Jak na české popisky v Categories

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Zamčeno
iWitness

Jak na české popisky v Categories

Příspěvek od iWitness »

Pokud jste se stejně jako já rozhodli uspořádat stále rostoucí množství aplikací na vašem springboardu pomocí programu Categories, možná jste se setkali s nepříjemností, že jednotlivé kategorie nelze pojmenovat v češtině. Určitě se najdou tací, kteří to přejdou bez mrknutí oka, ovšem jste-li beznadějní puntičkáři a pohled na jinak dokonale počeštěný springboard s jednou položkou bez diakritiky vás dokáže vytankovat k nepříčetnosti, můžete použít můj jednoduchý návod.

"Složky" vytvořené aplikací Categories najdete v /private/var/mobile/Library/Categories/. V klasickém umístění Applications jsou na ně jen symlinky. Budete chtít tedy například vytvořit složku Nástroje, do které ze springboardu přesunete aplikace jako BossPrefs, BossTool, Terminál apod. Categories vám ve springboardu vytvoří ikonku s názvem bez diakritiky "Nastroje". Pro přejmenování popisku se připojte k iPhonu třeba pomocí WinSCP a v /private/var/mobile/Library/Categories/Nastroje.app editujte soubor Info.plist. Mezi tagy <dict> a </dict> jen přidejte zápis:
<key>UIRoleDisplayName</key>
<string>Nástroje</string>

Restartujte springboard a radujte se.

Ostatní české znaky si můžete pomocí ctrl+c a ctrl+v jednoduše zkopírovat z ostatních počeštělých aplikací, najdete je vždy v /private/var/root/Applications/NazevAplikace.app/Czech.lproj

Julek
Administrator
Administrator

Re: Jak na české popisky v Categories

Příspěvek od Julek »

děkujeme za návod .

lock
.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Zamčeno