fw 2.0 pomalý?

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Apache23
Starý pes fóra :)

Re: fw 2.0 pomalý?

Příspěvek od Apache23 »

No a nenahadzal si tam hned kopu apps ako ja? A mohla ti to sposobit aj nejaka konkretna app tak si skus somenut odkedy si zacal registrovat to spomalenie a ci si nieco akurat neinstaloval vtedy! :wink: (ja viem je to tazke, ja sam skoro kazdy den nieco nove skusam! :mrgreen: )
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

burr0head

Příspěvek od burr0head »

z home do nastaveni me to beha uplne stejne jako predchozi FW..zadnej rozdil nevidim,jediny pri cem se mi to seka je hra Aurora Feint...ale to povazuju za normalni,to neresim...
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

no tak já jsem zjistil včera, že se mi seká šíleně foťák. Hrůza a tohle to nedělalo určitě, chodil normálně plynule.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

burr0head

Příspěvek od burr0head »

s necim se ti tluce,me to beha naprosto v pohode...ja bych nehledal chybu v iP,mozna tam mas neco,co se hada s jinejma aplikacema...:)

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

To se mi nezdá, protože jsem v pátek upgradoval a NEMÁM TAM JEDINOU JEDNU aplikaci, vše je origoš.
První věci, který jsem udělal bylo vypnutí call forwarding dle návodů zde a vypnul jsem i takový ty návrhy při psaní. Všechno jsem dělal z iPhona z příkazový řádky po wifi, nenainstaloval jsem na to jedinej program.
Když jsem ale upgradnul, tak si Cydia řekla o updaty nějaký SW, pomatuju si akorát bzip2 a sqlite3, ale bylo toho víc.

edit: teďka koukám do Cydie, a nějak ji nechápu. Je evidentní, že si to tam dotáhlo kupu věcí. Záložka Changes je k čemu? Co to tam je za balíky? Jestli jsou tam navíc, tak je smažu
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

No tiez som si vsimol ze ten Balik changes v Cydii je ako uninstal v instaleri! Akurat je tam podstatne viac veci ktore som isto neinstaloval a ani netusim nco tam su! :roll:
iPhone 4 32GB JB by GP

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Co znamena oficialne odblokovany??? :shock:
iPhone 4 32GB JB by GP

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

taky jsem se nad tím chvíli pozastavoval a tipuju to na odblokování u operátora s tučným příplatkem = přístroj už prodávanej jako neblokovanej

lout

Příspěvek od lout »

tak se downgradnul na 1.4 a vsichni co tvrdej ze je 2.0 nezpomaluje tak by si to meli vyzkouset je to fofr na nic se neceka (holt se rychle zapomina) jestli se takle seka i 3G tak brrrrrrrrrrrrr

burr0head

Příspěvek od burr0head »

no prave ja jsem uz delal down na 1.4 a proto mam jeste v cerstvy pameti,ale beha mi to furt stejne

lout

Příspěvek od lout »

tak to moc nechapu me u 2.0 kdyz otevru kontakty tak chvilku me stim vubec nejde pracovat jakoby to bylo zamrzly a maj to vsichni co jsem na vlastni oci videl z 2.0

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No tak já to takhle kritický teda nemám, ale je pravda, že ten telefon prostě přemejšlí dýl, než přemejšlela 1.1.4, ale i v těch kontaktech je to znát.
Něco podobnýho pozoruju třeba v momentě, kdy chci vypnout wifi: vlezu do nastavení/wifi, dám vypnout a chci se vrátit zpátky. Telefon ji vypne, ale pak je drobná prodleva, kdy nereaguje na tlačítko Settings, kterým se vrátím zpět - musím půl sekundy počkat, než ho můžu zmáčknout.
Tohle 1.1.4 nedělala určitě, tam to bylo bleskový.

Fakt je, že si postupně zvykám a už tak nějak zapomínám, jak rychlá byla 1.1.4 a ty prodlevy mě začínají připadat normální. To ale nejsou, už s nadějema vyhlížím 2.0.1.

marajs73
Host
Host

Příspěvek od marajs73 »

Mam fw 1.1.4
Takze hodil jsem app Cydia do fw 1.1.4 a nainstaloval asi dvacet app.
Zpomalení telefonu je tak jako u Vas a fw 2.0.0 velice videt.
Ze by zpomalení mela na svědomí samotna Cydia ?
ps: Pisu ted z iPhone a klávesnice funguje bleskove.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Almi: ak chceš niečo doplniť k svojmu príspevku, použi tlačidlo "upravit" pre editáciu. nepostuj dva krát po sebe.odpovedáš tak sám sebe. tentokrát som ešte urobil edit za teba

marajs73 píše:Ze by zpomalení mela na svědomí samotna Cydia ?

Tomu nevěřím, spíš bych řekl, že nějaký app, kterou tam Cydie dohraje. Včera jsem večer hledal, co by to mohlo bejt, nenašel jsem nic. Škoda, že není SysInfo pro 2.0, hledalo by se snáz! Takhle to u mě skončí odinstalováním všeho, co v Cydii je.

edit: ještě mě napadá vlízt to command lajny a zkusit to nějak vykoumat tam, co ho tam brzdí, někde to musí bejt vidět, mohlo by to mít něco jako příkaz "top" nebo něco podobnýho - dyť je to normální unix!

EDIT: A nebo mě napadlo, jestli je možný dát dohromady fw pro restore, kterej by byl bez Cydie. Taky možnost k vyzkoušení, ne? - jen jestli to vůbec lze

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Samozrejme ze to jde , pri vytvareni vlastniho Frimwaru si muzete zvolit ze nechcete nainstalovat Cydii ale nemyslim si ze to je tim ...

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

OK, ale čím teda myslíš?
1) blbě naprogramovaným fw už od Applu (i tomu bych věřil)
2) samotnou Cydií (moc se mi tomu věřit nechce)
3) programem, kterej dotáhla Cydia (z mýho pohledu nejpravděpodobnjší)

Můžeme ovlivnit akorát 2) a 3) a hádám, že to ještě nikdo nezkusil...

Diablo

Příspěvek od Diablo »

Tak ja nevim me iPhone po 2 tydnech na FW 2.0 neprijde vubec pomalejsi takze bych v tom problem nevidel . Me prijde nejpravdepodobnejsi ta verze c 1. a to ze za to muze proste samotny Firmware ...

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

Pridavam se. Zpomaleni hlavne u kontaktu, ktere po spusteni nejakou tu vterinu vubec nereaguji. SMS take pomalejsi.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Zkoušel jsem přes příkazy "ps aux" jestli se nějakej proces neprozradí zvýšenou zátěží na CPU, ale na nic jsem nepřišel. Příkaz "top" to nezná.

Koukal jsem do Cydie. Je tam z daemonů, který běžej na pozadí, podle mýho jen OpenSSH a Inetutils - tam se aspoň o démonech zmiňujou v popisu. Jiný věci, který by se mi zdály podezřelý, jsem nenašel.
Odinstaloval jsem tyhle 2 balíky a foťák se mi už netrhá a náběh Nastavení je podle mýho taky rychlejší a přijde mi subjektivně, že systém míň přemejšlí.
Ale možná, že je to tím, že si to přeju, už jsem bohužel ztratil měřítko, 2.0 mám už moc dlouho :cry:

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Slimák »

Tak po týdnu žití s FW 2.0 musím říci, že to oproti 1.1.4 je značně pomalý a to především přesně v momentech, co tu pár uživatelů píše, zejméma v kontaktech, kdy při otevření dojde na cca. 2s zaseknutí (nestává se pořád) a také v SMS a celkových reakcí nastavení, vypnutí Wifi, apod.)

Vracet se ale nebudu. Jinak od začátku podezřívám Cydii, protože těch úprav a šoků (přesunutí app a dalších složek), co všechno Cydia provedla je celkem dost
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

Yreg

Příspěvek od Yreg »

To čo povedal Slimák môžem podpísať.

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

2.0.1 to řeší.

UPDATE:
tak jsem zjistil, že neřeší :evil:

Paly

Příspěvek od Paly »

Presunute z novacikovskej sekcie.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Jimyk

Příspěvek od Jimyk »

No panove ja mam taky problem a pomerne zasadni. Mam 3Gcko jen den a uz bych ho hodil do kouta! soft se oproti 2G zda fakt pomalejsi, ale co je horsi, tak se mne nechutne sekají sms! pri jejich psani je to az nechutne pomale! tim myslim ze zmacku pismenko a tri sekundy s enic nedeje, nez se napise :( u niceho jineho to nedela, ale sms jsou hodne spatne :( a to jsem jeste nenainstaloval ani jeden program . je to cerstve :( nema nekdo podobny problem?

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

já přesně tohle viděl na YouTube, odkaz nemám, ale bylo to tam. Na podobnej případ ani na žádný řešení jsem nikde nikdy nenarazil :?

Jimyk

Příspěvek od Jimyk »

http://www.youtube.com/watch?v=nLoAWRU0mHE

tady to je a on to ma snad jeste rychlejsi :( to mne tedy i3g pekne nasral :( ted co s nim :(

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

mě teda napadaj jen univerzální věci typu vypnout/zapnout, restore. Má někdo lepší nápad?

caesar
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od caesar »

cekat na 2.1 a doufat....DOUFAT

Jimyk

Příspěvek od Jimyk »

restore : no efekt :evil:

Almi

Příspěvek od Almi »

tiez potvrdzujem pomalejsie odozvy oproti predoslej verzii...
on ten 3G je fakt nejaky pribrzdenejši :twisted:
a tiež teda len dufam,że fw 2.1 bude riešenim
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

kbenes

Příspěvek od kbenes »

Me iP 3G pribrzdenej neprijde...mozna to bude tim, ze jsem predtim mel pristroj s WM 6,1 :-D

Diablo

Příspěvek od Diablo »

... Spíš určitě :D :D

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Jimyk: co máš vlastně přesně za fw? 2.0.0? Nikde to tu nepíšeš, nebo jsem to aspoň nenašel...

Jimyk

Příspěvek od Jimyk »

Mam 2.0.2 omlouvam se, to jsem zapomel zminit. Snad 2.1 helfne a opravi tento bug!!

oco1

Příspěvek od oco1 »

s tím psaním SMS mám stejný problém, ale řeším to tak, že když zapnu SMSky a chci napsat SMS a seká to, tak jednoduše aplikaci vypnu a pak ji zase hned zapnu a potom mi to vždycky dělá normálně, je to sice opruz, ale řešení, pže psát to s tím zpožděním snad nejde...
Po vstupu do kontaktů mi taky chvíli nejde nic dělat než se to rozjede.
Jinak iPhone 3G firmware 2.0.1

Drago
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Drago »

iP 3G FW 2.0.1 a no problem. Iba ked dam Settings musim pockat sekundu dve keym sa otvoria, inde neregistrujem ziadne spomalenie. Hm, asi je to individualne
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

oco1, JimyK & ostatní co jim to nefunguje:
tak doufám, že to Applu aspoň napíšete do feedbacku, jinak tady můžeme všichni naříkat jak chceme, ale bez reportů to nepůjde, bude to fajn obzvlášť pokud těch reportů bude dost...
viz http://www.apple.com/feedback/iphone.html

black_viki

Příspěvek od black_viki »

no tak ja jsem dneska ugradeoval (smarja, to je slovo... ) 2G na 2.1 a jsem dost zhnusen vyraznym spomalenim. Nejvic a na prni pohled je to videt u SMSek. :-(
:evil:
Aplikace tam zadny jeste nemam, jenom Cydii a Installer.

Chvilku si s tim budu hrat a pak se asi vratim na 1.1.4.

Takze shrnuto pro vsechny, co cekali, ze 2.1 bude rychlejsi: u me rozhodne neni. :evil: :cry:

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

2.1 je rychlejsia oproti 2.0, 2.0.1 a 2.0.2 nie oproti 1.1.4. :) Mne tiez troska chyba rychlost 1.1.4ky :( ale co uz.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

masklin

Příspěvek od masklin »

Presne tak, mam iPhone skoro prazdny, zadne zbytecnosti, ale nacitani SMS, kontaktu a nastaveni je desne. V 1.1.4 byla odezva asi 100krat lepsi.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.

Odpovědět