Jak na ICQ / Skype v iPhone?

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Zamčeno
Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Jak na ICQ / Skype v iPhone?

Příspěvek od Antabelus »

Stále více lidí se ptá na totéž - mohu se na iPhone připojit k protokolu ICQ nebo Skype? Popřípadě jak?

Ti znalejší a zralejší z nás odpovídají nejasně a zkresleně, neboť doporučují ty způsoby, které jim samotným vyhovují, a ostatní varianty odsuzují.. Ale každý jsme jiná krev, a každému vyhovuje něco jiného, tak jsem si dovolil udělat zcela skromný přehled, jak vlastně na to...

----------------------------------

Na úvod bych rád sdělil, že připojit se můžeme přes webové aplikace uzpůsobené přimo pro Safari (např. Meebo) anebo se můžeme připojit přímo přes aplikaci naprogramovanou pro iPhone. Nyní je na vás, aby jste si vybrali řešení sami. Tak tedy:

Webové aplikace pro Safari
  • Meebo - tak toto řešení vám velmi doporučuji. Podle mého názoru je to nejlepší řešení pro iPhone vůbec, přestože je to řešení přes Safari, což vás může nejprve odradit.. Ale zkuste to! Nemá problém s diakritikou. Jediná nevýhoda je v tom, že se na Skype nepřipojíte. Meebo ovšem podporuje mnoho jiných protokolů! [ http://www.meebo.com ]
    Obrázek

• BeeJive - tak toto řešení mě nijak nenadchlo. Je to obdoba Meeba, ale BeeJive je ještě beta verze a není moc pružný. Oproti Meebu ovšem podporuje skupiny, pár uživatelsky přívětivých nastavení a přihlášení k více účtům najednou, a v tom vidím docela výhodu. Bod pro BeeJive. Občas bohužel zablbne diakritika. Připojíte se k mnoha protokolům, ke Skype ovšem ne. [ http://iphone.beejive.com/ ]
    Obrázek

Aplikace
  • MobileChat - tak tato aplikace mě naprosto nadchla a miloval jsem ji do té doby, než jsem zjistil, jak nehorázně nestabilní je. Poskytuje nám snad všechny potřebné úkony na cestách (editování není možné) na úkor toho, že je příliš nestabilní. Opravdu a bez nadsázky - padá každou minutu... V tuto chvíli toto řešení naprosto není řešením, neboť to co jste si nestihli přečíst na MobileChatu zůstává nepřečteným, stává se tedy znehodnoceným... Nádherné ovšem je, že jako jediná aplikace nemá naprosto sebemenší problém s diakritikou. Připojíte se k mnoha protokolům, ke Skype však ne.
    Obrázek
  • ApolloIM - příšerné pro nás česky mluvící. Naprosto znehodnocuje znaky s diakritikou. Toto je opravdu pro česky mluvícího jedince nepoužitelné. Nicméně mám-li srovnat s ostatními variantamy funkcemi, ApolloIM bude patřit někam do stejné hranice jako MobileChat. Splňuje prakticky totéž, je stabilní, ale nezobrazuje žádné znaky s diakritikou. Připojíte se k mnoha protokolům, ke Skype však ne.
    Obrázek
  • Fring - aplikace, pomocí které se připojíte k ICQ, Skype a mnoho jiným protokolům a to dokonce najednou! Splňuje veškeré požadavky, až na tu zatracenou diakritiku. Zprávy s diakritikou příjdou buď prázdné, nebo nemusí přijít vůbec. Občas se stane, že zpráva příjde, ale to je spíše vyjímečná situace. Pomocí této aplikace si i zavoláte (odzkoušeno volání na ICQ a na Skype).
    Obrázek
  • iSkype - prokristapána žádám vás všechny, na tohle uplně zapomeňte. Aplikace se nainstaluje a přidá vám na summerboard ikonku, po kliknutí se stejně otevře Safari a nějaká adresa. Prostředí je naprosto nepoužitelné a ani mi to moc nefungovalo, celé nějaké divné. Vůbec jsem to nezkoušel ani nijak nepitval, aplikace hned letěla pryč, proto omluvte nekonkrétnost.
    Obrázek

Diskuse k tématu...
Naposledy upravil(a) Antabelus dne sob čer 07, 2008 1:07 pm, celkem upraveno 1 x.

Zamčeno