Jak na synchronizaci úkolů mezi Outlookem a Iphonem

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Odpovědět
nuny
Host
Host

Jak na synchronizaci úkolů mezi Outlookem a Iphonem

Příspěvek od nuny »

Vzhledem k tomu, že Iphone zatím standartně neumí synchronizovat úkoly s Outlookem pomocí Itunes (dokonce není v Iphonu v základní konfiguraci ani žádná aplikace pro úkoly) /toto platí zatím do verze 2.1 - co bude dál ví bůh a Jobs/ je nutno použít řešení třetí strany. V AppStore je několik aplikací pro úkoly a některé i s avízovanou synchronizací s Outlookem, nicméne nikdy se nejedná o přímou synchronizaci pomocí Itunes ale vždy prostřednictvím nějaké web služby nebo pomocí wifi. Při výběru vhodné aplikace jsem se rozhodoval mezi dvěma aplikacemi : iDO a KeyTask. Obě vypadají podobně , obě jsou placené a nakokonec právě otázka platby rozhodla o tom, že jsem si vybral iDO, která stojí cca 5 EU , oproti tomu KeyTask stojí cca 10 EU, ovšem ročně. Alespoň tedy doufám, že jsem někde nepřehlédl , že licence na iDo je taky jen na omezenou dobu.
Co pro synchronizaci úkolů budeme potřebovat :
- Počítač s Outlookem 2003-2007 s rozchozeným wifi připojením např v domácí síti
- iphone 3G
Postup:
- Přes Itunes si stáhněte placenou app iDO
- Z tohoto webu http://www.codeoperator.com/ido.php si stáhněte a nainstalujte na PC klienta pro Outlook
- Na PC, kde je funkční wifi pusťte aplikaci iDO, kterou jste si právě nainstalovali (v ní vidíte, jak začně čekat na to, až se s ní nějaký klient spojí)
- Iphone připojte na stejnou wifi síť jako je připojeno PC
- v Iphone pusťte app iDO a stiskněte Sync, měl by se vám ukázat čekající PC
- když na něj na iphonu kliknete tak se spustí synchronizace a za chvilku máte hotovo
Možné problémy :
- jestliže je na PC ostře nastavený firewall, je možné, že budete muset nastavit pro tento proces pravidlo
- stalo se mi, že na mém pc se objevila hláška, která chtěla, abych povolil na nějaký časový úsek přístup k mým kontaktům a úkolům (stačí povolit na cca 1 min)
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.

beky02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jak na synchronizaci úkolů mezi Outlookem a Iphonem

Příspěvek od beky02 »

Já používám aplikaci Todo za 9,99$. Do počítače jsem si nainstaloval Toodledo Sync a zřídil zdarma účet na http://www.toodledo.com kam se tato aplikace připojuje a synchronizuje moje úkoly. Pak se pomocí aplikace Todo k tomuto účtu připojím a všechny úkoly se přehrají do iPhonu. Funguje to obousměrně a jelikož aplikace na PC běží na pozadí, tak úkoly jsou stále aktualizovány. Je to velice jednoduché a za těch pár doláčů to stojí za to.

ruda

Příspěvek od ruda »

Používám pro synchronizaci Microsoft Office Outlook 2007 a po připojení iTunes se vše v pohodě synchronizovalo s iPhonem.

nuny
Host
Host

Příspěvek od nuny »

for ruda :
tak to jsi asi jediný člověk na týhle planetě, protože Iphone umí s Outlookem pomocí Itunes synchronizovat jen kontakty,poštu a kalendář. Možná si přehlédl jak se jmenuje toto téma - Jak na synchronizaci úkolů.... A kdyby si náhodou měl nějakou speciální verzi itunes kde máš také volbu synchronizace úkolů, pak mi prosím řekni, kam se ti synchronizujou, když Iphone nemá v základu žádnou aplikaci pro úkoly... Takže radeji pomaleji číst, dloooouho přemýšlet a pak psát :D

ruda

Příspěvek od ruda »

Omlouvám se :roll: Spletl jsem to s kalendářem, kde si zadávám úkoly.

cechnm

Příspěvek od cechnm »

Zdravím. Koupil jsem iDO. Postupoval jsem dle návodu od nuny viz. výše. Vše OK až ke kliknutí na sync v iPhone. Žádná odezva. iDO v PC láká ale iDO v iPhone se nepřipojí. Dočasně jsem vypnul i firewall. Nepomohlo to. Mám domácí wifi na ADSL s povolením připojení jak k PC tak k iPhone. Možná bude problém někde tady. Pomozte. Děkuji.

nuny
Host
Host

Příspěvek od nuny »

Z vašeho dotazu jsem nepochopil, jestli se náhodou nesnažíte o synchro zvenčí (z internetu) na počítač v domácí síti. Jak jsem popisoval v návodu, tak synchro probíhá uvnitř lokální sítě (internet nemusí být vůbec dostupný).
Několik bodů, kterých bych se držel :
- chodí vám správně domácí wifi resp. napojí se do ní Iphone a je schopný si pingnout nějakou stanici v téže síti ? jestliže ne , pak řešte nejprve toto.
- jak máte uvnitř sítě nastaveny IP adresy ? Já mám na PCčkách pevný IP a v konfigu Wifi routeru mám nastaveno, aby zařízením , která se přihlásí na wifi přidělil IP adresu ve stejném rozsahu jako mají PCčka a aby tyto IP začínaly nad IP posledního PC.
- když spustíte klienta iDO v PC a vidíte jak čeká (hezčí je vaše láká) , tak se vám cca uprostěd ukáže IP adresa IPhona . Jestliže IP vidíte a přesto nedojde k synchru, tak pak by mohl být problém s cílem synchronizace - nenapsal jste jaký máte OS a jaký Outlook (nechodí s Outlook Expresem).
- osobně mám s touto aplikací jediný problém a to je to co popisuji v posledních řádcích návodu, WinXP mají v sobě ochranu, která blokuje přístup k vašemu adresáři a ost složkám outlooku tak, aby vám nějaký červ neposílal spam z vašeho pc lidem z vašich kontaktů a tak jakmile si na tyto složky šáhne nějaká aplikace, tak vyskočí okno s upozorněním a musíte přístup povolit - nepřišel jsem na to jak udělat pravidlo, aby to pokaždý nechtělo potvrzení

whisky96
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od whisky96 »

nuny píše:- stalo se mi, že na mém pc se objevila hláška, která chtěla, abych povolil na nějaký časový úsek přístup k mým kontaktům a úkolům (stačí povolit na cca 1 min)

no ono to zacne pytat potvrdzovanie vzdy ked sa bude snazit synchronizovat a to je dost otrava ...

odporucam stiahnut si addon s nazvom Advanced Outlook Security, ten to potvrdzovanie odstrani

crocodile

Příspěvek od crocodile »

Zdravím,

mám s iDO menší problém. Připojím se s notebookem k domácí síti (APčko Asus WL-320gc), dostanu přidělenou IPadresu. Prakticky to samé udělám i s Iphonem, dostanu přidělenou IPadresu (na Asusu řešeno DHCPkem). Jakmile spustím na notebooku iDO connector a po chvíli i na Iphonu tak se nevidí, nenajdou se. Přitom jsem zkoušel ping z "obou stran" a vše bylo ok, napinkali se navzájem...

Zkoušel jsem shodit na chvíli i firewall, bohužel bez úspěchu. OS na notebooku je WinVista a offíky 2003. Nevím, kde už by mohl být problém, trápím se s tím už docela dlouho a takový prográmek by se mi docela do krámu hodil. Budu rád za každý nápad, který by mi pomohl tento program rozhýbat.

(zkoušel jsem dokonce i síťování po wifi ad-hoc, ale to bylo bez úspěchu taky).

Díky za odpovědi:-)

spachal
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od spachal »

Rok se s rokem sesel, neprisel nekdo na to, jak nejak jednoduse a zadarmo synchronizovat ukoly mezi iPhone a Utloukem 2007? :]
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..

thonyk

Příspěvek od thonyk »

zdar vsichni

tak je tu rok 2011 a resim stejny problem jako vy. zvykly na nokii a jeji skvele fungujici pc suite, nasledne pak na N8 (hure fungujici ale pres to na 100% funkcni) ovi suite jsem presel na iphone..a synchronizace tragedie!!

vite nekdo jak synchronizovat jednoduse ukoly?

zkousel jsem
1) companiolink - ten je silenej. vse mu hrozne dlouho trva a dela v databazi neporadek. porad mi vse zdvojoval. umi pres wifi ukoly i kontakty a kalendar ale nefunguje jak ma. trapil jsem se s nim tri dny a pak boj vzdal.
2) ido uz nemuzu nikde najit, jako by uz nefungovalo vubec
3) ted testuju remember the milk. zkusebni verze ale udelala jednu synchronizaci a dalsi bez zaplaceni nejde. proto hledam dal. navic neresi muj problem provadet synchronizace dve - jednu pres i tunes a druhou na ukoly

kazdopadne musim rict ze reseni synchronizace pres wifi mne dost vytaci. neustale nekde cestuji po CR i do zahranici a po cestach pracuji na ntb a po jeho vypnuti potrebuji mit data v mobilu. wifi ale na cestach nejsou a 3G v zahranici vyuzivat nehodlam. takze zbyva kabel a bluetooth. stejne tak mne toci tahat kabel na synchronizaci kontaktu a kalendare pres i tunes. nokia to udela vse hned pres bluetooth a je klid..a kabel mam doma

pred iphonem jsem zkousel android a zavrhl ho prave kvuli absenci celkove synchronizace s ukolama. u iphone uvazuju opet stejne.

nechapu jak je mozne ze v dnesni dobe neexistuje system ktery by umel perfektni synchronizace outlook - mobil a to jak kontaktu s kategiriema tak kalendare, ukolu a poznamek.. synchronizace typu tahat data na ucet na webu a pak do mobilu hazim rovnou do kose, to je nesmyslne zdlouhave a hlavne zavisle na wifi nebo 3g..

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

iphone nikdy poriadne nepocital s niecim takym ako ulohy. v tom je cely problem.

takze mas slusne(!!! naozaj slusne !!!) syncovanie kontaktov, udalosti (kalendar) ale ulohy, tie uz nie, tie sa vselijako obchadzaju, riesia aplikaciami a podobne. Ale v skutocnosti asi neexistuje solidne riesenie a zaroven ich su tisice, lebo kazdy programator sa to snazil "nejako" riesit.

Posledne roky sledujem, ze Ulohy prestavaju byt vseobecne dolezite. Tak to ber ako trend a ludia, co si zvykli na ulohy budu musiet cim dalej tym viac pouzivat INE systemy ako Ulohy. Ci uz firemne aplikacie pre riadenie projektov alebo rozne udelatka.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

thonyk

Příspěvek od thonyk »

pro mne jsou ukoly zasadni vec. pouzivam je k praci a potrebuji je mit vsude pri sobe..

premyslel jsem jestli je nepsat do poznamek ale to proste nejde. v outlooku je mam krasne pred sebou spolecne se schuzkama..

symbian a N8 nebo C7 je umi nadherne. ovi suite funguje vyborne. kdyby na nokii sli aplikace jako na iphone tak vubec nevaham a prejnu zase na nokii.

no jestli ukoly nejak kloudne nevyresim tak iphone stejne vratim a dokud je umet nebude tak ho kupovat nebudu..to same android. podle mne jim to casem dojde nebo udela nekdo synchonizacni program ktery fungovat bude na vsechno..

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ja som s ulohami skoncil, dva dovody:

1. outlokove su hlupe, primitivne a zle. Chybaju vazby medzi ulohami, ziadne ze ramcova uloha a ciastkove ulohy v nej, ziadne podmienecne plnenie.

2. takto jednoduche ulohy mozem riesit ako udalosti v kalendari. Jediny problem je, ze neplavu po termine a neotravuju, s cim som sa zmieril tym, ze som si vyclenil na plnenie ulohy jasny usek a ked som to nesplnil, oddialil som koncovy datum, preniesol.

3. nikto vo firme mi neposiela priamo ulohy, takze JA si ich pisat sam nebudem.

Zapocul som o roznych rieseniach na sync uloh ale uvedene som urobil daleko skor.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

thonyk

Příspěvek od thonyk »

zdar vsichni.

tak musim rict ze uz mam iphone opravdu plne zuby. vzdal jsem vsechny jine moznosti synchronizace ale proste potrebuju neco pres co jednoduse synchronizovat ukoly s outlookem, bez nichz se proste neobejdu..

Máte tedy někdo tip na opravdu jednoduchý a hlavně funkční úkolovník co se přes nějaký účet na webu nebo přes wifi dá synchronizovat s outlookem?

1) companiolink - zatim pouzivam ale 4 z 5 pokusu o synchronizaci konci hlaskou ze je neco se siti. nekdy pomuze restart mobilu a nekdy musim restartovat i pc
2) remember the milk - moc slozitej, nejde vyzkouset bez zaplaceni
3) todo lite pres toodledo - hrozne zatetuje pocitac, zbytecne slozitej, taky nejde otestovat bez zaplaceni
4) iDo sice v app store je ale odkazy na stazeni programu do outlooku nefunguji

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

Aplikací pro synchronizaci úkolů z MS Outlook je v appstore několik, ale všechno to jsou amatérské pokusy, které buď ukládají citlivá data někam na web a nebo vyžadují instalaci nějaké další protiaplikace do PC (což ve firmách neradi vidí).

Žádnou aplikaci, pomocí které by telefom komunikoval s počítačem přímo (přes Wifi, Bluetooth nebo USB) jsem zatím nikde nenašel.

Jediné osvědčené řešení má Nokie.

Takže pokud jsi nějaký velký manažer, který se svými zahraničními šéfy komunikuje hlaně pomocí mejlu, asi moc možností na výběr mít nebudeš ...

Lipon
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Lipon »

ukoly se daji s Outlookem synchronizovat pres Toodledo; na pocitaci budes mi spustenou free aplikaci ToodledoSync, ktera ti ve zvolenem intervalu synchronizuje do hlavni databaze Toodledo na webu (pristupne i pres jejich web rozhrani)
Toodledo pak ma svoji aplikaci pro iPhone a jejich databazi lze vyuzit i napr. v PocketInformantu

sam takhle funguju asi 1,5 roku (pres free verzi ToodleDo a plnou verzi PocketInformantu); ukoly tez hojne vyuzivam (okolo peti denne)
free verze ToodleDo ma tusim nejake omezeni pokud jde o presny cas pripominky, ale ve spolupraci s PocketInformantem, ktery si bere na starost zvukove pripominky pres PushNotifikace, to nemusim resit

thonyk

Příspěvek od thonyk »

tak jsem boj vzdal a iphone vratil!

poridil jsem vyrazne levnejsi ale za to 100% funkcni nokii C7. vse jde synchronizovat najedno ujednoduse i pres bluetooth a to vcetne kategorii kontaktu, sms zprav, kalendare, poznamek ukolu. navic ma spousty jinych prednosti.

iphone je absolutne nepouzitelny. sbohem apple.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

dovolim si s tebou nesuhlasit. iPhone je prudko pouzitelny ;-) iPhone nevie to, co prave ty chces a ak by to aj robil, nerobi to tak, ako ty chces. :-) nevyhovel ti presne v jednej veci, kde si nebol ochotny ustupit :-) comu rozumiem ale musis to povedat presne tak, ako to je. Keby som to napisal ako ty, tak ti napisem: Nokia nie je telefon :-) ma nulovu uzitocnost, nedokazem sa jej ani dotknut a krabicu sluzobnej Nokie som strcil neotvorenu do suflika lebo cokolvek na nej chcem urobit, tak ma rozculi :-)

toto je offtopic

Dafkoo

Příspěvek od Dafkoo »

mne se osvedcil iMExchange2

richard2
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od richard2 »

Já již delší dobu používám TaskTask, soft dostupný na AppStore za 3,99EUR.
S Exchange serverem 2010 synchronizuje naprosto bezchybně.
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV

thonyk

Příspěvek od thonyk »

task task jsem taky zkousel ale zatezoval pocitac a hlavne myslet na to ze musim nekolikrat denne pripojovat iphone kvuli synchronizaci kontaktu a kalendare a pak jeste priblbly ukoly zvlast mne rozcilovalo..

potrebuju synchronizovat pres outlook ne exchange

a vubec, pres exchange ukoly jdou??

EDIT:
sepsal jsem schvalne klady a zapory iphone. kazdopadne jsem uz muj boj s nim vzdal. kasu na nejaky priblbly placeny aplikace, potrebuju v prvni rade volat a mit u sebe vsechna data z outlooku...tzn kalendar, ukoly, kontakty vcetne kategorii (u nokia skupin) a poznamky. bez ukolu a kategorii kontakty je mi na nic. navic mne rozcililo kdyz mi apple strhnul nekolikrat po sobe z uctu penize a pritom jsem nic neobjednal.

+ vzhled
+ displej
+ hardware ? procesor, ram

- synchronizace s outlookem v pc pouze přes kabel a ne přes bluetooth
- nemožnost synchronizovat úkoly s outlookem ? přes externí aplikace to sice jde ale jen velmi složitě přes WiFi nebo účet na webu což je bez dosahu wifi nebo při roamingu na nic, navíc se za aplikaci platí
- kontakty nejdou rozdělit do kategorií
- nemá profily, ani časované profily
- záložky nejde synchronizovat s Firefox
- nutnost při ovládání mačkat hlavní tlačítko pro volbu zpět
- nutná výměna sim za malou
- internetový prohlížeč nemá full screen - to mne až šokovalo
- slabý až takřka žádný signál při držení v ruce a dotyku antény
- za každou blbost je potřeb platit

richard2
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od richard2 »

No nevím, klady a zápory neřeším, věděl jsem do čeho jdu.
Hostovaný exchange stojí nějakých 9,9USD/měsíc, navíc tento typ telefonu bez datového paušálu u operátora je nesmysl kupovat.
Tudíž kabel k Macu jsem nepřipojoval ani nepamatuju. Všechno kromě úkolů se synchronizuje okamžitě (WiFi nebo operátor).
TaskTask pak řeší ty úkoly. Většinu si zadávám "v terénu" přímo do iPhone, takže se automaticky sesynchronizují s exchange a tím pádem i s mým počítačem (notebook, iPad). Obráceně jsem to udělal jen párkrát, ani nevím jestli je tam nějaký push, ale protože otevírám úkoly v iPhone často, vždycky dojde k synchronizaci a nedělá mně to žádný problém.
Máš pravdu, nutnost řešit úkoly jinou, navíc placenou, aplikací není nejpohodlnější, ale používat to lze bez problémů.
Jen nevím co myslíš tím, že Task zatěžuje počítač. V počítači přece žádná aplikace není. Task pracuje s úkoly v Outlooku.
V každém telefonu najdu něco co bych chtěl jinak, ale na iPhone jsem zatím nenarazil na nic, co by se nedalo vyřešit :-)
iPhone 1.1.2 OOB -> HTC Diamond -> Asus P565 -> HTC TP2 -> iPhone 4 16GB -> iPhone 5 16GB -> BlackBerry Passport
iMac 21,5"
iPad 3 32GB 3G
Apple TV

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Já pravda nemám MS Outlook ale synchronizovat kontakty mezi iPhone a Windows Contact nejde do PC se prostě nepřenesou.Kontakty jsou ze SIM zkopírovány v paměti iPhone na straně PC mám Windows 7 a z aplikací WindowsLive Windows Live Mail který adresář s kontakty má v sobě neví někdo jak na to?
Rád bych je editoval v PC na iPhone by to bylo na dlouho díky.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Odpovědět