Máte aj inkasá (automaticky strhávané) a chcete ich "evidovať" - k danému dňu sa proste plánovaná platba označí ako uhradená.
Problém nie je v tom, nájsť vhodnú aplikáciu ale ako funguje. Vyskúšal som ich viacej a naďalej si vediem tieto veci v mojom starom PDA. Dá sa povedať, že som našiel solídne riešenie.
BillMinder v Appstore
aplikácia je rýchla (našiel som niektoré naozaj pomalé programy napr. free app Money by Jamsoft je extrémne lenivá).
BillMinder nerieši komplexný prehľad o výdavkoch, nerieši rôzne finančné prehľady. Najužitočnejšie sa javí práve schopnosť vloženia opakovaných platieb - možnosti nastavenia opakovania sú konečne ideálne (väčšina zlých app má prednastavené pár možností a tým končia). Nevie síce nastaviť opakovanie napr. v štýle "prvý pondelok v mesiaci" ale to mu už odpustím.
Ako to funguje?
Po spustení si musím najskôr založiť "účty" v Accounts. Tam si vložte názvy všetkých úhrad, ktoré vykonávať (čiže cieľové účty - kam platíte). Rozdeľte si to do kategórii - napr. na "moje osobné účty" (čiže to, čo mám "doma") a cudzie účty (kam rvem svoje prachy).
Mám teraz napr. každý mesiac platiť sumu 40 euro ako preddavok za elektrinu. V Accouts mám "účet" s názvom "Elektráreň". Prejdem do Bills a ťuknem na +
Vyberiem v položke Account spomínanú Elektráreň. Do Due Date vložím termín, kedy to musím platiť a vedľa v Recurring nastavím, že sa to má opakovať 1 Month a ťuknem na Done. Do Ammount due vložím -40 Euro. Položku Autopay zapnem ak mám nastavené inkaso (elektrárne si to stiahnu) alebo vypnem ak robím úhrady ručne z internetbankingu.
A takto prejdem všetky moje platby.
Môžem si v programe evidovať aj nepravidelné platby - proste nenastavím Recurring - musím si ale dopredu navrhnúť v Account solídnu štruktúru "účtov" - napr. "Jedlo", "Šaty" - čo najmenej ale logicky rozdelené - nemá zmysel evidovať desiatky rôznych "príjemcov" ako samostatné účty.
Môžem si samozrejme evidovať aj príjmy - výplata a pod.

V praktickom použití:
Spustím BillMinder a na úvodnej obrazovke vidím aké platby ma čakajú na uhradenie. Ak príde čas ťuknem na platbu a urobím zmeny (koľko som uhradil skutočne, prepnem "uhradené"). Pri listovaní kalendárom vidím dopredu naplánované platby.
BillMinder je teda veľmi jednoduché pripomínadlo, nie finančná aplikácia, v ktorej by ste mohli sledovať a vyhodnocovať svoje výdavky.
Viac napr. na http://www.appstorehq.com/billminder-pu ... e-2562/app
Obrázky zodpovedajú tomu, čo mám v iphone (na nete je viac app s takým menom ale asi sú to staré verzie).