9to5mac.com píše:Many Apple fans will disagree with such a strong statement about the man who has single-handedly shifted the balance of power in the music industry and persuaded youngsters that stealing music is bad for their karma. That?s exactly what Jon Bon Jovi said responding to a reporter?s question about the state of music today. The the aging musician craves the good old times of buying LPs, the experience he dubbed ?magical? compared to the convenience of digital downloads.
Blame Steve Jobs, he cried, for creating a digital landscape of 99-cent instant gratification. There?s more rambling in an interview with The Sunday Times Magazine, including this controversial quote about Apple?s boss:
Kids today have missed the whole experience of putting the headphones on, turning it up to 10, holding the jacket, closing their eyes and getting lost in an album; and the beauty of taking your allowance money and making a decision based on the jacket, not knowing what the record sounded like, and looking at a couple of still pictures and imagining it.
Having laid the groundwork for finger-pointing, the aging rocker launched his final insult:
God, it was a magical, magical time. I hate to sound like an old man now, but I am, and you mark my words, in a generation from now people are going to say: ?What happened??. Steve Jobs is personally responsible for killing the music business.
Dude, Jobs invented the friggin? iPod. Have you heard of it?
Bon Jovi: Jobs je zodpovědný za umírající hudební průmysl
-
- Moderator fóra
Bon Jovi: Jobs je zodpovědný za umírající hudební průmysl
Podle mě je Bon Jovi trošku mimo. Chápu, že vkládání LP/CD do aparatury má své kouzlo, ale kolik procent posluchačů chce dneska skladovat placky? Já určitě ne. Souhlasím jen s poslechem celého alba. Osobně si hudbu téměř vždy pouštím po jednotlivých albech/interpretech, avšak netvrdím, že je to "ten správný" způsob. Co vy? Přehráváte celou knihovnu po albech nebo cik cak?
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
Re: Bon Jovi: Jobs je zodpovědný za umírající hudební průmys
já nemam v iPodu ani celá alba nahraná (ikdyž pár oblíbených by se našlo), mám tam je části alb, respektive písničky, které se mi líbí. Dost často poslouchám ve stylu náhodného přehrávání všech skladeb .
-
- iPhone expert
Moje nejčastější funkce je "Shuffle All".. nevidím na tom nic špatného. Pokud jsem doma a chci si vychutnat kapelu, pustím si celé album, ale pokud běhám po městě, nemám náladu mít v uších pořád stejný zvuk jedné kapely a mám rád rozmanitost. Pokud vybírám, tak spíš žánrově podle nálady.
Vše má své kouzlo, proto si dnes někdo u swingu rád "simuluje" praskání LPčka a nebo si ho přímo pustí, ale doba pokračuje a podle mě se tomu nikdo neubrání.
Vše má své kouzlo, proto si dnes někdo u swingu rád "simuluje" praskání LPčka a nebo si ho přímo pustí, ale doba pokračuje a podle mě se tomu nikdo neubrání.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Starý pes fóra :)
Naopak si myslím, že Steve Jobs hudební průmysl ještě drží nad vodou. Bez iTunes Store, který hudebnímu průmyslu přináší miliardy dolarů z prodaných digitálních kopií, by se hudba už jen kopírovala. Přechod z fyzických nosičů na online distribuci je nevyhnutelný, to je prostě pokrok. Totéž zažívá i filmový průmysl, podívejte se jak v Americe jedou služby typu Netflix nebo Hulu.
Jestli něco poškodilo hudební průmysl, tak to byl přechod z analogových záznamů na digitální. Analogový záznam nelze donekonečna kopírovat bez ztráty kvality jako digitální. Tím, že digitální CDčka na sobě nesou hudbu nijak nechráněnou proti kopírování, tím se hudební průmysl připravil o prodeje.
Ale hudebníci se tomuto trendu musejí přizpůsobit. Dřív byl hlavní zdroj příjmů muzikantů z prodeje desek, a pořádali koncerty a turné právě na podporu prodeje svých nových alb. Dnes to musí být naopak. Hlavní zdroje příjmů jsou z koncertů, a vydávané desky slouží naopak jako reklama na probíhající turné, další zdroje z příjmů jsou ze suvenýrů, triček, knížek, z reklamy atd.
Ač nejsem žádný notorický fanoušek Karla Gotta, tak on právě tuto situaci jako jeden z prvních u nás pochopil a velmi přesně popsal: http://www.diit.cz/clanek/karel-gott-ho ... azy/37733/
Jestli něco poškodilo hudební průmysl, tak to byl přechod z analogových záznamů na digitální. Analogový záznam nelze donekonečna kopírovat bez ztráty kvality jako digitální. Tím, že digitální CDčka na sobě nesou hudbu nijak nechráněnou proti kopírování, tím se hudební průmysl připravil o prodeje.
Ale hudebníci se tomuto trendu musejí přizpůsobit. Dřív byl hlavní zdroj příjmů muzikantů z prodeje desek, a pořádali koncerty a turné právě na podporu prodeje svých nových alb. Dnes to musí být naopak. Hlavní zdroje příjmů jsou z koncertů, a vydávané desky slouží naopak jako reklama na probíhající turné, další zdroje z příjmů jsou ze suvenýrů, triček, knížek, z reklamy atd.
Ač nejsem žádný notorický fanoušek Karla Gotta, tak on právě tuto situaci jako jeden z prvních u nás pochopil a velmi přesně popsal: http://www.diit.cz/clanek/karel-gott-ho ... azy/37733/
Karel Gott v pořadu Partie na TV Prima 2.1.2011 píše:?Ten gramofonový průmysl, to se stane jenom odnoží celkového balíku, servisu pro interpreta, zpěváka, zpěvačku nebo skupinu. A s tím se musíme smířit. Kdo se nebude dívat dopředu, kdo se nevypořádá s tím, jak svůj produkt prezentovat, prodat, tak musí končit. Ta výroba toho snímku se stane vlastně investicí a je jedno, jestli se prodá tři tisíce ? už to, že zlatá je za tři tisíce, je velmi smutné, už to, že prodejny vůbec nejsou, je smutné ? ale musím se smířit s tím, že si posluchač, fanoušek, stáhne ten můj produkt. Já jsem rád, že si ho stáhnul, poslechněte si to. Už to, že si mě stáhnul, znamená, že má zájem. Ten produkt stál samozřejmě velké výlohy ? studio, hudebníci. Dlouho se na tom pracuje, jsou alba, na kterých se pracuje rok. A pak si to někdo stáhne zadarmo. Výborně, stáhnul si to, něco ho tam zaujme a přijde na koncert ? ta vstupenka na koncert se nedá nějak stáhnout zadarmo, tu si musí koupit. Přijde na koncert, zaujme ho, že tam je ta deska, ví, že bude autogramiáda, přesto si ji koupí, chce to mít podepsané s věnováním. Uvidí tam kalendář, uvidí tam knihy, uvidí tam ,merchandising? ? u mě např. se trička asi s Karlem Gottem neprodávají :), ale jsou skupiny, kde se prodá statisíce triček během jednoho turné. Všechen tento ,merchandising? patří k tomu obrovskému balíku servisu pro zpěváka, který si vydělá na tu produkci ve studiu.?
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
ls8 : naprosto presne vystizene. Dnes je to proste ne o deskach a nebo CD, ale zejmena o koncertech a doplnkovem prodeji. A co se tyka iTunes - vzpominam si, jak v dobe, kdy zacinal, se vsichni tloukli do hlavy, ze je to blbost, ze nikdo nebude kupovat samostatne skladby, kdyz si je muzou zadarmo ukrast na X serverech. A dnes ? Dnes je iTunes Store nejvetsim obchodem s muzikou na svete , lide tam PLATI a nakupuji a to hlavne proto, ze nemusi kupovat cela alba, ale za smesny dolar jen oblibene skladby. Ale samozrejme i cele desky. Malokdo uz dnes nakupuje CD , par fajnsmekru si jeste doma uchovava vinily , ale takovych, kteri maji doma regaly plne decek a nebo CD mnoho nebude..... A prave ta koncepce obchodu, kdy si kazdy muze koupit nejenom desku ale treba jen jednu oblibenou pisnicku byla do urcite miry revolucni. Nikdo , krome Jobse ji neveril, trvalo dlouhe roky, nez o tom presvedcil i vrcholne bossy nahravacich studii i kapely. Proste prisel s tim napadem v pravy cas a diky tomu byl opet uspesny....A vykrik Bon Joviho ? Hledal bych za ni spis to, ze uz na jeho koncerty mozna nikdo nechodi, jeho skladby nikdo nekupuje, nikdo si nekupuje jeho tricka atd. A tak hleda vynika sveho ustupu z oci verejnosti klasicky vsude jinde, jen ne u sebe... Jestli neco "umira", tak to nebude hudebni prumysl, ale zajem a povedomi o Bon Jovi.....Jinak, ja osobne nakupuji na iTunes hodne casto, nakoupil jsem tam i cela stara oblibena alba, ktera jsem pred mnoha lety mival jeste na starych kazetach, ale take nakupuji jen samostatne songy, ktere nekde zaslechnu a libi se mi. Ty mam v extra playlistu . A alba a nebo tyto mixy si prehravam v aute podle nalady.
-
- iPhone expert
ja si myslim ze ma pravdu, je fakt uplne ine pocuvat cely album a skakat od pesnicky k pesnicke, ale tie casy uz su proste prec no
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
-
- Starý pes fóra :)
Ale to je přece věc každého uživatele, jestli si chce pustit celou desku nebo jestli si udělá kompilaci oblíbených skladeb. To jsem si dělal už před 25 lety s kazetama, taky jsem si dělal výběry. Kupoval jsem si vinylová elpíčka nebo singly, a přehrával jsem si je na kazety, abych si ty desky nepoškrábal. S tím nemá Jobs ani Apple nic společného.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
Asi jsem 'jinej', ale v iTunes mam vzdy cela alba a kdyz posloucham, posloucham vzdy cele album ...
rMBP 15" 2017 i7@2.9GHz, 16GB RAM, 512GB SSD
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
iPhone 7 128GB Black
iPad Air 2 64GB
Apple TV 4 32GB
Apple Thunderbolt Cinema 27"
-
- Administrator
Qwuiddo píše:já nemam v iPodu ani celá alba nahraná (ikdyž pár oblíbených by se našlo), mám tam je části alb, respektive písničky, které se mi líbí. Dost často poslouchám ve stylu náhodného přehrávání všech skladeb .
mam to uplne stejne ..
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Mírně pokročilý
Jen bych doplnil, ze jeden z prvnich (ne-li uplne prvni u nas), ktery tento trend pochopil byl uz pred nekolika lety Jarek Nohavica a libi se mi jeho hlaska 'atmosferu ziveho koncertu nevypalis'.
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB
Tak to me Karel docela prekvapil. Vystihl to dost presne.
Jinak ja teda posloucham temer vyhradne cela alba. Poslechnout si celej majststyk treba takovyho Claptona, to je radost z poslechu muziky .
Jinak ja teda posloucham temer vyhradne cela alba. Poslechnout si celej majststyk treba takovyho Claptona, to je radost z poslechu muziky .