E-books

Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.

Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
Zamčeno
Armin

E-books

Příspěvek od Armin »

Takže, dneska jsem se chvíli mordoval s dávaním E-knížek do telefonu, tak se pokusím podělit o zkušenosti...

- jedná se o návod jak dát E-knížku do vašeho imálčka a poté jak tuto E-knížku pohodlně na vašem imiláčkovi číst.

- nejčastěji se vyskytují na netu knížky ve formátu pdf, proto s ním budu pracovat i já.

1.
Stáhneme si nějaký program, který nám udělá ze souboru .pdf obyčejný .txt
Vybral jsem program convert doc.
stahujte zde: http://uloz.to/446096/cd.zip
Na webu píšou, že je to trial, ale já tento soft používám snad půl roku a zatím mi to nevyhodilo žádnou hlášku o ukončení licence.
Nainstalujde program a:
- vyberte konverze souboru
- v pravo aby bylo zakliknuté převést pdf do
- vyberte pdf soubor z (kliknutím na soubor..)
Obrázek

2.
převést format souboru - zde musíte mít vybráno txt (jako text)
Obrázek

3.
Klikněte na převést (F5)
Program vám možná vyhodí tuto hlášku, tak dejte ANO
Obrázek

4.
Teď už jenom čekejte, dole se zobrazují % jak je převod daleko, trvaní převodu záleži na konfiguraci vašeho pc a velikosti pdf souboru :)
Obrázek

5.
Nyní máme převedeno, takže si do imiláčka naistalujeme app Books
najdeme ji např. zde: http://drsny.net/iphone/pxlinfo/?detail ... eisz.books

6.
Připojíme se na WinCSP

7.
Najedeme do /var/mobile/media/ a tam vytvořime složku EBooks
(radši to napište přesně jako je tady - první 2 písmena velká!)

8.
V levém sloupci wincsp najedeme do složky kde máme převedený soubor .txt, v pravém sloupci najedeme do složky EBooks a nahrajeme tam nás .txt soubor

9.
Zavřeme WinCSP, restartujeme imiláčka (možná nebude potřeba), ve springboardu najdeme aplikaci Books a violá, máme tam svou knihu :)

10. Příjemné čtení :)

PS. Vím, že ke čtení dnes existují i jiné apps než Books, ale Books se mi zamlouvá nejvíce, je pravda, že sice musíme zkonvertovat soubor, ale řádky se vám krásně zalamují na velikost displeje a vy tak nemusíte přejíždět po displeji zprava doleva, ale pouze dolů :)

PS.2 Omlouvám se jestli je to trošku chaotické, ale je to můj první návod...

Julek
Administrator
Administrator

Re: E-books

Příspěvek od Julek »

návod super, doplním že spousty věcí se řeší zde ..
+ to berte jako diskuzi k návodu ..

viewtopic.php?f=4&t=15

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Zamčeno