Diskuse o vydáni FW 3.0

vše co vás napadne
Odpovědět
gawyss

Re: Diskuse o vydáni FW 3.0

Příspěvek od gawyss »

Já taky něco přidám do mlýna.
Jedny z hlavním důvodů pro update na 3.0 jsem měl thetering a možnost použít moje bluetooth sluchadla od sony ericsson.
Mám O2 a síti nemám vůbec nabídku "Nastavit sdílení Internetu". Mám ještě simku od T-Mobile, tak sem ji tam hodil a ouha, nastaveni je tam. Tak celý natěšený mačkám a hned to vyhodilo hlášku: Chcete-li zapnout sdílení internetu, kontaktujte T-Mobile :( Když přehodím simku zpět na O2, nabídka zase zmizí. To je fakt na pytel. Koukal jsem na itunes a mam 8.2.(23), jinou verzi mi OSX nenabídne a žádný okno o nastavení operátora to taky nehodilo. Zkusil jsem dokonce i obnovení sítě, jak u T-Mobile, tak u O2 a taky nic :// Vazne me to s...

Zrovna zkouším push notifikace s app AP Mobile, tak uvidím jestli bude fungovat aspon tohle.

Maekoboss

Příspěvek od Maekoboss »

Ježiši lidi vy ste fakt natvrdlý. Koukni se o par postu zpět je to tam vysvětlený. Apple pouze ten tethering implementoval do zařízení, aby to fungovalo je nutná podpora na straně operátora. Operátor se sám může rozhodnout jestli svým uživatelům dovolí tuhle službu používat zdarma nebo za další příplatek nebo jí zakáže úplně. Tahle funkce bude fungovat až si operátoři upgradují svoje soubory a poskytne je applu, který je pak poskytne uživatelům. Ted to prostě nebude fungovat dokud to operátoři nepovolí, nebo pokud nemáte to nastavení z bety.

Appleman

Příspěvek od Appleman »

No já to chápu, jen sem se do toho zamotal kvuli těm předchozím manuálně upraveným betám OS 3 s tehteringem u O2. :wink:

Edit: 2 Maekoboss: ok.. :lol: . Radši sem to editoval at tu nedělame binec..
Naposledy upravil(a) Appleman dne stř čer 17, 2009 11:19 pm, celkem upraveno 1 x.

dfq

Příspěvek od dfq »

chalani neviem ci to sem patri alebo nie tak sorry stiahol som ten novy OS 3.00 nainstaloval som ho a chce pin kod zadam ho a nic sa nestene skusal som ho vypnut a zapnut a nic co mam pls robit????

Maekoboss

Příspěvek od Maekoboss »

Odpoj a připoj telefon k PC

michello

Příspěvek od michello »

To je nějakej vtip, nebo skutečně nejde sdílet iphoní připojení k wifi síti, ale jen připojení přes operátora?

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

T-Mobile SK:
update na OS 3.0 - bez problemov
tethering usb/BT - bez problemov
MMS - bez problemov

sledujem ale v tychto chvilach ze iTunes ci uz cez mobil, alebo iTunes cez PC ma trosku dost problemy, ked dam v telefone stiahnut hocijaku hru/aplikaciu tak ju da stahovat a bud ju nestiahne vobec a vypise ze iTunes ma problemy, alebo 5 minut aplikacia "caka" na odozvu a az tak sa nainstaluje, inac zatial spokojnost, snad je to len docasnym pretazenim servera

btw. to vyhladavanie sa nejak neda vypnut ? zapina sa ked pohnem ikonkami doprava a trosku ma to serie, zvykol som sa sem tam hrat, ze som si len tak listoval medzi ikonami a teraz mi to stale spusti funkciu - vyhladavanie

dalsi postreh: prave som stahoval hry z iTunes vypisalo mi ze sa hra neda stiahnut, prihlaste sa do iTunes cez vas pocitac, pritom tu hru v telefone uspesne nainstalovalo a mozem ju hrat..

wolfino

Příspěvek od wolfino »

Takže pánové co máme O2 musíme zavolat operátorovy a buzerovat je dokud nám zdílení internetu nepovolí....

imatrix

Příspěvek od imatrix »

Ruční zprovoznění tetheringu na iPhone OS 3.0 u O2 http://is.gd/14X4s Serfování s Opera Turbo je relativně rychlé i na GPRS (2 kB/s)

mik3sh

Příspěvek od mik3sh »

To dfg: zkus na jinem telefonu vypnout pin u tve karty,nahraj fw znovu a nastav ho jako novy telefon bez obnovy ze zalohy.

kuzy

Příspěvek od kuzy »

Neznate někdo nějakou push aplikace na icq, Diky

eugenqo

Příspěvek od eugenqo »

hm, nejak hapruje posta - mail od googl-u :( stale pise ze "pripaja sa" pritom neodosle ani neprijme ziadnu spravu , v com to moze byt ?

A-co-jako

Příspěvek od A-co-jako »

dfq píše:chalani neviem ci to sem patri alebo nie tak sorry stiahol som ten novy OS 3.00 nainstaloval som ho a chce pin kod zadam ho a nic sa nestene skusal som ho vypnut a zapnut a nic co mam pls robit????

Taky se mi včera stalo, vypni IP, vytáhni sim, dej do jiného tel, zruš Pin, vrať spět do IP, a pokračuj kde jsi přestal a uvidíš že se ti IP už aktivuje.

dodulo
Starý pes fóra :)

Re: Diskuze o vydani FW3.0

Příspěvek od dodulo »

emanuel píše:stala se mi takova vec po updatu na 3.0 mi tam zustal bordel z cydie ,ale ted nejspis kvuli pretizeni nemuzu udelat restore , prosim kam se mi ulozil stahlej firm 3.0 abych mohl pouzit shift + restore

co takhle restore cez DFU? :)
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

misiak22

Příspěvek od misiak22 »

Caute. Vidím že máte problém zo zdielanim internetu. Nikto nemá tento problém kto je v slovenskom Orange? Už som dal 3x restore a stále nič. Volal som do Orange a tam mi povedali že si iPhone stiahne sám aktualizaciu z iTunes a zdielanie sa objaví. A stále nič. Už si neviem rady. Neporadi niekto? Dik

emanuel

Příspěvek od emanuel »

Jo díky to mě nenapadlo ale zapomněl sem sesynchronizovat kontakty tak sem teď bez kontaktu :( teď jen čekám až spustí O2 tethering

titan4

Příspěvek od titan4 »

Na co čekat ? Pár postů nad tebou je odkaz na návod. Mám O2-CZ a pomocí toho návodu zprovozněno sdílení během chvilky.

dfq

Příspěvek od dfq »

dik moc uz to funguje

Golf

Příspěvek od Golf »

Pro úplnost: pokud je služba O2 Internet v Mobilu součástí iPhone balíčků, pak je týdenní FUP 125MB
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

szoteka
Host
Host

Příspěvek od szoteka »

DOtaz. mam 2 Iphone 3G na obou 3.0FW, na jednom u TMobile mam MMS a vse funguje ale nemam u baterky cislo v procentech kapacity baterky, u druheho nemam položku Podporovat MMS a mám v procentech kapacitu baterky... nechapu. Zkoušeli jsem udělat třetí ipgone 3G taky s TMobile a taky tam baterka neni a MMS jo. že by operator to nějak ovlivnil?

Golf

Příspěvek od Golf »

Už to tady bylo několikrát, ty procenta tam zůstávají po JB, není to žádná oficiální funkce, o MMS a tetheringu u jednotlivých oprátorů se musíš dopídit sám, je toho tady ještě 100x víc než o té baterce...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

saleem
Host
Host

Re: Diskuze o vydani FW3.0

Příspěvek od saleem »

tonjik píše:
s.davd píše:Mám dotaz... Před updatem jsem udělal blobost a nechal jsem si některé aplikace ve složkách pomocí programu categories.... A po upgradu mi chybí ty aplikace, které jsem tam měl... např mapy, camera atd.... Potřeboval bych poradit co stím kromě restore.... díky

Taky se mi to stalo asi pred pul rokem. Pamatuju si, ze jsem nasel navod jak z toho na nejakym foru v anglictine - stacilo smazat nejakej konfiguracni soubor a ikony se zase objevily.

Uz si ale bohuzel nepamatuju, kde jsem to nasel.

EDIT:

koukni sem: http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 92628.html

já jsem to udělal podobně jako popisuje Simonia - smazal jsem soubor com.apple.SpringBoard.plist ve složce /var/mobile/Preferences/

Předpokladem je, že máš JailBreak a dostaneš se do souborový struktury.

Podle fóra to vypadá, že to jde i jednodušeji: Or even easier, Settings > General > Restrictions, turn it on then off again.

Držím palce! ;-)

nevím jestli už to tu nekdo psal, jestli ji tak se omlouvám. Měl jsem stejný problém a zkusil jsem tu lehčí moznost, mam IP 3G 3,0 vodafon vše funguje mms i sdileni internetu - česky navod -nastaveni - obecne - omezeni -zapnout omezeni - aplikace zakazat - vypnul telefon a pak to stejne znovu akorat aplikace povolit - omezeni zapnout a vsechny ikony byly zpět. :D

AmiSufi

Příspěvek od AmiSufi »

Ahoj, předem se omlouvám, esi to bude trošku mimo, ale stále se zkouším do 3G z MacBooku naládovat FW 3.0, ale iTunes po me stále dokola a dokola chce aktualizaci na 8.2, udělala sem ji snad už 10x, ale pořád, když zmáčknu aktualizovat nové vybavení u iPhonu, stále to chce po mě tu aktualizaci iTunes. Nevíte někdo kde je problém??

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

Co ti vypíše iTunes v Help - About?
Popiš jak jsi nainstalovala aktualizaci iTunes.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

Golf

Příspěvek od Golf »

A co restart? Taková univerzální záležitost... Ani pak?

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

AmiSufi

Příspěvek od AmiSufi »

furt mi to píše že 8.0.2 (20)... aktualizovala jsem to poprvé když me to samo nabídlo, pak když me to nabídlo u té aktualizace FW 3.0, to asi 5x a pak jsem "ověřovala aktualizaci" taky několikrat...a furt 8.0.2... restart samozřejmě proběhl a ne jednou :(

profimac

Příspěvek od profimac »

AmiSufi píše:furt mi to píše že 8.0.2 (20)... aktualizovala jsem to poprvé když me to samo nabídlo, pak když me to nabídlo u té aktualizace FW 3.0, to asi 5x a pak jsem "ověřovala aktualizaci" taky několikrat...a furt 8.0.2... restart samozřejmě proběhl a ne jednou :(

Nemas nahodou lokalizovany system?

Tea Racer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Tea Racer »

Od včerejšího update na OS 3 mám problem s wifi, respektive s připojením, najde mi to wifi ale hodi tohlasku že se nedá pripojit, jelikož na portálu je po kliknuti " pripojit " zadáte jmeno a heslo, to na předchozim FW fungovalo a ted vyskočí hláška " neco ve smyslu nastaveni wifi ale jen že to nelze " ( hodím odpoledne screen ted pisu z mobilu pres gprs ) jestli tohle bude důvod k downgrade tak me omyjou :( Docela me to mrzi. Misto zalogovaní na mě vybehne nastaveni wifi, když se pripojím na svou domácí sít pres wifi router tak to je ok, jelikož už jsem zalogován pres router, ale takle to nejde :(
Snad jsem to vysvetlil dobre... pripadne dodám screen ale snad se s tím nekdo setkal již.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
iPhone SE 2022
Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.

AmiSufi

Příspěvek od AmiSufi »

profimac píše:
AmiSufi píše:furt mi to píše že 8.0.2 (20)... aktualizovala jsem to poprvé když me to samo nabídlo, pak když me to nabídlo u té aktualizace FW 3.0, to asi 5x a pak jsem "ověřovala aktualizaci" taky několikrat...a furt 8.0.2... restart samozřejmě proběhl a ne jednou :(

Nemas nahodou lokalizovany system?

jooo myslim že mám... to je problém?

profimac

Příspěvek od profimac »

Pokud mas lokalizovany system musis si stahnout iTunes od sud http://lokalizace.apple.cz/

fmoravec

Příspěvek od fmoravec »

Jen k tomu návodu na sdílení netu. Ono to sice funguje
Ale přepíšeto APN pro MMS na internet a pak nejdou MMS posílat ani příjmat. Když APN zmeníš na MMS jak má být, tak ti sdílení netu z nabídky zmizí.
Tak že je to opět k ničemu návod.

AmiSufi

Příspěvek od AmiSufi »

profimac píše:Pokud mas lokalizovany system musis si stahnout iTunes od sud http://lokalizace.apple.cz/

Ooo, paráda... To by mě vůbec nenapadlo. Díky moc!! Už to tam láduju :)

titan4

Příspěvek od titan4 »

Jo, ale dokud to nepůjde oficiálně tak Tethering > MMS

fmoravec

Příspěvek od fmoravec »

TO je sice pravda, ale čakat je hruza. Počká na JB a prdnu tam PdaNet.
i když JB nemám rád.

Marky1980
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Marky1980 »

AmiSufi píše:Ahoj, předem se omlouvám, esi to bude trošku mimo, ale stále se zkouším do 3G z MacBooku naládovat FW 3.0, ale iTunes po me stále dokola a dokola chce aktualizaci na 8.2, udělala sem ji snad už 10x, ale pořád, když zmáčknu aktualizovat nové vybavení u iPhonu, stále to chce po mě tu aktualizaci iTunes. Nevíte někdo kde je problém??

Ak chceš dať FW 3.0 musíš mať nainstalované iTunes 8.2. S nižšou verziou nový FW nedáš. Takže instalni posledný iTunes :-)

cheer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cheer »

A opravdu ty iTunes instaluješ nebo je jen stahuješ. Tu instalaci je třeba spustit a aspoń na PC (macaři doplní pro macbook) projít takového průvodce s odsouhlasením licenčních podmínek, iT se otevřou znova v nové verzi, udělají rebuild knihovny s médiama.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy

AmiSufi

Příspěvek od AmiSufi »

cheer píše:

A opravdu ty iTunes instaluješ nebo je jen stahuješ. Tu instalaci je třeba spustit a aspoń na PC (macaři doplní pro macbook) projít takového průvodce s odsouhlasením licenčních podmínek, iT se otevřou znova v nové verzi, udělají rebuild knihovny s médiama.

Všechno v pohodě. Vž mám FW 3.0. Problem byl jen s aktualizaci iTunes na 8.2 kuli české lokalizaci. Díky všem za rady.

siana
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od siana »

Pájaa píše:Od včerejšího update na OS 3 mám problem s wifi, respektive s připojením, najde mi to wifi ale hodi tohlasku že se nedá pripojit

To mně IP wifi ani nenajde. V nastavení mám přitom vše správně, wifi povolené, iphone hleedá, ale pak zahlásí, že wifi nenašel. :x Nepomůže ani reset síťových nastavení.
iPhone X - 64 GB Silver; Vodafone; & AirPods ;-)
New iPad 2018 - 128 GB Cellular Silver; T-Mobile; Apple Pencil
MacBook Air 13" - 256 GB SSD (early 2015), macOS Monterey12.0.1
Apple Watch 5 - silver case; 40 mm, watchOS 8.1

Design
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Design »

Nevím jestli to tady někde je, ale podporuje iPhone 3G vlastnost ovládání hlasem nebo je to jen pro GS a pokud ano, tak kde najdu nastavení, respektive jak to používat? Dík
Practice makes perfect
Twitter @Gabrieluss

titan4

Příspěvek od titan4 »

fmoravec píše:Jen k tomu návodu na sdílení netu. Ono to sice funguje
Ale přepíšeto APN pro MMS na internet a pak nejdou MMS posílat ani příjmat. Když APN zmeníš na MMS jak má být, tak ti sdílení netu z nabídky zmizí.
Tak že je to opět k ničemu návod.

Tak s ipcc z tohoto postu to funguje oboje: viewtopic.php?p=142934#p142934

Odpovědět