Jailbreak a jeho vliv na paměť RAM

Co si o tom myslíte?

Jsem zděšen! Jdu udělat restore a jailbreak již nechci.
9
5%
Čísla mě odradila, jailbreak tedy dělat nebudu.
9
5%
Čísla se mi nelíbí, ale jailbreak si prozatím ponechám.
55
28%
Čísla se mi zdají adekvátní výsledkům.
21
11%
Je mi to naprosto jedno.
101
52%

Celkem hlasů: 195

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Re: Jailbreak a jeho vliv na paměť RAM

Příspěvek od Antabelus »

Teď jsi mi docela hezky nahrál.. Už takhle je to docela zastrašující.. A ještě do RAMky nacpat spousty super žroutů, jako je třeba 5 ikon atd atp..

jerrx
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jerrx »

a proto je pro me 3gs jasna volba :D se 128mb ram je to chvilkama o hubu
iPhone 5 | iOS 8
MacBook Pro | OS X 10.10

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Nemusím si kupovat nový telefon, stačí mi když oželím že nebudu mít 5 ikon v docku...

riso

Příspěvek od riso »

Si myslim, ze sa da mohutne zaswapovat aj ne-JB iPhone a potom start hocijakej vacsej app bude trvat moznoi aj dvojnasobok jej obvykleho spustacieho casu.

Golf
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

A to je pořád ještě prd proti tomu, jak ve WM vidíš po určité době to, jak se to s každou nainstalovanou aplikací zpomaluje a seká... Zlatej čistej OS3.0 :mrgreen:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

misko

Příspěvek od misko »

cheer:

no niesom si tym celkom isty, aky pristup do pamate je rozumnejsi v mobilnom zariadeni? mat co najviac veci v pamati(rozumny algoritmus), alebo cistit pamat, aby aplikacie, ktore prave nebezia nemuseli najprv dohladat stranky a vyhodit ich z pamete?

podla mna spotreba plnej pamate je taka ista ako spotreba prazdnej pamate. nerobil so s vnorenym systemom moc, len jednu 386EX som vyskladal. ale tam mi to vychadzalo za jedno. skusal som aj rozne kombinacie v pamati.

takze ak mi ostane 30 alebo 50mb volnych je to uplne jedno. jedinou vyhodou ze zacnem strankovat trocha neskor.

robil si test ako strankovanie zatazuje procesor?? podla mna je to hw riesene.

riso

Příspěvek od riso »

Kazde sw riesenie funguje s tichou podporou hardware. Ale o strrankovanie sa stara OS a zatial som nepocul o nejakej hw podpore strankovania, ako napr o hw podpore prehravania h264. Zaujimave, nebolo by od veci sa nad tym viac zamysliet a rozbehnut nejaky ten bussiness. :-)
Applikacia pozaduje od OS nejaky pamatovy priestor (ja som zrava app a chcem 100MB inak chod do kelu, lebo sa mi to tu v kode kua prilis komplikuje ), OS jej ho akoze poskytne pomocou VM, avsak niektore operacie su kvoli swapovaniu o dva a viac radov pomalsie. Ale na podobnom principe dnes funguje vacsina OS a vyvojari su z toho v konecnom dosledku very happy, pretoze nemusia "riesit" akutny nedostatok RAM, o to sa stara OS.
Nie, ze by sa vyvojarom nechcelo, ale niekedy je fakt nutne spracovavat (triedit a pod) pomerne hodne dat, a komu by sa chcelo ovce rozmrazovart?

sad69

Příspěvek od sad69 »

máte částečně pravdu. Jenže iP při nedostatku paměti RAM sice začne swapovat. Ovšem tím se o něco více zatíží CPU a tím může začít vznikat trhání. Což by se dalo teoreticky "přeložit" jako že CPU nestíhá a každé tohle trhnutí na krátkou chvíli zasekne aplikaci. A pokud je to trhnutí dostatečně dlouhé, nebo nastane ve špatnou chvíli tak to watchdog vyhodnotí jako zamrzlou app a vypne ji (ono časté padání náročných app). Takže větší místo v ram 100% pomůže.

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

nevim z ceho si vyculal ten graf v prvnim prispevku, mam JB, winterboar, live time, stack, sbsetings a plno dasiho a ram mam kolem 40 kdyz ji uvolnim na 2x pres nejaky tool tak se vysplha kolem 44 MB a ne tvych 20, takze je to silne zavadejici co pises v prvnim prispevku.
:D Obrázek

bigmarian

Příspěvek od bigmarian »

jenicekk: sice mimo tema. ale fakt cool ikony. Jak se ta theme jmenuje?:)

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

zaklad je classica 2 + moje dodelavky v tomto stylu. hledej na macthemes2.net

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Jenicekk, nic neni zavádějící :) tato volná ram je evidentně zobrazená ve springboardu.. jenže - po spuštění té aplikace přes kterou jsem to dělal a přes kterou to zde porovnáváme RAM samozřejmě klesne, protože aplikace také nějakou sežere..

Je to aplikace Memory Status z AppStore.. Uvidíš, jak na tom jsi ty.. :)

jenicekk

Příspěvek od jenicekk »

ja mel mem tool, a v nem to bylo 39Mb kdyz sem ho zavrel tak slo na njakych 43-44MB, a nekdy kdyz sem dohral real racing tak sem mel 51 MB volnyho
udaj mi ukazoval i sb setings, ale tam byla ram jeste vetsi, proto sem tomu uz moc neveril.

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Ano vše ukazuje jiné hodnoty, protože vše zabírá RAM jinak.. Proto to chce měřit jedním nástrojem a pak srovnávat.. SBSettings samozřejmě bude ukazovat nejvíce.

Pavuk

Příspěvek od Pavuk »

Samotný MemTool ti pribrzdil fon tak preto ti ukazoval menej ako SBS ktory je menej narocny na pamat

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Ano, jak jsem již psal, každá spuštěná aplikace (v našem případě Memory Status) nějakou RAMku sežere.

wlcheck

Příspěvek od wlcheck »

V tomto případě musím pochválit OS 3 - JB, nějaké chujoviny a volno cca 46MB (zobrazeno ve FreeMemory) - dokonce se mi povedlo když jsem měl volno jenom 6MB a dal free tak mít krátkodobě 54MB :))

file12

Příspěvek od file12 »

Tak 3.0+jb cydia zatim nic nenainstalováno tak s memory tool 44mb. Aspon u mě

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Nevím kolikrát se mám opakovat, abych ale nebyl jako kolovrátek, že naměřená volná RAM je přímo ovlivněna samotným nástrojem, kterým měříme. Takže porovnávat zde výsledky různých nástrojů nemá ani hlavu, natož patu. Tyto statistiky jsou založené na výsledcích z AppStore nástroje 'Memory Status'.

wlcheck

Příspěvek od wlcheck »

dobře, omlouvám se, nějak jsem to přehlédl...
takže dle memory status mám po restartu volných 50MB (k tomu 5MB jako inactive), instalován OS3, JB, Cydia, SBSettings

jenicekk1

Příspěvek od jenicekk1 »

v fw 3 mam cca o 6Mb vic ramky, a to merim porad stejnym zpusobem, a v telefonu mam defakto stejne aplikace jako v 2.2.1, super

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No podle všeho je na tom FW3 mnohem lépe s RAMkou než 2.2.1 :) to je sice velmi dobrá zpráva, nicméně já zůstávám u svého čistého jb :) jistota je jistota.. :)

Pacyjent

Příspěvek od Pacyjent »

Jelikož jsem měl 3.0 hned od té doby, kdy vyšel, a předtím jsem měl JB se spoustou kravinek, takže jsem okamžitě poznal rozdíl mezi JB a origo FW. Teď mám 3.0 JB a už nemám cydii ani nic jiného, jen SSH a patch na aplikace. Mám Přibližně 37 MB po restartu a 50 po restaru a cleningu. S Cydii a 5 icon Dock jsem měl 25 po restartu a neuvěřitelných 3 MB po asi týdnu bez vypnutí. Asi na tom opravdu něco bude ;) Jinak díky za tip. Nenapadlo by mě, že Cidiie tak žere .. :| Ještě počkám co baterka ..

Honzam
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Honzam »

Jak si dosahnul JB bez Cydie a zaroven tam mas z ni porgramy npar.SSH?

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Tak jsem na 2G taky na JB bez Cydie, proste jsem v redsn0w zatrhnul pouze unlock. Souborovy system je pres T-pot otevreny.

Myslite, ze se mi tam s tim dostalo i to SSH nebo jini zrouti? Pripadne jak to dovymitit zasahem (mazanim) do souboru?
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

Pacyjent

Příspěvek od Pacyjent »

Jde to tak, že unlockete s Cydii, stáhnete si to co potřebujete a potom Cydii smažete v přes Cydii. Na youtube jsou videa.. A nebo při JB PwnageTool lze udělat JB stím, že si tam necháte nahrát věci z Cydiie, které si vyberete přímo v programu, ale samotnou Cydii si nenainstalujete.. Na obrázcích je to vidět.. Nevím zda je to i pro Win..

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4254

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

cheer píše:Souborovy system je pres T-pot otevreny.
Ano je, právě kvůli tomu mám čistý jb :)
cheer píše:Myslite, ze se mi tam s tim dostalo i to SSH nebo jini zrouti? Pripadne jak to dovymitit zasahem (mazanim) do souboru?
Určitě nedostal, pokud jsi dělal restore přes DFU, vše zmizelo, a čistý jailbreak je potom nejmenší zlo, jak odemknout filesystem.
Pacyjent píše:Jde to tak, že unlockete s Cydii, stáhnete si to co potřebujete a potom Cydii smažete v přes Cydii.
To si jí tam můžeš rovnou nechat.
Pacyjent píše:A nebo při JB PwnageTool lze udělat JB stím, že si tam necháte nahrát věci z Cydiie, které si vyberete přímo v programu, ale samotnou Cydii si nenainstalujete.
Ano, to už je lepší, ale osobně nechápu na co potřebuješ OpenSSH, když přes T-Pot se do filesystemu vpohodě dostaneš. Jediný rozdíl je, že nemůžeš nastavit práva. To já ale nepotřebuju, nevím jak ty..

Pacyjent

Příspěvek od Pacyjent »

Tak jak se jí mám zbavit ? T-pod neznám.

Tak poraď :wink:

Správně se to jmenuje T-PoT plugin do Total Commanderu. Beavers.

richard44

Příspěvek od richard44 »

Antalabeus píše:Ano, to už je lepší, ale osobně nechápu na co potřebuješ OpenSSH, když přes T-Pot se do filesystemu vpohodě dostaneš. Jediný rozdíl je, že nemůžeš nastavit práva. To já ale nepotřebuju, nevím jak ty..

Moje slova, lépe bych to neřekl! ;-)

Opravdu, WinSCP s FW 3.0 přestalo (předpokládám, že dočasně) fungovat, čili jediná cesta, jak se do systému dostat, je onen T-Pot, ke kterému ani nepotřebuješ WiFi, jak prosté!

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Antabelus: díky!
Pacyjent: pročti T-pot odkaz v mém podpisu. Další variantou je DiskAid - najdeš na fóru.

Doporučuji optimalizaci doporučenou na Jablickar.cz:
Pokud tedy problém s baterií máte, zkuste jít do Nastaveni ? Obecné ? Obnovit ? Obnovit nastavení sítě.
Udělal jsem, český T-mobile mi naběhl (unlock zachován) a možná to pomohlo (?).

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

richard44 píše:Opravdu, WinSCP s FW 3.0 přestalo (předpokládám, že dočasně) fungovat, čili jediná cesta, jak se do systému dostat, je onen T-Pot, ke kterému ani nepotřebuješ WiFi, jak prosté!

Ja nwm, ale mne funguje WinSCP v pohode...normalne se pres nej do iphone pripojim jako na 2.2.1
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

No, nejde ani tak o to, zda OpenSSH na 3.0 funguje ci ne, protoze stejne za chvili fungovat bude. Jde spis o to, ze je ru pro me jeste kvalitnejsi nahrada vyuzivajici protokolu iTunes, pres kterou udelam co potrebuji.

Premyslim, ze udelam takovy prehledny seznam, kde budou veci ktere ziskavam Cydií a za nimi jejich náhrady bez jb / po cistem jb.

jnoveek

Příspěvek od jnoveek »

a jak by sa dalo asi najlepsie s tym vytoto ked chcem mat iba

1)cycorder
2)moznost instalovat [zakázáno] aplikacie

staci mi dat JB+cydia, nainstalovat cycorder potom dat prec cydiu (da sa to???) a [zakázáno] davat cez t-pot alebo ako hmm

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Problem Cydie neni v samotnem instalatoru, to je normalni aplikace, ktera se zapne a vypne. Jde o cely balik podpurnych knihoven pro neoficialni aplikace castecne bezici na pozadi, je to vlastne dalsi alternativni aplikacni framework. Ten nemusi byt horsi nebo lepsi nez ten od Apple, ale zakopany pes je v tom, ze v iP ty frameworky jsou dva a kazdy ma neco jineho pusteneho trvale na pozadi.

Takze odinstalace Cydie nic neresi. Bud nic neoficialniho nemit nebo pak uz klidne se vsim vsudy.

vlk25
Host
Host

Příspěvek od vlk25 »

jenicekk píše:nevim z ceho si vyculal ten graf v prvnim prispevku, mam JB, winterboar, live time, stack, sbsetings a plno dasiho a ram mam kolem 40 kdyz ji uvolnim na 2x pres nejaky tool tak se vysplha kolem 44 MB a ne tvych 20, takze je to silne zavadejici co pises v prvnim prispevku.
:D Obrázek

Akym programom je to merané ? Mam Memory Status a neviem ako dostať status vedla hodin

hideMyAss

Příspěvek od hideMyAss »

to je sb stetings a volba Free mem to status bar, tohle mem tool ukazat nedokaze.
jenicekk

Pacyjent

Příspěvek od Pacyjent »

T-pod bohužel není pro MAC, takže dík za DickAid, ten jede v pohodě, ale jak to funguje ? SSH tedy nepotřebuji, stačí pouze JB ?

vlk25
Host
Host

Příspěvek od vlk25 »

SBSettings ukazuje iné hodnoty ako Memory Status :

Obrázek

BTW: neviete ako sa dá z mobilu odstrániť ten MEMTOOL ? Keď držim prst na ikonke na všetkých sa objavý v rohu krížik na odstránenie len na tomto nie. A ani v iTunes to nemám

Pacyjent

Příspěvek od Pacyjent »

Pokud sis jí stáhl pře Cydii, tak přes Cydii, pokud přes Instaler, tak přes Instaler..

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Pacyjent píše:...DickAid, ten jede v pohodě, ale jak to funguje ? SSH tedy nepotřebuji, stačí pouze JB ?

SSH netřeba - využívá se komunikační kanál, kterým komunikují iTunes s iPhonem.
Bez JB to vlastně funguje, ale dostaneš se jen na pár "vystavených" adresářů třeba s fotkama. JB otevře celý souborový systém, vidíš pak všude a můžeš si to pořádně pokazit ;-)

Odpovědět