OS 3.0 na iPhone 2G - zkušenosti

vše co vás napadne
Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Re: OS 3.0 na iPhone 2G - zkušenosti

Příspěvek od Pantani »

mmkk: díky vyzkouším kdyžtak
cicolably: když tam jen nahraju ten fw co je v návodu, tak to bude stačít? Jailbreak nutně nepotřebuju
Podařilo se mi tam nahrát bohužel nějkaje custom fw, kterej byl na netu pojmenovanej nějak obecně. Ale už jsem v zoufalství nahrával, co bylo po ruce. Mám tam kdyžtak slide to emergency, SIM to najde bez problémů. Doufám, že to půjde ještě kdyžtak nějak znásilnit.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

cicolably
Starý pes fóra :)

Příspěvek od cicolably »

no jo,ale JB potrebuješ lebo maš 2G a ten sa neda " Unlock " bez toho
aj ja som mal len "slide to emergency" dalo sa mi dovolať ale toť vsjo,
daš redsn0w a unlock ,ked nechceš cydiu tak ju neodfajkneš
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

ten návod je trošku málo detailně popsanej v tom, když tam čeká na ten reboot (v bodě 10). Já to nevydržel, podržel jsem chviličku power a home a program se pak dal do uploadu ramdisku. Do tej doby byl jakoby vypnutej displej. Už čekám 12 minut v bodě 10 jestli se sám zapne! A v bodě 12 kdy se čeká na konečnej reboot mu to taky nějak dlouho trvá, hádám určitě 15 minut, rozhodně ne 5 jak tam píšou! :)

edit: jestli jsem to s mačkáním těch kláves v bodě 10 udělal dobře, tak mám stále slide to emergency...
edit: tak jsem se ještě podíval na to video, co tam mají. Mám starej počítač, kde to po USB leze pomalu (1.1), ale to je jedno. Zaškrtávám navíc ještě zaškrtávátko "unlock" kromě Cydie, vybírám baseband 3.9 a 4.6 co jsem někde stáhnul. To je jedinej rozdíl. V bodu 10 když to umře, tak to nabootuju na DFU zpátky a program sám pokračuje v nahrávání. Tak nevím, co dělám blbě :(
Naposledy upravil(a) Pantani dne ned čer 21, 2009 4:35 pm, celkem upraveno 1 x.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

cicolably

Příspěvek od cicolably »

no hlavne treba davať bacha na bod 9 a to mačkanie power a home
teraz som to skusil na svojom 3G a ako to tam písalo rýchlo v slede ,tak tak rýchlo mi aj blikal iPhone až naskočilo na telefone DOWNLOADING jailbroken data a obrazok hdd
teraz naskočil ananas a FLASHING rom
EDIT:iTunes treba vypnuť cez CTRL+SHIFT+ESC všetko od itunes ipodsevices a pod.vypnuť
EDIT 2: no a už mam JB Iphone 3G a trvalo to 3 minutky akurat štartuje no a je to čas 17:35
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No tak jsem ukončil ty systémový služby. Teďka při každým tom "second stage" a "third stage" jak píše ten redsn0w musím vypínat a zapínat iPhone přesně tím způsobem, jak to chce ten průvodce úplně prvně. Bez toho se to vždycky zasekne a na obrazovce jsou vždycky při tom záseku vidět ještě obrysy toho, co tam bylo namalovanýho posledně - prostě to vytuhne. Žádnej ananas, žádnej jinej symbol se mi tam nikdy nezobrazí. Tady je něco špatně...

blechman

Příspěvek od blechman »

podle tohodle návodu sem udělal unlock + JB a vše mi zatim fachá jak má:)
(tady je dyžtak link vim že už tu je ale i tak...http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4302)

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No tak už jsem taky na 3.0. Byl to ale dvoudenní proces.
Shift+restore na ten fw z megaupload zde uveřejněný nefungoval ani na jiným počítači (chyba 1600). Dal jsem pouze Restore (bez shiftu!) - ale pozor - už jsem tam měl předtím bloknutý fw 3.0 z iClarified.com! Pak jsem postupoval znovu naprosto přesně podle toho návodu a tentokrát se unlockovací proces v programu redsn0w nezasekával a dojelo to až úplně do konce. A na displeji se opravdu objevil ananas! :) - ten jsem předtím ještě nikdy neviděl.

ad wifi: vyzkouším doma, firemní síť mi ale nefunguje - nedá se na ni vůbec připojit. Možná ale že mám blbě ještě něco jinýho

edit:
ad wifi: firemní wifi síť na routeru Asus mi funguje bez problémů.
ad určování polohy: - myslím, že se tady o tom taky někde mluvilo - funguje (přes triangulaci samozřejmě)
ad youtube: nefunguje (ale mě osobně to teda vůbec nezajímá)

edit2: youtube funguje, nechápu, proč mi nejel tady na tý firemní síti.
Naposledy upravil(a) Pantani dne stř čer 24, 2009 8:58 am, celkem upraveno 3 x.

pajcer
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od pajcer »

samozrejme ze ti nemohol ist nahrat customFW 3.0, nemal si pwnuty pristroj lebo si tam predtym dal originalny FW 3.0. (to su chyby 16xx)

Ak xces nahrat custom FW iba pomocou SHIFT+RESTORE musis mat uz nahraty nejaky FW upraveny cez PWNage Tool alebo QuickPWN :idea:
nástroj: iPhone 6 & iPad air 64GB no jb iOS 10

bigmarian

Příspěvek od bigmarian »

Tak wifi se nerozbehla ani po updatu basebandu na 4.9:(. No pockam si ani na apple.

Ma jeste nekdo problem s wifi po updatu na 3.0?

blechman

Příspěvek od blechman »

bohužel mám

necituj předchozí příspěvek. toncek

maros2710
Host
Host

Příspěvek od maros2710 »

btw ako ste na tom s rychlostou? Celkovo sa s iphonom robi tak viac menej podobne ale co ma strasne sere tak mi seka nfsu a playman. Normalne sa trha akoked na pc swapuje disk (cize nepravidelne) mate niekto podobny problem?
Original iPhone -> iPhone 3GS -> iPhone 5

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No já bych řek, že telefon je o trochu rychlejší, je podle mýho poznat, že se na to taky zaměřili. Co se týče aplikací tak nemůžu posoudit, bo v podstatě žádný nepoužívám.

bigmarian

Příspěvek od bigmarian »

blechman píše:
bigmarian píše:Tak wifi se nerozbehla ani po updatu basebandu na 4.9:(. No pockam si ani na apple.

bohužel mám

No dle tve reakce, asi taky si nenasel odpoved na ten problem. No muzeme jenom doufat, ze to poresi dalsi update. Mozna je i v unlocku problem...

mmkk

Příspěvek od mmkk »

maros2710 píše:btw ako ste na tom s rychlostou?

Já si teda po přechodu z 2.2 užívám, všechno startuje podstatně rychleji.

Esik

Příspěvek od Esik »

Pro info: iPhone 2G od LibiJaro restore na FW 3.0 přímo z iT, po restore zůstal bloknutý - UNLOCK & JB dle návodu iClarified pomocí RedSn0w. Wifi OK, lokalizace přes GSM OK, YouTube OK. Vše proběhlo hladce, pouze DFU mod jsem napoprvé zazmatkoval, druhý pokus už vyšel. MMS by nebyly na škodu, dá se bez nich taky docela dobře žít. Mají stejně smysl akorát v cizině, když není po ruce WiFi. Ať pánbůh zdraví zachovati Stevovi ráčí !

rajce007
Host
Host

Příspěvek od rajce007 »

Mam iPhone 2G, dovoz z USA leden 2008 pouzil jsem stejny navod z iClarified
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4304
a bezi to napoprve. (Vodafone CZ - vše česky)
Rajce007 - iPhone4 32GB (iOS 5)
bylo iPhone8 US (bylo 1.1.4 - nyni FW3.1.3 (JB-redsn0w))
Vodafone CZ

maros2710
Host
Host

Příspěvek od maros2710 »

Co sa tyka tej mojej spominanej rychlosti s hrami (vid par prispevkov vyssie) tak bolo treba update (resp zmazanie - to som spravil ja) SBS settings. Teraz mi to uz neseka a vsetko ide ako ma.

btw ako je to s iphonom 2g a dajakym modemom? da sa to nejak? mne to hodne chyba :-(

bigmarian

Příspěvek od bigmarian »

tak wifi mi zase na iphone 2g jde. Nechapu jako... Nic jsem neudelal. No ale zadni strana pekne hreje...

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Mně zase funguje/nefunguje youtube. Ráno jsem přišel, zkusil jsem to pustit, vyhledávalo to a pak normálně pustilo video. V pořádku.
Za chvíli jsem zkusil pustit youtube znovu a znovu jen přes wifi. Wifi signál v pořádku, ostatní app fungující. Youtube zahlásil, že se nepodařilo připojit nebo co (už se přesně nepamatuju). Zajímavý bylo ale to, co se dělo s wifi: signál byl najednou z 3 čárek na jedné - zkomíral signál a nevím čím to bylo. Telefon jsem držel stejně a seděl jsem na stejném místě.
Náhoda to není, zkoušel jsem to víckrát, už jsem se ale k youtube připojit nedokázal.

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Mne šlape zatim všetko až na moju najoblubenejšiu hru GALCON :(
Hra nabehne ale nepripoji sa online.

EDIT: GALCON šlape.....mal som starsiu verziu a nova nema problem,jupiii.
Naposledy upravil(a) Apache23 dne sob čer 27, 2009 9:13 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

maros2710
Host
Host

Příspěvek od maros2710 »

aj ked mas wifi? mne to robi (aj pred tym robilo) tak ze ked som mal bloknuty iphone (nesiel samozrejme net) a hned som pustil iphone tak mi to neslo. ale ked som dal nacitat hocijaku stranku, resp mail (akokeby sa aktivoval net:) tak to ide...

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

bigmarian píše:
blechman píše:
bigmarian píše:Tak wifi se nerozbehla ani po updatu basebandu na 4.9:(. No pockam si ani na apple.

bohužel mám

No dle tve reakce, asi taky si nenasel odpoved na ten problem. No muzeme jenom doufat, ze to poresi dalsi update. Mozna je i v unlocku problem...

Zkusili jste Obnovu sitovych nastaveni? Viz viewtopic.php?f=1&t=17995
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

bigmarian

Příspěvek od bigmarian »

cheer: to jsem skusil, ale pro mne to proste nefungovalo. Uz to ale ted funguje, nevim ale proc... Nic jsem neudelal...

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

maros2710 píše:aj ked mas wifi? mne to robi (aj pred tym robilo) tak ze ked som mal bloknuty iphone (nesiel samozrejme net) a hned som pustil iphone tak mi to neslo. ale ked som dal nacitat hocijaku stranku, resp mail (akokeby sa aktivoval net:) tak to ide...

Ano a robi mi to aj na 3.0 sice menej ale vsetu robi. A ked nepomahal mail tak som uz na drzaka do nadstaveni musel vzdy skocit. Dufam ze s 3GS uz tento problem nebude. :mrgreen:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

conectmetal

Příspěvek od conectmetal »

No lidičky mám toho plné zuby od včera inštalujem už 7x OS 3.0 všetko by išlo super akonáhle inštalujem Winterboard tak to som ešte nezažil sam sa reštartuje dookola v kuse jediný možný spôsob ako to zastaviť je urobiť restore. Už som skúšal kadečo ale obrazovka jednoducho ostane neaktívna. Ak máte niekdo obdobnú skúsenosť a vyriešily ste to dajte vedieť.

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

a co takhle neinstalovat winterboard, hm? to te nenapadlo, ze by treba nebyl plne kompatibilni s 3.0? :roll:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

conectmetal

aj nad tým som uvažoval. keď som prvé restore robil tak som ho inštaloval ako prvé a všetko išlo ok dokonca skype jede jak ďábel vôbec nepadá a potom mi to spadlo pri nejakej inš. v cydii a potom to už išlo. Keď ja som taky vytrvalec :) Ale teraz som to nainštaloval ako prvé a zatial fachá ak mi to zase spadne na cydii tak už nato kašlem a pôjdem ako si odporučil.

conectmetal

Omlouvám se, ale tvůj příspěvek jsem smazal, protože porušuješ pravidla fóra (viz odkaz), konkrétně o editaci příspěvků. Na to, jak jsi tu dlouho, bys je měl dávno znát. Když si je osvojíš, nebudeš mít problémy. Beavers.
http://www.iphone.cables.cz/viewtopic.php?f=112&t=10929

Odpovědět