ukradeny iphone co mám dělat? :/

vše co vás napadne
Odpovědět
Drlop1234

ukradeny iphone co mám dělat? :/

Příspěvek od Drlop1234 »

Dobrý den dnes mi ve škole o tělocviku někdo ukradl můj iphone 5 bíle barvy 16gb, na telefon jsem hned zkoušel volat ale už byla vyndaná sim karta, doma jsem se snažil najít iphone přez ´´find my phone´´ ale beze změny není aktivní, vše jsem nahlásil a blokoval imei, ale ted se chci zeptat co když dotyčný udělá/ udělal restore? zmizne mi tel z find my phone? je nějaký způsob jak ho najít? když je bloknuté imei může tel nadále používat?

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: ukradeny iphone co mám dělat? :/

Příspěvek od Barberry.pha »

Find my phone funguje pouze pokud je iPhone zapnutý a připojený k netu.
Pokud někdo udělá Restore tak se iphone kompletně vymaže,
Jak je to pokud je blokováné i IMEI osobně nevím.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Ak je zablokované IMEI tak sa už neprihlási do siete - je to blbosť blokovať, radšej ho dať na polícii vyhľadať
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

a to neprehladavali ? ani policiu nezavolali ? to mas blbe.

naozaj mi to je luto ale teraz to vidim len na ten find my phone a dufam ze budes mat stastie.

inak klasika nahlasit kradez na policii a samozrejme vedeniu skoly aby zacali pracovat na opatreniach proti opakujucemu kradnutiu.

mala rada ja som si pocas telsnej odkladal veci do profesorskeho kabinetu.

OT: To stále robím aj ja momentálne :) Marek

Drlop1234

Příspěvek od Drlop1234 »

tak jasne hledali ale jako by se propadl ://... ucitele mi rekli ze sem si to mel dat k nim jak pises a vic nic... takže ted když je imei blokle tak ma frajer smulu a vlastne z nej ma ipad ?... a kdyby náhodou se mi podařilo iphone najit sla by blokace nejak zrusit?

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Blokly bude jen u nas v zahraničí pojede vesele dal.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

formalne na policiu, zverejnit imei s informaciou, ze je kradnuty. ak by to dotycny chcel pouzivat, je idiot, ak predat, tak je idiot kupuci, ak to chce pouzivat tu. rozluc sa s tym, ze ho uvidis, no aspon im skomplikuj zivot.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

PeterKiss píše:inak klasika nahlasit kradez na policii a samozrejme vedeniu skoly aby zacali pracovat na opatreniach proti opakujucemu kradnutiu.

Nevěřím, že mají nějakou šanci - kdo chce ukrást, tak prostě ukradne a to že mají možnost si dávat cennosti do kabinetu už původní pisatel myslím potvrdil.

Drlop1234: pokud už ses s telefonem definitivně rozloučil, taky bych se přimlouval za blokaci imei a nahlášení policii, aby se dal dohledat případným kupujícím a ten šmejd na něm aspoň nezbohatnul.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

kradeze v skolach su vec prilezitosti, ktoru inym davate. Sami musite vediet, ze ak povazujete nejaku vec za prestiznu, tak bude atraktivna. A to nielen ako objekt zavisti ale hlavne ako dokonany trestny cin. Takze, co s tym? Nedavat z ruky, nevyberat, neukazovat, neodkladat. Mate naplanovanu vyuku, ktora predpoklada odlozeni mobilu? Nebrat do skoly alebo prekonat pychu a poziadat ucitela o bezpecne odlozenie. Chapem, ze pre mnohych majitelov iPhonov a inych hraciek je PODSTATNE ukazat ostatnym to, co oni nemaju. A ak to takto chcete, pocitajte s tym, ze vas toho niekto zbavi. Rozhodne nepremyslajte tak, ze sa vsetci poznate. Urcite ano, no medzi 400 ludi, co poznas nenajdes toho, kto to bol. nemozes uvazovat s tym, ze ho zlodej nemoze potom pouzivat. To nie je motivaciou daneho cloveka.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

x krát zodpovězeno . Prostě to nahlásit na policii s IMEI , možná budeš mile překvapený. Policie na to má celkem dobré prostředky a možnosti ho najít a bývá poměrně úspěšná. Nic jiného dělat nemůžeš.
 Apple hračky 

artex
Host
Host

Příspěvek od artex »

Když mě ukradli iP4s tak mě na policii řekli že mají jiný starosti než hledat telefony.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Nechapes to zrejme, ked som napisal, ze nahlasenim v prvom rade skomplikujes zlodejovi pouzitie. Alebo idiotovi, co to od neho kupi.

1. mozes sa na to vyprdnut a neoznamit kradez - to by si bol prepac mi blbec. Ide totiz aspon o zaevidovanie pripadu, zaevideovanie IMEI

2. motyka vystreli, policia moze z vlastnej iniciativy poziadat operatorov o blokovanie podla IMEI a to je to podstatne.

3. moze dojst k inej trestnej cinnosti pri ktorej sa telefon najde, podstatne je, ze v zavaznych pripadoch moze dojst na to, ze budes nuteny napr. vypovedat preco sa tej cinnosti zucastnil tvoj mobil a ci si ho nahodou vtedy nepouzival ty.

4. ano, policia nezozenie ziadneho Simira, ktory nakopne Porsche 911 a nezacne patranie po celej Europe s nahanackou zlodeja tvojho mobilu, to je uplne jasne.

5. chytia nejakeho zlodeja a nahodou ma pri sebe mobil - bude tvrdit ze je jeho, no oni budu mat evidovane IMEI, prisiju mu este aj to. Ak to nenahlasis, mobil je zlodejov a zlodej je vysmiaty.

6. kupca mobilu si moze preverit IMEI a ja osobne by som to pri kupe z ruky, z bazaru urobil VZDY. Nemam chut aby ma neskor zhanala policia.

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Jen tak na okraj – kámoš koupil loni na Aukru blbou Nokii za pár set (za tu cenu se papíry ani záruka neřeší) a za pár dnů mu volala Policie, že s ním chtějí mluvit. Na stanici z nich vypadlo, že je to kvůli telefonu a musel jim ho tam nechat. Když se k majiteli vrátli téměř bezcenná Nokia, proč by nemohl iPhone s desetinásobnou hodnotou.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Jendys

Příspěvek od Jendys »

Zdravim koupil jsem Bily Iphone5 16gb měl jsem ho dva dny a kapsáři CIKÁNI mi ho vyndaly z tašky během dvou vteřin na přechodu když sem přešel byl fuč a oni taky takže POZOR! Bylo to v Praze roh Žitné a štěpánské! bohužel jsem neměl ještě ani Find my Phone :(
IMEI:013415008369220
Serial No:F1HJX97JDTWF
Jinak pokud nemáte Find my Phone nebo aspoň účet na Icloud Policie mobil nevyhledá takže máte prostě smůlu.

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Prečo by nemala polícia vyhľadať? Polícia to hľadá cez IMEI.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

blackmouse

Příspěvek od blackmouse »

Četl jsem ze PČR už nesmí lokalizovat mobily, pry to není závažný trest čin pry kdyby šlo o vraždu tak to pak už jo

Marek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Marek »

Zdroj?
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Stale tu splietame x roznych veci.

1. to "nelokalizuje" znamena to, ze policia kvoli vasmu mobilu nenastartuje Simirov a nepojde po nom patrat v uliciach s detektormi alebo cimkolvek. To ale neznamena, ze to neurobia pri patrani. Len vam NIE su zo zakona povinni to poskytnut ako sluzbu statu obcanovi (tj. nepovedia vam, kde ho nasli).

2. neznamena to vsak, ze po nahlaseni, nebude kontaktovat operatorov, nezavedie IMEI ako ukradnute. Skor ci neskor sa mobil stane sucastou dalsej trestnej cinnosti. VZDY je pravdepodobnost, ze sa telefon zapletie v takej trestnej cinnosti, ktora uz zavazna je.

chapete, ze VOPRED sa vysrat na kontaktovanie policie je idiotina, teda pokial vam ide aspon o to, aby ste osobam v retazci putovania kradnutych veci nechceli aspon skomplikovat zivot. Ja som mal pocit, ze okradnuty bude mat chut to urobit. Ale pokial si myslite, ze je idealne policii nenahlasit kradnutu vec pretoze "flojdi sa nepretrhnu", tak prepacte, je to hlupe.

blackmouse

jasny no, jeste bych se chtel zeptat, zakoupil jsem iphone na aukru, pote jsem zadal imei na strankach pcr a hlasi ze je odcizeny, pujdu to nahlasit, ale nejde mi do hlavy proc mi jde z nej volat, kdyz pisou na strankach ze je blokovany na vse site v cr

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Kto vie, mozno prave aby sa nasiel ;-))) Budem teraz za Sherlocka: mobil sa zucastnil nejakej trestnej cinnosti, policia to zaznamenala ale neprichytila pachatelov. Ti sa ho nejakou cestou zbavili. Xty v rade ho hodil na aukro s vedomim, ze je povod nejasny ale netusil o trestnej cinnosti predtym. Ty ho nahlasis, on bude mat opletacky s policiou aj ked pravdepodobne sa predoslej trestnej cinnosti nezucastnoval (napr. naozaj ho nasiel).

Alebo jednoduchsie riesenie: telefon bol hlaseny, nasiel sa a pravy majitel sa vysral na to oznamit policii, ze uz ho ma. Takto viaceri pohoreli, ked stratili obcanku a nahlasili to napr. operatorom aby na nu nikto nebral mobil. O par rokov im operator odmietol poskytnut sluzby.

blackmouse

Díky za odpověď :) No bude nejlepší jít co nejdříve na pcr, jelikoz ostatní čísla na něm nejdou a zrovna moje jde, asi to bylo nahlášené zrovna když jsem začal iphone používat. Nevím.. Vím, že se můžu smířit, že nebudu mít iphone ani peníze :( ale lepší, než aby mi klepali na dveře.. pac si myslim jestli jde podle imei zjistit i jaky cislo se pouziva a to uz je hracka pomoci operatora dohledat adresu, jestli to tak funguje

Odpovědět