Apple upada, skonci alebo pride comeback???
-
- iPhone expert
Dnes som na nete nasiel velmi vela clankov o to. Ako Apple upada bez Steva Jobsa. O tom, ze Android (inak hrozne defavy system) ovladol uz asi 80% trhu, ale aj to, ako Stevov priatel Larry Ellison pre jednen rozhovor povedal skutocnost, ze videli sme Apple, ked aHo viedol Steve, videli sme Apple, ked vytlacili Steva, videli sme Apple, ked sa vratil Steve a teraz vidime co sa robi s Apple bez Steva. A pritom uzoval palcom here, potom dole, hore a nakoniec niekam dole ... :/ aky ne vas nazor? Myslite, ze aj napriek tomu, ze Steve uz nie je medzi nami, ostala vo firme jeho "pritomnost" a "know-how" medzi zotrvavajucimi zamestnancami, ktory Steva poznali a ze sa spamataju a dokazu Apple znovu vskriesit? Tazko sa mi na to pozera ako Apple "upada/stagnuje".
http://www.todaysiphone.com/2013/08/app ... -think-so/
Video: http://youtu.be/GUdYebAN-Fs
http://www.todaysiphone.com/2013/08/app ... -think-so/
Video: http://youtu.be/GUdYebAN-Fs
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA
-
- Klub čistého iOS
Re: Apple upada, skonci alebo pride comeback???
Apple neupadá, nikdy neměl ambice na ovládnutí trhu. Vzpomínám si, že právě Jobs měl ambice na 1% trhu telefonů a to x násobně překonali. A Android ? Samozřejmě, že ovládá trh, když je pro výrobce telefonů "zadarmo" a je na tisících všelijakých zařízeních . Je to naprosto stejné, jako u stolních počítačů vládne suveréně dlouhá léta Windows. A jak vidno, Apple to až tolik netrápí, stejně, jako to netrápí ani jeho spokojené uživatele .
Apple hračky
Mal velky vpliv a mnohokrat to nebolo len o tom co chce ale bol to vraj charizmaticky clovek a siel si za svojim pokial to nedosiahol.
V apple to je teraz ako auto iduce 120 bez vodica hladaju sa ( Jobs bol vodic).
Musia narazit aby zastali mozno ich to polozi alebo to bude sanca ukazat ze Steve tu uz fizicky nieje ale Jeho usilie a energia su nasate v stenach apple tam kde tvoril.
V apple to je teraz ako auto iduce 120 bez vodica hladaju sa ( Jobs bol vodic).
Musia narazit aby zastali mozno ich to polozi alebo to bude sanca ukazat ze Steve tu uz fizicky nieje ale Jeho usilie a energia su nasate v stenach apple tam kde tvoril.
-
- Moderator fóra
Mě hlavně baví ty statistiky kolik ovládá Android a kolik iOS.
Když vezmu že iOS = Apple a pouze jeho zařízení a Droid = x značek a desítky modelu v ceně několika tisíc a až k Top zařízení
Stejné jako porovnávat kolik se prodá automobilu Rolls-Royce a kolik jich prodá koncert VW (škoda, seat,audi atd)
Každy píše že po Jobsovi upadá, že Jobs by tohle neudělal a tohle taky ne. Ale nikdo neví co tam Jobs zanechal, na kterých produktech se podílel atd.
A nikdo nenapíše co by měl udělat. Přišli z iPhonem, změnili segment mobilních dotykových přístrojů.
Naučili lidi používat tablety a masově je mezi ně dostali.
Pokud si udrží ty komunity x desítek milionů lidí, kteří si jejich produkty pravidelně kupují, udrží si svoji kvalitu. Tak bude na dlouho vystaráno.
Po revoluci je pak vždycky pozvolná evoloce.
Každý čeká co Apple, a co jiné firmy? S čím převratným přišli za posledních 10 let ony?
Myslím že Apple má nejvíce věrnych a loajálních zákazníků a na tom by měl tědka stavět.
Dělat věci pro tyhle lidí a neřěsit nějaké grafy o ničem
Když vezmu že iOS = Apple a pouze jeho zařízení a Droid = x značek a desítky modelu v ceně několika tisíc a až k Top zařízení
Stejné jako porovnávat kolik se prodá automobilu Rolls-Royce a kolik jich prodá koncert VW (škoda, seat,audi atd)
Každy píše že po Jobsovi upadá, že Jobs by tohle neudělal a tohle taky ne. Ale nikdo neví co tam Jobs zanechal, na kterých produktech se podílel atd.
A nikdo nenapíše co by měl udělat. Přišli z iPhonem, změnili segment mobilních dotykových přístrojů.
Naučili lidi používat tablety a masově je mezi ně dostali.
Pokud si udrží ty komunity x desítek milionů lidí, kteří si jejich produkty pravidelně kupují, udrží si svoji kvalitu. Tak bude na dlouho vystaráno.
Po revoluci je pak vždycky pozvolná evoloce.
Každý čeká co Apple, a co jiné firmy? S čím převratným přišli za posledních 10 let ony?
Myslím že Apple má nejvíce věrnych a loajálních zákazníků a na tom by měl tědka stavět.
Dělat věci pro tyhle lidí a neřěsit nějaké grafy o ničem
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- iPhone expert
Co mně v poslední době docela překvapilo jsou možnosti nastavení v novém iOS. To je něco, co Jobs neřešil, resp. řešil za uživatele. Takto to máte, protože takto je to nejlepší. Je to jen takový slabý náznak, ale přesto je to odklon od způsobu, jakým to bylo dělané dříve.
Každopádně bych neřekl, že Apple upadá. Nikdo z mého okolí od Apple produktů nepřestoupil jinam po odchodu S. Jobse.
Co se týká grafů, jsou nesmyslné a jestli je pravda, co Cook hlásá, tak ani Apple tyto grafy moc nezajímají. Mnohem zajímavější jsou statistiky, kolik lidí skutečně využívá funkcí OS a zde je Apple pořád vpředu.
Apple se musí držet své cesty uspokojovat své zákazníky a nepředhánět se s konkurencí.
Každopádně bych neřekl, že Apple upadá. Nikdo z mého okolí od Apple produktů nepřestoupil jinam po odchodu S. Jobse.
Co se týká grafů, jsou nesmyslné a jestli je pravda, co Cook hlásá, tak ani Apple tyto grafy moc nezajímají. Mnohem zajímavější jsou statistiky, kolik lidí skutečně využívá funkcí OS a zde je Apple pořád vpředu.
Apple se musí držet své cesty uspokojovat své zákazníky a nepředhánět se s konkurencí.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Senior uživatel
Muj subjektivni pocit je, ze Apple trochu spi na vavrinech, ale verim, ze je to opodstatnene a doufejme, ze to na nas v zari poradne vybali
Jen si tak rikam, ze sama konkurence Apple zacina pekne tlacit. Dokud nebyl predstaven novy Nexus 7 s Full HD rozlisenim, mluvilo se o tom, ze dalsi generace iPadu Mini bude s rozlisenim 1024x768, coz je na dnesni pomery ostuda a totalni out. Po vydani nexusu zacali vychazet clanky, ze najednou nova generace ponese retina rozliseni. Jsou to samozrejme jen spekulace, ale predstavte si, ze by Apple opravdu uvedl novy Mini bez retiny. Povazoval bych to jako vysmech vuci mnoha vernym zakaznikum.
Sent from my iPad 4 using Tapatalk
Jen si tak rikam, ze sama konkurence Apple zacina pekne tlacit. Dokud nebyl predstaven novy Nexus 7 s Full HD rozlisenim, mluvilo se o tom, ze dalsi generace iPadu Mini bude s rozlisenim 1024x768, coz je na dnesni pomery ostuda a totalni out. Po vydani nexusu zacali vychazet clanky, ze najednou nova generace ponese retina rozliseni. Jsou to samozrejme jen spekulace, ale predstavte si, ze by Apple opravdu uvedl novy Mini bez retiny. Povazoval bych to jako vysmech vuci mnoha vernym zakaznikum.
Sent from my iPad 4 using Tapatalk
iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
-
- Pokročilý uživatel
Apple neupadá. Jen by lidé chtěli mnohem větší inovace. Byli zvykli. Ale, to bylo v době, kdy bylo co inovovat. Teď je to čím dál těžší, ale jistě, jde to. Podívejte se ale na Mac OS X. Jeho inovace byly hodně postupné a stále se pomalu, ale jistě, vylepšuje. A to čekái. Ios. Žádné revoluce, ale ladění hotového prosuktu. A lidé Applu zůstanou. Jsou miliony lidí, pro které není použitelná alternativa. A nepřijde mi, že by kdokoli inovoval víc než Apple.
Vbrumo: jaké nastavení?
Vbrumo: jaké nastavení?
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- Klub čistého iOS
Vbruno mysli podla mna na to, ze v ios takmer nic neslo nastavit - vsetko bolo nejako bez volby. Cize to jednoducho fungovalo a bolo jednoduche. - prehladne A teraz cim dalej, tym viac sa da nastavit kdejaka zbytocnost a system je neprehladny a v nastaveniach sa uz nikto nevyzna a nastavenie z "tovarne" uz nie je tak pouzitelne ako volakedy.
Ono celkovo s tym podielom na trhu je to vseliake. V zasade pre apple je dolezite (i kazdu inu firmu), ci zaraba (teda tvori zistk) a pripadne aky velky .
Co sa tyka podielu na trhu - ten tam byt musi. Hlavne kvoli tomu, aby vyvojari vytvarali aplikacie (lebo iphone bez nich by bol na 2 veci, ze?). Pre maly trh nebudu apky, alebo budu zle a malo. Pre velky opacne. Userom mozno vadi, ze kazdy ma iphone (nemaju pocit exkluzivity), ale na druhu stranu naco by bolo napr. take imessage, keby takmer nikto ten iphone nemal, ze?
Toto su len dva take pohlady na podiel na trhu. A navyse vsetko so vsetkym suvisi, takze apple (alebo ina firma), ak ma byt uspesna tak sa fakt musi namakat, aby vsetky mozne faktory zosuladila spravne tak, aby zarobila a boli vsetci spokojni.
A treba si vsimnut, ze veci a vsetko vlastne sa v case meni. A vsetci sa musia prisposobovat, ci uz pasivne (zmeni prijimam) alebo aktivne (zmeny urcujem), v praxi asi kombinaciou .
Ono celkovo s tym podielom na trhu je to vseliake. V zasade pre apple je dolezite (i kazdu inu firmu), ci zaraba (teda tvori zistk) a pripadne aky velky .
Co sa tyka podielu na trhu - ten tam byt musi. Hlavne kvoli tomu, aby vyvojari vytvarali aplikacie (lebo iphone bez nich by bol na 2 veci, ze?). Pre maly trh nebudu apky, alebo budu zle a malo. Pre velky opacne. Userom mozno vadi, ze kazdy ma iphone (nemaju pocit exkluzivity), ale na druhu stranu naco by bolo napr. take imessage, keby takmer nikto ten iphone nemal, ze?
Toto su len dva take pohlady na podiel na trhu. A navyse vsetko so vsetkym suvisi, takze apple (alebo ina firma), ak ma byt uspesna tak sa fakt musi namakat, aby vsetky mozne faktory zosuladila spravne tak, aby zarobila a boli vsetci spokojni.
A treba si vsimnut, ze veci a vsetko vlastne sa v case meni. A vsetci sa musia prisposobovat, ci uz pasivne (zmeni prijimam) alebo aktivne (zmeny urcujem), v praxi asi kombinaciou .
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
-
- Moderator fóra
Moc řešíte pojem "bez Jobse". Ano, kdysi bez Jobse Apple téměř zbankrotoval, jenže teď měl Jobs dostatek času se na svůj nedobrovolný odchod připravit. Pokud levnější iPhone nahradí iPod touch jako vstupní bránu do App Store, dočkáme se astronomických prodejů iPhonů. Na iOS in the Car by se měla podílet většina velkých automobilek – revoluce v palubních počítačích a navigaci?. No a pak ve vzduchu visí televiz (revoluce v TV?) nebo hodinkách (revoluce v nositelném příslušenství?). Apple toho má ještě hodně a hodně před sebou.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- iPhone expert
2Lukáš Valenta:
Nějak tak jak píše Anndy.
V novém iOS lze nastavit něco jako, zda se u šoupátek zobrazí I/0, zda se vysune Control Center v aplikaci nebo ne. To jsou věci, které mi připomínají spíš Android. Dřív Apple prostě stanovil, jak to bude a bylo. Neříkám, že to je tragedie, ale trochu odklon od dřívější filosofie.
Nějak tak jak píše Anndy.
V novém iOS lze nastavit něco jako, zda se u šoupátek zobrazí I/0, zda se vysune Control Center v aplikaci nebo ne. To jsou věci, které mi připomínají spíš Android. Dřív Apple prostě stanovil, jak to bude a bylo. Neříkám, že to je tragedie, ale trochu odklon od dřívější filosofie.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- iPhone expert
Spominam si, ze niekde bolo pisane, ze Steve vedel, ze odide, tak predpripravil Apple na niekolko rokov a pripravil dopredu niekolko projektov na niekolko rokov. Ale ktovie ci je to pravda a ake veci nas este cakaju. Ale verim, ze ti ludia co tam pracovali so Stevom, tak nieco sa na nich nalepilo a maju nieco zo Steva co sa tyka napadov a pod. A ked Steve veril Timovi a zveril mu svoje dieta Apple, tak hadam vedel co robi.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA
-
- Mírně pokročilý
Tak přidám taky do ohně, i když téma už není aktivní. Apple neupadá, prodal o 5 milionů iPhonů víc jak minulý rok v tomto kvartále. Jde pouze o to, že trh se smartphony se nafukuje, výrobci díky levným androidům a levným nokiím s WP nacpou smartphone i vaší babičce. O tyhle zákazníky ale Apple zájem nemá, mám zájem o zákazníky, které může vtáhnout do svého ekosystemu, kterým může prodat aplikace a své služby. Moje mamka si třeba koupila Lumii 620, ale používá to jako dumb phone. Stál ji 4 tisíce, když si spočítáme, kolik zaplatíme za aplikace, za hudbu atd, vydá jeden zákazník Applu za 5 zákazníků nokie.
iPhone SE 64GB Space Grey
-
- Klub čistého iOS
Este netreba zabudnut, ze iphone je pre znacnu cast zakaznikov vstup do apple sveta. Podobne ako u mna . 3 roky dozadu som velmi uvazoval o ip4. A dnes uz mam aj tablet a macbook.
Naposledy upravil(a) Anndy dne pát srp 23, 2013 9:16 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Mírně pokročilý
Tak já se iPhonu 5 zbavil, ale za to pořídíl Mac. Zvykl jsem si na větší obrazovku, ale rád bych se k němu někdy k iPhonu vrátil. Když už teď bude víc verzí iPhonu, mohli by udělat i třeba 4,8", taky by si našel zákazníky, hlavně z Androidu.
-
- iPhone expert
-
- Starý pes fóra :)
Ano, spoustě lidí opravdu takové zařízení opravdu chybí. Měl jsem jeden čas (v období mezi prodejem iPhone 4 a nákupem iPhone 5) Samsung Galaxy SIII, a velikost displeje mi naprosto vyhovovala. Android, a s TouchWizzem obzvlášť, je ale na zabití.
Teď s sebou tahám dvě zařízení - telefon a Kindle nebo telefon a iPad. Na čtení knih (Kindle) a časopisů (iPad) je prostě (pro mě) iPhone malý, a jedno zařízení s displejem kolem 5" by to pro mě vyřešilo, mohl bych s sebou tahat jen jeden krám. Ale Android nechci.
Teď s sebou tahám dvě zařízení - telefon a Kindle nebo telefon a iPad. Na čtení knih (Kindle) a časopisů (iPad) je prostě (pro mě) iPhone malý, a jedno zařízení s displejem kolem 5" by to pro mě vyřešilo, mohl bych s sebou tahat jen jeden krám. Ale Android nechci.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Klub čistého iOS
Mne zase chyba android / wm zariadenie s max vykonom vo velkosti 4-4,5". Vzdy v nich urobia kompromis. Tak vlastne ani keby som chcel - nemam kam prejst.
Naopak iphone mi velmi vyhovuje (velkostne). Citam na nom knihy 90% v roku. Na kindlovi iba cez dovolenku na plazi. Paradoxne na velkom ipade vobec. Je to asi najhorsie zariadenie na citanie knih. Ten mam iba na casopisy - to je zase najlepsi .
Cize 100 ludi - 100 chuti
Naopak iphone mi velmi vyhovuje (velkostne). Citam na nom knihy 90% v roku. Na kindlovi iba cez dovolenku na plazi. Paradoxne na velkom ipade vobec. Je to asi najhorsie zariadenie na citanie knih. Ten mam iba na casopisy - to je zase najlepsi .
Cize 100 ludi - 100 chuti
-
- Mírně pokročilý
No, podle mě, když už zvětšovali iPhone, mohli rovnou udělat 4,3" a 720p displej. I tohle by mě stačilo. Ale 4" je prostě málo, z telefonu se stává, jak to nazvali v samsungu "Life companion". Jsou prostě místa, kde macbook vytáhnout nemůžu a v těhle místech jsem zjistil, že iPhone je málo. Nerozumím Applu z tohoto pohledu, iPad má taky ve více velikostech, ale oni se spíš bojí vzájemné konkurence produktů. Je jim jasné, že když zvětší iPhone, pomine trochu zájem o iPady. Velikostní rozdíl mezi 4,3" a 4" je zanedbatelný, viz srovnání velikosti s4 mini s iPhonem.
ls8- S3 je blbost a hlavně touchwiz, ale One s pure androidem je parádní stroj. Zkoušel jsi někdy nexus 4 nebo třeba ten One s čistým androidem od googlu?
ls8- S3 je blbost a hlavně touchwiz, ale One s pure androidem je parádní stroj. Zkoušel jsi někdy nexus 4 nebo třeba ten One s čistým androidem od googlu?
-
- Klub čistého iOS
Napr. podla mna je uz aj 4" iphone5 velky. A nepohodlny v porovnani s ip4(S). Ja osobne uz vacsi nechcem - proste chcem mat male sikovne zariadenie. A to ho pouzivam nadstandardne (vacinou 5-7h denne). A nerobi mi to problem.
Odmietam vlacit so sebou velke veci.
Odmietam vlacit so sebou velke veci.
-
- Starý pes fóra :)
A právě proto je čím dál víc evidentní, že dlouhodobě Apple nemůže zůstat u jednoho modelu s jednou velikostí displeje. Aby pokryl požadavky zákazníků, MUSÍ se přizpůsobit a vyrábět dvě (např. 3.5 a 4.3 nebo 3.7 a 4.7) nebo tři (3.5, 4.0 a 4.7-5.0) velikosti.
U iPadu to pochopili, u iPhonu je to podle mě také jenom otázka času.
U iPadu to pochopili, u iPhonu je to podle mě také jenom otázka času.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
Souhlasím, měli udělat 4.3
Když to neudělali, tak těď ponechat 4" a ještě 4,7", pokáždé se stejnou výbavou, ne jak samsung s S4 mini
Když to neudělali, tak těď ponechat 4" a ještě 4,7", pokáždé se stejnou výbavou, ne jak samsung s S4 mini
-
- Klub čistého iOS
Nemusi to urobit.
A ked, nie sposobom ze maly ipad ma slaby hw.
A ked, nie sposobom ze maly ipad ma slaby hw.
-
- iPhone expert
Podla mna oni to robia naschval. Ved nie kazdy, kto ma brilantne napady, nevychrli ich vsetky naraz, ale postupne. To je kuzlo, ktore prilaka ludi na dlhsi cas. Teraz keby Apple vyda nejake izariadenie s vacsim displ. nez doteraz ma so vsetkymi patentami, na ktore prisli, tak na isty cas by zatvorili istym ludom usta, ale potom by sa museli velmi snazit a vymyslat. Ostatne firmy by ako vzdy zasa zacinali napodobnovat. Takto si Apple drzi v zasobe svoje trumfy. Ale je jasne, ze pre nas to je malo ako to veeelmi pomaly vypusta von.