Winterboard - vizuálne zmeny plochy na iPhone

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Winterboard - vizuálne zmeny plochy na iPhone

Příspěvek od rony »

spravodaj: Winterboard - vizuálne zmeny plochy na iPhone

Od kúpy iPhone som sa vyhýbal prílišným zásahom do telefónu a preto som ignoroval aplikáciu Summerboard. V základnom prevedení sa plocha iPhone (tie ikonky a ich usporiadanie do listov) volá Springboard. Ten však nemá možnosť uložiť na pozadie (pod ikonky) bitmapu. Jediný spôsob jeho úpravy spočíval v zámene ikoniek a pozadia pod štyrmi statickými ikonami na spodnej časti obrazovky.

viac v mojom článku spravodaji: Winterboard - vizuálne zmeny plochy na iPhone
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Apache23
Starý pes fóra :)

Re: Winterboard - vizuálne zmeny plochy na iPhone

Příspěvek od Apache23 »

Zaujímavé a prínosné čítanie. Ďakujem.
Zaujímavá téma na pozadia je od bigbossa fantasy pack kde je až 300 tapiet. No osobne by som potreboval zistiť cestu kde ich nájdem aby som ich mohol zameniť za vlastne .png . Mimochodom ako sa to správa ak tam vložíš .jpg .

(prepáč ale radšej hodím koment sem nakoľko ma zaujíma odpoveď a tu som častejšie.)

PS: skúšal som na túto tému aj založiť topic
viewtopic.php?f=30&t=9405
no odpovede som sa zatiaľ nedočkal. :?

EDIT:
Pomocou odkazu na tvojej stránke som našiel cestu do winterboardu. Skúsil som sa dostať do témy fantasy pack no fade kde som našiel veľa .jpeg obrázkov. Zmazal som ich a nahradil mnou stiahnutými z internetu. Nič sa nestalo. (Ostala tma na pozadí) Skúsil som ich očíslovať no zobrazujú sa z 30tich asi len tri a ostatne je tma. :?:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Apache - celkom nechapem, co robis, takze ta ani neviem nasmerovat.

Pozadie cez Winterboard je otazka vyrobenia jednoduchej "temy".

Znamena to v podstate iba to, ze v prislusnej zlozke s temami vytvoris trebars zlozku s nazvom: "Moj novy wallpaper.theme"

do nej nahras subor s nazvom "Wallpaper.jpg" (bez uvodzoviek).

Spustis Winterboard a uvidis tam "Moj novy wallpaper" - zafajknes ho (a ine temy, ktore by sa mohli bit s pozadim vypnes).

Samotna ikonka Winterboard je teda len aplikacia na zapinanie a vypinanie tem umiestnenych v telefone.

Treba naozaj pochopit, ze TEMA winterboardu nie je "vzdy" jedno a to iste - niekedy je to len zamena docku, niekedy len zamena zvuku, inokedy je komplexnejsia, inde zasa je to zlozitejsia html tema.

V mojom clanku linkujem dokumentaciu, ktoru treba skutocne precitat - su to sice zaklady ale je nutne to pochopit.

Co este viac k tomu treba?

SCP klient - je nutne vediet sa dostat do suboroveho systemu do danej zlozky, ale to vyplyva z predosleho textu :)

(na komunikaciu cez SCP treba jailbreak ale to je uz snad jasne) :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Tak som sa nechal vcera zlakat clankom na spravodajovi a nainstaloval som winterboard. Dovtedy som sa podobnym aplikaciam vyhybal, ale toto sa mi zdalo bezpecne. Nastal ale problem: po nainstalovani sa iphone asi po minute restartoval, na toto vsak autor upozornuje, stane sa to iba 1x a je to znamy bug. Co je ale ovela horsie, ze mi prestala chodit Cydia :(
Proste kliknem na ikonku, aplikacia sa zacne akoby spustat, no ani sa nestaci vykreslit komplet gui a spadne to naspat do springboardu. Skusal som uz vsetko mozne, respring, restart aj vypnutie iphonu, nic nepomaha. Bez Cydie som nahrany, lebo neviem ani odinstalovat ten winterboard. Vsetky ostatne aplikacie bezia normalne vratane Installera a Appstoru.
Stretol sa uz niekto s niecim podobnym, uvidam akukolvek pomoc. Ak to nevyriesim, caka ma v najblizsom case restore.
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja nie, Cydia normalne funguje. Je otazka, co si tam mal predtym nainstalovane - dala by sa odvodit mozna kolizia.

Inak tebou spominane problemy ma drzali dalej od Summerboardu :)

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Potrebujem poradiť:
Skúsil som nakopírovať do stiahnutej témy fantasy no fade/Private svoje vlastne .jpg (320x480) wallpapers, ale striedajú sa mi s ďalekosiahlou tmou....
skúsil som ich pomenovať ako 1,2,3.... ale stále to isté!
Vytvoril som si v Themes vlastný súbor Cat wallpapers/Private (skúšal som aj na priamo bez podsúboru Private. Ja len že tak to bolo v originál témach!) no výsledok ten istý. Všetu preblikne popod ikony jeden z obrázkov ale potom zas tma a zas obrázok (jeden dva) a tma na dlhšie.....
prosím nevie niekto poradiť kde robím chybu? Prečo tam mám tmu namiesto plynulého striedania obrázkov?

to rony: Prepáč za môj prvý príspevok ak bol nejasný. Len sa snažím pochopiť a naučiť sa manuálne pomocou aplikácie winterboard si môj iphone trošku customiznuť. A trochu som sa tomu vďaka tvojmu príspevku priblížil ale stále to ešte nieje ono. A mimochodom takisto som sa summerboardu vyhýbal, no winterboard ide zatiaľ bezproblémovo. :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Rony> no aj keby som zistil moznu koliziu, co asi nezistim (pred tym som instaloval tusim nejaky update na existujucu aplikaciu), tak mi to uz bude asi prd platne :cry: Zrejme sa restoru nevyhnem, pokial chcem tu Cydiu spojazdnit. Vysledok z toho celeho pre mna je, ze uz radsej winterboard skusat nebudem, potrebujem mat iphone skor funkcny ako pekny :|

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ak ho chces skusit, tak urob to co ja - 2.1 firmware od whiskyho - ten mam aj ja :-)

bol by cert v tom, aby to neslo tebe, ked mne ano :)))

ked ti to nepojde, proste zopakujes obratom to iste a vykasles sa na winterboard.

ale mas samozrejme uplnu pravdu.

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Ja mam praveze ten isty fw 2.1 od whiskyho ako mas ty, takze predpokladam, ze sa jedna o konfllikt s nejakou existujucou aplikaciou (ktoru ty mozno nemas), no nechce sa mi zistovat ktora to je...

[Edit]
Vyzera, ze sa mi podarilo ozivit Cydiu :D postupoval som takto:
- nainstaloval som Terminal (cez Installer)
- spustil Terminal a napisal:

Kód: Vybrat vše

su root (return)
alpine (return)
apt-get remove cydia (return)
apt-get update (return)
apt-get install cydia (return)

- ukoncil terminal a spustil Cydiu, ktora uz tentokrat nepada :mrgreen:

edit rony: vyzera to ako pekny navod...

Odpovědět