Ako zo starsieho 1.1.x odblokovaneho telefonu na 2.1

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Zamčeno
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Ako zo starsieho 1.1.x odblokovaneho telefonu na 2.1

Příspěvek od rony »

Vychozi stav:
iPhone 2G, fw 1.1.4 odblokovany pomoci ZiPhone 2.5c, iTunes 7.6, PC s Windows Vista Professional

Stiahnut fw pre iPhone 2G z temy viewtopic.php?f=82&t=8619&st=0&sk=t&sd=a

Muj postup:

1. ze stranek apple.com download instalacniho baliku iTunes 8

2. instalace iTunes 8 (iTunes 7.6 jsem neodinstalovaval)

3. pres WinSCP "zaloha" telefonu (prekopirovani souboru sms.db, notes.db, oblibenych ikon, pozadi pod dockem atd. do PC)

4. zaloha kontaktu do Outlooku (to delam pravidelne)

5. pro jistotu jsem vyndal SIM kartu (nekde jsem tu cetl, ze pokud Vam pri synchronizaci nekdo zavola, tak to muze pusobit potize)

6. spusteni iTunes 8, pripojeni telefonu

7. Shift + Restore + vyber whiskyho FW 2.1

8. spustila se instalace, v prubehu netreba nic delat, mne cely cas bezel iTunes, po restartu iPhone se zobrazi Neuer a riesi bootloader, v prubehu toho jsem v iTunes nic nedelal (zahlasi, ze vidi novy iPhone, tak to trochu svadi to odkliknout, ale opravdu cekat az do uplneho konce)

10. iTunes se zeptal, zda chci vytvorit profil pro novy iPhone nebo zda jde o puvodni, vybral jsem moznost novy iPhone (nekde jsem tu cetl, ze obnova ze zalohy muze pusobit potize)

11. pak uz jen synchronizace (kontakty, hudba, změna par ikon atd?), to uz je radost

Navod som extrahoval z diskusie v teme viewtopic.php?f=82&t=8619&st=0&sk=t&sd=a
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

spachal_tmp
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: Ako zo starsieho 1.1.x odblokovaneho telefonu na 2.1

Příspěvek od spachal_tmp »

Ja jen doplnim, ze jsem postupoval podle tohoto navodu: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1880 (EN, pro PC) a nasledne pro obnoveni sms a poznamek jen prekopiroval pres winscp dva soubory na sve misto (sms.db a notes.db), maji shodny format uz minimalne od verze 1.1.2. Data jsem pres iTunes neobnovoval, vse potrebne se natahlo z Outlooku (krome sms a notes, pochopitelne).
Pri restore firmware si dejte PECLIVY pozor na prechod do DFU modu, pokud uvidite animaci ikonky iTunes a kabelu, jste v Restore modu, ne DFU. Pak se nahrani noveho fw pravdepodobne nepovede (error 6, 9, 16xx).

Zamčeno