Apple překonal další hranici své hodnoty i Microsoft...
Zajimave cteni.
http://www.zive.cz/bleskovky/apple-poko ... fault.aspx
http://www.zive.cz/bleskovky/apple-poko ... fault.aspx
-
- Starý pes fóra :)
Re: Apple překonal další hranici své hodnoty i Microsoft...
Microsoft přeskočili už před rokem: http://www.nytimes.com/2010/05/27/techn ... .html?_r=1
Tak teď ještě toho Exxona
Tak teď ještě toho Exxona
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Vzpominam si, ze jsem pred 3-mi lety uvazoval nakoupit par akcii Apple. A ja vul jsem to neudelal.....
-
Chtělo to nakoupit v krizi, kdy byla akcie za $80
-
- Senior uživatel
Mnohem lepší bylo v té době nakoupit akcie NWR za 50,-.
Myslím, že ta Apple bublina brzo splaskne ....
Myslím, že ta Apple bublina brzo splaskne ....
To si nemyslim,protoze to neni bublina typu Facebooku, ale realnymi vyrobky a cisly realnych prodeju podlozena cena, ktera stoupa dlouhodobe.....
-
- Senior uživatel
Pokud doopravdy věříš svému tvrzení, pak je nejvyšší čas, abys do Apple akcii zainvestoval, Juro ... (nic ve zlém)
-
Bez urážky, Apple stojí na pár lidech (hlavně Jobs). Vzpomeňte si, jak vypadal Apple, když tam Steve nebyl. Takže až Jobs umře, tak bude solidní pád (přemýšlím, že bych to zashortoval ).
Navíc je to elektronika, takže když se zase přestane ekonomice dařit, tak lidi přestanou nakupovat a akcie zase spadnou..
Já bych bral radši to NWR
Navíc je to elektronika, takže když se zase přestane ekonomice dařit, tak lidi přestanou nakupovat a akcie zase spadnou..
Já bych bral radši to NWR
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Jirkus : No, ted uz ne, ale pred 3-mi lety jsem o tom vazne uvazoval, mel jsem na to i pomerne dost prostredku.....Ale nenasel jsem to podstatne - odvahu A ted by te odvahy bylo potreba nekolikanasobne vic, takze budu proste jen skripat zuby.....
House : mas mozna svym zpusobem pravdu, ale vem si, ze Apple byla defacto jedina velka IT firma, ktere se krize vubec nedotknula , naopak, akcie a hodnota i v te dobe stoupala a to NE zaklade nejakych predpokladu a snu, ale na zaklade realnych faktu... Samozrejme, ze muze spadnout na hubu, to muze jakakoliv firma ,ale myslim, ze ma rozhodne pevnejsi zaklady, nez vselijake "firmy na sny" ala Facebook apod.
House : mas mozna svym zpusobem pravdu, ale vem si, ze Apple byla defacto jedina velka IT firma, ktere se krize vubec nedotknula , naopak, akcie a hodnota i v te dobe stoupala a to NE zaklade nejakych predpokladu a snu, ale na zaklade realnych faktu... Samozrejme, ze muze spadnout na hubu, to muze jakakoliv firma ,ale myslim, ze ma rozhodne pevnejsi zaklady, nez vselijake "firmy na sny" ala Facebook apod.
- rony
- Klub čistého iOS
Naviac, celkom dobre zvolena vazba produktov a sluzieb. Nepredali ti kartonovu krabicu ale si okamzite naviazany na sluzby, z ktorych nasava aj Apple. A ak mas nakupene sluzby, uz sa produktu z krabice zbavujes tazsie, najma ak jasne vies, ze vyhodis produkt, kupis od nich novy a pokracujes v nich. V tomto maju poistenu buducnost.
Samozrejme moznost poklesu akcii zalezi aj na uplne inych aj trivialnych faktoroch.
House: teraz som docital uvahy v knizke Jak mysli Steve Jobs a dosli tam k nazoru, ze su v nom ludia, ktori sa fakticky staraju o chod firmy, kym Jobs je navonok prezentator. Menovali ludi, ktori kazdy riesi takmer vyhradne svoje oblasti (Jonathan Ive za dizajn, Tim Cook vsetok biznis atd.). Naviac to nie je len elektronika (ipody, macy, telefony) ale silna vazba na sluzby. Tam je priputanie dost silne, zatial sa ukazuje ako dost ucinne. Kazda firma moze aj zliezt nadol a je to len otazka casu Jobs vie Applom zakyvat ale ci padne s nim, to asi nie. Ved zasa pocas 10 rokov po jeho prvom odchode mal Apple tiez dost dobre roky a nadol to slo az posledny cas pred jeho navratom.
Investicia do akcii jedinej firmy je riziko ale teraz dozadu pohlad je jednoduchy )) Keby si kupil akcie za 1000 dolarov, tak dnes ti to bohate zaplati vsetky hracky, co si si od nich nakupil ))
Samozrejme moznost poklesu akcii zalezi aj na uplne inych aj trivialnych faktoroch.
House: teraz som docital uvahy v knizke Jak mysli Steve Jobs a dosli tam k nazoru, ze su v nom ludia, ktori sa fakticky staraju o chod firmy, kym Jobs je navonok prezentator. Menovali ludi, ktori kazdy riesi takmer vyhradne svoje oblasti (Jonathan Ive za dizajn, Tim Cook vsetok biznis atd.). Naviac to nie je len elektronika (ipody, macy, telefony) ale silna vazba na sluzby. Tam je priputanie dost silne, zatial sa ukazuje ako dost ucinne. Kazda firma moze aj zliezt nadol a je to len otazka casu Jobs vie Applom zakyvat ale ci padne s nim, to asi nie. Ved zasa pocas 10 rokov po jeho prvom odchode mal Apple tiez dost dobre roky a nadol to slo az posledny cas pred jeho navratom.
Investicia do akcii jedinej firmy je riziko ale teraz dozadu pohlad je jednoduchy )) Keby si kupil akcie za 1000 dolarov, tak dnes ti to bohate zaplati vsetky hracky, co si si od nich nakupil ))
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
Rony : Ano, ale to je prave to "kdyby".... Tenkrat jsem uvazoval, ze do toho vrazim dost penez, a dnes vidim, ze by se bohate vyplatil i vysoky uver od banky. A ta by mi ho dala.....Ale to je prave to "kdyby" . Proste jsem tenkrat nenasel tu odvahu a dnes uz nema smysl "plakat na rozlitym mlekem".....
-
Akcie stale leti nahoru, aktualne uz pres $342.