Jak se učit, a něco se naučit

vše co vás napadne
Odpovědět
Křeček

Jak se učit, a něco se naučit

Příspěvek od Křeček »

Ahoj, urcite to vsichbi znate, sedite, pred vami knizka, a vy se snazite neco do te hlavy dostat, sedite, koukate kplem sebe, nebo si hrajete na telefonu, nebo jak ja prochazite sva oblibena fora. Mate nejake tipy, jak se ucit, a neco naucit? Za den sem se naucil sotva 1/2 toho co sem mel, takze kazdou radu uvitam. :)

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Jak se učit, a něco se naučit

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Mi říkej, zítra mám zkoušku :D No nic vypínám router ze zásuvky, iPhone hodím někam do šuplíku a jde se na to. Nazdar Obrázek
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Křeček

Příspěvek od Křeček »

No jo, router sice vypojím a iPhone hodím do šuplíku, ale co když mi zrovna někdo dal "lajk" na fejsbůku? Nebo mi někdo poslal sms? :) (FB nepoužívám)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ježíš, pokud se neumíš ovládat, tak to je ale tvůj problém. Nemáš žádnou vůli nic. To je potom těžké.

Moje rada, začni se ovládat, měj pevnou vůli a pak ti to půjde se soustředit.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

moje rada zni : delej vse mechanicky nad nicim nepremyslej pokud to udelat musis tak to udelej a nejlepe hned! vsechno je pak jednodussi.
I will maintain an attitude of open-mindedness.

Křeček

Příspěvek od Křeček »

To jo, já se to naučím, ale zítra si to už nepamatuju. :/

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

V tom případě začni rozvíjet svůj mozek, třeba takové logické hry, hlavolamy, křížovky, něco na paměť a hlavně na papíře! a ne na počítači, mobilu a spol. Nj, to je tak, technické vymoženosti a dnešní děti mají lenivé mozky. Taky má se učit postupně a ne den před tím se to snažit všechno na poslední chvíli narvat do hlavy. To je jen krátkodobá paměť, se pak nedivím, že ti to tam nezůstane ani.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ak mas problemy sustredit sa, tak ti poradim len toto.

odstran vsetky rusive vplyvy. to sa povie lahko tak ti poradim konkretne.

ja som sa na skusky ucil tak, ze som si zbalil ucenie, zobral vodu, nasadol na motorku a siel som do lesa tak daleko, aby sa mi nechcelo vratit. ziadny mobil, nic take. len ucenie. tam som zostal tak dlho, aby som nemal pocit, ze sa iba drbem na motorke :)

mozes si najst napr. kniznicu, kam si mozes na pol dna sadnut a nikto ta nevyzenie ale nie je tam co ocumovat.

ak nie si schopny vytesnit ruchy ako otravujucich ludi, mobil, rodicov, telku, tak musis ist na to radikalne.

ked ma otravovali doma, tak som zostal na internate (koleje) a sam som sa ucil lebo nebolo co ine robit.

v momente ak krutis hlavou ze mobil predsa musis, tak si skoncil a ja s radami tiez :)

nie je to nic neobvykle ze mas pocit ze nestihas ucenie, ide o to kuknut sa na to, co ta zamestnava. urcite kopec hluposti, ktore su vzdy len take malickosri ale robis ich vela. takze odrezat sa od sveta a vsetko prec.

a ako radi metalgirl, kolko knih si precital za posledny mesiac? za pol rok? za rok? stale nula? uz mas pricinu problemu.

netrap sa ak to nejde, nevadi, ze sa ti nechce citat a nudi ta to, naozaj je to dobre. najde sa clovek, koho citanie bavi, kto sa vie naucit, bude mat vysledky a bude robit taku robotu, co ho bavi miesto teba. a ty budes robit to, k comu sa netreba ucit. napriklad si ta on objedna na vykopanie septiku :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Knihy čtu spíše digitální (asi taky není dobrý). Kdybych mohl sednout na motorku a vypadnout do lesa, klidně bych to udělal, ale tohle přesně udělat nemůžu, logické hry hraju pravidlně, Logic Gamebox, nebo třeba Gearead.

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

Mozek je jako sval - musí se trénovat.

Nejlepší období pro trénink mozku je mezi 7 - 14. rokem věku.

Pak už to jde mnohem hůř (pokud vůbec).

Pokud to Ovce myslíš vážně, skus začít trénovat postupně - po malých kouskách.

Začínající kulturista taky hned nemůže zvednout stokilovou činku.

Japonci mají velmi propracovanou filozofii KAIZEN ...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

co si teda cital naposledy a cele?

motorka do lesa bol priklad nie jedina moznost, vidis, to je to co ti chyba, logicky uvazovat.

napisal som odstranit vsetko, cim sa zaoberas a nie je to ucenie. ak ta niekto zvonku rusi, zamedzit aby mohol.

zvysok je na tebe. ved nie je zle ak sa ti nechce alebo nevies, na tvoje miesto pride ten, kto vie a chce sa mu.

on bude ten spokojny a ty nie. nic sa nedeje. robotu, kde netreba nic vediet zvladne kazdy. len bude trochu ubijat ale to nebude zmena oproti tomu co robis teraz :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Tohle vím, a být popelářem není můj sen.

Jirkus
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Jirkus »

Ještě mne napadlo, že hodně důležité je i soustředění se.

Bez soustředění to nejde a podkud se neumíš soustředit - myšlenky ti pořád těkají - nepomůže ani pobyt o samotě v tom nejhlubším lese. :shy:

Proto, jestli máš problémy se soustředěním - rychle navštiv nějakého psychologa. Beze srandy ...
Naposledy upravil(a) Jirkus dne pon led 24, 2011 5:39 pm, celkem upraveno 2 x.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ok,asi nefunguje, aby si precital vsetko co som napisal pamatal si to na odpovedal. takze otazka, a odpoved ano/nie :)

Cital si nieco od Douglasa Adamsa?

Pacila sa ti Hlava XXII.?

Zvladol si Capkovu Valka s mloky?

Kolko knih o Harry Potterovi si precital?

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Jirkus: se soustředěním problém nemám, jen si neumím pamatovat věci, špatná krátkodobá paměť.
Rony: první tři sem necletl, HP jednoho, HP mně nezaujal, a nelíbí se mi.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

pochybujem, ze je to objektivne spatna kratkodoba pamat. to je skor tym, ze pri uceni sa na to nesustredis :)

dik, uz mam odpovede. je mozne, ze v skutocnosti teda precitas za rok menej ako desat knih? vnimanie zmyslu textu je extremne dolezite. knihy to trenuju.

viac ti uz neviem napisat, mas to vyssie: separovat sa, oddelit ruchy, vplyvy, pravidelne citat knihy. KNIHY ebooky ci papierove to je fuk len citat :)

JackieTran
Starý pes fóra :)

Příspěvek od JackieTran »

Odhlas se,odpoj pc a bez se ucit :D
neni to zbytecne tu psat ze se nemuzes ucit? :rotfl:

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Tieto problemy niesu ziadna sranda. Odporucam web http://www.adiktologie.cz/ lajcke rady su sice pekne ale neverim ze mu len tak pomozete.

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Ne, tohle ne. Téma bylo myšleno obrazně, co vám třeba pomáhá se soustředit, nikoli ti řešit moje problémy, takže asi LOCK.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Vidím, že to tu pobrali všeci nějak vážně. Prostě někdy je den, kdy se člověk soustředit nedokáže a někdy se může učit celý den. Holt je třeba se zahryznout do textu/rovnic/... a "povznést" se nad okolí.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Přesně, a já bych takovej den potřeboval furt, občas zvládnu do sebe nahrnout x stránek za chvíly, ale někdy prostě ne, a to co nevím, musím odhadnout.

split
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od split »

Prokrastinaciou trpi az 30% studentov. Nemysli si ze sa ta to nemusi tykat ;)

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

ja to jiste mam :D...
nauc se delat paradni tahaky :D
a nakonec zjistis, ze se to tvorenim tahaku docela obstojne naucis..
je to osvedceny recept...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Taháky problém nejsou na testy, ale na ústní, to je jiná. :)

h4wk3y
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od h4wk3y »

dyt ti rikam.. tahakem se to krasne naucis.. ale musis ho sam delat a trosku pri tom myslet...
pak ho vetsinou uz ani neni treba.. alespon u me...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Proto říkám, člověk se to musí učit dlouhodoběji. Nejvíce člověk pochytí přímo v hodinách, pokud pozorně poslouchá a má o to zájem, z tama si zapamatuje nejvíce. Taky záleží i na tom, jaký je ten výklad. Pokud je nudný, to si člověk nezapamatuje nic, i kdyby chtěl. No ale fakt je, že už na hodinách se začínáš učit, postupně si to pak máš za toho půl roku opakovat až nakonec to pak máš ve výsledku umět.

Ono nejde sednout k tomu na jeden večer, doufat, že to tam do sebe narveš na rychlo a že ti to tam zůstane. Omyl, budeš rád, jak ti to zůstane do zkoušky v hlavě a jestli ano, tak po zkoušce to máš všechno pryč.

No nic, chce to vůli a najít si dobu, kdy se ti učí nejlépe, pro mě je to v noci. Také hodně pomáhá si to opakovat nahlas sám pro sebe, číst pouze nestačí, pokud se jedná o ústní zkoušky.

House_MD

Příspěvek od House_MD »

Já to řeším takhle:
Na počítači, nebo spíš na informacích jsem závislej. Takže když mi začne zkouškové, v 7:00 vstanu. V pohodě a beze stresu se nasnídám a takové ty věci. Od 8 se začnu učit. Ale učím se v obýváku, nebo když potřebuju stůl tak v kuchyni. Mobil nechám otočenej obrazovkou dolů, nikdo se mi kromě důležtých lidí nedovolá. Jak už říkal rony, je tam málo věcí, které mě ruší.
Když potřebuju zapnout počítač tak si v sebeobraně udělám seznam co tam potřebuju a až to odškrtám tak ho vypnu...
U učení je důležitý to co si čtu číst si to nahlas!
Od 12 do 13 mám přestávku. Atd.... Možná to bude divný, ale mně tenhle pravidelný režim strašně pomáhá
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja som sa dolezite tazke veci ucil aj tak, ze som ucivo CITAL potichu, CITAL nahlas, CITAL a rukou prepisoval(!!!). Mozes pritvrdit a pri citani nahlas sa NAHRAVAT (iphone recorder). Potom si to pustis a pri pocuvani zasa potichu citas ;-)

Zarucujem, ze vsetky relevantne zmysly dostanu maximalny zasah. Nevymyslel som nic len na chut, cuch a hmat.

neviem ci si na zakladnej skole, ci strednej, ale ak este nevies, tak vysoka skola je oproti nim radikalny uder ;-) tam neexistuje priebezne ucenie ale hlavne narazove. ;-) a hlavne sam si riadis svoj rezim ;-)

takze rozdelit si to, co mas prebrat. Naplanovat si to a sledovat, ci si to stihol.

A prekvapenie na zaver: po skonceni vysokej skoly prides do zivota. A budes sa tymto prkotinam smiat. Teda len vtedy, ak to zvladnes s pocitom, ze fuuuu aka namaha, nikdy nebude nic horsie. Lenze to tazsie a horsie nie je skola ;-)

Odpovědět