Apple Event 14.10.2008 - "The spotlight turns to notebooks"

vše co vás napadne
Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: Apple Event 14.10.2008 - "The spotlight turns to notebooks"

Příspěvek od Domy007 »

No jako krásný Pročko... Ale je hustý jak do nich zakombinovali desing iMacu... Fakt moc pěkný... Jsem zvědavej kolik bude stát v čr.. Ale cena 50 000 za Pročko je super, takže do něj jdu... Něco mi přinese prodej mího starýho.... Takže mi to nebude trvat dlouho

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Mě teda neoslnily.
MBA nemá síťovku, takže nic :(
MB a MBP mají lesklé displeje :/
Není HDMI... Které ať je jakkoli limitující, tak je jednoduché na použití, a i na velké obrazovce má pro prezentaci či film dostatečné rozlišení...

Co dodat. Nové šasi je fajn. Ale nijak mě to neohromilo.

Sedyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sedyman »

nevim jestli nekdo postrehl ale dival sem se na stranky applu a maj krasnej novej cinema displey nedival sem se na blizsi specifikace ale je krasne sladenej s MB a MBA uplne stejna barva na okrajich proste parada

http://www.apple.com/displays/

nevkládej věci do CODE zde na fóru, viz FAQ. Julek

terry
Starý pes fóra :)

Příspěvek od terry »

Rozhodnuto. Prodávám stávající MacBook a kupuju nový, buď MacBook nebo MBPro. Jak budou peníze, ale asi budu brát z US, takže by mohlo být Pro.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

terry: ani se ti nedivím.... Jsou fakt krásný

marthynovak
Host
Host

Příspěvek od marthynovak »

Apple se opet vytahnul beru MB normalni ten cernej...fakt krasnej
iPhone 5 64GB BLACK
iOS 6 NO JB

jablickar

Příspěvek od jablickar »

Shrnuti dnesniho eventu, snad jsem zachytil vse podstatne! A jeste jednou diky vsem, kdo se zucastnili meho pokusu :)

http://jablickar.cz/index.php/2008/10/apple-predstavil-predevsim-nove-macbook-a-macbook-pro/

Co me teda mrzi nejvice:
- absence firewire u Macbooku
- podsvicena klavesnice u Macbooku jen u te nejdrazsi verze (u Pro je samozrejme vzdy)
- zadne matne displeje u Macbook Pro
- 7200 disky jsem ocekaval jako zaklad u Macbooku Pro

Jinac design mi prijde perfektni a vydrz na baterky slusna :)

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

Ceny (CZK) dnes predstavenych novych MB a MBP su uz tu!!!

http://store.apple.cz/IMC-Apple-Store/W ... ook_screen

Edit:
Oprava:
Ikony "New" pri MB a MBP neznamenaju aj nove ceny. :-(
Naposledy upravil(a) giger dne úte říj 14, 2008 9:19 pm, celkem upraveno 1 x.
Obrázek iPhone 3G 16GB White (FW 2.1) O2 SIM without JB

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Terry:
No vzhledem k současnému kurzu dolaru, který ještě určitě půjde trošku nahoru, mi ten nákup už nepřipadá tak výhodný.

Další věc je pouze 1 year international warranty, navíc nevím jak se naše servisy tváří na reklamace strojů zakoupených v zahraničí. U nás zatím není dostupná apple care pro rozšíření záruky a NBD ti čeští prodejci nedají na stroj zakoupený v zahraničí. U nás máš 2 roky, a podle MáLera, by se 2. rok záruky měl u nás brát automaticky (je to ze zákona povinné), oproti současné situaci, kdy se za 2. rok záruky připlácí. Tohle může vést k mírnému poklesu cen - uvidíme :)

Další věc je klávesnice - není to žádná podstatná věc, ale rozhodně poteší mít klávesnici s českými znaky. Dále musíš koupit taky napájecí adaptér.

Pokud k tomu připočteš náklady na přepravu a DPH, tak ta cena už je zase o kousek blíž té naší..

Navíc převoz z US sebou nese další rizika. Komplikace se často sice nestávájí, ale je třeba s nimi počítat.

Tohle je taková moje prozatimní úvaha. Protože jsem taky přemýšlel o nákupu v US a po zvážení všech těchto věcí od toho začínám upouštět..

Zatím jsem pořád na váškách..Ale šetřit začnu určitě :D Uvídíme jak se to všechno vykrystalizuje..Jsem zvědavý co řeknou nějaké recenze..

ls8 píše:Pro me to vypada na zklamani, za ty prachy dostanu proti MB mnohem lepe vypaveny PC notebook, nebo stejne vybaveny jako MBP za polovicni cenu.

Jako zklamání bych to já určitě nebral..Změny mi přijdou celkem slušné a nákup určitě stojí za zvážení. Pár věcí samozřejmě mrzí - absence firewire, nemožnost volitelně umístit 7200 rpm disk. Náhrada je sice SSD, ale ten je cenově úplně někde jinde..

Co se týče ceny, tak pokud to srovnáš s nějakým co se týče vybavení a designu porovnatelným notebookem tak to není tak špatné. Řekl bych, že to je určitě konkurence schopné. Jako konkurenci bych tedy bral třeba toto Vaio. Parametrově je na tom Vaio v některých věcech lépe (fire wire, 7200 rpm disk) atd. Většina parametrů je srovnatelných. Design je subjektivní věc, u mě tedy taky vede macbook no a cenově na tom macbook bude určitě líp.

giger:To jsou ceny "starých" modelů
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

terry

Příspěvek od terry »

Máš pravdu. Já si počkám, jak to bude u nás. Byl jsem totiž teď trochu v euforii a chtěl jsem koupit co nejdřív, ale asi si počkám na Vánoce.

A k těm nedostatkům. České znaky se dají případně laserem dovypálit. A redukce není tak strašná, ale jsou to další "komplikace".

jablickar

Příspěvek od jablickar »

toncek: Podle me dost zalezi na tom, jak budou nastaveny ceny u nas. Pokud zustanou "soucasne" ceny, bude vse perfektni. Ale jestli nasadi nove Macbooky zase za 60 tisic, tak bohuzel.. Apple Care ze zahranici ti tady uznaji, s tim problem neni. Na adapter redukce je otazka cca 30kc a ceskou klavesnici musi clovek proste ozelet..

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

No tak pokud budou nové macbooky za 60 tisíc, tak to určitě není konkurence schopná cena. A tohle bych opravdu nebyl ochotný investovat. V tomto případě opravdu je ten nákup v US žádoucí..

Pokud budou současné ceny, jako že doufám, že by měly, tak nákup u nás je určitě výhodnější než v US..

Nevidím důvod, když ceny zůstaly stejné v US, aby u nás nasadili dvojnásobnou cenu. To by z lidí dělali akorát blbce.. :evil:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

jablickar

Příspěvek od jablickar »

toncek: Doufam s tebou, ze tato doba je uz pryc! :) A pokud budou ceny takove jake jsou dnes, tak urcite nema cenu laborovat s nakupem z US..

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

Ty rizikua v USA jsou ted odcela velke .. treba muj MBP se ztratil .. porste US postal o nem nic nevi .. rikali ze poslou dobrou dobropis .. ale to je na 100 let .. cekam uz 4 tyden .. :( uz mam objednanej i jinej od jineho dodavatele ..

A muzete mi nekdo rict svuj nazor na pocinani PANU Z APPLE CR? jako ja si fakt pripadam jak nekde v patagonii .. ceny modelu MBP 2.4 byly jeste vcera 39 tisic .. dnes - po zverejneni novych modelu je cena 45k KC???!! Proboha jsou normalni? boze to je takovy vysmech .. Ja se pak nedivim ze ma vetsina obycejnych lidi takovy nazor na apple, kdyz si tady blbecci v CR nasadi takove ceny .. :X

a nebo je to vysokym dolarem? :(

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Včera byl MBP za 39 000? Jsem si nevšiml... Což to nevadí... Bavil jsem se se známím, který si MBP nechával poslat vždy z US, ale ted říkal, že si ho koupí v ČR... Tedy pokud to nebudou o dost vyšší ceny

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

MBP 15" za 39k byly akční ceny, tyhle nový MBP s cenou stoprocentně vyletěj nahoru.
A je to tady obecně drahý jaxviňa kvůli 1 USD = 1 Euro, jsem kvůli tomu spíš pro dovoz :cry:

edit: pro mody: proč je tohle téma v "iPhone novinky"??
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

Já sice nejsem moderátor, bylo to ve vše ostatní, ale hodně lidí to brali dost vážně tak to přesunuli sem

Vcera tady probihal temer online prenos z akce, tak jsem to docasne dal do novinek. Vracim zpet do Vse ostatni.
ls8

ls8

Příspěvek od ls8 »

iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

ADIO45
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ADIO45 »

škoda že chybí Blu-ray :x bohužel Steve Job říkal že je dost drahé tak později bych měl objevit :/
[size=85][size=85]omlouvam se za mou cestinu lepe psat neumim [/size][/size]

Callipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Callipo »

Jsou krasne no .. ale zadny BOOM se nekona .. :) Vzhled mi proste pripomina nove HPcka .. :)

terry

Příspěvek od terry »

Tak ceny v ČR mě skutečně potěšily, jdu do něj. Kdo koupí můj stávající MacBook? 8)

terry

Příspěvek od terry »

S tím souhlasím. Pokud bych měl MBPro a s podobnou výbavou jako ty, těžko bych upgradoval. Já mám ale "starý" (i když pro mě nový) MacBook, který již něco (od začátku prodeje) pamatuje. U nových MB mě zaujal především design, který u starého modelu není takový. Absence FireWire mi zatím nevadí.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

juramac:

redukce půjde určitě sehnat i neoriginál apple za minimálně poloviční cenu. Grafika 8600GT je výkonější proto, protože je dedikovaná. Integrovaná grafika prostě takového výkonu dosahovat nikdy nebude.

Lesklý displej nemůžu posoudit - nikdy jsem ho neměl a řečem jedna paní povídala moc nevěřím, dám na osobní zkušenost..

No a s těma cinema displejema souhlasím..Ne jen, že mi za 24" cinema displej přijde cena 899 USD nekřesťanská, u nás to bude určitě o dost víc a za tuto cenu se dnes dá koupit slušná LCD televize aspoň s 82 cm uhlopříčkou, natož dát tolik peněz pouze za monitor..Nevím kdo tohle kupuje..No a s tím jedním portem máš taky pravdu. Určitě to hodně lidí nas*re, já to třeba moc nechápu. Vymyslet nějaký svůj extra special great a amazing konektor. A vše ostatní zavrhnout...Obírají o zisk pouze sami sebe..

Jinak jak tak čtu po netu, zjistil jsem, že pro macbook neexistuje žádné dokovací řešení..Nemá někdo jinou informaci? Právě, že toto jejich šalamounské řešení s jedním konektorem, který na monitoru nemám mi moc nevyhovuje. A v případě, že bych macbooka koupil určitě bych doma rád pracoval na svém 20" monitoru než na 13,3" a přehazovat pořád kabely moc pohodlné není..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

ls8

Příspěvek od ls8 »

terry píše:Tak ceny v ČR mě skutečně potěšily, jdu do něj. Kdo koupí můj stávající MacBook? 8)

Nekde byly oznameny ceske ceny?

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

Jablickar ma na svojom blogu veeeeeeelmi zaujimavy tip ako nakupovat starsie ale aj nove macbooky priamo z US.
Velmi zaujimave!
:idea:

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

ls8 píše:
terry píše:Tak ceny v ČR mě skutečně potěšily, jdu do něj. Kdo koupí můj stávající MacBook? 8)

Nekde byly oznameny ceske ceny?

Podle mě ne. Tady jsou třeba orientační ceny

Já myslím, že by ty ceny měly být podobné jako v Německu nebo Rakousku :arrow: Rakouský apple store

Tedy 1199 Euro za slabší respektive 1499 Euro za výkonější macbook. Což je v přepočtu nějakých cca 30 000 Kč, a cca 36 500 Kč. Což zas až tak skvělá cena není, kdyby byla o nějaké 2 000 Kč nižší, určitě by to bylo příjemnější. Navíc bych se ani nedivil, kdyby tu cenu u nás nasadili ještě o něco výš..Třeba ty zmiňované 2 000 Kč :evil:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

toncek píše:Já myslím, že by ty ceny měly být podobné jako v Německu nebo Rakousku :arrow: Rakouský apple store

Tedy 1199 Euro za slabší respektive 1499 Euro za výkonější macbook. Což je v přepočtu nějakých cca 30 000 Kč, a cca 36 500 Kč. Což zas až tak skvělá cena není, kdyby byla o nějaké 2 000 Kč nižší, určitě by to bylo příjemnější.

Ty ceny jsou nechutný a podle mýho je takhle ten počítač prostě předraženej. Jestli bych si něco takovýho někdy kupoval, budu určitě přemýšlet o dovozu z USA. Při kurzu dolaru 1:16 je to 16x1600 = 25.600,- což je 10k rozdíl oproti ceně v euru (při 25,-/euro), počítám cenu nejdražšího macbooku.
Jenže podle Applu je 1 USD = 1 Euro; bohužel :x

Jinak tímto se mi přestal líbit MBP. ten starší měl jiný design než "obyčejný" macbook a měl jistou dávku exkluzivity, byl navíc z hliníku. Tyhle 2 nový vypadaj naprosto stejně a ten nejdražší macbook už má i podsvětlenou klávesnici - další fíčura, kterou měl jen MBP. Kromě většího displeje moc rozdílů pro mě nevidím.

edit: tak jsem četl článek jablíčkáře a cena se už nezdá tak růžová :evil: Že by to vyřešil individuální dovoz?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Pantani:

Kde jsi prisel na kurz 1 USD = 16 kc? V soucasne dobe je kurz neco pes 18 kc a urcite pujde jeste nahoru. Kdyz k tomu pripoctes naklady na prepravu a clo, tak uz mas prakticky stejnou cenu jako je tech 38 000 kc. Nemluve o tom, ze mas pouze rocni zaruku atd. Uz jsem to tady jednou popisoval.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

ls8

Příspěvek od ls8 »

Skoro ted zacina mit smysl koupit predchozi model MBP.

Hlinikove pouzdro
Matny displej
Grafika N8600GT
Tlustsi jen o 1.5mm
Full DVI vystup
FW 400 i 800
ExpressCard slot

Verze s 2.4GHz procesorem se da koupit uz pod 40.000 s dani a urcite pujde jeste dolu.

Osobne vaham mezi starsim MBP 2.4GHz a novym MB 2.4GHz, cena bude vicemene stejna, MBP ma porad vetsi graficky vykon a matny displej, ale zase je to 15", davam prednost mensim notebookum, ted mam 12" s hmotnosti 1.8kg.

ygy

Příspěvek od ygy »

ak niekto z vas bude uvazovat o predaji mbpro ... Starsi model tak sa mi pls ozvite

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

toncek: ano, však jsem to v editační větě vzpomenul, teď se na to dívám už taky tak, že to nemá asi moc smysl. Leda že by to eventuálně šlo tak, že ti to někdo koupí a dotlačí to sem bez krabice - bez poštovnýho, cla, DPH, jen navíc zaplatíš americkej VAT - tak leda snad tak by to mohlo vyjít levnějc, jinak už jsem taky skeptik

giger
Host
Host

Příspěvek od giger »

Tak tak.
Jedine riesenie - nejak to dotiahnut priamo z USA a vyhnut sa vsetkym tym poplatkom v CZ/SK. :-(

Tie ceny v CZK budu asi dooost odlisne. :roll:

Inak tiez riesim dilemu new MB vs. new MBP vs. refurbished old MBP.

terry

Příspěvek od terry »

Já ty ceny viděl na duhovyservis.cz, ale pak jsem si všiml, že jsou pouze orientační - neoficiální. Ale když tam mrknete, tak ceny by mi takhle celkem vyhovovaly. Prostě lepší už to asi nebude.

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Souhlasím lepší to určitě nebude. Pokud ty ceny budou stejné jako v Rakousku tak si myslím, že je to dobré..

I když je pravda, že cca 36 000 Kč, za ten lepší macbook mi přijde už dost. Nejraději bych bral tento - líbí se mi podsvětlená klávesnice :mrgreen:
I když ten rozdíl 6 000 Kč je poměrně dost..(Samozřejmě vím, že rozdíl je taky v CPU a HDD, ale mě jde o tu klávesnici :) )

Kdyby aspoň na ISIC dávali tak 10% slevu :twisted:

btw. dneska jsem si asi 10 minut hrál se starým macbookem - a ta odezva toho systému mi přijde až neuvěřitelná :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Odpovědět