Proč je iPhone megahit ?

vše co vás napadne
rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Proč je iPhone megahit ?

Příspěvek od rony »

iphone:

* je to nieco ine, hardwarovo, softwarovo - kazdy, kto chce objavovat, tak tu je vsetko od zakladu nove - si znudeny z WM, Symbianu a pod.?

* konzistentne ovladanie - sice to uz teraz AppStore kazi ale logika rozhrania je jednotna, takze nie je to "kazda ves, jiny pes", GUI je uhladene, zmysluplne a hlavne velmi rychlo zistis, ze stylus je otrava :-)

* lacne aplikacie - vacsina za 1-2 euro? to je skvela vec,

* skvele internet vlastnosti - stale si dovolim tvrdit, ze ak mi niekto pcha pred nos nejaky mobil s internetom, tak neprekonal iphone,

* dobre zladenie hw a sw - je na trhu kolko? dva roky? a stale sa stretavam s hlaskami, ze to ma vykonnu grafiku atd... ked som si kupil wm smartphone, tak o pol roka vyslo nieco nove vykonnejsie a mohol som premyslat ci zostanem out alebo predam so stratou,

* je to asi taky rozdiel ako ked si kupis Fabiu ci Oktavku - skvele auta, kazdy to ma, kopec servisov, kopec vybavy, moznost vytunit :-) alebo si v tej istej cene kupis auto, ktore ma omnoho menej ludi a tesis sa z toho, ze trebars na parkovisku pri baraku ho este nikto nema :) a nemusis pozerat na znacku, ktore je tvoje :) a ked ho casom ma viacej ludi, tak uz ti je to vacsinou jedno :-)

* rozhodne si vsak myslim, ze celkova koncepcia iphone ma velku buducnost a ukazal, ako by mali vyzerat jeho nasledovnici, ci uz od Apple alebo od inych firiem. Kludne aj smerom k telefonom ale aj smerom k internetovym mobilnym zariadeniam - kludne by som si kupil nieco ako iphone ale so 7" obrazovkou, tou istou dotykovou vrstvou, podobnym rozhranim :-) a pripadne pripojkou na monitor ci moznostou cez BT pripojit klavesnicu a mys :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

tohle je vlákno rozumných spisovných příspěvků ? kde je hrubost, mršení jazyka českého ? Kde jsou nesmyslné příspěvky ? Jsem zmaten !

pod poslední 3 příspěvky bych se podepsal 8) Nemám co dodat .. možná jeden malinký příklad z praxe .. svůj první iPhone bratru historický kousek ( viz podpis ) dostala moje sestřička, protože jsem ji ho ve slabé chvilce slíbil.. Vždy vyžadovala mega foťák a podobné věci jako že top telefon... teď iPhone nedá z ruky, využívá prakticky vše co telefon umí, říkala mi že u těch jiných telefonů použila minimum funkcí protože to bylo složité, dlouho čekala na běh aplikace atd atd .. Apple byl v pravý čas na správné planetě :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

to je asi nosna charakteristika iPhone :-)

nema sialene parametre, nad ktorymi sa odbavi kazdy :-) ale AK nieco ma, tak je to urobene ergonomicky, premyslene. Je vidiet, ze rozhranie nenavrhoval niekto "podla toho, co si myslel, ze je dobre" ale len na samotne rozhranie bol urcite team ludi, ktori sa zaoberaju len tymto a to vratane pouzivatelskych testov. Toto chyba znacnej casti vyrobkov, softwaru, web strankam.

proste to, co iPhone vie, tak vie velmi dobre :-)

tam nie je nad cim hlbat.

iste, su tu ludia, ktori nepocituju, ze ich favorit nema rozhranie uplne najlogickejsie, proste ak danou funkciou disponuje, tak sa k nej vie dostat aj keby mal na nu spustat regedit :-) tito ludia potom uprednostnia zoznam toho najvykonnejsieho, najlepsieho, co po technickej stranke vyrobok ponuka a GUI je druhorade :-)

prave od nich pocuvate protiargument "naco je pekne rozhranie, ked nic nevie", ked spomeniete "skvele rozhranie". S tym sa neda bojovat, lebo ak kontrujete "iphone ma uz svoje programatorske rozhranie a drvivu cast veci, co nema hned si najdes v AppStore".

Tam zasa ma argument "ak to nevie telefon hned, tak to nema a basta" - ja uz od cias vojen "Firefox" tazko ludom vysvetlujem, ze ak ma vyrobok rozhranie na doplnanie funkcii, a existuju komponenty, tak nema zmysel hodnotit holy produkt a porovnavat ho s inym, ktoremu rozsah funkcii prideluje vyhradne samotny autor produktu.

Sila iPhone teda je teraz aj v tom, ze pocet aplikacii je na vzostupe a vela programatorov si vsima ako zaujimava zakladna to je.

Preorientovat sa na vyrobu iphone aplikacii je velmi dobra perspektiva pre biznis.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

:arrow: Juramac: Upřesnění k tématu bazarové telefony: Ano, ve vitrínách s použitými telefony lze najít dnes prakticky jakoukoli značku, v poměrně dobrém stavu a v dostatečném množství. Produkce telefonů a počty modelů jdou do závratných výšin a je dnes obtížné si vybrat to, co by uživateli vyhovovalo. Proto telefon prodají a zkouší jiný. Dnes se dá pořídit skvělý přístroj i za málo peněz (i bazarový) oproti dřívějšku a tyto obchody s telefony netrpí absencí zákazníků. Chodím kolem tohoto obchodu takřka denně, ale teprve v posledním měsíci se začly objevovat mezi použitými přístroji také iPhones ve větší míře a s podstatně nižší cenou než v pozdním létě a na podzim, kdy se pouze občas objevil nějaký bazarový 1. generace v ceně kolem 11 000.

EDIT (14:30) - Dnes jsem viděl v ruce mladé prodavačky v trafice iPhone a ptal jsem se, jak se jí líbí a jak je s ním spokojená. Nebyla příliš nadšená, prý jí vadí ta komunikace s PC, která je pro ni nestandardní, a proto tomu moc nerozumí. Řekl jsem jí, že teprve v součinnosti s počítačem využije jeho kvalit a možností. Koukala na mě nevěřícně a ptala se, jestli si nedělám legraci. Řekl jsem jí, že jej mám také a doporučil jsem jí naše fórum (pochopitelně nic nevěděla o jeho existenci), tak říkala, že se podívá a bylo zjevné, že jsem ji optimisticky naladil. To je další důkaz toho, že lidé si pořídí iP, protože se jim líbí, ale nemají další informace o tom, kam se obrátit. Neexistuje žádná osvěta a o tomto fóru ví málokdo z nových majitelů. Myslím, že by bylo vhodné, aby se o nás začalo mluvit přímo u operátorů a prodejců jako o oficiální poradenské službě pro vlastníky iPhones.

johny03

Příspěvek od johny03 »

dobrý by bylo kdyby český operátoři dávali k manuálů do krabičky, odkaz na toto forum...ikdyž to bysme se asi z těch spamů a nesmyslných dotazů zbláznili ne ? :mrgreen:

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

:) už tak mají moderátoři žhavé klávesnice z toho neustálého datlování, přál bych ti vidět ty logy kde koukám a kontroluji co kdo a kde který moderátor upravil, napsal, smazal a podobně... jejich reálná práce je vidět na fóru tak pouze ze 60ti %, ostatní nevidíte, kolikrát upravují jednotlivé příspěvky mažou atd ...

to by se mi kluci asi zbláznili už :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

H0NZ1K
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od H0NZ1K »

bylo by to dobry, ale v modernim svete internetu se da najit pouhym kliknutim na google :D a potom uz jen napsat: manual iPhone... :D

jenze moc lidi to nedela :D

Odpovědět