohodlností ovládání to nemá co dělat, s tím též souhlasím. Ale pro většinu bych řekla, že je to akorát, obzvlášť pro ženy s malými tlapkami. Proto málokdy uvidíte ženu držet v ruce SG II. Všimněte si, ty jdou radši do malých phonů.
EDIT: Já bych řekla, že zbytečně se tím zabývat, Apple si vždy dělal co chtěl, nadále to tak zůstane. To by se tam musel stát ve společnosti velký zázrak, aby si pánové z Applu uvědomili, že je potřeba taky něco jiného, než stávající divná politika, kterou uplatňují.
EDIT2: Ano, aby se tam toho více zobrazilo, musel by mít disp i vyšší rozlišení, ale, kdo by pak na to koukal už, písmena by byla prťavější. Nemělo by to smysl. I tak, jestli ovládá člověk 3,5" nebo 4" je jedno, jediné, co by se změnilo je plocha, po které by se jezdilo palcem.
-
- iPhone expert
Mel jsem rozepsany comment, ale nejak jsem jej asi spatne odeslal, takze zkracene znova.
Ten clanek mi pripada jako napsany na zakazku. Ve stylu "my vime proc mame 3,5" a vy jste hloupi, pokud chcete vic".
Divali jste se jake jsou rozdily ve velikosti bodu pri rozliseni iPhonu 4 mezi 3.5", 3.7" a 4"? Dovolim si napsat, ze nulove, viz. cisla:
0.0771mm, 0.0815mm a 0.0881mm.
Pri stavajicim rozliseni se vam na display vic informaci nezobrazi a zvetseni pisma bude zanedbatelne.
Ten clanek mi pripada jako napsany na zakazku. Ve stylu "my vime proc mame 3,5" a vy jste hloupi, pokud chcete vic".
Divali jste se jake jsou rozdily ve velikosti bodu pri rozliseni iPhonu 4 mezi 3.5", 3.7" a 4"? Dovolim si napsat, ze nulove, viz. cisla:
0.0771mm, 0.0815mm a 0.0881mm.
Pri stavajicim rozliseni se vam na display vic informaci nezobrazi a zvetseni pisma bude zanedbatelne.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Host
Já mám naštěstí pořádnou ruku, takže s tímhle problém nemám
- rony
- Klub čistého iOS
prosim vas, najma barberry, ako si predstavujes zvacsenie obrazovky zaroven so zachovanim vonkajsich rozmerov mobilu?
kludne si nakresli obdlznik so sirkou a vyskou iphone. do neho sucasnu obrazovku. potom skus do toho napasovat obrazovku s pomerom stran 1:1,5 ale tak, aby mala 3,7"
prosim toto cvicenie geometrie a matematiky (pytagorova veta) zverejnit :)
viete, velmi casto pocuvam vo firme podobne predstavy typu, pridame na stranku este nejaky text, obrazky a teraz je to dlhe, presahuje to obrazovku, tak to dajte len do tej casti, co je vidiet. resp sofistikovane navrhy, tak spravme viac stlpcov, aby sa to zmestilo. vtedy chcem tych ludi zabit malou nasobilkou.
kludne si nakresli obdlznik so sirkou a vyskou iphone. do neho sucasnu obrazovku. potom skus do toho napasovat obrazovku s pomerom stran 1:1,5 ale tak, aby mala 3,7"
prosim toto cvicenie geometrie a matematiky (pytagorova veta) zverejnit :)
viete, velmi casto pocuvam vo firme podobne predstavy typu, pridame na stranku este nejaky text, obrazky a teraz je to dlhe, presahuje to obrazovku, tak to dajte len do tej casti, co je vidiet. resp sofistikovane navrhy, tak spravme viac stlpcov, aby sa to zmestilo. vtedy chcem tych ludi zabit malou nasobilkou.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Moderator fóra
Ja jsem psal jestli by to bylo vubec mozne, protoze uz v jinem topicu se o tom diskutovalo a cetl jsem tvuj post, takze 3.7" displej a soucastna velikost pristroje by nebyla optimalni, takze bud displej 3.5" nebo vetsi ale i s vetsenim rozmeru pristroje
A tim ze se uvidi pristi rok,jsem myslel za udelaji zase 3.5" displej mebo zvetsi displej a tim i rozmery pristroje.
A tim ze se uvidi pristi rok,jsem myslel za udelaji zase 3.5" displej mebo zvetsi displej a tim i rozmery pristroje.
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- Pokročilý uživatel
avixe píše:iphone 4 sa jednou rukou drzi strasne.. je to maximalne nepohodlne cize o pohodlie im asi neslo
cože ? Já jsem mobil co by padnul lépe do ruky neměl. iPhone ovládám jedině jednou rukou a jsem nad míru spokojen ...Samozřejmě když hraju hry , tak oběma rukama , ale brouzdání po netu , psaní sms a vše ostaní jednou (pravou) rukou...
Zkoušel jsem palcem sáhnout nad okraj displeje a je to celkem nepohodlné..Taže tahle velikost je pro mě ideální
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
Ipod shuffle
Airport extreme
-
- Mírně pokročilý
no skus napriklad ipod touch... desire s... alebo aj iphone 3gs.. taky tvar by to malo mat.. teda minimalne
-
- Pokročilý uživatel
iPod Touch jsem v ruce měl..iP 3G Jsem měl rok a půl ..a ?
iPhone 4 se mi drzi NEJlépe !
iPhone 4 se mi drzi NEJlépe !
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
Ipod shuffle
Airport extreme
Ipod shuffle
Airport extreme
-
- Mírně pokročilý
cim to drzis?
mozno sa nieco naucim a bude sa drzat lepsie
mozno sa nieco naucim a bude sa drzat lepsie
Naposledy upravil(a) avixe dne ned říj 09, 2011 8:28 pm, celkem upraveno 1 x.
OT: podleme si ho vrazi do recta a nebo to drzi v nohach jak okazdej kterymu se drzi dobre... pekne pasuje mezi pulky ten telefon
-
- Starý pes fóra :)
dufam, ze nebudem OT, ale tak myslim, ze sa to tyka temy
tak a je to tu BOOM Samsung Galaxy S III s 4.6" displejom
http://www.redmondpie.com/samsung-galax ... ls-leaked/ nieee dakujem to aby som si kupil nove gate s vacsimi vackami
tak a je to tu BOOM Samsung Galaxy S III s 4.6" displejom
http://www.redmondpie.com/samsung-galax ... ls-leaked/ nieee dakujem to aby som si kupil nove gate s vacsimi vackami
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
-
- Moderator fóra
OT: Tak nekdo razi heslo "co je vetsi to je lepsi" my vime ze " i s malym kasparkem jde hrat velke divadlo "
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- Senior uživatel
- rony
- Klub čistého iOS
avixe píše:no skus napriklad ipod touch... desire s... alebo aj iphone 3gs.. taky tvar by to malo mat.. teda minimalne
3g najhorsi tvar, drzal sa mi ako mydlo a s tym pocitom som ho okamzite oblepil.
kovova obrucka i4 relativne ok, vlhky prst na nej drzi. prvy iphone vyborny len povrch neznesie skrabanie
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
Nemyslím si, žeby u Apple hrála ergonomie moc velkou roli... Obhájím to například ostrou hranou na MBP nebo placatým tvarem MagicMouse.
iPhone by dostal větší displej a klidně by i kvůli tomu narost, ale nese si sebou handicap z minulosti. A sice všechny aplikace jsou optimalizované pro jednotné rozlišení 480x320 respektive 960x640. Je přece nerozumné poškodit si brand Retina disleje nejjemnějším rozlišením na světě Nebo si snad myslíte, že po 5ti letech upustí od zažitého a jediného podporovaného poměru stran který kdy iPhone podporoval?
iPhone větší obrazovku jednou určitě dostane, ale nebude to dříve než ve chvíli, kdy bude technologicky možné dostat rozlišení 1960x1280 na plochu přibližně 4'' displeje. Ještě lépe řečeno, až se to vyplatí vyrábět v masovém množství.
iPhone by dostal větší displej a klidně by i kvůli tomu narost, ale nese si sebou handicap z minulosti. A sice všechny aplikace jsou optimalizované pro jednotné rozlišení 480x320 respektive 960x640. Je přece nerozumné poškodit si brand Retina disleje nejjemnějším rozlišením na světě Nebo si snad myslíte, že po 5ti letech upustí od zažitého a jediného podporovaného poměru stran který kdy iPhone podporoval?
iPhone větší obrazovku jednou určitě dostane, ale nebude to dříve než ve chvíli, kdy bude technologicky možné dostat rozlišení 1960x1280 na plochu přibližně 4'' displeje. Ještě lépe řečeno, až se to vyplatí vyrábět v masovém množství.
-
- Moderator fóra
Len opravím, 1920x1280
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Magic Mouse
iPhone 5
-
- Mírně pokročilý
tych 4,6" sa da povedat, ze to je este "v pohode". Ale ich Samsung galaxy note, bude mat 5" displej Ja nechapem, ako to moze niekto kupit, to by som si uz kupil mobil a tablet, a nie ultra velky mobil...Ked som pocul, ako kamarat povedal, ze by si ho kupil, ze to musi byt super mat tak velky displej, tak som sa radsej zdrzal komentaru.
Naposledy upravil(a) SilverSurfer dne úte říj 11, 2011 6:21 pm, celkem upraveno 1 x.
marek.robek píše:. Je přece nerozumné poškodit si brand Retina disleje nejjemnějším rozlišením na světě
NIKDO nepozna rozdil mezi 329 DPI a rekneme 290 DPI...
-
- Senior uživatel
-
- Host
no ja bych 4,6 ovladat jednou rukou zvládl měl jsem v ruce plno Samsungu a došáhl jsem všude ale nelíbi se mi jaka to je lopata...
iPhone 6 64 GB space grey
MacBook Air 13' early 2015
history: iPhone 5S, 5, 4S, 4, 3GS, 3G
MacBook Air 13' early 2015
history: iPhone 5S, 5, 4S, 4, 3GS, 3G