Kampaň za lepší a přehlednější fórum

vše co vás napadne
7luke.com

Re: Kampaň za lepší a přehlednější fórum

Příspěvek od 7luke.com »

Děláš zbytečně doublepost, takže jdeš vyloženě proti kampani. Stačí editovat poslední post, poté si jej celý zeditovaný zkopírovat do schránky. Smazat post, založit nový a do něho vložit obsah schránky. Místo toho ale radši budeš rýpat...
Zamerne needituji svuj predchozi prispevek.......
by mohl napsat každý.

Jinak tady člen, který mě opravuje, to vystihl celkem dobře:
viewtopic.php?f=7&t=22655
nemohl jsem si nevsimnout tohoto cerveneho pruhu, nez prejdu k veci,....

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Jo... abychom tady opravovali (nebo tolerovali) ceske texty protoze nekomu se nechce psat cesky... A abychom opravovali doubleposty, protože někomu se nechce editovat. Je to u nás. Jasně. LOL :D Jsme sluhové líných pánů. Nasrat.

Já zase píšu léta česky, i když mám anglické klávesnice.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Juro já myslím, že všichni jsme otevřeni diskuzi, takže pokud máš nějaký nápad jak fórum vylepšit klidně ho zde postni. :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

ygy
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ygy »

ale v čom je problém v tých doublepstoch ? ako dobre mohol to zeditovať aby sa text tak nerozťahoval ale budiž . ja skôr vačší problém vidím v názvoch témat. absolutne z názvou nieje zrejmé čo sa v danom témate preberá , a to by som sa nejako snažil napraviť buď tak pokým užívatelia nedosiahnu určitý počet príspevkov tak tá ich téma musí prejsť kontrovov kde moderátor skontroluje či je daný názov vhodý a kedy nieje tak to opraví ale musí dať tomu užívateľovi vedieť prečo tak urobil aby si to uvedomil a svoju chybu v prípadnej druhej téme nezopakoval. alebo nejak inak ... fórum sa už poriadne rozrástlo a denno denne nám tu pribúda kopec tém a je v tom guláš a je najvyšší čas s tím niečo urobiť a tak ako povedal jura "iba obrázok to nezmení"

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Tak třeba já upravuji názvy témat dost často :roll: Jak jsem říkal - rýpat umí každý... a dělat doubleposty taky :( . Fakt mě tadyty řeči nebaví a jdu radši spát, v 5 hodin ráno vstávám.

filhouse

Příspěvek od filhouse »

Píši háčky, čárky a jsem pro aby se tak psalo i na fórech. Můžu pak rychle číst a né přemýšlet, co chtěl autor napsat. Hlavně ten text pak nějak vypadá. To už si rovnou můžete psát vypatlátorem.

Naucim Vas hackovat.
Naučím Vás háčkovat.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Zmeni to napr. Klub pre vybranych.

To znamena asi tolko, ze novy clovek moze citat ale pisat iba do obmedzeneho poctu sekcii, co uz teraz v principe mame - zatial v stave, ze niektore sekcie su volnejsie a dalsie silne moderovane.

Letaky vojnu nevyhraju.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

:arrow: filhouse:

Souhlas. Tohle fórum může být vzrorem pro spoustu madých, kteří jinak moc nečtou.

Osobně nechápu např. postoj Jurymace, který na jednu stranu volá po pořádku a po zlepšení kvality fóra a na druhou stranu sám porušuje pravidla (např. double posty) a nepíše pořádně česky. :)

Není to nic osobního a nejde ani o mne (už jsem pár knih přečetl a gramatiku mám celkem v malíčku), ale myslete prosím na ty mlaďase co s jazykem teprve začínají.

To, jak používáme náš rodný jazyk, svědčí o naší kulturnosti...

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Jakobys mi mluvil z duše a zároveň mi pomáhal mlátit prázdnou slámu :( :wink:
BTW: Juramac, nikoli Jurymac :) To by platilo pouze tehdy, kdyby byl Jura Mac.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Beavers:

1. pád (kdo, co) Juramac
2. pád (bez koho, čeho) Jurymace :)

Obrat "bez Juramace" se mi moc nezamlouval. :)

Add. mlácení prázné slámy: Změnit a zlepšit se dá všechno na světě. Bohužel si většina lidí neuvědovuje, že změna nepřijde sama od sebe. Fór je změnit tu většinu na menšinu. :)

A pak se dílo podaří! :)
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob lis 14, 2009 3:32 pm, celkem upraveno 1 x.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: Jirkus: OT: A 5. pád Juromaci, že? :lol: To by bylo jako kamarád a kamyráda a 5. pád kamoráde. Uprostřed slova se při skloňování nic nepřechyluje, pouze koncovka. No tak, Jirko! Vzpamatuj se. I když se ti to nezamlouvá. Navíc je ještě jedna možnost 2. pád bez Juramaca (one je Jura a má MAC). Už jsem uvedl, že by musel mít nick složen ze dvou slov.

EDIT:
Jirko (Juramaci), nesouhlasím s tebou. Právě proto, že si každý píše, jak chce, se tu nedá nic najít, ale to ty lidi nenaučíme, když je to nenaučili doma nebo ve škole. Je ostuda, že např. takový Jackietrain píše o 1000% lépe než kdejaký rodilý Čech/Slovák. Je to ostuda pro našince a je to nejen vizitka jeho, ale celého národa, který tímto spěje kamsi na hnojiště. viewtopic.php?f=120&t=21629&start=520 viz příspěvky djkvido. To je k zblití, po něm číst.

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Vláďo, příklad Juramac je netypický. Formálně máš pravdu, ale představ si že by sis z nějakého nelogického důvodu zvolil nick Vláďabea a někdo by tě oslovil pátým pádem a zeptal by se tě: Jak se máš Vláďabeo? :)

Juramac je starý pes jako já. Nejenom proto si ho vážim. Nechce se mi věřit, že nemá na svém MACu(ovi) nainstalovanou cz klávesnici. Věřím, že kdyby svůj přístup zkusil změnit, určitě by inspiroval mnoho dalších.

Je mi jasné že to nevyřeší všechny nešvary, ale je to malá změna. A ten kdo zná filozofii kaizen ví, že malá změna sama o sobě nemusí mít velký význam.

Když se ale tyto malé "nevýznamné" změny spojí a zřetězí, vznikne v důsledku toho velká "významná" změna.

A o to nám tady přece všem jde. A nebo ne? :)
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob lis 14, 2009 4:06 pm, celkem upraveno 1 x.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Jirkus píše:...že by sis z nějakého nelogického důvodu zvolil nick Vláďabea a někdo by tě oslovil pátým pádem a zeptal by se tě: Jak se máš Vláďabeo? :)

Právě proto jsem si jej nezvolil, ale jinak by to byl asi ženský rod jako třeba Arabela nebo podomácku Beata = Bea. Pak by to bylo i správně. Existují ale i slova nesklonná. Třeba kdybych měl nick Angažmá. To bys také neříkal, že si píšeš s Angažmem :)
Jinak si myslím, že nejsme zase až tolik OT, vystupuji tu jako bojovník za správnost rodného jazyka a za pravopisné vyjadřování a o to v tomto topicu jde. Akorát, že většina potenciálních čtenářů této diskuse vůbec neví, o čem se to tady bavíme. :lol:
Jirko (Juro), to je odpověď zároveň pro tebe. Ten jazykový koutek sem naopak patří. :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Co kdyby jste si tu založili téma " kdo umí lépe česky? ".
Už mě ta vaše žabomyší válka nudí i číst. Tohle téma celé se minulo účinkem, díky tomu jak zde píšete ostatní uživatele nakrklo a jsou tu stále větší zvěrstva!
Schválně píší lingvistické prasárny a vypadá to, že mají děsnou srandu jak se místo problémům s iPhonem věnujete nečemu co sice má smysl, ale na diskusním fóru o americkém telefonu až v té druhé řadě...
Když řeknete někomu neplivej na zem, tak schválně plivne, přestane plivat až mu to dojde že to je fakt hnus, čím více do něj bude rýt, tím později to pochopí.
Tak zkuste chápat vy, že vaše osvěta tu nemá účinek.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Tohle je sekce O fóru, nikoli o iPhone. :wink: A nejde tu o žádné žabomyší války, ale o diskusi, kterou nemusí nikdo, kdo nechce, číst.
Ta zvěrstva tu nejsou kvůli podobným tématům. Ti uživatelé, co plivou na zem, mají takovou úroveň, že tato témata přejdou bez povšimnutí, takže moc dobře vím, kdo tohle čte.

Ano sekce o fóru, ale o iPhone fóru a jeho userech. Takže o nás všech a posledni dobou to tu je jako nucený literární kroužek, kde se každý nutí tak jak by se mělo kdyby... Proste to tu má opačný efekt, to jako moderátor musís uznat že to je horší přesně od dob kdy tohle téma vzniklo a začala tu kampan " hezky česky ". Ale klidně jen tak dál, jen jsem řekl jak to vidím já. Tea Racer

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Juramac: Tvoje připomínky nemá cenu číst.... Rýpeš a ukazuješ ostatním, jak co mají dělat, ale sám prostě ani tu češtinu nevypotíš. Káže vodu, pije víno.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Juro, já se ti divím. Nabádáš nás tu, abychom pracovali tak a tak, abychom se nebavili o blbostech, ale ty sám k tomu přispíváš.

filhouse

Příspěvek od filhouse »

A proč v dělání pořádku na fóru nezačít v takové maličkosti, jako jsou háčky a čárky? Vymlouvat se na to že to je pak dlouhý psaní, nebo že mám anglickou klávesnici, to podle mě není důvod proč tak nepsat.

Když jsem v obchodě taky říkám: Třicet deka šunky a né: Tricet deka sunky. Jedna strana nechce psát česky a druhá nadává jak ta mládež píše hrozně.
Já třeba o sobě vím že nejsem žadnej Einstein na češtinu, ale snažím se psát spisovně, tak aby mi bylo rozumět a tak, aby nikdo nemusel louskat co jsem napsal, protože se najde pár slov které mají jiný význam, třeba to co už jsem psal: hackovani, háčkování.

Jak by asi vypadaly noviny, kdyby se do nich psalo bez háčků a čárek.
Naposledy upravil(a) filhouse dne sob lis 14, 2009 4:50 pm, celkem upraveno 1 x.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Jak jsem již napsal, já sám mám doma i v kanceláři anglické klávesnice. I tak ale píši česky...

Juramac: jo, bavíš se a blbě kecáš, místo aby jsi začal s nápravou u sebe. No super.

nová verze:

Obrázek

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Přečti si první větu v prvním příspěvku :wink: Jinak, příjde mi podle Tvých postů za poslední týdny, že Ty máš nějaký osobní problém :wink:

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

filhouse píše:A proč v dělání pořádku na fóru nezačít v takové maličkosti, jako jsou háčky a čárky?

Zkusil jsi si to z iPhonu? Nezlob se ale to se nedá. Respektive by to trvalo velmi dlouho. Já osobně bych zavedl že diakritika je povinná v názvech témat!
Pak by se vidělo co a jak dále. To zvladne každý i z iPhone.
iPhone SE 2022

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Často sem píšu z iPhone. Teď zrovna ne. V iPhone je přímo CZ klávesnice, kdy jenom zmáčknu třeba "n" a po něm pak zmáčknu "ˇ". Háček a čárka jsou na pravém kraji CZ klávesnice. Je to jednoduché a rychlé, nejsou tam časové prodlevy jako u původní klávesnice.

Obrázek

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Jak opět říkám. Zavedl bych název tématu psát s diakritikou. Jestli se tohle podaří, bude to obrovsky uspech. To jsem realista a možná i optimista. Více není v nasich možnostech presto se o to budu snažit. :-) více k tomu už říkat nebudu, mám práci :-)
iPhone SE 2022

Zahradník

Příspěvek od Zahradník »

Není důvod propadat emocím.

Chtělo by to jasně definovat pravidla: Napíšeš špatně nebo nesmyslně název topiku - mod ho automaticky smaže. Pracuju s lidma. Napoprvé budou hučet, ale když modi předvedou neoblomnost, chytří uživatelé to pochopí a budou pravidla dodržovat a ti hloupí to vzdají.

Začal jsem u sebe a nahlásil jsem modům 3 Jurovy příspěvky, které nesouvisí s tématem a mají spíše kontraproduktivní účinek.

Pokud se modům bude zdát OT i tento příspěvek, prosím o jeho smazání.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Tea Racer píše:...Já osobně bych zavedl že diakritika je povinná v názvech témat!
Pak by se vidělo co a jak dále. To zvladne každý i z iPhone.

Zvládne to každý, ale nikdo to dělat nebude. Btw z iPhone píšu příspěvky také bez diakritiky, ale příspěvky odsud píšu pouze tehdy, pokud mi někdo drží pistoli u spánku :lol: Prostě, když si chci dobře "popsat", musím na to mít klid a klávesnici.
Dříve se posílaly telegramy, jak možná někteří z vás starších víte, ty také byly bez diakritiky, protože to bylo technicky nezvládnutelné, ale dnes máme jiné možnosti. Psával jsem i na psacím stroji a vždycky jsem používal diakritiku. Je to prima, že máme i české klávesnice, které to umožňují. Pro mě to znamená obrovský pokrok. Vždyť já mohu psát stejnou řečí, jakou mluvím!

Juro, nejde vůbec o tebe jako o osobu, jde o princip a ty víš, že osobně proti tobě nic nemám, a že mi nevadíš. Vadí mi jen to, jak tu s námi - bývalými kolegy - komunikuješ a cítím v tom tak trochu aroganci.

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

No vidíš a já píši spíše z IP. A pokud mám čas píši z diakritikou i z IP. Ale čas nemám, možná kdybych byl student co se nudí na přednášce nebo v menze, nebo důchodce co při psaní krmí labutě. Ale zatím je to u mě o čase. :-)
iPhone SE 2022

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Přesunul jsem to do této sekce, zde si můžete povídat do bezvědomí, bylo to pro mě rychlejší než to celé promazávat .. to bych se udřel ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Julku, udělal jsi dobře, oni to stejně uživatelé nečtou. Je to pro některé příliš náročné.

Juro, připadá mi, že jsi pod vlivem něčeho, co tě nutí k tomuhle chování. Je to stejné, jako bychom my napsali: "Jen do nás Juro...". Jestli se dobře bavíš někde ve společnosti, tak se vykašli na tuhle diskusi a užívej si přátel a věnuj se jim. A neplácej tu takové nesmysly o vybanování, nikdo takový, jako ty, který už by za tohle banoval, tady není.

7luke.com

Příspěvek od 7luke.com »

Zanikl tady ten opravený nový header, pro jistotu jsem poslal SZ drsny-mu :)

Odpovědět