Sdílení dat s PC

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
o.onda

Sdílení dat s PC

Příspěvek od o.onda »

V PC mám spoustu mp3, videí, filmů a různých dat, která se mi občas hodí v iPhone.Přemýšlel jsem jak z iPhone přistupovat na disk PC ve stejné síti, procházet data a ta která chci, si přehrát, nebo stáhnout do iPhone.

Celou věc jsem vyřešil tak, že jsem si na moje PC, které je ve stejné síti jako iPhone nainstaloval web server apache.

Do kořenového adresáře, do kterého přistupujeme z PC kde je server, zadáním localhost do řádky prohlížeče, jsem nakopíroval všechna data, která chci sdílet s iPhone.

Nechtělo se mi pídit po tom jak povolit, nebo nainstalovat directory index (automatický výpis obsahu adresáře), tak jsem si vytvořil php skript, který vypíše všechny soubory a složky v aktuálním adresáři jako odkazy a sám sebe nakopíruje do všech podřazených adresářů.Tím docílím pokrytí celé struktury souborů a složek sdílených dat, takže můžu data libovolně přidávat a přistupovat k nim jako v operačním systému.

Serverovou část bych měl vyřešenou, teď jsem si položil otázku: "Jak zobrazovat data v iPhone, libovolně je přímo přehrávat, nebo stahovat a následně k nim přistupovat a pracovat s nimi?"

Protože jsem chtěl takto pracovat převážně s mp3 a mp4, zvolil jsem program dTunes volně dostupný v Cydii.V nastavení programu si jako zdroj třeba pro Video nastavím IP adresu počítače, na kterém běží server.Tedy např.: http://10.0.0.3

V integrovaném prohlížeči v dTunes se mi otevře můj skript a vypisuje obsahy adresářů, po kliknutí třeba na nějaký .mp3 soubor se mně zeptá, zda chci soubor uložit, nebo přehrát, pokud zvolím uložit, objeví se soubor ve složce Download, do které lze přistupovat rovnou z dTunes.(Asi je potřebné mít Safari Download Plug-In)

Na řešení se mi líbí, že v rámci své bezdrátové sítě mám z iPhone přístup ke všem sdíleným datům, která si do něj v případě potřeby můžu natahat, nebo si prostě jenom na zahradě rovnou pustit epizodu oblíbeného seriálu.

Rychlost přenosu závisí na rychlosti sítě, mně se pohybuje zhruba kolem 1MB/s, ale jedu na opravdu prehistorickém HW, mohlo by to být určitě víc.

Nevýhodou je, že lze přetahovat pouze samostatné soubory, ne adresáře.V dTunes si však můžete data do složek uspořádat.

Pro většinu lidí je tenhle způsob asi docela známý, ale na fóru jsem o něm ještě zmínku nenašel, tak by to třeba někomu mohlo posloužit.
Jestli chcete poslat zdrojový kód PHP skriptu, stačí si o něj napsat.

Diablo

Re: Sdílení dat s PC

Příspěvek od Diablo »

No ten PHP Script by určitě nebyl na škodu :) .

o.onda

Příspěvek od o.onda »

Vytvoř soubor index.php a vlož do něj tento kód.Možná bude potřeba nastavit složkám práva kvůli automatickému kopírování index.php.

Kód: Vybrat vše

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
</head>
<body style="font-size: 66px;">
<?
//----------------------------------------------------------------------------------------
//Skript pro vypsani souboru a slozek v aktualnim adresari
//----------------------------------------------------------------------------------------
$adresar=opendir("./");
while($jmenosouboru = readdir($adresar)) //Nacteni vsech polozek z aktualniho adresare
{   
   if ($jmenosouboru != "." && $jmenosouboru != ".." && $jmenosouboru != "Thumbs.db" && !Ereg(".*\.php.*", $jmenosouboru)) //Nebude vypisovat polozky zapsane v podmince
   {
      if(is_dir($jmenosouboru)) //Podminka, ktera zajisti ze adresare budou vypsany driv nez soubory
      {
         $seznam_slozky[] .= $jmenosouboru; //Jmena slozek ukladame do pole, kvuli naslednemu abecednimu razeni
         if (!file_exists($jmenosouboru."/index.php")) copy ("index.php", $jmenosouboru."/index.php"); //Zjisti, zda podrazeny adresar obsahuje index.php, pokud ne, nakopiruje ho do nej
      }
      else $seznam_soubory[] .= $jmenosouboru; //Jmena souboru ukladame sem
   }
}
closedir($adresar);

sort($seznam_soubory); //Pole s nazvy souboru a slozek abecedne seradime
sort($seznam_slozky);

foreach($seznam_slozky as $jmeno) //Pomoci cyklu vse vypiseme na sklo
{
echo "|DIR| <a href=\"".$jmeno."\">".$jmeno."</a><br>";
}

unset($jmeno); //Vyprazdnime promennou, abychom ji mohli pozuzit pri vypisu souboru

foreach ($seznam_soubory as $jmeno)
{
echo "<a href=\"".$jmeno."\">".$jmeno."</a><br>";
}
?>
</body>
</html>

juslik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od juslik »

a co stym treba robit ?
Obrázek iPhone 5S Gold
Obrázek iPad 2
Obrázek MacBook Pro 13,3" SSD
Obrázek LED Cinema Display 27"

o.onda

Příspěvek od o.onda »

No jestli máš na mysli ten kód, tak v kořenovém adresáři serveru vytvoř soubor index.php, a vlož do něj ten kód.

JC_Gucci

Příspěvek od JC_Gucci »

Na tohle existuje aplikace simplify media, ktera pouziva medialni knihovnu itunes, muzete si na telefonu poustet filmy a hudbu primo z pocitace a myslim ze funguje i pres 3G.

Opravte me jestli se mylim, ja tuto aplikaci nepouzivam.

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

Zdravím, rád bych věděl, zda existuje nějaká jednoduchá aplikace na sdílení dat s PC, když jsem v jedné síti. Jde mi hlavně o video - mám uložené na PC a chci se na něj dívat na IP. Výše zmíněné Simplify je jen na MP3 a fotky, ale ne na video.
Znáte někdo něco jednoduchého??

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

pegancr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pegancr »

Zajimava metoda. Ten dTunes prehrava pisnicky rovnou z PC po jakem protokolu? SSH?

Ja pristup na PC resim bud jako FTP, tzn FTP na PC (free Cerberus) a klient na Iphone FTPtoGO

Druha moznost na PC dat SSH server (mobaSSH) a briefcase na iPhone. Ale je to jen na porochazeni celeho PC a stahovani do iPhone. Prehravat mp3 a videa takto nejde.

P.S. Ten Air video je opravdu super !!

blackmanT

Příspěvek od blackmanT »

díky, AirVideo je přesně to co jsem hledal.
čus

Odpovědět