jelikož jsem týden v Kanadě a zde dle dostupných informací mají být ip4 ke koupi factory unlocked navštívít jsem v posledních 2 dnech 3 Apple Stores dostupné v Torontu.Situace je následující a věrně se opakuje:před prodejnou celý den sedí, či stojí cca 50-70 lidí v řadě nebo v chumlu.Na dotaz prodejci co že tam dělají, mi bylo sděleno, že čekají na zprávu, kdy budou k prodeji iP4 - "they are waiting and hoping...".Celý den, trpělivě.Poté co se dozvědí, že nejsou a neví kdy budou se skupina spontánně rozpustí.Dostal jsem universální návod od prodavavače v Apple Store: vstát brzo, přijít na 6.00 hodin a v 9.30 hodin, což je 30 minut před začátkem oficiální otevírací doby bude jedním z prodavačů sděleno zda-li a v jakém množství ten den přístroje budou - nová praxe od zítra, jelikož se už na ty hřadující chudinky nemůžou dívat.Do zahraničí se nezasílá, karty berou, ale jenom "kanadské" - zde jaksi nemají prodavači jasno - jeden tvrdí, že i zahraniční, druhý ne, zasílá se jen na kanadskou adresu svázanou s platební kartou - při on-line objednávce se čeká 2-3 týdny, takže je lepší přijít osobně a platit cash - tedy pro zájemce ze zahraničí.Cena 699 kanadských dolarů.
U místních operátorů lze přístroj pořídit tak z 25% ihned k tarifu jako nový zákazník, 25% ihned k prodloužení, či změně tarifu za "finančně náročnější", zbytek ho nemá - Bell, Rogers.., třeba Virgin a Fido mají.Bell má "factory unlocked", ostatní nevěděli, jelikož je to patrně vůbec netrápí.Na většině obchodů operátorů je velká cedule, že přístroje bez kontraktu nejsou a nebudou.
Takže zaplaťpánbůh za Vodafone....
iPhone 4 Canada Toronto
Re: iPhone 4 Canada Toronto
To se dalo cekat. Silne mi to pripomina Belgii, kde jsem kupoval svuj druhy iPhone 3G. V Lutychu ve meste u vsech operatoru a ve vsech prodejnach cedule, ze nejsou a nebo budou za 2 tydny, kde jej meli, tam fronta minimalne 50 lidi. Nemoznost si jej reservovat, mezinarodni karty nebrali. Tenkrat jsem se uz bal, ze jsem si udelal vylet k nicemu. Nakonec jsem jej koupil v malicke prodejne - stanku ,u nejakeho obchodniho domu 10 km za Lutychem, kde nikdo nebyl a meli jich dost, dokonce i na vyber bila-cerna. Ale dalo to pul dne hledani. Takze skutecne-zlaty Vodafone. Tady jsem loni prisel,druhy den po zahajeni prodeje, v obchode jsem byl sam, az jsem se bal, a iPhonu plne dva velke sufliky....