iPhone má konečně vážnějšího konkurenta - Nokia N900
Re: iPhone má konečně vážnějšího konkurenta - Nokia N900
Souhlasím a prosím o smazání všech příspěvků, které nesouvisí s tématem, abychom zbytečně neobtěžovali seriozní uživatele, kteří zde hledají informace o Nokii N900.
Děkuji.
Děkuji.
-
- Administrator
ne
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
Tak si tu ten svinčik teda nech.
-
- Administrator
jo !
Zas dalsi flame.A tak by ste mi mohli pomoct ak sa vam chce:
Napište co umí Iphone lépe:
N900 specifikace
Display
* 3.5 inch touch-sensitive widescreen display
* 800 × 480 pixel resolution
Language support
British English, American English, Canadian French, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Italian, Norwegian, Polish, Portuguese, Spanish, Latin American Spanish, Swedish, Russian
Connectivity
* 3.5mm AV connector
* TV out (PAL/NTSC) with Nokia Video Connectivity Cable
* Micro-USB connector, High-Speed USB 2.0
* Bluetooth v2.1 including support for stereo headsets
* Integrated FM transmitter
* Integrated GPS with A-GPS
Battery
BL-5J 1320mAh
Processor and 3D accelerator
TI OMAP 3430: ARM Cortex-A8 600 MHz, PowerVR SGX with OpenGL ES 2.0 support
Memory
Up to 1GB of application memory (256 MB RAM, 768 MB virtual memory)
Size and weight
Volume:
Approx 113cc
Dimensions:
110.9 × 59.8 × 18 (19.55 at thickest part) mm
Weight:
Approx 181g
Mass memory
* 32 GB internal storage
* Store up to 7000 MP3 songs or 40 hours of high-quality video
* Up to 16 GB of additional storage with an external microSD card
Keys and input method
* Full QWERTY tactile keyboard
* Full QWERTY onscreen keyboard
Colour
Black
Operating frequency
* Quad-band GSM EDGE 850/900/1800/1900
* WCDMA 900/1700/2100 MHz
Data network
GPRS class A, multislot class 32, maximum speed 107/64.2 kbps (DL/UL) EDGE class A, multislot class 32, maximum speed 296/177.6 kbps (DL/UL) WCDMA 900/1700/2100. Maximum speed PS 384/384 kbps (DL/UL) HSPA 900/1700/2100. Maximum speed PS 10/2 Mbps (DL/UL) WLAN IEEE 802.11b/g
Call features
* Integrated hands-free stereo speakers
* Call waiting, call hold, call divert
* Call timer
* Logging of dialed, received and missed calls
* Speed dialing via contact widget
* Virbrating alert (internal)
* Side volume keys
* Mute/unmute
* Contacts with images
* Conference calling with up to 3 participants
* Internet calling
Email & Messaging
* Supported protocols: Mail for Exchange, IMAP, POP3, SMTP
* Support for email attachments
* Support for rich HTML
* SMS and Instant Messages as conversations
* Support for Nokia Messaging service
* Instant messaging and presence enhanced contacts
* Multiple number, email and Instant Messaging details per contact, contacts with images
* Support for assigning images to contacts
Web browsing
* Maemo browser powered by Mozilla technology
* Adobe Flash? 9.4 support
* Full screen browsing
GPS
* Integrated GPS, Assisted-GPS, and Cell-based receivers
* Pre-loaded Ovi Maps application
* Automatic geotagging
Camera
* 5 megapixel camera (2584 × 1938 pixels)
* Image formats: JPEG
* CMOS sensor, Carl Zeiss optics, Tessar lens
* 3 × digital zoom
* Autofocus with assist light and two-stage capture key
* Dual LED flash
* Full-screen viewfinder
* Photo editor on device
* TV out (PAL/NTSC) with Nokia Video Connectivity Cable (CA-75U, included in box) or WLAN/UPnP
* Landscape (horizontal) orientation
* Capture modes: Automatic, portrait, video, macro, landscape, action
Video
* Wide aspect ratio 16:9 (WVGA)
* Video recording file format: .mp4; codec: MPEG-4
* Video recording at up to 848 × 480 pixels (WVGA) and up to 25fps
* Video playback file formats: .mp4, .avi, .wmv, .3gp; codecs: H.264, MPEG-4, Xvid, WMV, H.263
Music and audio playback
* Maemo media player
* Music playback file formats: .wav, .mp3, .AAC, .eAAC, .wma, .m4a
* Built-in FM transmitter
* Ring tones: .wav, .mp3, .AAC, .eAAC, .wma, .m4a
* FR, EFR, WCDMA, and GSM AMR
Personalisation
* Background pictures
* Widgets on your desktops
* Intelligent contact shortcuts
* Shortcuts to your favourite websites
* Shortcuts to applications
* Themes
Operating system
Maemo 5 software on Linux
Applications
* Maemo Browser
* Phone
* Conversations
* Contacts
* Camera
* Photos
* Media player
* Calendar
* Ovi Maps
* Clock
* Notes
* Calculator
* PDF reader
* File manager
* RSS reader
* Sketch
* Games
* Widgets
* Application manager for downloads
Gaming
* Bounce
* Chess
* Mahjong
What´s in the box
* Nokia N900
* Nokia Battery (BL-5J)
* Nokia High Efficiency Charger (AC-10)
* Nokia Stereo Headset (WH-205)
* Video out cable (CA-75U)
* Nokia charger adaptor (CA-146C)
* Cleaning cloth
Zdroj
http://maemo.nokia.com/n900/
uvádí že rozšíření je možné až o dalších 48GB
Large internal storage
The built-in 32 GB storage is big enough to store up to 7,000 of your favourite songs or 40 hours of DVD-quality video. And with an external microSD card you can expand the storage to up to 48 GB.
* 32 GB internal storage
* Expandable to up to 48 GB with an external microSD card
-
- Starý pes fóra :)
nevim proc se snazej dokazat ze je lepsi nez iPhone.Pritom je to jasne co je lepsi..
Ono mne je to uz trapne rozoberat to s niekym.Proste vzdy a vsade je iPhone ten najhorsi.A nedajboh ze chce niekto v niecom poradit tak hned dostava ze ma predat itehlu a uz to zacne...a najlepsie je ze modi to ani nemaju volu mazat.Ale ked napises ze 5800XM je uplny lunt tak mas okamzity ban
-
ono aj o niečom svedčí že to stéle porovnávajú
Lenze ono je problem v tom ze na to nadavaju a spravaju sa ako keby ti co maju iP a vyrobky apple su iba ludia ktori si kupuju nieco len kvoli tomu ako to vyzera a kolko to stoji
-
tak im nechaj ich pravdu a nehádaj sa veď vieš sám svoje
a ako sa hovorí " keď na teba niekto kričí , usmejsa a maj ho v .... "
a ako sa hovorí " keď na teba niekto kričí , usmejsa a maj ho v .... "
Ve středu jsem jel na zkoušku a potřeboval jsem si do IP nahrát jednou učící eméptrojku (poznámky "namluvené" MS Wordem).
Protože jsem pospíchal a nechtěl skoro celou hodinu čekat, než se mých cca. 300 aplikací a her sesynchronizuje, odškrtl (zrušil) jsem v iTunes volbu synchronizovat apps.
A ejhle, co se nestalo. Místo toho, aby iTunes během několika sekund do iPhonu nahrál pouze ten požadovaný audiosoubor, pro jistotu mi ještě v IP smazal všechny moje dříve nahrané aplikace .
Jsem klidný člověk - tohle bych iTunesum ještě odpustil. Ale to, že jsem po opětovné synchronizaci aplikací přišel o dvě velmi cenné a pravděpodobně již nenahraditelné nahrávky rozhovorů z aplikace iTalk, to už jen tak nerozdýchám.
Proto, pokud se "vizionář" Jobs trochu nezmátoří a nepochopí, že výrobky s nakousnutým jablkem mají především sloužit jeho zákazníkům a až v druhé řadě být zdrojem zisku pro jeho kapsu, s klidem přecházím ke konkurenci, která nebude tak omezená.
A už teď to vypadá, že Nokia N900 je jedním z možných vážných kandidátů na můj další mobil.
Protože jsem pospíchal a nechtěl skoro celou hodinu čekat, než se mých cca. 300 aplikací a her sesynchronizuje, odškrtl (zrušil) jsem v iTunes volbu synchronizovat apps.
A ejhle, co se nestalo. Místo toho, aby iTunes během několika sekund do iPhonu nahrál pouze ten požadovaný audiosoubor, pro jistotu mi ještě v IP smazal všechny moje dříve nahrané aplikace .
Jsem klidný člověk - tohle bych iTunesum ještě odpustil. Ale to, že jsem po opětovné synchronizaci aplikací přišel o dvě velmi cenné a pravděpodobně již nenahraditelné nahrávky rozhovorů z aplikace iTalk, to už jen tak nerozdýchám.
Proto, pokud se "vizionář" Jobs trochu nezmátoří a nepochopí, že výrobky s nakousnutým jablkem mají především sloužit jeho zákazníkům a až v druhé řadě být zdrojem zisku pro jeho kapsu, s klidem přecházím ke konkurenci, která nebude tak omezená.
A už teď to vypadá, že Nokia N900 je jedním z možných vážných kandidátů na můj další mobil.
Naposledy upravil(a) Zahradník dne sob led 30, 2010 1:04 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Host
Tak ja som nikdy napr. netvrdil že je Iphone shit len dakedy som tvrdil že si Iphone nekúpim ete keď bolo 2G hlavne pre dôvod že nemalo 3G proste ten Internet môj budúci mobil vtedy musel mat všade ne len pomocou wifi. Potom keď mi skončila zmluva s operátorom som bol vtom že kúpim Samsung Omnia našťastie kamoš si ju kúpil skôr a keď som to videl ten WM a ten browser jak sa to cele hýbe som si povedal že nie Tak isto som odpísal aj sony ericsson xperia x1 a nakoniec som kúpil Iphone 3g 16GB odstupom času to vidím ako najlepšiu vec čo som mohol kúpiť.
Ale keď sa pozriete Iphone je tu už od roku 2007 a doteraz sa tam čo po hardvérovej veci zmenilo nič moc keď nerátam kameru a video samozrejme je rýchlejší lepší procesor a ram ale bolo jasne že konkurencia ho nakoniec dobehne trvalo to dlho ale stalo sa . Samozrejme Iphone 2G určil smer telefónov ako máju vyzerať a v tej dobe nebolo nič lepšie čo sa týka displeja a browsera dokonca ani keď bolo 3G ale už s 3GS mame veľa schopných konkurentov. Je mi jasne že rozlíšenie displeja nemenia kvôli podpore všetkých hier a aplikácii je mi jasne že aj príchodom nového Iphonu 4G sa podla mňa nedočkáme multitaskingu a ani apple sa nedohodne s adobe na flashi hovorím samozrejme o ne JB Iphonoch ja od 4G neočakávam moc veľa max zase lepší foťák už konečne 5MP možno dióda ale som zvedavý aké to bude mat rozlíšenie displeja to ma zaujíma najviac. Napríklad Ipad podľa mňa nič moc neviem veľké a tak veľa funkcii tomu chýba žiaden flash žiadne USB žiadna čítačka žiaden multitaksing žiadna kamera dosť hovoria že to ma podporu 720p ale rozlíšenie 1024x760 čiže 4:3 žiadne 16:9 na filmy. Ja osobne ten kto ma Iphone nevidím tam moc vyznám na Ipad.
Už ani neviem prečo som to začal písať Asi dačo na spôsob áno Iphone bol najlepší ale už sme inde už ho konkurencia dorovnala a podla mňa pár značiek aj predbehla uvidíme čo nastane 4G ja od toho veľa nečakám ale teším sa na to napríklad Ipad ako najlepší tablet ? Pre mňa ani náhodou.
Ja som už aj zabudol aké to je ľahké pripojiť telefón do micro USB a proste len do telefónu pretiahnuť čo chcem nehrať sa s Itunsom a cela ta synchronizácia nemusíte zvonenie dávať do m4r. a dávať max. 30sec filmy len v mp4. dostať sa do telefónu len pomocou JB cez ssh pfff
Ale keď sa pozriete Iphone je tu už od roku 2007 a doteraz sa tam čo po hardvérovej veci zmenilo nič moc keď nerátam kameru a video samozrejme je rýchlejší lepší procesor a ram ale bolo jasne že konkurencia ho nakoniec dobehne trvalo to dlho ale stalo sa . Samozrejme Iphone 2G určil smer telefónov ako máju vyzerať a v tej dobe nebolo nič lepšie čo sa týka displeja a browsera dokonca ani keď bolo 3G ale už s 3GS mame veľa schopných konkurentov. Je mi jasne že rozlíšenie displeja nemenia kvôli podpore všetkých hier a aplikácii je mi jasne že aj príchodom nového Iphonu 4G sa podla mňa nedočkáme multitaskingu a ani apple sa nedohodne s adobe na flashi hovorím samozrejme o ne JB Iphonoch ja od 4G neočakávam moc veľa max zase lepší foťák už konečne 5MP možno dióda ale som zvedavý aké to bude mat rozlíšenie displeja to ma zaujíma najviac. Napríklad Ipad podľa mňa nič moc neviem veľké a tak veľa funkcii tomu chýba žiaden flash žiadne USB žiadna čítačka žiaden multitaksing žiadna kamera dosť hovoria že to ma podporu 720p ale rozlíšenie 1024x760 čiže 4:3 žiadne 16:9 na filmy. Ja osobne ten kto ma Iphone nevidím tam moc vyznám na Ipad.
Už ani neviem prečo som to začal písať Asi dačo na spôsob áno Iphone bol najlepší ale už sme inde už ho konkurencia dorovnala a podla mňa pár značiek aj predbehla uvidíme čo nastane 4G ja od toho veľa nečakám ale teším sa na to napríklad Ipad ako najlepší tablet ? Pre mňa ani náhodou.
Ja som už aj zabudol aké to je ľahké pripojiť telefón do micro USB a proste len do telefónu pretiahnuť čo chcem nehrať sa s Itunsom a cela ta synchronizácia nemusíte zvonenie dávať do m4r. a dávať max. 30sec filmy len v mp4. dostať sa do telefónu len pomocou JB cez ssh pfff
Naposledy upravil(a) Rom1 dne sob led 30, 2010 5:50 pm, celkem upraveno 1 x.
Lumia 1020
Maemo má spoustu rysů podobných s OSX používaným v iPhonu, takže by to nemusela být špatná volba.
V nejbližší době si udělám čas, navštívím nějakou značkovou prodejnu Nokia a ten telefon tam pořádně prubnu.
V nejbližší době si udělám čas, navštívím nějakou značkovou prodejnu Nokia a ten telefon tam pořádně prubnu.
-
- Host
Dúfam že sem potom napíšeš svoje pocity a dúfam že ta telefón osloví tak ako aj mňa
Lumia 1020
-
Mac OS X bezi na N900
Zobrazit video na http://youtu.be/cFjl3Ob3VpU
Kód do fóra: [youtube]cFjl3Ob3VpU[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Zobrazit video na http://youtu.be/cFjl3Ob3VpU
Kód do fóra: [youtube]cFjl3Ob3VpU[/youtube]
Návod na vkladanie videa do príspevkov
Running the full version of Mac OS X 10.3 (PowerPC) on the Nokia N900 smartphone! Correct me if I'm wrong, but this makes the Nokia N900 the first mobile phone EVER to run the full version of Mac OS X!
I am using the PearPC emulator that I compiled for Maemo 5 in Scratchbox. As you can see, it is VERY slow - it took over 1,5 hours to reach the "About this mac" dialog screen. The video has been heavily clipped to remove the long periods of absolutely nothing seemingly happening - so keep your eye on the clock to keep your sense of time
Come visit my blog at http://www.tuug.fi/~toni/serendipity/ for more info about my emulation and N900 related hacks!
-
- Administrator
zrovna jí mám před sebou na testování myslím N900 bez OS X
je to moc pěkná hračka
je to moc pěkná hračka
-
- Host
Julek a čo nebude nejaký tvoj názor na tu N900 nejaké male zhodnotenie ?
Lumia 1020
-
- Administrator
mno měl jsem možnost si s tím hrát celý den, rozhodoval jsem se mezi 2 telefony, stará E71 jako služební telefon mi už nestačila. Takže jsem si vymyslel že chci nový telefon, iPhone 3G jsem prodal a teď už mám jen oldschool 2Gčko a budu tiše vyčkávat na 4G ..
+ N900 zajímavej telefon.
+ Rychlé zařízení.
+ Bytelný telefon.
+ Pro hračičku jako jsem já, zase něco nového.
+ Hardwarová klávesnice je dobrá .
+ Super plochy !
- Nejde to bez kláves,softwarová klávesnice je příšerná.
- To na co jsem si nezvyknul je v ti 90% používání na šířku.
- Z iPhonu jsem rozmazlený tloušťkou zařízení.
- Málo aplikací.
- Za 3 hoďky intenzivního hraní se mi povedlo telefon shodit.
- Nemožnost synchronizace s MACem. Ještě není plugin do app iSync.
- Nemá to pořádnou čtečku ebooks
Nakonec jsem telefon vrátil, pro mě bez synchronizace je to nepoužitelné zařízení.
Na Nokii dobré čekal jsem nějakou hrůzu, všechny top modely (mimo Arte a E series) jsou děsné křápy, nechápu obchodní politiku Nokie ..
Za pár měsíců to bude asi o něčem jiném, ale já potřebuji s telefonem pracovat hned.
+ N900 zajímavej telefon.
+ Rychlé zařízení.
+ Bytelný telefon.
+ Pro hračičku jako jsem já, zase něco nového.
+ Hardwarová klávesnice je dobrá .
+ Super plochy !
- Nejde to bez kláves,softwarová klávesnice je příšerná.
- To na co jsem si nezvyknul je v ti 90% používání na šířku.
- Z iPhonu jsem rozmazlený tloušťkou zařízení.
- Málo aplikací.
- Za 3 hoďky intenzivního hraní se mi povedlo telefon shodit.
- Nemožnost synchronizace s MACem. Ještě není plugin do app iSync.
- Nemá to pořádnou čtečku ebooks
Nakonec jsem telefon vrátil, pro mě bez synchronizace je to nepoužitelné zařízení.
Na Nokii dobré čekal jsem nějakou hrůzu, všechny top modely (mimo Arte a E series) jsou děsné křápy, nechápu obchodní politiku Nokie ..
Za pár měsíců to bude asi o něčem jiném, ale já potřebuji s telefonem pracovat hned.
Na notebook.cz vyšla tato zajímavá recenze N900:
http://notebook.cz/clanky/prislusenstvi/2010/nokia-n900
http://notebook.cz/clanky/prislusenstvi/2010/nokia-n900
Keď som si vyberal posledne telefón, mal som prakticky "unlimited" financií. Medzi jediných favoritov spomedzi všetkých telefónov som radil n900 a iPhone 3Gs. Za iPhone som dal 450eur na paušál + 50eur doková stanica + 80eur Aplacke sluchátka in ear s remote. Tudiz za podobnú cenu som mohol mat N900 BEZ viazanosti. Ani nie 2 mesiace pred tým som si kúpil N97, vtedajšiu vlajkovú loď Nokie, ani nie po 2 mesiacoch som ju musel vymeniť. Spočiatku som bol znej rozčarovaný a unesený no netrvalo to moc dlho.
Ono takto. Popíšem to trochu inak. Keď bol zaužívaný win Xp, ja som mal Vistu. Co som dosiahol? Krajší výzor na úkor menšej kompatibility. Čo iným šlo super, mne nešlo kvôli zlým nedotiahnutým ovládačom. Ale aspoň tam bolo aero a vyzeralo to pekne
Číže N900 je super telefón. Klady a zápory vieme. Spýtam sa ale takto. Koľko je na ňu v súčasnej dobe hier? (na iphone sa chrlia pomaly každý deň kvalitne tituly). Koľko je na ňu aplikácii? Nie o mesiac alebo o pol roka ale teraz.
A pozor už teraz je ohlásená N910 (BTW akoby iphonu z oka vypadla) s prehypovanym maemom 6, ktoré bude napravovať chyby maema 5
Podotýkam že ide len o môj postreh ani nie názor. Každý chce od mobilu dačo iné a na niečo iné ho používa. MNE proste spomedzi všetkých mobilov čo som doteraz mal najviac sadol iPhone.
Ono takto. Popíšem to trochu inak. Keď bol zaužívaný win Xp, ja som mal Vistu. Co som dosiahol? Krajší výzor na úkor menšej kompatibility. Čo iným šlo super, mne nešlo kvôli zlým nedotiahnutým ovládačom. Ale aspoň tam bolo aero a vyzeralo to pekne
Číže N900 je super telefón. Klady a zápory vieme. Spýtam sa ale takto. Koľko je na ňu v súčasnej dobe hier? (na iphone sa chrlia pomaly každý deň kvalitne tituly). Koľko je na ňu aplikácii? Nie o mesiac alebo o pol roka ale teraz.
A pozor už teraz je ohlásená N910 (BTW akoby iphonu z oka vypadla) s prehypovanym maemom 6, ktoré bude napravovať chyby maema 5
Podotýkam že ide len o môj postreh ani nie názor. Každý chce od mobilu dačo iné a na niečo iné ho používa. MNE proste spomedzi všetkých mobilov čo som doteraz mal najviac sadol iPhone.
Zatím mám iPhone 3G a kromě té idiotské nemožnosti pracovat se svými soubory v telefonu mi momentálně nic neschází.
Tu Nokii jsem ještě v ruce neměl, ale pokud by se ten telefon začal trochu víc prodávat, potenciál (nejenom počtu pro něj vyvíjených nebo portovaných aplikací) by mohl mít daleko větší než iPhone.
Jako starého windowsáka a mladého switchera mne docela překvapila zpráva
http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2007022002-kuba-prechazi-na-linux
ze které vyplívá, že o masivním nasazení linuxu uvažují státy jako je Kuba, Norsko, Čína, Venezuela a Brazílie.
Tu Nokii jsem ještě v ruce neměl, ale pokud by se ten telefon začal trochu víc prodávat, potenciál (nejenom počtu pro něj vyvíjených nebo portovaných aplikací) by mohl mít daleko větší než iPhone.
Jako starého windowsáka a mladého switchera mne docela překvapila zpráva
http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2007022002-kuba-prechazi-na-linux
ze které vyplívá, že o masivním nasazení linuxu uvažují státy jako je Kuba, Norsko, Čína, Venezuela a Brazílie.
-
- Host
Napíšem asi toto podľa mňa čo sa týka multimedií a práce tak aj Iphone zo všetkými aplikáciami na appstore je na tom horšie ako N900 s maemo s málo aplikáciami. Appstore ma neviem až koľko % aplikácii rovné k hodnote 0 raz zapnete a už aj mažete na čo mi budú všeliaké aplikácie keď Iphone nemá plnohodnotný bluetooth filmy len v mp4 vyzváňanie dávať do Iphonu free je úplne smiešne žiaden multitasking alebo neviem aký už je s JB. Na Iphone sa nedá jednoducho mazať čo chcem na všetko musím mať Itunes prakticky. Samozrejme ďalšie veľké plus pre N900 qwerty klávesnica na prácu. Čo sa týka hier tak ovi a ostatné katalógy ako maemo sa nechytá ani z 1% na appstore. N900 ako sama tvrdí je proste určená pre geekov menšiemu % ľudí ak chcete hry nič lepšie ako Iphone nenájdete len keď napíšem za seba ja ani neviem prečo ani jednu hru čo som mal na Iphone som neprešiel celú neviem prečo boli super ale neviem vždy ma to prestalo baviť a to som ich tam mal aspoň 8 GB na čom som strávil hodiny bolo jediné Texas Holdem Poker Tie hry som hral max v škole alebo keď som sa fakt nudil proste len chvíľu pritom hry hrám ale o dosť radšej na PC napr Mass Effect 2, Bioshock 2, CoD MW 2, samozrejme že sa to nedá zrovnať na to že je to telefón tam boli dosť dobré hry napríklad Heroes of Sparta, Ferrari daco , BiA, a ďalšie ale ani jednu som neprešiel možno je to len môj prípad že ma to začalo po chvíľke nudiť neviem S N900 môžete meniť skoro čokoľvek ak viete dobre robiť s x terminalom napríklad zmeniť bootovacie logo za trápne Nokia ruky za dačo takéto http://www.youtube.com/watch?v=ujF3bKDs52A proste sa vyhrajte na blbostiach Je tam proste o dosť väčšia customizácia. Čo sa tyká hier Iphone vs N900 sa nedá zrovnať 99% vs 1%
Naposledy upravil(a) Rom1 dne ned úno 14, 2010 5:16 pm, celkem upraveno 2 x.
Lumia 1020
Ještě dám šanci FW 4.0 a počkám, jak bude vypadat nový iPhone. Konkurence ale začíná houstnout - kromě N900 se právě objevil a i nové Motorola Milestone, která vypadá také zajímavě.