Úprava grafiky ve OpenTTD.app
Podobně jako v TTDpatch jdou do OpenTTD přidávat soubory s další grafikou atd. A jelikož je openttd.app plnohodnotný port do iPhone, tak tam další grafiky půjde taky. A teď jak na to.
Napřed navštívit tuto stránku, kde je seznam kompatibilní grafiky. Já jsem si stáhnul tyto balíky:
CSRoadSet 1.1
CSRailSet 1.4
Long Vehicles v3
Vy si můžete stáhnout klidně jiné, pokud je dostupná verze OTTD tak stahujte tu. Pokud je dostupná pouze DOS a WIN tak stáhněte WIN. V Jakýchkoliv jiných případech stahujte WIN.
Tak a teď když máme stáhnuto, tak si připravíme složku do které obsah těch archívů vysypeme. Potřebujeme jen soubory .grf
Pozor! Některé archívy mají např. více verzí! Například archív Long Vehicles jich má více! V tomto případě si vemte jen např. Ty, co jejich názvy neobsahují Cut a ještě těch souborů s autobusy je také více. Já jsem s vzal ten bez jakýchkoliv zkratek protože nevím co ty zkratky znamenají.
Takže jakmile máme připravené soubory .grf tak si můžeme připravit WinSCP (já používám gFTP protože jsem si konečně pořídil Linux) a začít kopírovat.
Půjdeme do složky /Applications/openttd.app ve které vytvoříme složku data a do ní nasypeme soubory .grf co jsme si připravili. Nezapomeňte nastavit práva na 0777, víte přece ja je tahle aplikace na práva háklivá!
Pak se můžeme odpojit a spustíme aplikaci OpenTTD v iPhone. V ní klikneme v pravém dolním rohu toho okna na NewGRF Settings, v otevřeném okně na Add a postupně tam naházíme všechny soubory.
Potom je seřadíme pomocí Move Down a Move Up. Jejich priorita jde odspoda nahoru takže soubor úplně dole má prioritu největší, soubor úplně nahoře jí má nejmenší. Je třeba nastavit napřed soubor s AI managerem (v Long Vehicles jeden je), potom soubory s např. kolejemi a silnicemi (CSRoadSet a CSRail set například) a potom soubory s vlaky, vozidly atd. (zbytek Long Vehicles např. 334SkodaTrucksw.grf atd.)
Potom můžeme dát novou hru a datum nastavit někde kolem 2020 a 2030 (na fotce je 1980, tak pozor).
Dlouhé náklaďáky jdou přestavět na jiné zboží ? když ten náklaďák (např. McTruck) stojí v depu, tak v tom okně kde je pohled na něj klikněte na ikonu dvou beden a jen si vyberte.
Co jiného říct? Enjoy! Jo a diskuze je ZDE
Úprava grafiky ve OpenTTD.app
Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.