Po příchodu do prodejny iStyle ve Vaňkovce se mě ale zmocnilo neskutečné dilema. V hlavní roli samozřejmě iPad mini. Až ve chvíli, kdy jsem ho poprvé vzal do ruky, jsem si uvědomil, jak skvělý je. V prodejně jsem strávil přes půl hodiny pouze rozhodováním. Nakonec ale padla volba na iPad 4 a dnes nelituji! Hlavní výhodou je pro mě krásný display a nebudu nalhávat, že jsem si rád připlatil i za výkon. Né že bych byl nějaký extra náročný hráč, ale když už si kupuji elektroniku, chci to nejvýkonnější, co je na trhu k dostání. Váha mi osobně vůbec nevadí. A rozměry už vůbec ne, ba právě naopak.
Asi není potřeba porovnávat s ostatními modely, když hlavní změnou je právě a pouze výkon a lightning konektor. O lightning konektoru už bylo napsáno dost a osobně mi jiný typ konektoru nijak nevadí. A výkon? Ano, iPad je krásně plynulý ať už zabrouzdáte kamkoli. Internet, hry, video,... Ale který iPad plynulý není? V současnosti nepoznáte rozdíl ve výkonu mezi iPadem 3 a iPadem 4. Maximálně se vám o 0,3 desetiny sekundy rychleji spustí Angry Birds. V dnešní hektické době to někdo může brát jako velkou výhodu

I s vyšším výkonem není problém dosáhnout applem deklarované výdrže (jak jinak). Můj rekord dokonce přesahoval 11 hodin intenzivního používání kdy se na iPadu střídal internet s hrami, videem, rádie a novinami. A popravdě, z výdrže jsem měl strach největší.
http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0022z.png/
Apple k novému iPadu přibalil i "výkonnější" nabíječku. Proto jsem iPad úplně vybil a následně změřil, za jakou dobu je schopen se nabít do plné kapacity. Šlo o druhé nabíjení, takže kapacita baterky byla využita zcela jistě celá:
50% ... 02:23
85% ... 04:00
90% ... 04:17
100% . 05:15
Nemám možnost porovnat s dobou nabíjení iPadu 3 generace a tak za nějaké info v tomto topicu budu rád, později doplním

iPad 4 nám nic nového, revolučního nepřinesl. Možno snad jen dodat, že to bylo jedině dobře (pro majitele původního nového iPadu). Uvést po půl roce nový iPad s nějakou revoluční myšlenkou by bylo ignorantství a majitelé 3. generace by Apple zcela jistě zadupali do země

PS: Toto téma jsem se rozhodl založit z důvodu mizerné informovanosti ohledně nového iPadu. Není se čemu divit, hlavní novinkou je sice iPad, ale mini. Slouží proto jako doplňující info pro ty, kteří váhají stejně, jako jsem váhal já