* je to nieco ine, hardwarovo, softwarovo - kazdy, kto chce objavovat, tak tu je vsetko od zakladu nove - si znudeny z WM, Symbianu a pod.?
* konzistentne ovladanie - sice to uz teraz AppStore kazi ale logika rozhrania je jednotna, takze nie je to "kazda ves, jiny pes", GUI je uhladene, zmysluplne a hlavne velmi rychlo zistis, ze stylus je otrava

* lacne aplikacie - vacsina za 1-2 euro? to je skvela vec,
* skvele internet vlastnosti - stale si dovolim tvrdit, ze ak mi niekto pcha pred nos nejaky mobil s internetom, tak neprekonal iphone,
* dobre zladenie hw a sw - je na trhu kolko? dva roky? a stale sa stretavam s hlaskami, ze to ma vykonnu grafiku atd... ked som si kupil wm smartphone, tak o pol roka vyslo nieco nove vykonnejsie a mohol som premyslat ci zostanem out alebo predam so stratou,
* je to asi taky rozdiel ako ked si kupis Fabiu ci Oktavku - skvele auta, kazdy to ma, kopec servisov, kopec vybavy, moznost vytunit

* rozhodne si vsak myslim, ze celkova koncepcia iphone ma velku buducnost a ukazal, ako by mali vyzerat jeho nasledovnici, ci uz od Apple alebo od inych firiem. Kludne aj smerom k telefonom ale aj smerom k internetovym mobilnym zariadeniam - kludne by som si kupil nieco ako iphone ale so 7" obrazovkou, tou istou dotykovou vrstvou, podobnym rozhranim