5.0.1 downgrade na 4.1

Pre všetky staršie verzie iOS.
Odpovědět
luigi.AZ
Host
Host

5.0.1 downgrade na 4.1

Příspěvek od luigi.AZ »

Ze začátku seznámím se situací. Mám iPhone 3GS 8Gb z anglie s bb 6.15.00. Dělal jsem custom fw 4.3.3 hacktivation + unlock. Vše fungovalo ok (samozřejmě krom GPS) jenže z mojí zbrklosti a chtivosti jsem updatoval na 5.0.1 aniž bych si přečetl že nejde unlock. Poté jsem četl že nejde downgrade na nižší fw jelikož to apple již blokuje. O SHSH zálohách sem neměl tušení jak fungují ani k čemu jsou. Nicméně jsem se vrhnul do downgrade a přes chybu 11,1015,3194 jsem se záhadným způsobem po 2dnech přehoupl a při použití tinyumbrella jsem si uložil zálohy ovšem pro iOS 4.3.5 a 4.1 o kterých nevím že by v telefonu byly. Tak či onak se mi downgrade povedl ale ani na jednom zmiňovaném fw mi nešel unlock za použití ultrasn0w, ikdyž sem všude četl že 100% funguje, tudíž mi operátora nenajde (nenačte seznam sítí). Následně jsem chtěl zkusit nahrát iOS 4.3.3 nebo 5.0 na kterém vím že jde unlock jenže ouha okamžitě se objeví chyba 3194. A bohužel nepomáhá ani přepsání "hosts". Tady mi šrotuje mozek a zajímá mě pár otázek spíše pro zkušenější jedince zde na fóru ( nic proti ostatním :) )

- Mohu nějakým způsobem přejít na zmiňované fw 5.0 nebo 4.3.3 ?
- Dalo by se nějakým způsobem přepsat IPSW 5.0.1 aby se "tvářil" jako 5.0 aby na něm fungoval ultrasn0w?
- SHSH záloha. Lze použít i z jiného telefonu abych ji měl v tinyumbrelle? a šlo by takto přechod mezi fw?
- Ultrasn0w pojede pod 5.0.1? Nebo až pod 5.0.2 resp. 5.1?

Pokud by mi někdo poradil byl bych moc rád. Toto i jiná fóra jsem prolézal hodiny a nenašel sem ani jeden způsob který by se opakoval a hlavně aby fungoval. Děkuji každému kdo mi jakkoliv poradí ( pomůže ) :good:

EDIT: teď jsem zkusil na fw 4.1 JB bez simkarty zavolat na 112 a ukazuje se mi "spojení selhalo" co tohle může znamenat?
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

brano03

Re: 5.0.1 downgrade na 4.1

Příspěvek od brano03 »

Tým, že si ho updatol na iOS 5.0.1, si zároveň nenávratne updatoval aj baseband, ktorý je neodblokovateľný, takže tam už môžeš mať hocijaký fw, s týmto bb unlock nespravíš. Aspon zatiaľ nie. Predtým než si ho updatoval si sa mal informovať.. Človek sa učí na vlastných chybách...

slonik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od slonik »

Vždyť má ale iPad BB a ten se jen tak neupdatuje, ne?
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

pokud mas SHSH tak v pohode downgradujes.
nemoznost downgradu plati pouze v ramci iOS 5 tzn ze z 5.0.1 nedowngraduji na 5.0 ale na 4.x.x se dostanu prave diky SHSH.
doporucil bych downgradovat na itunes 10.1, ale myslim ze to neni pravidlo.
I will maintain an attitude of open-mindedness.

luigi.AZ
Host
Host

Příspěvek od luigi.AZ »

SHSH mám podle všeho na 4.1 a 4.3.5 a ten BB mám iPad 6.15.00 a pokud vím tak tenhle se zatím nemá jak přehrát. Mě by nevadilo nahrát ten 4.3.5 jen chci použít ten ultrasn0w ale i po jeho instalaci se ukazuje žádná služba. V informacích najdu že tam je operátor t-mobile cz ale síť neukáže žádnou :-(
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

moramiki

Příspěvek od moramiki »

je nekde rozepsanej postup jak downgradowat? :(

slonik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od slonik »

iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

moramiki píše:je nekde rozepsanej postup jak downgradowat? :(

postup downgradu je v zasade stale stejny.

moramiki

Příspěvek od moramiki »

a muzu s aktualni verzi iTunes ?

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

to ti nereknu, ja sem musel downgradovat itunes na verzi 10.1 (jak vsude pisu), ale myslim ze MG to slo i s aktualni verzi itunes..
me to s itunes 10.5 vzdy na konci restoru vyhodilo error 1.

moramiki

Příspěvek od moramiki »

za svatyho mi nejde vyhodit z recovery :(

brano03

Příspěvek od brano03 »

Vyhodiť z recovery môžeš aj cez TinyUmbrellu, je tam tá funkcia sa mi zdá

luigi.AZ
Host
Host

Příspěvek od luigi.AZ »

No mě by zajímalo jestli to že nechce pomoct ultrasn0w nesouvisí náhodou s tímto http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/apple-ma-problem-kdo-aktualizuje-iphone-4s-ztrati-signal-i-datove-pripojeni.html Sice se píše že se to týká pouze 4S ale mám pochybnosti že se to týká všech druhů iPhonů co aktualizovali na 5.0.1 a následně to shazovali zpět

EDIT:
Poslední postřehy, mohu přehazovat fw pouze tam kde mám zálohu tudíž na 4.3.5 a 4.1 a nemohu na žádný jiný což mě dost s**e a ani přes oficiální obnovu to nelze. Pokaždé se objeví buď chyba 3194 nebo 2005. a teď babo raď že :-/
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

luigi.AZ píše:Ze začátku seznámím se situací. Mám iPhone 3GS 8Gb z anglie s bb 6.15.00. Dělal jsem custom fw 4.3.3 hacktivation + unlock. Vše fungovalo ok (samozřejmě krom GPS) ....

tak udelej to same ale na 5.0.1 a pouzij ireb.

luigi.AZ
Host
Host

Příspěvek od luigi.AZ »

no tohle zkouším už 2 dny a bez úspěchu :-( a na 5.0.1 ještě nefunguje unlock na sítě nebo se pletu?
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

to bys mel vedet ty kdyz je funkcnost tveho telefonu odkazana na funkcnost ultrasnow.
podle googlu stale ultrasnow ios 5.0.1 nepodporuje, muzes prechodne vytvorit CFW 4.1 coz by melo bezproblemu fungovat a pockat az bude ultrasnow podporovat iOS 5.0.1 a potom updatovat (pomoci CFW).. a samozrejme nez neco odkliknu tak cist co to odklikavam..

luigi.AZ
Host
Host

Příspěvek od luigi.AZ »

no tak podle všelijakých návodů jak tady tak i na Redmondpie sem docílil že mám v iPhone JB 4.3.3 i bez uložené SHSH zálohy ... jenže tady mám opět problém. Já vím že už jsem otravný ale zoufalý jak něco už :( všechno funguje i sítě přes ultrasn0w ale pokaždé kdyř se iPhone restartuje nebo vypne tak automaticky dojede do recovery mode ... dělal jsem JB podle návodu na untethered JB a místo toho mám tethred což mě dost nakrklo jako ... i když jsem vyzkoušel používaný Untethred JB 4.1 teď dát do iPhone tak rázem tethered :-/ jako já jsem teď z toho úplný magor protože tohle mi už hlava nebere :-/

EDIT: Ještě jeden hodně závažný problém! Jakmile uzamknu iPhone sleepem tak se do půl minut hodí automaticky do recovery modu. Proč tohle dělá? Nemám někde v adresáři iPhone něco smazat? Stalo se to někomu?
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

Odpovědět