ConvertXtoDVD

vše co vás napadne
Odpovědět
patofbc

ConvertXtoDVD

Příspěvek od patofbc »

Používa niekto tento program ? Mám 2 otázky, na ktore by som rád počul odpoveď

1.Práve konvertujem AVI video do DVD formatu cez tento program, keď som vložil tento AVI subor do ConvertXtoDVD a pridal som tam titulky tak potom, keď to už budem mať skonvertovane, a budem to chcieť dať na DVDčko, tak tam tie titulky už budu, alebo ci hbude zas treba nejak pridať ?

2. Tento program po skonvertovani dokaže hneď video aj napáliť na DVD, preto sa pýtam, dájú sa cez tento program napáliť aj 2 videá/filmy naraz ? myslím na jedno DVD, aby tam nebolo zbytočne miesto

House_MD
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Re: ConvertXtoDVD

Příspěvek od House_MD »

já ho mám. Titulky by tam měly být, tedy aspoň v mé verzi to tak je.
S tím vypalováním to samozřejmě jde. Ale já to dělám tak, že tam hned na začátku přidám všechno, co chci vypálit a ono si to vždycky poradí. Dělám to tak se seriálama - mám plno dílů na jednom DVDčku.
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

patofbc

Příspěvek od patofbc »

že tam daš napriklad všetky diely naraz na prekonvertovanie a ono to potom naraz aj napali ? A da sa aj tak že tie filmy už mam skovnertovane, ale konvertoval som ich po jednom ? a chcem ich naraz napaliť na dvd

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Pokud máš název souboru s titulky shodný s názvem avi souboru, nemusíš je tam už přidávat, načtou se automaticky. Podmínkou je, aby byly ve stejném adresáři jako film. Tento program vytváří DVD shodný s normou, čili titulky se dají zapnout a vypnout přes menu přehrávače (na dálkovém ovládání).
Program umí vytvořit i menu disku, chce to si s tím trochu pohrát a vyzkoušet různé možnosti. Do menu můžeš zařadit jednotlivé tituly (filmy) a pak je lze volit stejně jako na běžném DVD. Běžné avi kolem cca 800 MB zabere málo místa a je vhodné na disk umístit třeba tři tituly (u delších dva) bez znatelné ztráty kvality. Soubory mkv to ale zkonvertuje na mpeg2, takže jejich kvalita podstatně klesne.
Jedná se o výborný program, je dobré jej lépe poznat a pak ho používat.
EDIT ke druhému dotazu. Již zkonvertované filmy nelze dát na DVD disk ve větším počtu. Program vytváří standardní adresář VIDEO_TS a ten je tvořen již normalizovanými soubory. Nemůžeš je míchat dohromady. Před konverzí si tam přetahej avička, vytvoř si menu disku a názvy filmů si libovolně uprav. Pak to nech zkonvertovat. Vytvoří se DVD se třemi (např.) tituly.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

patofbc

Příspěvek od patofbc »

Beavers : No to viem že musia mať rovnaky nazov titulky atď atď .... ale neviem či si mi vlastne odpovedal na moju otazku ... čiže mam to chapať tak, že keď si to po prekonvertovani bude chcieť napáliť cez Nero (to je len príklad) tak tie titulky tam už budú ?

EDIT : No a teda dajú sa napáliť 2 filmy naraz keď som ich skonvertoval ešte predtým ? Lebo keď dám zapísať DVD. tak vybrať môžem len jednu zložku.

Alebo najlepšie mohli by ste mi odporučiť nejaký freeware program, najlepšie niečo s navodom lebo ja som v tejto veci úplný amatér. Ďakujem

EDIT : Aha, ok beavers dik za odpoveď, asi bude jednoduchšie stiahnuť niečo jednoduche na napálenie ako zas konvertovať, či nie ?

EDIT: a ešte jedna vec, stratí sa kvalita keď to dám rýchlejšie konvertovať ?

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak zkonvertuj filmy v nějakém programu a pak je free Imgburn program na vypalování souborů. Dá se tam vybrat buď více souborů najednou nebo rovnou celá složka, pokud vybereš celou složku, tak se ti přidá na vypálení vše, co je v té složce. Je nesmysl to pálit hned po konverzi, je lepší udělat konverzi zvlášť, zkontrolovat výsledek a pak vypalovat.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

patofbc

Příspěvek od patofbc »

no už mam nejaky BurnAware free, ale chcel som to napáliť a nevošlo sa mi to, tak som musel skonvertovať ešte raz, neviem čo som nastavil, asi menšie rozlíšenie, ale konečny vysledok bol aspoň že taky aky som chcel = medši subor .... no ale aj tak sam i to nezmestilo lebo som tam chcel dať 2 filmy takže teraz konvertujem aj ten druhy fil, dufam že tiež bude o niečo menši ten subor, lebo inač sa mi tam tie 2 filmy nezmestia :(

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Všechno jde úplně jednoduše. Konvertovat filmy pro budoucí DVD musíš všechny najednou v ConvertX. Přidej je tam, udělej si menu a pak dáš konvertovat. Takto se ti všechny filmy (díly seriálu apod.) sloučí do jednoho VIDEO_TS adresáře. Ten v sobě má již podle DVD normy veškeré potřebné ifo a vob soubory (tak bak, ale to jsou v podstatě zálohy těch ifo). Ifo je od slova information a tyto soubory obsahují veškeré pokyny pro to, aby DVD věděl, co má přehrávat. Proto nemůžeš vypálit dva nebo více filmů na jeden disk, pokud jsi konvertoval každý zvlášť.
Takže po konverzi všech (třech) filmů naráz v ConvertX si najdi tento projekt, kde se ti uložil (adresář bude mít název prvního vloženého titulu), poklepej ho a uvidíš adresáře AUDIO_TS a VIDEO_TS. Otevři VIDEO_TS a tam najdeš soubor VIDEO_TS.IFO. Nakonfiguruj si ho, aby se ti otvíral ve tvém přehrávači (nejlépe WMP). Poklepáním na tento soubor se ti spustí tento DVD buď nejprve menu s výběrem titulů (filmů), anebo první film, pokud sis nenechal vytvořit menu. Tak si zkontroluješ, zda je DVD v pořádku včetně titulků. Pokud ano, vypálíš to v Nero tak, jako běžný DVD Video (soubory z adresáře VIDEO_TS přetáhneš do levého okna, kde je prázdný otevřený adresář VIDEO_TS.
Nevím, jak jednodušeji ti to vysvětlit, ale evidentně ti chybí základy o znalostech DVD a jeho struktuře a také si nejprve osvoj práci s ConvertXToDVD.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.

Odpovědět