Ano, a je to tady.
Pojďme tedy na to: Změna písma v aplikaci poznámky / Change font in Notes.app
Předpoklady:
funkční WinSCP či iPhone PC Suite pro připojení do filesystému (viz. jinde)
pro změnu na přiložený font snad už nic // pro změnu na svůj vlastní font - umět s počítačem
Postup:
1) vlezeme do filesystému do adresáře /System/Library/Fonts/Cache/, kde jsou uložena všechna písma. Stejná písma se nacházejí i v nadřazeném adresáři /System/Library/Fonts/, ale (nevím jak v jiných app) na aplikaci poznámky tyto fonty nemají vliv.
2) Stáhneme si z otevřeného adresáře font MarkerFeltThin.ttf a někam zálohujeme.
3) Tak. Nyní stačí nahradit soubor MarkerFeltThin.ttf tím, který zde přikládám v příspěvku jako přílohu. Jedná se o font Segoe UI, u kterého jsem upravil hlavičku.
Ono totiž nestačí iPhonu podstrčit jiný font pod stejným filename, ale, aby ho iP přijal, je třeba, aby souhlasil i header daného fontu. Do něj se leze už trochu blbějc, já na to použil Fontlab Studio verze 5. Bohužel se jedná o placenou aplikaci, takže buď si Studio koupíte, nebo... nebo někdo zkuste najít nějakou free alternativu
Segoe UI není okrasný font, je docela "normální"... ale narozdíl od blicího Arielu se na něj dá koukat
Kdo chce jiný font, nechť pokračuje dále. Kdo postup dále nezvládá, a má dost dobrý tip na nějaký pěkný písmo (takový co se mě zalíbí), tak třeba se odvážím vám ho upravit.
4) Spusťmě tedy Font Studio... Jednu instanci s MarkerFeltThin a druhou s "vysněným" fontem a pěkně si ty okna zobrazte vedle sebe (mám velkej widescreen monitor, nevím jak to bude pohodlný na těch menších ).
5) U obou fontu si otevrete dialogove okno File > Font info... a zkopirujte vetsinu hodnot z okna prislusejicimu MarkerFeltThin do vaseho noveho fontu. Samozrejme hodnoty nastavujici okraje pisma, apod. vynechat... dulezity je vsechno co souvisi s nazvem pisma, ceho si konkretne iphone vsima jsem nezjistoval, vzhledem k poctu vsech poli se mi opravdu nechtelo
6) File > Generate Font a ulozte ho jako MarkerFeltThin.ttf
7) hotovo, nahrajte do /System/Library/Fonts/Cache/
po spusteni poznamek se zmena projevi po jedne sekunde
(anebo vam zustane Arial, jakozto znak toho ze jste si s hlavickou nepohrali dostatecne dokonale.)
--
PS: proč proboha nemůžu uploadnout k příspěvku soubor s příponou ttf? Proč je to zakázaný? To fakt nechápu.
Edit Almi: diskusia k návodu
Změna fontu v Notes.app (poznámky)
Pravidla fóra
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
V tejto sekcií nájdete hotové návody. Povolené sú len reakcie na znenie návodov (opravy, doplnenia a pod.). Budeme radi pokiaľ napíšete návod a vložíte ho do tejto sekcie. Všetky príspevky musia schváliť moderátori.
Všetky vaše problémy a požiadavky o pomoc smerujte do vhodných sekcií alebo do Poradny.
-
- Host
Změna fontu v Notes.app (poznámky)
4x iP 2G 16GB US + 2x iP 3G 16GB US 4.0 + 2x iP 3GS 32GB US 4.1 SB + iP4 16GB 4.1 GP JB + iP4 32GB 4.3.3 RS JB