Zdravím, je to super..teď už jen další obchod a to Apple store jinak máte někdo již zkušenost při nákupu z Amazonu.uk, .fr .de? Chtěl by jsem pořídit Macbooka Pro 15" a myslím, že by mohl vyjít levněji, než kupovat někde zde. Platí se ještě nějaký poplatek kromě ceny a poštovného? Díky T.
iPhone 3G; iPhone 4; iPhone 5s;iPhone 6s;iPad 2 MacBook Air 13"(2012), iPhone 8+, AW Sport, iPad(2017), aTV 4K R.I.P. SJ
Poneti mam, pred nejakym tydnem se na spotrebni zbozi zmenila z 17.5% na 15%.
Jinak ja kdyz kupuji (jsem v Londyne) pres amazon.co.uk tak vidim hned ze zacatku cenu konecnou. Mozna kdyz se na to divas z CR tak to uvadi ceny bez DPH ktery ti pak pricte pri uctovani, nevim...
VAT = Value Added Tax = dan z pridane hodnoty. Pokud jsem v CR platce DPH, nektere slusne e-shopy v ramci EU mi VAT odectou po zadani meho DIC... Uz jsem takhle nakupoval nejednou. Otazka je, jestli to zrovna evropska mutace Amazonu taky umozni...to jsem jeste nezkousel...
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2 MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2
Ted jsem nedavno koupil v Anglii pres web hagusy na auto a na odpocet DPH jsem se zeptal .Odpovedeli mi, ze jim mam zastal VAT nr . tedy nase DIC . Teprve, kdyz si to overili, tak teprve pak mi poslali zbozi bez DPH a strhli si z uctu cenu bez DPH. jak to funkguje jinde nevim, ale predpokladam, ze to bude podobne. Proste pokud neco chcetebez DPH (VAT) , musite se zrejme vzdy ptat predem extra, jinak vam jej automaticky nauctuji stejne, jako u nas . Ale odpocet -uplatneni DPH ze zahranici PO zakoupeni a zaplaceni neni az tak jednoduchy. Takze pred nakupem se ptat. Osobne tam nenakupuji, tak nevim,ale myslim, ze o tom budou nekde na webu amazonu urcite nejake informace.
Pokud jsi plátcem DPH, měl bys uskutečnit odpočet DPH z faktury např. z amazonu i u nás. Ale pozor! Před 2 lety při takovéto transakci vyžadoval FÚ správní poplatek (500,- Kč).
A pozaduje poplatek stale + extra formular + hlaseni na specialni evropsky urad atd.atd. Urcite se vice vyplati domluvit se predem s dodavatelem, aby zbozi prodal na export jiz bez DPH, nez pak slozitym a drahym zpusobem tento odpocet uplatnovat pozdeji zde.
zdravim vsetkych, objednavam z eBay a teraz si nieco nasla, co je iba na amazone resp. z eBay to neposielaju ku nam na Slovensko, viete mi niekto povedat ci konkretne tento vyrobok ( potravinarska farba ) poslu aj ku nam?