Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.
Vsimli ste si ze v CZ iTunes uz "jsou" i filmy? Kdyz date hledat treba Matrix tak to najde i filmy Bohuzel sem nenasel zadnou cz podporu, ani titulkovou
Apple zahájil prodej filmů pomocí iTunes Store v České Republice. Filmy je možné kupovat stejně jako hudbu nebo aplikace, pomocí Apple ID. V nabídce jsou také HD filmy, ovšem pouze v rozlišení, které dokáže přehrát Apple TV, tedy v rozlišení 720p. Nabídka filmů se objevila také majitelům Apple TV 2. generace, což znamená, že může začít její prodej v ČR, kde se doposud oficiálně neprodává. Ceny filmů se pohybují do 13,99€. Filmy je možné buď zakoupit nebo pouze zapůjčit. O cenách si musí udělat každý vlastní názor. Například film Avatar se dá na DVD koupit podle zbozi.cz za cenu 344Kč, na iTunes Store si jej můžete zakoupit za cenu 325Kč včetně média, které můžete vzít kamkoli sebou a pustit si jej například u kamaráda a stylové krabičky. Dalším příkladem podivné ceny je například film The Matrix, který se v ČR dával zdarma snad i k popcornu v kině, ovšem iTunes Store jej stále nabízí za cenu 9,99€.
Vše v angličtině Součástí iTunes Store Movies jsou i takzvané iTunes Extras, což jsou v podstatě doprovodné dokumenty k filmu, které většinou zastupuje film o filmu, vystřižené scény, hudba k filmu nebo další věci, jenž se obvykle nachází také na DVD. Zajímavé je, že se v sekci Movies vyskytují také hry na iOS zařízení, které jsou filmy inspirované. Při nákupu tak můžete okamžitě k filmu koupit také hru a například soundtrack, vše vám totiž iTunes pohodlně nabídne.
Filmy v iTunes Store jsou v původním znění nebo dabované do angličtiny a titulky nejsou k dispozici. Navíc film, který si pouze v iTunes Store zapůjčíte, není možné titulky doplnit. Bohužel seriály, na které se asi většina z nás těšila nejvíce, nejsou v ČR/SR stále dostupné, což je jistě velká škoda.
Půjčený film si můžete přehrát kolikrát chcete, ale pouze do 48 hodin Zapůjčení filmu stojí 2,99€ a film je možné přehrát do 30 dní od jeho zakoupení. Poté co film spustíte, máte možnost jej přehrát kolikrát chcete, ovšem pouze do 48 hodin. Stejně tak pokud film pustíte a po minutě vypnete, musíte se na film dodívat nejpozději do 48 hodin od chvíle, kdy jste jej poprvé spustili. Film musíte spustit nejpozději do 30 dní od jeho zakoupení. Po 30 dnech, respektive 48 hodinách od spuštění přehrávání, se film vymaže z iTunes knihovny a je možné jej znovu zapůjčit nebo zakoupit, samozřejmě však za opětovný poplatek. Zapůjčený film si můžete přehrát na všech vašich zařízeních, tedy na iPhone, iPodu nebo Apple Tv. Film je však vždy pouze v jednom zařízení. Pokud si zapůjčený film přetáhnete například do iPhonu, z knihovny v počítači se automaticky odstraní. Z iPhonu je však možné film znovu vrátit do počítače. Takto je možné film přenášet neomezeně, vždy je však pouze v jednom zařízení. Ochrana filmu nefunguje v sávislosti na internetovém připojení, ale na vnitřním odpočítávání, které soubor s filmem zahrnuje. Pokud si nahrajete film do iPodu, který není připojen k internetu, film se stejně do 30 dní, respektive 48 hodin od prvního spuštění přehrávání vymaže.
Zdroj: [url=http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje].eu/2011/10/27/apple-zacal-v-cr-prodavat-filmy-pres-itunes-store/]LSA[/url]
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi) iPhone 2G Totality Expert
Po pokuse to doplnit sa zrejme ten film strati z ponuky?
Titulky budu zrejme najtragickejsi bod celeho predaja. Toto amici v iTunes zrejme este moc neriesili a ked sa dozvedia aka masineria by ich v tomto cakala...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Ja chodim na filmy do kina a serialy "nakupuju" na uloz.to
Jinak bez titulku je to imho fail. I kdyz rozumite AJ, je proste komfortnejsi tam mit titulky. Alespon teda pro me osobne. Pochybuji ale, ze se jich dockame. To je neco, s tim je hodne prace.
Ano, přesně tak ulož.to muj domov ale nebudu ti rozebirat warez ale za tu cemu si počkam na uloz a za dvě hoďky mam překonvertovanej i s titulkama do mp4 než si za to připlatit takový tučný balík;) a když ne tak anglicky naštěstí mluvim takže by nebyl problém pár filmů mít v AJ
Podle mě se českého dabingu jen tak nedočkáme - to by musel Apple filmy buď předabovat sám, anebo jednat s majiteli práv (většinou asi ČT).
Mně AJ nijak nevadí, spíš naopak, ale alespoň anglické titulky by tam mít mohli. Nejsem rodilý američan a ne každému je dobře rozumět. Nebo ani tohle v US neřeší (např. pro neslyšící)?
Stahování filmů, seriálů a hudby není warez, pokud nenabízíš dále .
pozn.rony: mozno kazdy ten pojem vnimame inak. warez v zmysle pouzivania diel mimo ramec beznej oficialnej distribucie to je. dovod je jednoduchy, ten co to tam ulozi je pravne postihnutelny. tym padom to warez je.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2 MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM
to pita_pita: no prave jako já neslyšící, me by stacily aspon anglicke titulky, abych vedel o cem mluvi. ucim se anglictinu, tak me by to pomohlo jeste vic. uvidime jeste, ale jsem rad ze uz jsou filmy a muzu kouknout na trialery.
To je pravda, nějaký stránky jako je uloz.to zdarma v USA nenajdete takže jim to výjde nastejno jestli si to koupí přes rapid-share nebo přes itunes na rapid-share,wupload,fileserve apod. Musíte taky platit
OT: [housovo zamyšlení] Myslím, že za současné situace se iTunes s filmy v ČR neujme. Důvodů vidím hned několik: 1. Platby - nerozebírejme prosím, proč (ne)platit kartou na netu. Je to o krajových zvyklostech. Kdybych šel nakoupit a cestou v trafice v obchoďáku koupil kupón na film/seriál na večer, mělo by to větší úspěch. 2. V ČR je strašně moc obchodních modelů - Nova a její VOYO, iVysílání u ČT a u Primy nevím, jestli něco mají. Kdyby tohle shrnulo iTunes, tzn. koupil bych tam růžovku, cesty domů, comeback atd. a smějte se jak chcete, na seriály dneska koukají převážně důchodci, studenti a ženy na MD, tak by to bylo super. I babička má na vesnici kabelovku, přes kterou jde internet za pár korun.
A další, dál nebudu spamovat, probereme snad na srazu, kdyby někdo chtěl [/housovo zamyšlení]
Jinak škoda, že to není v češtině. Ono když stahujete filmy v HD rozlišení, tak musíte najít kvalitní rip. Potom českou audiostopu, která sedí, nebo aspoň titulky. A při tom všem je lehčí si zaplatit a kouknout na film v dobré kvalitě, bez reklam.
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
To je pravda v tomhletom smyslu je to v česku na nic( a to to řikám ještě slušně) stejnak tohle využije tak 3% lidí, a to jenom na vyzkoušení s těma titulkama to je pravda no třeba většina titulek se dělá na HDTV a když stáhnu seriál v 720p tak mi to nepujde s tema HDTV titulkama
Jinak co se týká problému placení vs. stahování za digitální obsah (všeobecně), tak můj názor je, že je to o osobních preferencích (a uznávám i o finančních možnostech). Raději si písničku/film koupím přes iTunes a mám to během pár minut vyřízené, než strávit daleko více času prohledáváním warez fóra. Ušetřený čas pak věnuji příjemnějším činnostem .
To je jedna možnost, ale ne všichni mají možnost nakupování na itunes někomu itunes třeba vůbec nevezme kartu a nebo někteří na to nemají peníze tak vyhledávají takovéto stránky o warezu apod. :-;
Bez titulků se to tu neujme. Já si myslím, že umím anglicky obstojně, ale netroufl bych si říct, že mi je jedno jestli to je anglicky. Stačí jeden herec co huhlá a jsem v háji
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
Je take velky rozdil mezi lidmi co umi anglicky a par lidmi, co umi tak dobre, aby u slusnejsiho filmu dokazali prelozit i to, co tim chtel autor scenare opravdu rici. Pravdou je, ze u vetsiny produkce je to uplne jedno
No, tak já s tou angličtinou to mám horší bez titulků bych to nedal nejspíš vůbec a s titulkama to bude lepší Určitě se to v ČR neuchytí už i z důvodu, že v ČR jsou lidi, kteří neradi za něco platí, tak si to radši stáhnou. To samý poslouchám ve škole: ,,Ježiš, ty sis koupil písničky? Si to stáhni a máš to zadarmo!" nevim, zvyknul jsem si na nakupování a v iTunes je pomalu všechno. Je to rychlejší než brouzdat všude po netu a hledat. Já radši kupuju písničky na iTunesu, než stahuju (stáhnu si jich opravdu pár), i když nemám teď moc peněz, tak si to koupim. Jinak pokud někdy budou filmy možný i s titulkama (anglicky nebo cesky, tak to je mi jedno), tak je budu kupovat (nebo půjčovat) a možná si koupim i Apple TV.
Naposledy upravil(a) Mattthewww dne čtv říj 27, 2011 3:15 pm, celkem upraveno 1 x.
- iPhone 5S 16GB - silver - 19.11.2013 - iPhone 4 16GB - black - VÝHRA - The New iPad 16GB - white + modrý SmartCover - VÝHRA - iPod Shuffle 4. Gen. 2GB - silver - reproduktor Jawbone Jambox - black
stacila by moznost dovybavit moznostou doplnit kontajner m4v a som viacmenej spokojny.
toto sa ale nestane, producenti filmov su citlivi na doplnanie diel, odporucam prehrabat sa archivom blogu Frantu Fuku, co je clovek, ktory vyraba titulky pre filmy oficialne, tam sa dozviete ake su naroky atd.
filmy ukladane na warez weboch formou odkazov na filesharingy samozrejme su warez. osoba, ktora to robi moze byt stihana. nijaky zakon nedovoluje explicitne ani implicitne takuto cinnost.
z toho vyplyva aj to, ze filmom v itunes nemozno nic doplnat. predpokladam vsak, ze ak sa do itunes dostanu ceske filmy a serialy, budu vybavene patricnymi audio stopami ci titulkami. staci silne evanjelizovat kontakner m4v ludom v tomto biznisě
mne sa naopak velmi paci system platenia, neroznasam udaje kdekomu, len applu. paci sa mi aj sposob poziciavania. dokonca si myslim, ze onedlho sa budu nase televizie snazit vkladat svoje diela do itunes, lebo je to moznost prijmu a potom zacnu byt zbytocne ich archivy na ich weboch.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Tak sem se dnes dozvedel, ze kdyz do iTunes vyhledavace napises "closed captions", tak by ti mely vylezt filmy, kde je mozne si nastavit anglicke titulky, co je na tom pravdy nevim, ale na US iTunesu mi jic vylezlo pres 1240.
- iPhone 5S 16GB - silver - 19.11.2013 - iPhone 4 16GB - black - VÝHRA - The New iPad 16GB - white + modrý SmartCover - VÝHRA - iPod Shuffle 4. Gen. 2GB - silver - reproduktor Jawbone Jambox - black