iPhone 3GS old bootrom - JB 5.0.1

Pre všetky staršie verzie iOS.
Odpovědět
Karpi
Host
Host

iPhone 3GS old bootrom - JB 5.0.1

Příspěvek od Karpi »

Dobrý den,

mám 2 dotazy:

1. zatím mám verzi 4.3.3 (s JB) a chystám se na update + JB verze 5.0.1
Při startu nejnovější verze iTunes mi to po zapojení iPhone ale nabízí jen update na verzi 5.0, kterou mám zatím jen stáhlou a nenainstalovanou. Proč mi to nenabídne již novou verzi 5.0.1?

2. Jaký je přesný postup unteethered JB při použití poslední verzi redsn0w_win_0.9.9b8 ? Jde mi hlavně o to, abych po celé akci měl zachované kontakty, nainstalované aplikace z AppleStore i Cydie... prostě vše jak předtím. Ideálně prosím bodově, nebo odkaz na nějaký video manuál.

Předpokládám, že mám old bootrom - verze FW modemu je 05.16.02 a telefon je ofic. koupený přes O2 a tudíž odblokovaný pro všechny operátory.

Díky moc...
iPhone 6 / 64GB / FW 10.2.1 (14D27) / firmware modemu: 5.32.00 / jailbreak ZATÍM BOHUŽEL NE :-( / O2 CZ

Karpi
Host
Host

Re: iPhone 3GS old bootrom - JB 5.0.1

Příspěvek od Karpi »

No tak si odpovím sám...

1. Dnes, druhý den, mi kupodivu iTunes konečně nabídlo stáhnutí verze 5.0.1, aniž bych musel předtím mít upgrade na předchozí 5.0.

2. Tak jsem to prubnul bez rady a zvládl to. Zde je postup:

1. stáhnout přes iTunes verzi 5.0.1 a nainstalovat.
2. stáhnout redsn0w_win_0.9.9b8 a přechozi verzi fw 5.0 (pokud se smazala po stáhnutí té 5.0.1)

download redsn0w_win_0.9.9b8 např. ze str. http://www.ijailbreak.com/how-to/jailbr ... 8-windows/

download FW (nejen) verze 5.0 ze str. http://www.iclarified.com/entry/index.p ... 750&laid=5

3. provést jailbreak právě pomocí redsnow a (pozor!) té starší verze FW 5.0 - viz postup dobře popsaný v AJ na té str. http://www.ijailbreak.com/how-to/jailbr ... 8-windows/

4. spustit ikonu Cydie a doinstalovat požadované aplikace (nepřišel jsem na to, jak je předtím zazálohovat a restorovat jako všechny programy z AppleStore...

A to je vše. Verze FW modemu se mi tímto změnila na 05.16.05.
Aplikace nainstalované v předchozí verzi se mi automaticky vrátili díky záloze, která se mi spustila v iTunes při změně verze...
Mám unteethered JB.
iPhone 6 / 64GB / FW 10.2.1 (14D27) / firmware modemu: 5.32.00 / jailbreak ZATÍM BOHUŽEL NE :-( / O2 CZ

nounejm
Host
Host

Příspěvek od nounejm »

... a nemusím mít zálohu SHSH?, mám fw. 4.1. Jak je to s tou zálohou SHSH u 3gs old bootrom? Je to nutné? Popřípadě stačí mi zálohovat u fw 4.1? Díky.
NNJM

Soukynek
Host
Host

Příspěvek od Soukynek »

Podle mě nemáš untethered ,ale jen semi-tethered. Untetered ve Tvém případě momentálně ještě není možný... Pokuď sem dobře četl...

Karpi
Host
Host

Příspěvek od Karpi »

Sice jsem zálohu SHSH měl udělanou přes TinyUmbrellu, ale podle mně není vůbec nutná, pokud někdy později nechcete vrátit tu původní (starou) verzi FW, např. 4.1.

nounejm
Host
Host

Příspěvek od nounejm »

Tak jak to tedy je? Jedná se o semitethered jailbreak nebo untethred? A stojí za to přejít na 5.0 u 3gs?
Díky. NNJM

miso03
Host
Host

Příspěvek od miso03 »

Jedna sa o untethered pokial mas stary bootrom (o tom ci mas alebo nemas je tu toho popisane dost, takze hladaj). Ja prechod na iOS5 lutujem len z jedneho dovodu, a to takeho, ze sa na nom neda vypnut multitasking a telefon mi pri beznom pouzivani ma za 10min len 16MB volnej ramky, co je malo aj na prehliadanie webu cez Safari (seka rollovanie stranok, priblizovanie a pod..). Potom vzdy musim povypinat spustene aplikacie.

nounejm
Host
Host

Příspěvek od nounejm »

Tak jsem to udělal podle tohoto návodu (mám starý bootrom) a ikona cydie je stále bílá. Zkoušel jsem několikrát restartovat a nic. Zkoušel jsem i přes redsnow Just boot me tethered right now a taky nic. Prosím o radu.
Díky
NNJM

Edit: Tak už mi naběhla ikona cydie, ale pořád pouze problikne.
Edit2: Tak nakonec jsem udělal jailbreak přes snowbreeze a vše zatím jede.

Odpovědět