Jailbreak a jeho vliv na paměť RAM
-
- iPhone guru
Jailbreak a jeho vliv na paměť RAM
Udělal jsem takový testík pro osobní účely, berte to jako pokračování mého předchozího článku, který byl odstraněn. Pro mě ta čísla dost znamenají, protože jestliže mi jailbreak, kdy nainstaluji přes QuickPWN Cydiu a pouze aktualizuji její základní balíčky, zabere přes 17MB RAMky, to je pro mě nemyslitelné, protože podle všeho něco tu RAM zabírá a tedy i žere baterku a ubírá také na výkonu. V mém případě se jedná o běžně zaplněný iPhone 3G. Čísla jsou měřená na právě restartovaném telefonu a na grafu jsou znázorněny průměry měření.
Takže já zůstávám u čistého JB, čímž získávám pro mě důležitý přístup do filesystemu.
Takže já zůstávám u čistého JB, čímž získávám pro mě důležitý přístup do filesystemu.
Naposledy upravil(a) Antabelus dne pát čer 05, 2009 3:15 pm, celkem upraveno 4 x.
-
- Starý pes fóra :)
Re: Jailbreak a jeho vliv na paměť RAM
Ak už silou mocou chceš robiť ankety, tak skús položiť aspoň otázky tak, aby neboli sugestívne. V tomto prípade jasne sú. Oodpovede nemôžu byť nikdy súvetia, najmä ak jednotlivé časti vyjadrujú 2 rôzne hodnotenia.
-
- Starý pes fóra :)
To co je zase za sprosta tema... Nech si kazdy robi so svojim iPhone co chce.A ti otazky v ankete su len uzasne... Kde je moznost "Je mi to jedno?"
Pretoze mne je to jedno kolko berie co pamati pokial iPhone funguje tak nemam co riesit. Moja odpoved je vyuzijem vsetko co je dostupne aby mi moj iPhone vyhovoval.
dodo
Pretoze mne je to jedno kolko berie co pamati pokial iPhone funguje tak nemam co riesit. Moja odpoved je vyuzijem vsetko co je dostupne aby mi moj iPhone vyhovoval.
dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse
Apple MacBook 13" | 2008 - dead
-
- iPhone guru
Přidal jsem možnost 'je mi to jedno', je pravda že jsem na ní zapoměl, takže se omlouvám.
-
- Moderator fóra
pro me je tozajimava informace... jenom se chci zeptat, kdyz udelam JB tak jak se dostanu do filesystemu kdyz tam nemuzu nainstalovat openSSH? nebo ho lze nejak nainstalovat bez cydie a podobne haveti? mimochodem jak to vypada kdyz je nainstalovan misto cydie ICY?
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Mírně pokročilý
A potrebuje T-pot nainstalovane openSSH?
-
- iPhone guru
T-POT nepotrebuje OpenSSH, nicmene ja osobne pouzivam vybornou utilitku pro PC (je i pro Mac) DiskAid.
Kdybych nainstaloval OpenSSH, mohl bych si rovnou nechat Cydii. Já jsem právě udělal ten krok, že mám pouze jailbreak naprosto bez ničeho, co by mi ubíralo výkon / ram / baterku.
Kdybych nainstaloval OpenSSH, mohl bych si rovnou nechat Cydii. Já jsem právě udělal ten krok, že mám pouze jailbreak naprosto bez ničeho, co by mi ubíralo výkon / ram / baterku.
Tenhle rok jsem nekolikrat preskakoval mezi JB a cistym telefonem bez JB. A z vlastni zkusenosti muzu rict, ze (alespon v mem pripade) JB vyrazne zpomaluje a "zasekava" telefon. Ted jsem uz asi 2 mesice JB-Free a spokojenost, je pravda, ze mi par veci chybi, ale az pride FW 3.0 tak budu absolutne spokojeny.
Rad bych otestoval pamet pomoci nastroje Memory Status, ale Apple mi sebral vsechny $$ z US Accountu, takze momentalne to nemuzu otestovat.
EDIT:
tak jsem zjistil kolik mam volne RAM po restartu: 52.3MB
Rad bych otestoval pamet pomoci nastroje Memory Status, ale Apple mi sebral vsechny $$ z US Accountu, takze momentalne to nemuzu otestovat.
EDIT:
tak jsem zjistil kolik mam volne RAM po restartu: 52.3MB
-
- iPhone guru
A neběží nic na pozadí? Např. email, který na pozadí běží vždy když máš zapnutý fetch / push.
Taky jsem nejakou dobu pouzival jailbreak ale zrusil jsem ho. Telefon je ted o poznani rychlejsi a maximalne stabilni. Do jailbreaku uz bych nesel. Apple garantuje spravny chod a to se stourani ve file systemu nezajisti.
@Antabelus
Ne, daval jsem si prave na toto pozor. App ma dokonce funkci vypnout tyto "zrouty RAMky".
Ne, daval jsem si prave na toto pozor. App ma dokonce funkci vypnout tyto "zrouty RAMky".
-
- iPhone guru
To samozřejmě má, ale někdy např. ten mail zůstane vyset. Ještě bych se rád zeptal, jestli by jsi třeba 3 minutky nevěnoval tomu aby jsi refreshovl ten graf a našel minimální a maximální hodnotu, abych mohl dosadit do grafu. Dík
Minimalni hodnota: 48,8 (nastala vsak pouze na 1-2s, pote byla nejnizsi 50,1 a kolem 50 a vic se to vetsinou pohybovalo)
Maximalni hodnota: 54,4
Pripominam, ze muj iPhone je poznamenan nekolika JB
Maximalni hodnota: 54,4
Pripominam, ze muj iPhone je poznamenan nekolika JB
-
- iPhone expert
no ja mam po restarte volnu ram okolo 46-50MB a jb mam, vratane mobileinstallation, takze taky rozdiel to zas nie je, akurat ze sa mi o hodne dlhsie zapina nez nejb phone
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
-
- Mírně pokročilý
Antabelus píše:T-POT nepotrebuje OpenSSH, nicmene ja osobne pouzivam vybornou utilitku pro PC (je i pro Mac) DiskAid.
V tom případě to vidím s FW3 taky na JB bez Cydie i OpenSSH, jen kvůli odblokování 1. generace pro české operátory a USB přístup k adresářovým datům aplikace Files. Default SMS aplikace mi bude myslím už stačit a CallMe oželím (a třeba i Apple časem napadne, že když jdou dělat na plochu odkazy na weby, tak proč ne i na kontakty...).
-
- Host
Jde zprovoznit yellowsnow bez Cydie? Pokud ano, jak?
Diky
Diky
iPhone5 64GB
iPad 4.generace 32GB 3G
iPad 4.generace 32GB 3G
Mam jailbreak, Cydiu, Instaler, Winterboard, MobileLog, IntelliScreen, IntelliDial, Winter animovaná ikona a pod. 3x som reštartol 1x-25MB, 2x-28MB, 3x-30MB pred zadaním PIN mi ukazovalo 45MB cez MemTool som uvolnil max. na 35MB. Keď príde fw 3.0 testnem prínos a uvidím, ale aj tak to nikdy nebude plnohodnotné-i keď je to pomalšie s Cydiou. Keďže som mal predtým os Symbian aj najspomalenejší iPhon mi príde proti tomu ako raketa
-
- Mírně pokročilý
je to pravda,je strasne citit JB na ramke,co je dost skoda...podla mna by mohol mat iphone aspon dvakrat taku ramku ako ma.a to myslim aj bez JB..podla mna by potom isli aj lepsie hry
to beze sporu, myslím si že vetšina aktuálních problémů (padání app apod.) je způsobena "malou" ramkou. A konec konců i vývojáři jsou tím dost omezování. No uvidíme třeba se apple polepší...
-
- iPhone expert
problemy s ramkou maju iba ti co newedia na co sluzi memtool, ja si pred hranim akejkolvek hry najprv vycistim ram a potom neni problem
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
GameCenter - BlazingUFO
GameCenter - BlazingUFO
souhlasím, ovšem beru to z pohledu lidí kteří třeba nemají JB. Nebo tuto aplikaci neznají. Každopádně RAM tam málo je, například na rozměrnější flashové stránky by to ani náhodou nestačilo.
Pod deaktivácií IntelliScreen, IntelliDial voľné 48-50 MB takže brzdy sú to riadne ale bez IntelliScreen by to bol len 1/2 iPhon.
Radsej budem mat moznost stahovat vsetky mozne aplikacie zadara z *smazano* ktory ide vdaka vsetkemu okolo JB... ako by som mal hrabat MB na RAMke.. uz ta jedna sekunda co cakam dlhsie na sms ma nezabije..
Pokud jsi si jeste nevsiml, tak jsme tady na foru opravdu striktni co se warezu tyce. Ted to vyresim pouze smazanim nazvu aplikace (aby se neinspirovali dalsi uzivatele a nase forum neslouzilo jako zprostredkovatel teto informace). Priste cekej minimalne upozorneni. A ver mi, ze jsem opravdu mirny, ostatni moderatori by ti tento prispevek pravdepodobne rovnou smazali. Ja to tu necham jako vystrahu. Mimochodem, lide co se tu chlubi, jak krasne umeji krast, vetsinou skonci jako "outsideri" fora. Pokud krades, tak krad potichu. Pokud mas s tim co jsem napsal nejake problemy ci nejakou nejasnost kontaktuj me. ilijusin
Pokud jsi si jeste nevsiml, tak jsme tady na foru opravdu striktni co se warezu tyce. Ted to vyresim pouze smazanim nazvu aplikace (aby se neinspirovali dalsi uzivatele a nase forum neslouzilo jako zprostredkovatel teto informace). Priste cekej minimalne upozorneni. A ver mi, ze jsem opravdu mirny, ostatni moderatori by ti tento prispevek pravdepodobne rovnou smazali. Ja to tu necham jako vystrahu. Mimochodem, lide co se tu chlubi, jak krasne umeji krast, vetsinou skonci jako "outsideri" fora. Pokud krades, tak krad potichu. Pokud mas s tim co jsem napsal nejake problemy ci nejakou nejasnost kontaktuj me. ilijusin
a vďaka takým ako si ty brojí apple voči jailbreaku...on nemá slúžiť ako nástroj na kradnutie aplikácii ale na otvorenie os pre apl tretich strán či už free alebo platených. len veľa ľudí to nepochopilo....
-
- Moderator fóra
to lukooo: ja si dovolim takovou poznamku, kdyz uz krades, tak to ty blbecku verejne neroztrubuj
jinak na firmware 3.0 mam po jailbreaku s icy a nainstalovanym ICY cca 46mb volne ram, takze ICY neni takovej zrout jako cydie
I kdyby opravdu byl lukooo tím, kým jsi jej nazval, tak jej tak netituluj veřejně na tomto fóru. Zachovej si úroveň a nezavdávej příčinu k rozpoutání slovních soubojů. Díky. Beavers.
edit: timto se lukoovi omlouvam za to titulovani...ale opravdu lidi premyslejte, co kam napisete, stahovani warezu je nelegalni a cim vic to nekde budete rozhlasovat tim vetsi je sance ze vas nekdo chyti
jinak na firmware 3.0 mam po jailbreaku s icy a nainstalovanym ICY cca 46mb volne ram, takze ICY neni takovej zrout jako cydie
I kdyby opravdu byl lukooo tím, kým jsi jej nazval, tak jej tak netituluj veřejně na tomto fóru. Zachovej si úroveň a nezavdávej příčinu k rozpoutání slovních soubojů. Díky. Beavers.
edit: timto se lukoovi omlouvam za to titulovani...ale opravdu lidi premyslejte, co kam napisete, stahovani warezu je nelegalni a cim vic to nekde budete rozhlasovat tim vetsi je sance ze vas nekdo chyti
Naposledy upravil(a) tvosi dne sob čer 06, 2009 11:27 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
verejne sa ospravedlnujem... nevedel som ze je tu na fore takyto pristup k veciam co sa tyka warezu...
-
- Pokročilý uživatel
Pokiaľ mi iPhone funguje a vydrží 4 dni, tak mi je jedno, aká je zaťažená ram
..tak asi na tom bude nieco pravdy ze s JB ide telefon pomalsie no moja otazka
ked si dam len JB bez cydie proste cisty jb viem tam davat aplikacie napr. cycorder?
a viem tam davat aj hry [zakázáno] (myslim free ale inac instalovane ako cez app store
dik
ked si dam len JB bez cydie proste cisty jb viem tam davat aplikacie napr. cycorder?
a viem tam davat aj hry [zakázáno] (myslim free ale inac instalovane ako cez app store
dik
-
- iPhone guru
Ne ani cycorder ani warez (nevim proc bys free hry instaloval jinak nez pres AppStore)
-
- Mírně pokročilý
2 jnoveek:
Cycorder a jiné aplikace z Cydie nainstaluješ přes ní, k čemu by jinak Cydie byla Cydie navíc pohlídá závislosti - doinstaluje i obecné programové balíky, které potřebuje právě ta aplikace, kterou chceš. Pravděpodobně právě tyhle některé obecné balíky a frameworky běžící na pozadí budou ale moct za ubírání paměti i výdrže iPhone.
Takže buď se vzdáš i aplikací jako Cycorder nebo nemá smysl nemít JB nebo jeho části.
Druhá otázka je kulišácká. Proč to chceš? Do AppStore se můžeš zaregistrovat i bez karty (pohledej zde na fóru) a nainstalovat si free aplikací, co se ti do iP vejde, nic neplatíš a navíc máš na serverech Applu evidenci všech "tvých" aplikací a bez práce je obnovíš třeba i po restore iPhone a reinstalaci počítače.
Cycorder a jiné aplikace z Cydie nainstaluješ přes ní, k čemu by jinak Cydie byla Cydie navíc pohlídá závislosti - doinstaluje i obecné programové balíky, které potřebuje právě ta aplikace, kterou chceš. Pravděpodobně právě tyhle některé obecné balíky a frameworky běžící na pozadí budou ale moct za ubírání paměti i výdrže iPhone.
Takže buď se vzdáš i aplikací jako Cycorder nebo nemá smysl nemít JB nebo jeho části.
Druhá otázka je kulišácká. Proč to chceš? Do AppStore se můžeš zaregistrovat i bez karty (pohledej zde na fóru) a nainstalovat si free aplikací, co se ti do iP vejde, nic neplatíš a navíc máš na serverech Applu evidenci všech "tvých" aplikací a bez práce je obnovíš třeba i po restore iPhone a reinstalaci počítače.
Treba proto, ze ne kazdy ma desetimegovy internet a stahovat free veci je pekna otrava, takze proc je nezkopirovat od nekoho. A myslim tim opravdu FREE apps, warez nepodporuju.
..ta.. alebo ma stve ze ked si dam napr. x2 football cez app store tak mi to strhne 7eura ale cez installer nestrhava nic to je divne nie? a preto sa mi ta druha moznost paci viac, samozrejme ja ako DOWNLOADER a nie UPLOADER nemam povinnost kontrolovat licencie a prava teda ja nerobim nic zle len si stiahnem hru, vinny je podla zakona uploader co dava chranene dielo (alebo cast diela z dovodu fungovania p2p) na internet bez povolenia, ten co stahuje musi overovat licencie len ak to dava dalej na internet a teda uploaduje, alebo chce to predavat/sirit dalej, no pre vlastnu potrebu nieco take zakon nepozna.. s pozdravom...
-
- Moderator fóra
OT: se docela mylis...to co rikas plati pro filmy a hudbu nikoliv pro programy a hry ve chvili kdy si hru ci program stahnes tak KRADES alespon u nas (CR) to tak je
Naposledy upravil(a) tvosi dne stř čer 17, 2009 4:31 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
jo presne jak rika tvosi. Software a audio/video jsou rozdilne polozky.
EDIT: oops, sorry za offtopic, ani mi nedoslo, v jakem vlakne jsem.. - a to mozna i proto, zes to tu resil i ty...
EDIT: oops, sorry za offtopic, ani mi nedoslo, v jakem vlakne jsem.. - a to mozna i proto, zes to tu resil i ty...
Naposledy upravil(a) rancoen dne stř čer 17, 2009 4:52 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- iPhone guru
Proč řešíte toto ve vlákně o vlivu jailbreaku na RAM a výdrž baterky? Offtopic jak blázen...
Tak já nevim. Popravdě jailbreak po OS 3.0 už nepotřebuju a je fakt pravda že je ta rychlost znát a chtěl bych u toho zustat. Ale jedna věc mi mrzí. díky tomu šli stahovat placené věci zadarmo, čehož jsem využíval..ale když se mi ta app prostě líbíla tak sem za ní klidě ochoten zaplatit. V Appstore sem nechal už dost peněz ale prostě mi tam chybí možnost to vyzkoušet třeba na týden. Ne vše tam je v lite verzi.
-
- Mírně pokročilý
Je tam dost light verzi zadarmo, já se osobně napálil asi u jedne hry, která mi podle popisu seděla, ale v reálu ne. Kvůli light verzi jsem si vybral placené Files před MobileFiles, které možnost vyzkoušení nemají. Jejich problém, od toho je konkurence...
Nechapem inac preco sa ta pamat vobec riesi ? naco mi je 50mb volnej pamete ak ju aj tak nevyuzijem? hlavne aplikacie maju nastalo alokovanu pamat a to ostatne nech sa pobije o ten volny zvysok. do nastaveni nechodim tak casto aby som rozoznal rozdiel medzi 2 sekundami alebo 4.
Ak sa mam rozhodnut ci ist alebo neist do JB, pamet o tom isto nebude rozhodovat.
Ak sa mam rozhodnut ci ist alebo neist do JB, pamet o tom isto nebude rozhodovat.
No ono to nie je celkom tak ako sa zda. Bitka o pamat je skoro stale. Je jej iba 128MB a o tu sa musia os + app podelit. Keby som chcel vsetky spustene app narvat fyzicky do RAM potreboval by som jej asi 750MB, to je sucet velkosti virtualnej pamate mojich beziacich applikacii a ten iPhone to pomerne bravurne zvlada. Ak by boli takto zaswapnute windows, ani by sa asi nehli...a iba by sme kukali na svietiacu ledku a pocuvali hrkot hardisku...
MobileSafari mi napr. zabera, ked som v nom pootvaral asi 5 roznych stranok skoro 90MB virtualnej pamate.
MobileMail 74MB
MobilePhon 63MB
SpringBoard 80MB
...
Pri spusteni dalsej aplikacie nap Skype (ten chce 80MB virtualu) sa to tam mydli o dusu a nieco musi ist z RAMky von.
Lepsie na tom bude 3G S, ktory bude mat osadenych 256MB RAM a rychlejsi takt procesoru.
MobileSafari mi napr. zabera, ked som v nom pootvaral asi 5 roznych stranok skoro 90MB virtualnej pamate.
MobileMail 74MB
MobilePhon 63MB
SpringBoard 80MB
...
Pri spusteni dalsej aplikacie nap Skype (ten chce 80MB virtualu) sa to tam mydli o dusu a nieco musi ist z RAMky von.
Lepsie na tom bude 3G S, ktory bude mat osadenych 256MB RAM a rychlejsi takt procesoru.
-
- Mírně pokročilý
misko:
Využitá paměť a zatíženost procesoru zpomaluje reakce systému a žere baterku, jak prosté...
Proč píšeš do tématu, kterému vůbec nerozumíš?
Využitá paměť a zatíženost procesoru zpomaluje reakce systému a žere baterku, jak prosté...
Proč píšeš do tématu, kterému vůbec nerozumíš?